Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mart 2017-1.dönem 2022 maaşı ödeme günleri ve tutarları

Loris

Aktif Üye
Konular
168
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Arkadaşlar ödeme günleriniz şu şekildedir:[/FONT]

[FONT=sans-serif]Doğum tarihinin son rakamı 0 ila 5 olan kişilere her dönemin 5 inci günü.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Doğum tarihinin son rakamı 1 ila 6 olan kişilere her dönemin 6 ıncı günü.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Doğum tarihinin son rakamı 2 ila 7 olan kişilere her dönemin 7 inci günü.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Doğum tarihinin son rakamı 3 ila 8 olan kişilere her dönemin 8 inci günü.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Doğum tarihinin son rakamı 4 ila 9 olan kişilere her dönemin 9 uncu günü.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Ödeme yapılmaktadır. Tutarlar:
[/FONT]
[FONT=sans-serif]01.01.2017-30.06.2017 döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylık miktarları şu şekildedir:[/FONT]

[FONT=sans-serif]65 yaş üstü yaşlılık aylığı: [/FONT]705,62 TL (1 aylık miktar 235,21 TL)

%40-69 engelli aylığı: 1059,64 TL (1 aylık miktar 353,21 TL)

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1589,47 TL (1 aylık miktar 529,82 TL)

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 1059,64 TL (1 aylık miktar 353,21 TL)

Hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı ise şu şekildedir:
01.01.2017 - 31.12.2017 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları için muhtaçlık sınırı 423,58 TL olmuştur
[FONT=sans-serif]

[/FONT]

oldu olacak hiç vermesinler 423 lira muhtaçlık sınırı mı olur ya el insaf, bir ev kirası bile 500 liradan aşağı değil bu nasıl bir sistem nasıl bir hesaplamadır :(

Aralık dönem aylığını alanlar, Mart Dönem aylığını 2 aylık farkla birlikte şu miktarda alacaklar:
65 yaş üstü yaşlılık aylığı= 719,34 TL
( % 40- 69 ) engelli aylığı= 1080,22 TL
( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı=1620,35 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı= 1080,22 TL
NOT: sayıları yuvarladım.

2017 Yılı ilk altı aylık 2022 aylık miktarları için bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

Mehmetozsoy2627 büyük olasılıkla bu Cuma e-devlette güncellemeler yapılıp, ödemeler görünecektir.

evet cuma günü yatar büyük ihtimal kalem hanımın dediği gibi
bu arada 8 9 aydır yoktum siteye giremedim
interneti kapatmıştım
şimdi yeniden bağlattım
loris merhaba

Merhaba Benim kızım SP'li 3 yaşında geçen sene %20 engelli raporu verdiler bu sene %40 verirlerse engelli yakını maaşı alabilir miyim ?
Şuan çalışmıyorum işsizlik maaşı alıyorum acaba bir engel teşkil eder mi ?
Konuyla ilgili beni aydınlatırmısınız ?
Saygılarımla,
Hamit SARI

Hamitsari 2022 engelli yakını aylığı baglatmak istiyorsunuz. ama henuz çocuğunuzun % 40 ve üzeri raporu yok.

çocuğunuz için % 40 ve ustu engellisağlıkkurulu raporu alırsanız anne veya baba çocuğu için elbette 2022 engelli yakını aylığına başvurabilir.
lakin 18 yaş altı çocukları olan yakınlara baglanan 2022 engelli yakını aylığında anne ve babadan birinin bile sigortalı olmaması gerekir. eger anne ve baba sigortalı değilse, hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa 2022 engelli yakını aylığı baglanır.

Tekrar merhaba

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Muhtemelen bu rapor %40 olabilir eğerki %40 rapor verirlerse şuan eşim çalışmıyor bende sadece işsizlik maaşı alıyorum. Evde beş kişiyiz ben eşim ve üçüz 3 yaşlarında çocuklarım yani gelir sadece işsizlik maaşı 1.234 TL Bu rakam kişibaşı 423,58 tl altında oluyor. Oyurduğum ev kendime ait birde 40 bin tl civarında arabam var araba engel olabilir mi?

Hamitsari üçüz mü çocuklar?:)

18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylığının baglanabilmesi için anne ve babadan birinin bile SGK'dan her ne ad altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlanmaması gerekiyor. işsizlik maaşı da gelir veya aylık kapsamı içinde degerlendirilir mi bilemiyorum. siz çocuğunuz için raporu alın. % 40 ve üstü rapor aldıktan sonra raporla birlikte gidip vakfa başvurunuzu yapın. ama başvuruyu siz değil eşiniz yapsın. işsizlik maaşı aldığınız için sizin başvurunuzu kesin almazlar. gelişmelerden de beni haberdar edin lütfen. vakfa üçüz çocuklarınız oldugunu da soyleyin, durumunuzu anlatın.

NOT: aracın rayic/kasko değerinin 120'de biri de hane gelirine eklenir.

Sayın Kalem

Evet çocuklar üçüz allahıma çok şükür sadece biri SP'li hafifmiş yürüme problemi var nisan ayında rapor yenileteceğiz eğer %40 ve üzeri rapor alırsak gelişmelerde sizi bilgilendiriyor olacağım.

Hamitsari tamamdır. üçüzlerinizle birlikte eşiniz ve size esenlik dolu bir yaşam diliyorum ve üçüzlerinizi öpüyorum. ne tatlılardır şimdi ya:)

büyük ihtimal saat 12 den sonra görünür e devlette
şizofren kardeş

emekliye promosyon primi var bizede destek primi olsa ne güzel olur fazla değil bi maaş tutarı falan borçlar bitmek bilmio biyeri kapıoz diger yerden acılıo bi kerede hiç borcsuz maaş aldıgımı görmücemmi ben gene kendimize para ayıramadık bu maaşta borc 1500 maaşımız 1080 gel cık işin içinden ( delircem dicemde düşündümde ben zaten deliyim ) :)

Ben sydv aradım maaşlar edevlete pazartesi yansıyacak dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum. Çünkü cvp vermeye bile tenezzül etmiyorlar. Belki başından savdı.

ayın 5 inde alacaklar yandı desene sarktı maaşlar ben çarşamba alıcam sıkıntı değil birazda ilk alanların sarksın hep bizimmi sarkcak :)

saat başı bakıyorum henüz ödeme çıkmadı pazartesiye sarkacakgibi.herkeze sabır dilerim...

Ablacim bnde sara hastasiyim yuzde 51 raporum var maas aliyom bu yil elimkesildi sol elimin basparmagimin ustunden bilegimedogru tendon kesigi var elim isgormuyor maasima nasil zam alabilirim 2022 maasi aliyom bana yardimci ol ablacim

Rapor derecenizi yukseltmeniz ve bunun için yeniden rapora başvurmanız gerekiyor.

maaşlar e devlete gözüküyor maaşlar yatmış?

evet aylıklar belli oldu sonuuda.hayırlısıyla

nurlah maaşına zam gelebilmesi için yani maaşının % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı seviyesine yükseltilmesi için senin % 70 ve üstü engelli sağlık kurulu alıp vakfa götürmen gerekir. sağlık forumları formundan % 70oranlı rapor alıp alamayacagını ögrenmeye çalış önce. araştırmadan rapor almaya kalkma.

mirhat hoş geldin ablası:) sen bayadır yoktun di mi?

Üst Alt