Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB 2011'de engelli öğretmen alımı yapacak mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Son olarak yapılan 2010 1.dönem engelli öğretmen atamsında 1000 öğretmen kadrosuna sadece 963 kişi başvurdu ve 47 kontenjan boş kalmış daha sonra burayada ek yerleştirmeler yapılmıştı.yani kişinin sadece sınava girmesi atanması için yereli oldu.Bense egitim fakültesi sos.bilg.öğt.liği son sınıf öğrencisiyim ve ben o sınava memur kadrosundan girdim ve meb.teyim şuan.kesinlikle öğretmen olmak bir ayrıcalık,meb.te daha iyi hissediyorsun bunu.Ewt engelli memur alımında meb.de boş öğretmen kadrolarına kesinlikle alım olacak.Yalnız benim özür fiziksel değil,ruhsal:)O nedenle öğretmen olmayı çok istiyorum.belki iyi gelir.kim bilir.

destan 6638 mebde herhangi bir söylenti var mı alımlar hakkında? olursa bizimle paylaşta biraz olsun rahatlayalım...:D

Konunun meb.le alakası olsa amenna.meb kendinde olan engelli personel istihdamıyla ilgi boş kadroları dpb.baskanlıgına 2010 yılında zaten gönderdi.Meb.den çıktı bu konu.Artık maliye baknlığı nekadarlık bir istihtama onay verirse buna istinaden dpb.de ilana çıkcak.ama kesinlikle bu yıl merkezi sınav olcak ancak 30 b,n kadronun doldurulması pek mümkün görnünmüyor.çünkü Bütçenin buna bu yıl izin verebilmesi olanaksız.malümunuz bir yanda da ülkemiz gerçekleri var.

mrb arkadaşlar. 2011 30 bin atamada engelli kontenjanı olur mu acaba bir bilgisi olan var mı...

neden öyle düşünüyorsun çamlıca? İşitme cihazıyla gayet güzel iletişim kuruyorsan bir sorun yok bence..

ben edebiyat öğrt mezun oluorum bu dönem. acaba kpss mi girmek gerek yoksa özürlü sınavlarına mı atanmak için? cvp yazarsanız seviniim.

ben edebiyat öğrt mezun oluorum bu dönem. acaba kpss mi girmek gerek yoksa özürlü sınavlarına mı atanmak için? cvp yazarsanız seviniim.

2 sinin ataması ayrı yapılıyor. kpss ile özürlü girersin sınawa ama özürlü olarak atanamazsın. ama özür sınawı ile hem özürlü girersin hemde özürlü atanırsın. Bende bu sene inşallah okuloncesi ögretmenlik mewzunu olcam. Hakkımızda hayırlısı olsun. özürlü sınawın puanları daha düşük kpss nin ataması hem normallerle bir hemde cok yuksek oluyor genelde.

sevgili arkadaşlar ales ya da yds sınvlarında engelliye bir öncelik var mı?
yani ayrı soru gibi ya da ayrı katagori olarak cvp alırsam sevinirim

arkadaşlar meb engelli öğretmen alım sınavı yapacak mı bilgisi olan varmı ben de bekliyorum konuyla ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim ...

eğer merkezi sınav olacaksa ki olacak o zaman sınav içerisinde de eğitim bilimleri olacak. eğer olmazsa bir daha engelli öğretmen ataması hayal....

geçen yılki sınavı bende kaçırdım hatta hiç duymadım.şimdi öğretmen olabilirdim.inşallah sınavı eylül ekime bırakmazlar daha erken yaparlar.geçen sene temmuzda yapılmış kpssden 1 hafta önce.bu sene neden eylülde yapılsın ki.önemli olan kaç kişilik kadro açacakları.ben de açıkçası ne kadar engelli öğretmen var merak ediyorum.geçen yılki alımda kontenjan dolmamış.şöyle düşünüyorum bu sene sayı daha az olur çünkü bekleyen engelli öğretmen yok.bu yıl mezun olan arkadaşlar ve benim gibi sınavı kaçıran haberı olmayanlar var.sınav yapılırsa herkes atanır gıbı geliyor.

sınaw olsunda sorularda ne soruyorlarsa sorsunlar ama bir an once olsun... ales kpss sınawlarına özürlü olarak girersiniz ama atamalarınız normal insanlar gibi oluyor. o yuzden inşallah ayrı bir özürlü sınawı yapıp atamada olur. herşeyin HAYIRLISI...

meb ve diğer kurumların her zamanki halleri. şaşırmamak lazım...

veydel;

Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Başvuru No : 586284

Cevap Metni : Bakanlığımızın http://personel.meb.gov.tr/ internet sitesinde konu ile ilgili gerekli açıklama yapılmıştır.

Sanırım 30000 kadroda engelli öğretmenlerede kadro ayrıldı sadece tahminim..:confused:

ali hocamm inşallah bu sefer şansın döner :)

designer__07 arkadaşım engellilerle ilgili bir kelime bile yok. bırak kelimeyi ima bile yok

merhaba arkadaşlar ben de sizin gibi bu sınavı bekliyorum tarih öğr. mezunuyum. umarım çabuk açıklarlar çünkü beklemekten yoruldum. engelli olduğumuz için üniversiteyi bitirmek de ayrı bir dertti. şimdi bu kadar rahatsızlıkla kalk bi de kpss çalış çok zor arkadaşlar çok zor.....

ÖĞRETMEN ADAYLARI İÇİN DUYURU

2011 Haziran Dönemi Kadrolu Öğretmen Ataması Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak için 2011 Haziran döneminde 30.000 kadrolu öğretmen ataması yapılacaktır. Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde; 2009 ve 2010 KPSSP10 sonuçlarına göre ilk atama, hizmet süresine göre açıktan atama, kurumlar arası yeniden atama, açıktan ilk atama, kurumlar arası ilk atama, kurum içi ilk atama ile millî sporcuların Beden Eğitimi alanına sınavsız atama çeşitlerine göre toplam 30.000 kadro için 12-26 Mayıs 2011 tarihleri arasında başvuru alınacaktır.

Uygulanacak usul ve esaslar ile atama yapılacak alanlar, alan bazında taban puanlar, atama çeşitlerine göre alan ve iller bazında kontenjanlar, iletişim adresleri vb. bilgilerin yer alacağı “Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu”, gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra 11 Mayıs 2011 tarihine kadar Bakanlığımızın http://personel.meb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.

Atama işlemi 01 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilecek, atananlar ise 01 Eylül 2011 tarihinden itibaren göreve başlayabileceklerdir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

15/04/2011
Personel Genel Müdürlüğü

Bu nasıl bir kurum yahu, gereksiz mesajlar atmayın diye bilgilendirme yaptık diye bir yazı hazırlamışlar. Vatandaş bilgi almak istiyor, yok ihtiyaç analizi yapmışlar, gerekli illerde açıkları belirlemişler 30,000 öğretmen almak için. sırf seçim yatırımı diye alınacak bu öğretmenler, 30.000 'in en az 1000'i kendi adamlarını açıktan atayacaklar belki de daha fazla. Kimsenin ruhu duymayacak, 29000'i normal kpss'yle girecek. Meb'i kınıyorum, orayı yönetenleri kınıyorum. alayına gider bu kınama.
Vatandaşın bilgi almasını kimse engelleyemez. şeffaf olsun hurdayla,hileyle, şifreyle atama yapılmaz. O kadar insanı sıkın sıkın, millet maille iletişime geçmek istesin,bilgi almak istesin sonra çıkın gereksiz mail atmayın, alayı gerekli, maillere devam, hatta 20- 30 tane yollayın.
maillere boğun, kutlama mesajları yollayın...
Haziranda atama yapıyorlar işe bak. temmuzda KPSS sınavı olacak eylül atamalarına çok az sayıda öğretmen alacaklar.

haziran 30,000 agustos 10.000. hadi eylülde 20.000 aldılar diyelim. eylül 'de muhteşem haber. 2011 itibariyle bu yıl 60.000 öğretmen alındı. hangi iktidar döneminde bu kadar öğretmen alındı diye, göz boyamalar. gereksiz laflar. boş sözler. İnanmaya devam.

Milli Eğitim Bakanlığı 47 özürlü personel kadrosuna öğretmen atayacak.

MEB, taşra teşkilatına bağlı okul ve kurumlardaki öğretmen kadrolarına ilk defa, açıktan ve kurumlararası olmak üzere özürlü öğretmen ataması yapacak. İlk defa atanacakların MEB'in 4 Temmuz 2010 tarihinde düzenlediği Özürlü Personel Alımı Sınavı'na katılmış olmaları gerekiyor.

