Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mayıs ayında %38 rapor almıştım. Şimdi yeniden müracaat edebilir miyim?

Pluvia

Emektar Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
1
Benim mayısta aldığım 38lik rapor var itiraz rapor hakemin raporu ben tekrar başvurabiliyommu napcam senin raporun var deyip savarlarmı
Kalem abla bilginiz varmı

Tabiki alabilirsin hangi hastalıklar var yazarmisiniz

Mesajlarını okudum yüzde 38 inn den mi aldin

K b b başka sorun varmi

mandreyam

Kulak var bide ftr var ftr 8puan kulakta kimisi 33 verdi kimsi 35 verdi en son 33 verdi 35vereydi alıyodum zaten 40:((

Isitmeye bagli konuşma bozukluğu var mı varsa degerlendir söyle puan veriyolar ona bilgin olsun canim (pelteklik yada harfleri cikaramama gibi) flora19

@acı gerçek işlh cnm

@mandreyam egzamayamı verdiki puan

Benim akne var sormadığım bişi klmadıki alınca:))cildiyede puan yok dediler:D

OturanBoğa bülent abi bilginiz varmı tekrar alabilirmiyim

Rapor ilssğlığamı yoksa tekmi hastaneye gitmem gerek

%38 de kötü bir oran ne sağlam sayılıyorsunuz ne de engelli :/

Ben beyin emarı çekindim denge bozukluğu varmı yokmu belli olcak varsa oranı varmı işitmeye bağlı ne verilir oran eklenirse sürelimi süresizmi oluyo süreliyse ekletmicem bilginiz varmı

Vestibuler(Denge) bozukluklar hasta stabil olduktan sonra en az 6 ay süreyle takip edilip aşağıdaki kriterlere göre doktor tarafından değerlendirilir.

Aşağıda yer alan tablodan da anlaşılacağı üzere denge bozuklukları 4 sınıfa ayrılmıştır. Denge bozuklukları ile ilgili en az %5 en fazla %35 oranında engel oranı söz konusu olmaktadır flora19
Özür Oranı%Sınıf

1

Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilmesi (bisiklete binmek, hastanın işinin gerektirdiği kirişte-iskelede yürümek gibi belli aktiviteler hariç)5Sınıf

2

Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilememesi (kişisel bakım ile ilgili basit aktiveteler, bazı ev işleri, yürümek, başkasının kullanıldığı araca binip gezebilmek hariç)15Sınıf

3

Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilememesi (kişisel bakım hariç)25Sınıf

4

Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilememesi (hareket gerektirmeyen kişisel bakım hariç) eve bağımlı kalması gereklidir.*35

umut2135 umut bey yazıdan anlamadım pek bu hastalık eklenirse rapor sürelimi süreklimi olur süreliyse ekletmicem rapor çıkartmaktan usandım artık:)

Az orana ihtiyacım var zaten

Emardamı belli oluyo bu hastalık varsa

6.ay tadaviden sonra veriliyor genelde ama sizin işitme ye bağlı olduğundan sürekli verirler diye umuyorum flora19

umut2135 çekiniyom kararsız kaldım bide süreli verirlerse gene bitince sil baştan olcak işitmeden dolayı az dengesizlik var

Onun için beyin mr istedi çekindim sonucu bilmiyom

flora19 zaten mecburen ekletmeniz gerek yoksa yine%40 altında kala bilirsiniz ama sürekli verme ihtimali var size

umut2135 hiç alan varmıki acep sayfadada görmedim pek hem işitme hemdengeden onu öğrenmek lazım sürekli lazım bana çünkü

Raporum sürekli zaten dengeyi eklersem süreli verirse bide

Bugün gittim geldim kbb yazdı testimi 37gelicek sanırsam ftr doktoru emarımdakini yazmadı yeni istedi:(( bele boyunna nöroloji genelcerrahta bakıyomu

Ftrden 8 oranım var bndeki emarımla 8aldum yeni emar istedi

flora19

bel ve boyun daki rahatsızlık eğer sinir sistemi nedeniyle oluyorsa bu duruma beyin cerrahı bakıyor..kırık çıkık çatlak bunlarada ortopedi bakoyo..tam olarak ne şikayetin var ki?

Belde düzleşme fotık gibi dediydi sırtta fıtık boyunda düzleşme gergin ağrıyo
Umut112

Sana atım mrleri umut bey

Ortapedi mrleri hep:))

O diyo ftr biri diyo obiri :)

Belde sakrolitte iltihap var ona verdi 8 sadece bugün yeni mr istedi sakrolite diğerleri kldı kim bakcak

tamam ortopedi bakmaz demedim.ona bakarsan kalp hastalığına dahiliye felan da bakıyo ama asıl uzmanı kardiyoloji öyle değilmi.bel fıtığı boyun fıtığı sinir sıkışması kireçleme vs beyin cerrahı uzmanlık alanına giriyor..sizde sizde düzleşme eğrileşme felan varsa tabiki ortopedi bakacaktır..

Bakmıyo valla kırık çıkık sorıyo genel cerrah nöro bakarmıki

Tam olarak anlamadım..beyin cerrahımı bakmıyor?Siz hangi ilde ve hangi hastaneye gidiyorsunuz

Ortapedibakmıyo.

Beyin cerrahına eski raprda grmiştim ameliyatlıları yazıyo sadece

ortopedi değil siz beyin cerrahına gitmeniz gerekiyor

siz hangi ildesiniz ve hangi hastaneye gidiyorsunuz

Anladığım kadar yoğun bir hastaneye gidiyorsun biri sağa biri sola yolluyor sizi..şikayetlerine beyin cerrahı bakması lazım

Neye baktıkları belli dğl valla

Odiyo o bakıyo obiri diyo şu bAkıyo

Merhaba arkadaşlar sorum şu anlaşmazlık oluyor ya hani hakem hastaneye gönderiyorlar ondan sonra tekrar heyete girme şansı varmı hakem hastane 6ayda 1muayene kontrolü uygundur dedi gerci o raporun süresi bitti il sağlık müdürlüğüne gittim devlet hastanesinden rapor durumunu öğren dediler bilgisi olan

Üst Alt