Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte rapor süreci..?

ne bileyim abi şaşırdım kaldım.sgk burdan anca malülen emeklilik raporunun ank. dan reddine itiraz edersin diyo.gerekçe engelli raporu maliyeyi ilgilendiriyomuş.yahu engelli raporu her konuda alınmıyomu farzet sigortam yok bu engelli raporu sadece vergi indiriminemi yarıyo anlamadımki.

Ben gene hiç bir şey anlamadım. Neredeyse 100 mesaj yazıldı başlığa, ne nedir aklımda kalması mümkün değil...

Nereye ne için başvurdun, kim nereye sevk etti, sevk olduğun yerde rapora dair neler oldu, ne yapmak istiyorsun..? Tamamen koptum ben.

sizi yoruyorum ama kısaca anlatayım

ben a hast. ameliyat oldum. protez kondu.
b hastanesindede psikolojik tedavi görüyorum.
a hast.şahsi müracatla engelli raporu istedim ortepedi %25 oran verdi psikyatri vermedi.
b hastanesinden rapor almak için uğraşıoyorum.
onlar il müdürlüğüne git dedi. il müdürlüğü tekrar a hast. git itiraz et dedi ve ben bunları bugün yaptım
a hast. psikyatristle kavglıyım .itiraz falan etmedim

buraya kadar anlamışsınızdır. ben tarım sigortalı olduğum için şahsi rapora başvurdum ama şimdi ssk lıo çalışan görünüyoruym bir aydır.

şimdi sorum şu defterdarlık sevki ile b hast. gitmek istiyorum bu zaman zarfında 3-4 ay kadar ssk lı olup raporu alamazsam tarım sigortam iptal olur mu 3-4 ay sonra tekrar tarım ödemeye devam edebilir miyim.....

saygılar

Tarım ssk dan cıktıgınız için tekrar Tarım ssk lı olamazsınız 5510 sayılı kanun ile tarım ssk lılık kaldırıldı..Siz 3,5 yıl çalışan ssklı olacaksınız ve 3,5 yıl sonra emekliliği hak edeceksiniz bu süre zarfında maliyeye vergi ind. için müracaat edeceksiniz.

ama ben tarım ssk dan çıkmadımki burda bir sürü kişi aynı şeyi yapıyor.tarım ssk lıyken işe girip mesela 6 ay çalışıyo çalıştığı primleri tarıma aktarıyo.eğer boşluk varsa sene sonunda hepsini ödeyip tarıma devam ediyor.

Tarım ssk dan çıkmadan erken emeklilik ve malulen emeklilik hakkı kazanamazsınız.... Kısaca bu haklardan birinden faydalanmak istiyor iseniz çalışan ssk lı olarak 3.5 yıl prim ödemeniz gerekli..

tmm abi zaten bende vergi indirimi için uğraşıyorum eğer alabilirsem ssk ya devam edecem alamazsam tarıma devam edecem.tarımı iptal etmeden şimdi ssk lı çalıştığım yerden defterdarlığa sevk ordanda hastaneye sevk alabiliyormuyum.sizce direk rapora mı başvurayım.

3,5 yıl son ödemede askewrlik borçlanması dahil oluyormu.

Kardeşim ya anlamıyorsun yada anlamak istemiyorsun sen çalışan ssk lı olduğun için tarım ssk iptal oldu..Hem tarım ssk hemde çalışan ssk lı nasıl oluyorsunuz..
Hem ssk hemde tarım ssk sı nasıl oluyor ise bu bilgiye nasıl ulaştınız elinizde yasal dayanağı olan bir belge varsa paylaşın bizde bilelim..
Askerlik borçlanması son 3,5 yıla dahil olmaz ssk lı olduktan sonra kesintisiz 3,5 yıl 1261 gün prim ödemeniz gerekli

evet araştırın bu8 mümkün tarımdan çıkmıyosunuz çalıştığınız iş yerinden yıl sonu primleri aktarıyosunuz tarıma ben kaç kez bunu yaptım.

Yaşar bey, şimdi ssk'LI çalışansınız ya... İşyerinden alacağınız belgeyle defterdarlığa sakatlık indirimi için başvuru yapacaksınız. Onlar sizi hastaneye sevk edecekler...

Benim bildiğim de artık tarım ssk'sı diye bir şey yok. Bu kapsamdakiler artık Bağkur'lu sayılacak. Ben böyle biliyorum. Bunu sigorta müdürlüğüne gidip sorun mutlaka...

Bülent bey evet haklısınız artık tarım ssk yok ama biz eski tarım ssk lılar için bir ayrıcalık tanınmış.ilker beyin cevabına takıldım ve bugün sgk il müdürlüğünü aradım.
Cevap şu şekilde: kısa süreli bir işte 5-6 ay gibi çalışacaksanız 2011 ilk 3 ayı tarıma ödeyin. sonra ssk lı olarak çalıştığınız primleri en geç 2012 şubat sonuna kadar bize bildirin ki tarıma aktaralım arada boşluk varsa onları da o zaman ödeyin ama 2012 şubat sonuna kadar ssk lı çalışıp bize bildirip aktarmazsanız tarım sigortanız otamatik olarak sona erer...dediler .

devletin memuru tarım sigortalılar servisi çalışanı heralde yanlış bilgi vermez sanıyorum bildiğiniz bişey varsa lütfen bana bildirin ........alakanız için teşekküe ederim....