Kurum içi ve kurumlararası atanacaklar için de daha önce Özürlü Personel Sınavı'na girmiş ve bu sınav sonucuna göre başarılı olup bir kamu kurumuna yerleştirilmiş olmaları isteniyor. Kurumlararası geçiş yapacakların muvafakat belgesi almış olması koşulu bulunuyor. Adayların atanacakları alan öğretmenliğine uygun olmaları, eğitim fakültesi dışında mezunların ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans ya da pedagojik formasyon belgesi bulunması şartı aranıyor.

Başvuracak adayların, Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik uyarınca özürlü sağlık kurulu raporlarında belirtilen özür oranlarının yüzde 40 ve üzerinde olması, bu raporu yetkili kuruluşlardan almaları gerekiyor.

Adaylar başvurularını 7-17 aralık 2010 tarihleri arasında MEB'in http://personel.meb.gov.tr internet adresinden T.C kimlik numarası ile elektronik başvuru formunu doldurarak yapacaklar. Atamalar 20 Aralıkta ilk atama, açıktan atama ve kurumlararası atama öncelik sırasıyla yapılacak. Kurumlararası atamalarda hizmet süresi üstünlüğü esas alınacak.

batuhan kardeş bu haber eski alımlarla ilgili... yani eskii

kpss için başvurular başladı ancak engelliler için bir düzenleme yok sınav olacak mı omayacak mı belli değil bari yapmıyacaz deyinde boşuna hayal kurmayalım. Allah yardımcımız olsun daha söylenecek birşey yok.

anlamadığım bi konu var, hepiniz ayrı bi sınav bekliyorsunuz, zaten öyle olması gerekiyor tamam da kpss sınavına girip öğretmen olma şansı varken niye bu sınav bu kadar çok bekleniyor ki, ayrı sınav yapılmıyorsa normal kpss ye girseniz olmaz mı, yoksa engelli olanlar normal kpss den atanamıyor mu? böyle bi şey var mı bilmiyorum ama yoksa kpss ye girip normal kontenjandan atanmayı deneseniz olmaz mı?

anlamadığım bi konu var, hepiniz ayrı bi sınav bekliyorsunuz, zaten öyle olması gerekiyor tamam da kpss sınavına girip öğretmen olma şansı varken niye bu sınav bu kadar çok bekleniyor ki, ayrı sınav yapılmıyorsa normal kpss ye girseniz olmaz mı, yoksa engelli olanlar normal kpss den atanamıyor mu? böyle bi şey var mı bilmiyorum ama yoksa kpss ye girip normal kontenjandan atanmayı deneseniz olmaz mı?
1.benim bölümden atama yok.Engelli öğretmen alımında bölüm kısıtlaması yok.
2.Normal kpss atandığında zorunlu hizmette mecbursun.Engelli öğretmenlere bu zorunluluk yok.
3.istediğin yere atanma şanşın çok yüksek engelli öğretmen atamasında.Ama kpss istediğin yere atanmak çok zor.
Bunlar dışında bir çok faktör var.Onun için bu sınavı bekliyor herkes.İnşşlah anlata bilmişimdir....;)

çok doğru.ben normal kpss ile atandığımdan bu ayrıcalıkların hiçbirinden faydalanamıyorum.istemediğim ilde zorunlu hizmetteyim.5 yılımı doldurmam gerekiyor tayin için.

evet zarife benimde %50 işitme kaybım var sağ ve sol 95 db kayıp yani anlayacağın işitme cihazı kullanıyorum.ben milli eğitime memur olarak atandım.sizlerin öğretmenliği kazandığındınızda iyişallah kazınırsınız ,görev başladığnızda sizlere uygun bir yer ayarlarlar kendinize dert etmeyin brans öğremeni olmasanızda sınıf öğretmenliği yada halk eğitim merkezlerinde okuma yazma yada fiziken olmasada milli eğitimin belli bir yerlerinde sizlere bir yer ayarlarlar.ben stajerlik eğtiminde engelli öğretmenlerin çoğu ortapedik engelli idi ama işitme engelli öğretmen yoktu ama işitme engelli öğretmenleridiealmışlardır eminim.iyişallah alım olur bu aralar seçim arefesi ama hükümetin neler yapacağı bilinmez sana bol sanslar :)))))))))))))))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt