Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavına sizce kaç kişi girer?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bak sana bir örnek 5 ay önce meb sınav açtı ve girdim 1540 kişi başvurmuştu sınavdan sonra baktım sınava 960 kişi girmiş burdan yola çıktım

Arkadaslar cogumuz iş sahibi olacak inş.. ben Meb girmicem zaten. Müjde veriyorum :)

öğretmen sayısı 500 ü bulmaz derim sınav sadece formalite olacak

aspirin banada öyle geliyor öğretmenlik için başvuranlar girer sadece başvuru yapmaları yeter gibi

adam yazıyor sag 2 parmak yok sızce nekadar rapor verirler,nefes alamıyorum sizce ne kadar rapor verirler,depresyondayım sizce ne kadar rapor verirler,işim yok ama ben turp gibiyim sizce ne kadar rapor verirler,inşallah doktorlarımız haktan yana olur yoksa iş yaş saglam insan bile nasıl %40 rapor alabilirim onu düşünüyor:mad:

Bu ülkede 2000 tane özürlü lisans ve önlisans mezunu yok veya istihdam edilmiş diyen arkadaşlara hiç ama hiç katılmlıyorum, yıllardır mezun olduk ve ilanları takip ediyoruz ama ilanların %80-90 ı lise dengi veya ilk öğretimdir...
Yıllardır Hiç bir şekilde istihdam hakkı verilmeyen, yıllardır devlentin okuyamaz bunlar, o yüzden alımları lise ve altı yapalım diyen mantık Meb sınavındaki alımla çürümüştür... Neden arkadaşlar hazmedilemiyor bu durum anlamadım yıllardır lise mezunu alımlara sessiz kalan ve sizden daha fazla çabalamış ve çok zor şartlarda okumuş engelli arkadaşlarınıza bu şekilde onlar alınması biz alınalım gibi bir yaklaşım hiçte etik değildir... Yani eğer hak hukuk oranında bakıyorsak olaya şu bir gerçektir ki Okuyan ve bir şeyleri başarmış engellilere istihdam sağlanmalıdır, çünkü o kadar uğraşıp koca bir hiç için çabaladığını fark ettiği gün büyük bir yıkımdır yaşanan... ki bunu yaşayan çok arkadaş vardır aramızda... bilmem anlatabildim mi??? Lütfen biraz empati kurun ve yıllarca bir şeyler yapmak adına yüksek okul bitirmiş engellilere hak verin...

evet imren haklısın epey zamandır bekliyoruz memurluk için ilk defa düzgün bi alım olacak gerçi ben bu gidişle giremeyeceğim gb ama işin peşini bırakmayacağım mahkemeyse mahkeme aihm e kadar gideceğim bu rapor meselesinin peşini bırakmayacağım

imren;

Sonunda doğru söz eden birileri çıktı forumda...

münir siz kendinizce haklısınız başkaları kendince doğrumu

Arkadaşlar heyete girdim, rapor ÖZEL AMAÇLI dediler ve bana röntgen, polikliniklerle beraber 165 TL ye mal oldu.
sonuç: %44 ÇALIŞABİLİR olacak dediler ve haftaya verecekler.

Bir taşla iki kuş vurmaya çalışıp a,Ankara'ya vergi indirimi için de yolladım. Geçen sene gönderilen %45 rapor % 19 olarak dönmüştü. Buda o şekil dönerse itiraz edeceğim. Çoook işim var daha çoook...+

1-)2006 dan önceki raporlar kabul edilmiyorumu?
2-)ben 2002 de rapor aldım yenilemem mi gerekiyor?
3-)poli sekeli olanların oranında bir değişme olumu benim raporum %40 inermi çıkarmı?

haklı olmak bizim ne haddimize...

münir siz kendinizce haklısınız başkaları kendince doğrumu

Estağfurulllah Ticet77 sen haklısın herkes haksız.

Ne haddimize bizim haklı olmak, birileri evindeki sobada kestane pişirirken bizler üniversitenin soğuk koridorlarında yüksek merdivenleri çıkmaya çalışıyorduk,

Birileri sıcacık evinde annesinin hazırladığı sıcak sütü içerken biz ev demeye kırk şahit isteyecek gecekonduların mutfağında tek ayak üstünde yemek yapmaya çalışıyorduk.

Birileri haftasonları ailesiyle piknik yaparken bizler staj yapma derdindeydik,

Birileri engelini bahane edip yan gelip yatarken biz tüm engelleri aşıp başarı burslarıyla üniveriste diploması alıyorduk...

ama yinede sen haklısın işte... sadece mutlu ol diye söylesemde sen haklısın işte.... haklı olmak bizim ne haddimize...