(bide yanılmıyalım benim tarım sigortam 4a olarak geçiyor..)

bülent bey olayı çözecem galiba şindi a hastanesinde nörolojiye gittim meğer ben epilepsi olmuşum şimdi ben %25 veren bu hastaneden yeniden rapor alabilirmiyim defterdarlık sevkiyle gitsem.nöroloji % 20 verirmi.teşekkür ederim.

anlıyacasğınız b hastanesine gitmek istemiyorum aslında ortepedik raporumu iyi bir oran sanıyorum orası araştırma hastanesi bir ayda iş bitmiyor.ama a hast. 1-2 günde biter.

Vergi indirimi için dilediğiniz hastaneye gidin. Kim tutar sizi?

bülent bey vergi dairesinden sevk aldım hastane kuruluna gittim.fakat benim tedavi olduğunm doktor bu ay kurulda yokmuş oyüzden mayıs bir itibarıyla gidecem.gelişmeleri size yazarım.inanın bülent bey bu siteye girmezden önce bu konularda hiç birşey bilmiyodum.sayenizde herşeyi öğrendim teşekkür ederim size ve diğer yetkililere....................

oturan boğa ve diğer arkadaşlar hastaneye gittim %25 ortepedi kesin nöroloji f 31.4 ve g40.9 tanı koydu psikyatri ağır depresyon yazdı bunlar ne manaya gelir ve buniardan ne oranda rapor alırım sonucu bekliyorum.teşekkürler...

ben hep tarım ssk lı ve ssk lı oldum yani sigortalar bişleşince 4 a bütün sigortam .engelli erken emekliliğinde benim için son 3.5 yıl olayı varmı hiç bağkurlu olmadım.askerliği borçlanıp erken emekli olabilirmiyim.

avcıkomando;
Engellilere askerlik borçlanması nasıl işe yaramaz ya,ben ödeme yaptım ve misler gibi saydırdım..
Devadam;
Tarım ssk ile Tarım bağ-kur ayrı ayrı şeylerdir..

teşekkürler kardeş .şunu demek istiyorum askerliği ödeyince çok az sürem kalıyor.fakat son 7 yılın 7 yılıda tarım ssk bu farkediyormu yani ssk değil ama ikiside 4 a görünüyor .tarım ssk da bu kural yok mu

ilker bey daha öncede size sormuştum. bana 1261 günün son ssk lı çalışan olması gerekiyor demiştiniz.net cevap verinki askerliği ödeyeyim.

dev adam ;
Tarım ssk dan çıkıp çalışan ssk olacaksın ve 1261 gün çalışan ssklı olarak prim ödeyeceksin...
Ayrıca;
Tarım ssk lı olanlar vergi ind.müracaat edemez tarım ssk dan çıkıp ssklı olarak çalışmalısınız vergi ind.belgesine müracaat için çalışıyor olmak şart.

ılker bak arkadsım ben sonunda belırttım calısan bırı hıc bosluk bırakmadan calısmıssa eskı usul ornek 3600 gun prımı gerekıyorsa arada 1800 ıs gunu prım odeme hakkı var askerlık borclanmasına gerek yok ozaman bunu kastedettım ben son zaman saydırabılır dıye
Hüseyin bey arada nasıl 1800 gün prim ödeme hakkı oluyor biraz açıklarmısın...

ilker defterdarlıktan sevkli rapor için heyete girdim.rapor henüz çıkmadı fakat bi şekilde sonucu öğrendim.%35. şimdi ne yapmalıyım.

itirazı nereye yapmalıyım.defterdarlıgamı sg k na mı hastaneyemi.

% 35 lik rapor

DEFTERDArlığın sevkiyle gittiğim kdz ereğli devlet hastanesinden % 35 rapor aldım.ünüversite hast. de psikoplojik tedavi görüyorum.bu yüzden psikyatri değerlendirmedi ve oran vermedi bu rapora itiraz etmek istiyorum nereye baş vurmalıyım.tekrar vergi dairesinemi yoksa hastaneyemi sgk namı hastane anlaşılır bilgi vermiyor .yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.........:confused:

Hastane raporu elinize vermişse, o raporu alıp il sağlık müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

arkadaşlar % 35 lik rapora itiraz ettim ve % 48 rapor aldım tam bilgi alamadım şimdi ne olacak rapor banamı gelecek vergi dairesinemi gidecek yoksa itiraz ettiğim il sağlık müdürlüğünemi.cevabınız için teşekkür ederim..........

Bu bilgiyi o hastaneden öğrenmelisiniz... Ama mantıken, hangi kurum sevk etmişse, o kuruma gönderiri hastane...

dediğiniz gibi yaptım raporu hastaneden aldım il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim ünüversite hastanesine gönderdiler ilk sevki defterdarlıktan almıştım tabii.

İl sağlık müdürlüğü'nden sevk var mıydı? Varsa, hastane oraya gönderebilir... Ama o sevk yazısında bir üst yazı olarak defterdarlık sevki de varsa, o zaman raporu defterdarlığa, bilgiyi de il sağlık müdürlüğüne gönderirler bence..

Dediğim gibi, bu konuda net bilgiyi ancak hastaneden ya da il sağlık müdürlüğünden alabilirsiniz.

teşekkür ederim.bir arkadaşım hakem hastaneye gönderirler diyo buda neyin nesi.şimdi tel. konuştum.

İl sağlık müdürlüğü zaten hakem hastanesine sevk etti... Bir daha sevk olacağını sanmıyorum.

Üst Alt