Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte rapor süreci..?

evet eren bey var 8 yıldır bipolar depresyon okb hastalığım var bugün muayenelerimde psikyatri doktoru raporuma sağlam yazdı.halbuki kendisi bile bana ilaç yazmışken önceden sebep olarak başka hastanede tedavi görmem 5 yıl önce bu doktoru gırtlaklayıp pencereden atıyodum bana kıllık yapıyo eyer insaf etmezse rapor yatar yatarsada ben bu doktoru ereğlide yaşatmam

birde şu konu var benim ssk primim 775 +550 askewrlik+2 .5yıl daha ssk lı çalışsam900=2225+1470 tarım=3695 şartıyla ssk primim yarıdan fazla oluyor niye emekli olamıyayım.5510 yasaya bakıyorum böyle bir madde yok.siz bu konuda yenimi işlem yaptınız.kesin emin olduğunuz bir konu varsa lütfen detaylı yazarmısınız.

dev adam siz önce rapor almaya bakın geri kalan hesaplama işlemlerini ondan sonra yapmak kolay.
benim söylediğim son2520 gün içinde ssk primlerin en fazla olmalıki ssk dan emekli olabilesin senin tarımssk ve ssk dışında başka çalışman yoksa en son 1260 günün ssk olmalıki ssk dan emekli olasın başkatürlü emekliliğin tarımssk dan olur. bunu sgk dan da öğrenebilirsiniz.

O kadar çok mesaj yazıldı ki, atlanmış soru varsa lütfen belirtin?

ilker bey ve arkadaşlar kurula girdim ve ortepedi protez için %25 verdi.psikyatri vermedi.ben 8 yıldır bibolar depresyon okb hastasıyım ve birçok ilaç kullandım 36 gün terapi gördüm hala seraquel nervium ve cipram kullanıyorum bu sorunuma puan vermesi gerekmiyomune yapacam şimdi

bülent bey zaten malül raporuma ret geldi vergi indirimi için gittim malül raporuna dayanarak.o raporda anksiyete okb depreyon teşhisi konuldu diyor tamam malül emk. ret edilmesi normal ama bu tanıyı zong. araşitırma hast. koydu .şimdi devlet hast. gittimorda8 doktor muayene etti ortepedi%25 verdi.psikyatri vermedi normalde buarızalardan balhazart formülüne göre %40 geçmeliydi diyorum.lütfen yardımcı olun.

Doktor neden bu rahatsızlığınızı değerlendirmedi? Yani gerekçesi neydi?

sen akıl hastası değilsin dedi cinlik yapıp devleti soyuyosunuz bidaha gelme bana nerde tedavi olduysan oraya git dedi muayenede kuruldada oğlum bu hastalıklara puan verilmez tedavisi mümkün dedi .

halbuki 7 yıldır bana en az 100 sefer bu ilaçları yazdı

Bilemiyorum. Sakatlık oranı cetveli belli. Orada yer alan rahatsızlığınız varsa ve doktor hakkınızı yemişse, il sağlık mdüürlüğüne gidip rapora itiraz etme hakkınız var. Ve hatta, doktor işgüzarlık yaptı diyorsanız, doktoru da il sağlık müdürlüğüne şikayet edin bence...

tamam abi sağol ben tam anlamıyorum siz bakıp yaygın anksiyete bozukluğu OKB bipolar depresyon hastalığına ne puan verilmesi gerekiyor bana bildirirseniz memnun olurum.

bülent bey şimdi eski sağlık karnemi bulup baktım.aynı doktor ve kuruldaki nöroloji doktoru 2004 yılından beri bana yutturmadıkları ilaç kalmamış en az 30 reçetede tanı olarak depresyon,anksiyete bozukluğu,afektif bozukluk.epilepsi bile tanı koymuşlar ve aynı doktorun 21.04.2006 da verdiği ilaç bedeli muafiyet raporunda dakonulan tanı atipik affektif bozukluk diyor.ilaç parasından bile muaf etmiş.iki nöroloji bir psikyatri doktorunun imzası var.türlü türlü ilaç kullanmışım .ve son olarak gittiğim üniversite hast. dışında hiç bir ilaçtan fayda bulmadım.

tamam işte arkadaşım sana delil yazılan ilaçlar verilen raporlar il sağlık müdürlüğüne giderken onları götür lakin hiçbirşey yapmazlarsa bu seferde valiye çık oda olmazsa başbakanlığa (bimer) dilekçe yaz

Bu durumda il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz etmek ve başka hastaneye sevk almak en doğru yol...

ilginiz ve alakanız için teşekkür ederimhepinizede.yani siz bu hastalıklar dan puan almam gerktiğini düşünüyorsunuz.dediğiniz gibi hareket edeceğim.gelişmelewrden sizi haberdar ederim.

%25'in %40 olabilmesi için bir rahatsızlıktan dolayı en az %20 oran daha verilmeli. Ancak o zaman toplamda %40 olur.

Arkadaş taşradaki doktorlar biraz u kala oluyor neyazıkki. sizin elinizdeki ilaç rapor larının sana vaydası olacak dır ayrıca ünüversite hasdanesin de yatışın varmı varsa tanını kolaylaşdırır.
altdaki başlıkta tanı ve rapor oranlarıvar işine yarar bir bak siznekadar hasdalıgınızın hakında bilgi sahibi olursanız .kendini bilmez size sen cingibisin diyen toktura hadini daha kolay verisiniz .....

http://www.engelliler.biz/forum/sag...apor-alip-hangi-haklardan-yararlanabilir.html

sağol kardeş 36 güm devlet hast. yatışım var zaten şu anda bahsettiğim hastalıklardan araştırma hast. tedavi görüyorum ayın24 .de kontrolüm var.burdanaldığım rapor ve eski reçetelerle sgk il müd. gidip tedavi aldığım hastaneye sevk isteyecem...

Psikolojik rahatsızlıklarımdan yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

iyi günler.ben kalça protezinden % 25 oranında raporaldım.psikolojik tedaviyi başka hast. gördüğüm için psikolok beni dinlemedi bile oran vermedi.enson tedavi gördüğüm ünüversite hast. de ilaç bedelinden muaf raporunda ....Tanı:f10.2alkolkullanımına bağlı bağımlılık sendromu .....f31 bipolar duygulanım bozukluğu diyor.ben 8 yıldır tedavi görüyorum .bu durumda psikyatriden kaç oranında rapor almam lazım.aslında hikayem çok daha uzun fakat eğer bülent bey ve ilker bey okurlarsa durumu biliyolar .cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..
21.04.2006 da aldığım ilaç muaf raporundada tanı atipik afektif bozukluk diye yazıyor.

kardeşim psikoljiden rapor olmak kolay degil. uzun tedavi süresinden sonra degerlendiriyorlar. birde hastalıkların kısmen iyileşeni, iyileşme ihtimali olanı diye farklı kısımlara ayrılıyor.

bülent bey.o kısmını anladım şunu sormak istedim.ben devlet hastanesinden aldığım% 25 raporla tedavi olduğum ünüversite hastanesinden sadece tadavi gördüğüm psikyatri doktorundan rapor alıp bu iki raporu birleştirebilirmiyim.yoksa itiraza göre tekrar bütün doktorlara muayene olmama gerek varmı.anlıyacağınız bana protez takan hastane farklı psikolojik tedavi gördüğüm hastane farklı.teşekkür ederi,m...

yani protez takan hastane ortepedik hastalığımı kabul etti ve%25 verdipsikyatri tedavi gördüğün hastaneye git dedi ve rapora sağlam yaqzdı.

Raporun aynı hastaneden alınması lazım. Psikolojiden rapor arabileceğiniz yerde ortopedi bölümü de değerlendirme yapıp toplam oranın yer aldığı sağlık kurulu raporu verecektir...

şimdi bülent bey beni 8 tane doktor muayene etti.ve sadece ortepedi oran verdi.kabul ünüversite hastanesine gidip yani rapora itiraz etmeden sadece ortepedi psikyatri ve fizik tedavi den arızalıyım desem 3 doktora muayene olsam diğer doktorlara gerek duyulurmu çünkü hepsine muayene olmaya kalksam ne işim biter ne param yeter.

Her hastane kendi doktorlarının muayene etmesini ister. Bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok. X hastanesinden rapor çıkartacaksanız, o hastanedeki tüm prosedürü yerine getirmelisiniz...

tmm abi peki bu %25 lik raporu ve eski psikolojik tedavi aldığımı kanıtlayan ilaç raorlarını götüreyimmi.bide ben tarım ssk lıyımya şimdi tarımdan ayrılmadan ssk ya geçtim 1 ay sonra muayene olursun dedi muasebeci.iş yerinden deftardarlığamı gidip sevk alayım yoksa direk hastaneye gidip raporu deftedarlığamı götüreyim .

deftewrdarlık beni aynı hastaneye sevk eder sanıyorum.benim istediğim hastaneye sevk edermi

Eski raporlarını götür tabii. Muayene edecek doktor üzerinde olumlu bi etkisi olur...

Defterdarlık sevki ile de gidilebilir, kendin de gidebilirsin. Sevkle gitmen daha iyi olur... Defterdarlık istediğin hastaneye sevk edebilir aslında. Bu konuda ısrarcı ol. "Benim durumumla iligli tedavi gördüğüm hastane orası "de... Olmazsa, işkur'a git ve onların sevki ile hastaneye gidip rapor al. Alacağın raporu noterde çoğalt ve bir nüshasını defterdarlığa ver...

tmm abi teşekkür ederim.şimdi martın 3 ü itibarı ile ssk lı olarak muayene olabiliyorum iş yerinden ne evrağı alıp defterdarlığa ğidecem .bide bu arada bana istirahat verilirse sigortam devam ediyomu istirahat parası alabiliyormuyum.

Bilemiyorum. Sakatlık oranı cetveli belli. Orada yer alan rahatsızlığınız varsa ve doktor hakkınızı yemişse, il sağlık mdüürlüğüne gidip rapora itiraz etme hakkınız var. Ve hatta, doktor işgüzarlık yaptı diyorsanız, doktoru da il sağlık müdürlüğüne şikayet edin bence...
bülent bey dediğiniz gibi psikyatrinin değerlendirmediği %25 ortepedinin verdiği raporla il sağlık kurumuna gittim.fakat bu raporun bizle işi olmaz.malülen için olsa biz sevk ederiz engelli raporu için biz bişey yapamayız dedi.diğer hastanede buy mevcut rapor zaman aşımına uğramadan yeni rapor veremeyiz ancak itiraz dilekçesiyle gelirsin diyo.biri diğerine diğeri öbürüne gönderiyo.akla muhtaç kaldım yarın psikyatriye randevum var.ne yapmam lazın nolur yardımcı olun...........

İtiraz dilekçesi ile gidin o zaman diğer hastaneye...

işte onu diyorum itiraz dilekçesini kabul etmiyor.ancak malülen emeklilik için itira edebilirsiniz engelkli raporunun itiraz dilekçesi,ni biz kabul etmiyoruz bizle işi yok diyo sgk il müdürlüğü

"diğer hastanede buy mevcut rapor zaman aşımına uğramadan yeni rapor veremeyiz ancak itiraz dilekçesiyle gelirsin diyo"

Onu diyen hastaneye yaz diyorum ben de.

Ve, rapora itirazın il sağlık müdürlüğünce kabul edilmemesi de ne demekmiş allah aşkına!? Bu da yeni moda bi gerekçe mi kurumlar için!

Üst Alt