E®KAN;

Arkadaşım sağlık bakanlığına raporunu aldıktan sonra şikayet et hastaneyi, ödediğin tüm parayı geri alırsın.

DAYANAK : 03.03.2004 tarihli Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Hakkında Genelge Sayısı:3539 Genelge No:2004/30

münir ben zaten mutluyum saol yinede düşündüğün için sen üniversite mezunu olarak daha rahat iş te bulabilirsin ama mücadele etmemişsen o senin sorunun ben üniversite bitirdin sen girme demiyorum tartışma başlatıp sonra zeytinyağı hikayesi anlatıyorsunuz bu güne kadar hep ilanlar lise mezunları vs çıkmışsa onu dpb ve hükümete ileteceksin yıl içerisinde işkur u takip ediyorsan ya önlisans yada lisans arıyor girememişsen yine senin sorunun bu alımda 2000 kadro lise mezununa verildi 2000 üniversite mez. na ama siz lise kadrolarınada başvurabilyorsunuz 4000 şans demek ama yine lise 2000 standardında

herkes haksız sen haklısın tarzındaki üslupta sana yakışmayan bir uslüp arkadaşım

Çalışma hayatının gerçeklerini çokta iyi bilmeyen arkadaşların burada fikir yürütmelerini üzüntüyle karşılıyorum. Ben üniversite mezunuyum ve engelli üniversitelilerin ne zorluklar çektiğini çok iyi bilirim. Üniversiteyi bitirmişsin ama engelin var o zaman engelsiz üniversite mezunlarının aldığı maaştan daha düşük bir maaş alacaksınki belki tercih etsinler. Sen engelliysen yöneticide zor olursan engelsiz dururken engeli olan birini nasıl yönetici yapacaklar?? Eeee toplantılar falan, başka firmalarla iş görüşmeleri, yemekler,... insanların bakışları farklılaşırmış bu gibi durumlarda. Bakın etrafınıza ya kaç tane engelli Genel Müdür gördünüz?? Olabilirmi?? OLUR tabi aslında ama bu insanlarla olmaz....Kulağiımla duyduğum bir şey buyrun: Büyük bir şirketin genel müdürü İ.K. müdürüne diyorki "O istediği maaşta ne öyle? Onun zaten ayağının biri az çalışıyor ( masa başı işi için) birde .... maaş istiyor. Ben o maaşa çok rahat normal ( ne demekse) birini bulurum. Yol verin gitsin" Nasıl laf ama :mad:. Bir diğeride şöyle. Büyük bir İstanbul Otellerinden birinin Personel müdürü diyorki " işkur bizden engelli kadrosunu doldurmamızı istiyor ama alacağımız personeli müşteriler görürse bir daha bize gelmek istemezler. İşkurda da vicdan yok yani bu kadar turistin gelip gittiği otele bu kadar engellimi konur. Alacaksakta geri hizmetlerde çalışacak hizmetli alacağız" diyor. Engellilerden utanan bir yönetici ve iş dünyası kadrosu bu ülkede çoook. Asgari ücretle çalıştırabilecekleri ve mümkünse ortada görünmeyecek hatta işe gelmeden kanunun zorunluluğunu yerine getirmek adına bankaya maaşını yatırarak engellilere fayda sağladığını düşünen insanlar dolu etraf. Engelliysen az maaşı hak ediyorsun çünkü zaten normal değilsinki niye normal maaş versinler :(. Bu nedenlerle üniversite mezunlarının durumu dahada vahim. Bari devletin açtığı bu yolda hayatlarında ilk kez lise mezunlarından (gerçek yaşamdaki gibi) bir üst statüde işe başlasınlar. NE OLUR???:eek:

2008 de KPSS ye önlisanstan girdim ve 74.2 aldım 2 yıldır alımları takip ediyorum işkurdan... hepi topu %5 önlisans ve %5 lisans almışlardı tahminimce ve bunların bir çoğuda kurumlar tarafından torpilli belli bölüm mezunu insanlar olmuştur... Şimdi birileri kalkmış İşkur açıyor diyor bizde ondan bahsediyoruz zaten %10 anca yüksek okul mezunu alınıyor, bu demek oluyor ki %90 lise ve altı alıyor... bangır bangır bağırıyorsunuz ama hiç takip etmiyorsunuz ki alımları... Herkes kendine göre haklı ama biz daha haklıyız:)))

kendini mutlu et imrenim başka bişey demiyorum sana deme gereği bulmuyorum:)

OFFF artık bu konularda bir şey yazmıcam yaa ne desem birileri birilerine söz söylüyorum sanıyor... anlamdım gitti... hepinize başarılar arkadaşlar, hakeden, çabalayan ve emek sarfeden kazansın...

iyi olur ne dediin ortada ve boş konuştuğun sanada başarılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt