Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB 2011'de engelli öğretmen alımı yapacak mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
melek
engelli öğretmen alım sınavı mı yapılacak mı yoksa memurluk sınavımı ve kesin mi bu durum bilgilerin için teşekkür ederiz...

melek
teşekkür ederim bilgi için umarım sınav olurda hayırlısıyla en azından kısmen de olsa kafamız rahat eder ders çalışırız ...

bende şimdi okudum snavı ekim ayına yaetişmeye çalışıyolarmış hayırlısı artıkım...

melek ben sınavin ekimde olacagını 20 martta bir programda özürlüler idaresi başkanından duydum. Sen ise okudum demişsin yeni mi yayınlandı. nerden okudun bilgi verebilirmisin.

umarım bu sınav yapılınca herkesi branşına göre değerlendirirler yani öğretmen alımıda yaparlar inşallah tabi bi sınav olsunda tam netleşsinde diğerlerine allah kerim ...kadro dağılımı ii olur umarım herkesin gönlüne göre olur beklediğimize değer ....

Teşekkür ederim melek. inş. hepimiz için hayırlı olur atanırız

melek
inşallah olur ve bize deneme sınavları yollarasın teşekkür ederiz ...

eğer şimdi de ekim ayı deniliyorsa ve bu gerçekse umutlarım kalmadı demektir. saadece oyalıyorlar

atama

Arkadaşlar engelli öğretmen ataması ile ilgili bir gelişme var mı?

arkadaşlar bugün özidayı aradım sınavın ağustos ayından sonra yapılabileceğini söylediler.

özidanın söylediği hiç birşeye güvenmeyin arkadaşlar....

türkçe öğretmeniyim beklemekten, belirsizlikten çok sıkıldım. Olabilir, yapılabilir... net bi cevap istiyoruz çok mu yaaaaaa:((

ben de resmi açıklama olmadığı müddetçe hiç bir şeye inanmıyorum nisan ayından beri bir sürü haber yok olacak olamacak haziran ayındayız hala bir ses seda yok resmi açıklamadan ötesi benim için yalan ne demişler söz uçar yazı kalır ...

Arkadaşlar bende sınıf öğretmeniyim. bu engelli atamasını bekliyorum. ekimde olacak diyorlar ama kesin bir acıklama yok. olmadanda boş yere ümitlenmek istemiyorum.

arkadaşlar raporda çalışabilir diye ibare istiyormuş milli egitim benim raporda böyle bir ibare yok çalıştırılamaz diyede bir ibare yok bu konuda bir bilgisi olan var mı

raporlarda böyle bir ibare yr kardeş. mesala benimkinide ( sağ elinin gerektiği işlerde çalışamaz) yazıyo buda çalışabilirliği gösteriyo. görme engelli bir bireyde mesela ( görme gerektiren işlerde çalışamaz ) yazar onunda bu işte çalışabilirliğini gösteriyor. sende böyle bir ibare versa çalışabilirsin demektir... iyi günler.

1 sene 1 sene derken sanırım emeklilik yaşımız gelip geçicek...

türkçe öğretmeniyim 85 puan aldım yine atanamadım. engelli öğretmen alımı olacak mı olmayacak mı arkadaşlar kesin bir bilgisi olan varsa paylaşırrsa sevinirim.

Keşke olsa :( herkesin umudu bu sınav Oldu....

Milli eğitime mail atmıştım cevap geldi attığım mail ve verdikleri cevap;

Özel sektörde ve kamu kuruluşlarında belli oranda engelli çalışan istihdamı gerekli olmasına rağmen,
çoğu kamu kuruluşunda bile bu kadrolar boş bulunmaktadır. Bu kuruluşların başında da Milli Eğitim
Bakanlığı gelmektedir. Bu kadroların doldurulması amacıyla geçen sene yapılan sınavda bin kişilik
öğretmen ataması yapılmıştı ve bunun her sene yapılacağı söylenmişti ama bu sene ne sınav ne de atama
yapılmadı. Sadece bir kaç yüz kişilik bir atama bile bu konudaki mağduriyeti gidermeye yetecektir.
Her sene on binlerce öğretmen ataması yapan Milli Eğitim Bakanlığı için bir kaç yüz kişi çok büyük bir
rakam değildir. 2010 Anayası değişikliği ile engellilere pozitif ayrımcılık taahhütü veren hükümetimiz
bu sene engelli öğretmen kadroları için sınav ve atama yapacak mıdır? Eğer yapılacaksa bu sınav ve atama
tarihleri ne zamandır?

MEB'den cevap; Bakanlığımızın özürlü öğretmen alımlarına ilişkin duyurularını takip etmeniz gerekmektedir.

Soruma bakın bir de verdikleri cevaba...

MEB'den cevap; Bakanlığımızın özürlü öğretmen alımlarına ilişkin duyurularını takip etmeniz gerekmektedir.

Soruma bakın bir de verdikleri cevaba...

Meb'in veya başka bir kurumun böyle cevab vereceklerini bilerek sorular sormalı, baştan sağma, alacağınız cevaplar hiç bir işe yaramıyor. mesela kuruma not düşmeli, kuru kuru cevap verecekseniz cevap yazmayın diye. kıçınızla okudugunuz, yazdıklarımı çöpe atın diye okkalı bi not düşmeli.

mrb arkadaşlar, ben memur olarak sağlık bakanlığına atandım , darısı herkese. inşallah en kısa zamanda atanma bekleyen herkes atanır..........

Engelli öğretmenlik

Yaklaşık 650 bin öğretmen olduğu söylenmekte.Bu rakamlar meb te tabiki de vardır. Ama benim anlamadığım engelli personel çalıştırma zorunluluğu eğer %3 ise neden 8 bin kadro veriliyor? Sadece öğretmen kadrosundan dolayı 19500 engelli öğretmen kadrosu olması gerektiği halde neden toplam milli eğitim bakanlığında bu rakam 8 bin civarında ve meb sadece cumhuriyet tarihinde geçen yıl 1000 tane engelli öğretmen aldı.Yaklaşık 18500 kadro olması gerektiği halde 8 bin kadro bence çok az? Nedenini bilenler varsa açıklarsa iyi olur...

150bin öğretmen açığı olduğu söylenmekte:)ama devlet her yıl 20bin-30bin civarı öğretmen alıyo.bu öğretmenlerin çoğunluğu ise sözleşmeliden kadroya geçiyo.yeni bir öğretmen ataması toplasan 10bindir bunun içerisinde...engelli öğretmen alımı azlığıda bundan olsa gerek.mazeret ise maliye bakanlığının bukadar ödenek ayırması

şuan için çalışan öğretmen kadrosundan bahsediyorum ben

[FONT=Verdana !important]http://www.dpb.gov.tr/dpb_istatistikler.html

kamu kurumlarında çalışan kadro sayısı ve özürlü kontenjanlarıyla beraber çalışan özürlü sayısı ağustos ayında açıklanmış milli eğitim bakanlığında bulunan öğretmen ve memur kadroları birleştirilerek verildiği için özürlü öğretmen kadrosu düşük...bence haksızlık..[/FONT]

yayınlandı fakat saçmalıklar üzerine yayınlandı neden her kurum bildirmek zorunda benim anlamadığım devlet personel başkanlığı bunu yapmış zaten bunun için bi ay daha neden ve sınav neden bu sene değil bu seneki hak nereye gitti peki dpb hatta özür gruplarını bile yayınlamış kaç kişi çalışıyo kaç açık var hangi kamu kuruluşunda eğer %3 çalıştırma zorunluluğu varsa neden alacağı kadroyu bildirmek zorunda....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt