Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de çalışan memurların bu ay maaşlarına 150 TL fark yapılabilirmiş..?

fatih76

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Bu ay zamlı maaş alabiliriz memurlar sitesinden aldığım bilgiye göre yaklaşık 150 tl civarında bir zam söz konusu..

ek ödemeler yeniden düzenleniyormuş o yüzdenmiş..

ek ödemeler memurlar ve vhki ve hizmetli kadrosundaki arkadaşlar için değil...bu khk ye göre yapılacak bu düzenleme şefler, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri gibi yönetici kadrosuna olacak...çünkü bu kadrolara verilen ek dersler kesildi..bu nedenle ek ödeme alacak olan bu kadrolara iyileştirme yapılacak..
khk 'ye göre ek ödeme yapılacak personel denge tazminatı alamaz diyor..İdari kadro dışında meb çalışanı denge tazminatı aldığından ek ödemeden yararlanamaz..yalnış bilgi almışsınız arkadaşım..saygılar...

6 yıldır bu tür haberleri çok duyduk...alışın bu tür haberlere

bugün ilçe mem e gittiğimde ordaki bir memur pc ye bakıordu bana dediki meb de çalışan tüm personele ek ödeme verilmesiyle ilgili düzenlemeyi maliye bakanlığı onaylamış top m.e.bakanında oda bakanlar kurulunaunar ve onaylanırsa meb de hizmetli memur şef müsteşara kadar hepsi bu düzenlemeye göre ek ödeme alacağını öledi bende baktım ekrana ekranda her personel için % lik dilimler yazıyodu hizmetli olduğum için ona baktım ben %65 ile %.....(burdaki rakamı hatırlamıyrum) yazıyordu. bu arada özlük ve kültür bölümünde ki şef geldi ona sordu memur oda baktı ve bu yüzdelik dilimin hesaplanmaından bahsetti ve hizmetliler için 200- ile 300 tl arasında ek ödeme olacağından bahsetti arkadaşlar önemli olan parayı verecek olan maliye bakanının bunu onaylamış olması şimdiden hayırlı olsun.:eek:

Ağzın bal yesin dostadoğru bende umutluyum bu kanun hükmündeki kararnameden (khk) bakarsın biz memurlar ve hizmetlileride araya sıkıştırırlar. sonuçta bizde eğitim için bişeyler veriyoruz. Bu ayki bordrolarda fark yok geçen aya göre ama inşallah ilerleyen zamanda bizde ucundan köşesinden yararlanırız.

Valla haber doğru mu değilmi bilmiyorum ama geçen ay 1580 Tl olarak almıştım maaşımı bu ayki bordromda 1754 yazıyordu.Bu artışın neden kaynaklandığını bilmiyorum açıkcası.Daha önceleri zamlı maaşımı ancak ocakta alabiliyordum temmuz aralık arası yüzde 20 lik vergi dilimine girdiğimden dolayı kesintili ödeniyordu.

Arkadaşımın bu zam bir aylığına mı verilecek yoksa , devamlı mı ?

bu ayki bodromda giyecek yardımı haricinde artış yok .umarım gelecek aydan itibaren biz meb çalışanlarını da sevindirirler.

birtan üstat devamlı olacak fakat şimdi şöyle bir karmaşa oluştu kafamda intte biraz araştırma yaptım hesaplamalarla alakalı eğer yanlışlık yoksa ve büyük şehirde görev yapan bir hizmetli personelin %70 ek ödeme aldığını farzedersek şöyme bir hesap çıkıyor.%200 ek ödeme 1224 tl olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda %70 i 428 tl yapıyor zeten mevcut ödeme 398 tl artış sadece 30 tl buda beni umutsuzluğa düşürdü tekrar tek umut var haberlerde geçen memurlara 250 tl lik ek ödemenin yapılma olasılığı.....

Maaşlarıda güncellemişler yuppi!!!!!!
Sigarayı yüzde 44 güncelle maaşı 3+3

Zamma bak...

Resmen dalga geçer gibi ya:mad:

birtan üstat devamlı olacak fakat şimdi şöyle bir karmaşa oluştu kafamda intte biraz araştırma yaptım hesaplamalarla alakalı eğer yanlışlık yoksa ve büyük şehirde görev yapan bir hizmetli personelin p ek ödeme aldığını farzedersek şöyme bir hesap çıkıyor. 0 ek ödeme 1224 tl olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda p i 428 tl yapıyor zeten mevcut ödeme 398 tl artış sadece 30 tl buda beni umutsuzluğa düşürdü tekrar tek umut var haberlerde geçen memurlara 250 tl lik ek ödemenin yapılma olasılığı.....
Hocam çok zor, baksana zam üzerine zam gelmeye başladı ... Cari açık büyüyor ve çaktırmadan afrikaya felan gidiyor orada da para kalmadı... !!

b u konuda ali tezel ne demiş?

Ali Tezel - MEB'deki memur öğretmen aylığı alacak - Bloomberg HT

Hükümetin KHK çıkarma yetkisine dayanılarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeniden yapılanmasına yönelik 6223 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Getirilen düzenlemeyle MEB teşkilat yapısından personel istihdamına birçok konuda değişiklik yapıldı. Ancak bu düzenlemenin hem MEB'de hem de kamu personel rejiminde dengeleri altüst etmesi muhtemel...
Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) eğitim-öğretim hizmeti eri sınıfındaki tüm öğretmenler hariç olmak üzere (Öğretmen unvanlı kadrolardaki yöneticiler dahil), MEB merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında fiilen çalışan personele (GİH) en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) % 200'ünü geçmemek üzere her ay ek ödeme yapılabilecek. Ek ödemenin maksimum tutarı 1224 TL. Ek ödeme tutarları emsali kurumlar Maliye ve Ulaştırma Bakanlığı gibi kurumlarda çalışana ödenen tutarlar dikkate alındığında, MEB'de işe giren bekâr üniversite mezunu memur aşağı yukarı 1496 lira, MEB'de işe giren öğretmen (9/1) ise 1577 alıyor. Düzenleme yerinde olmakla birlikte ek ödemenin öğretmenlerden esirgenmesi yadırganacak bir durum.
ÜST YÖNETİME YILDA 6 İKRAMİYE GELDİ
Personel yönetiminde bir çift bir tek maaş alan bürokratlar kervanına MEB üst yönetimi de eklendi. MEB merkez teşkilatında çalışan, Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkan ve Üyesi, Genel Müdür, Rehberlik ve Denetim Başkanı, Strateji Geliştirme Başkanı, Bakanlık Müşaviri, I. Hukuk Müşaviri, Grup Başkanı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Özel Kalem Müdürü, Millî Eğitim Uzmanı, Hukuk Müşaviri ve Millî Eğitim Uzman Yardımcısı kadrolarına atananlar kadroları karşılık gösterilmek suretiyle, 657 sayılı Kanun ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine bağlı olmaksızın sözleşmeli olarak çalıştırılabilecek. Bu personel ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında birer aylık sözleşme ücreti tutarında; haziran ve aralık aylarında ise teşvik ikramiyesi (üstün gayret ve çalışmaları sonucunda emsallerine göre başarılı çalışmalar yaptıkları tespit edilenlere) olmak üzere 6 ikramiyeden yararlanabilecek.
MEB personelinin üst yönetimine, yılda 6 ikramiye ödemeyi öngören kadro karşılığı maaş sisteminin getirilmesi, diğer bakanlıkları da harekete geçirdi. Tüm bakanların üst yönetimi müsteşar, genel müdür gibi görevlerde olanlar bakanlarına baskı yapmaya başladılar. Başbakanlık bürokrasisi, teşkilat kanunlarına düzenleme getiren KHK taslağıyla dolmaya başladı. Mesela en son Çalışma Bakanlığı teşkilatını düzenleyecek KHK'ya da benzer hüküm ilave edildi ve Başbakanlığa gönderildi.
Düşünün MEB'de müsteşar yılda 6 ikramiye alırken Gençlik ve Spor Bakanlığındaki müsteşarın, Kültür ve Turizm Bakanlığındaki müsteşarın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığındaki müsteşarın, Sağlık Bakanlığı'ndaki müsteşarın alamaması, aynı haklardan yararlanamaması Anayasa'da yer alan eşitlik ilkesine aykırı değil mi? MEB'de görev yapan çalışanlar 1224 liraya kadar ek ödemeden yararlanacakken, ek ödemeden yararlanmayan diğer kurumlardaki personelin mağduriyeti nasıl önlenecek? Bu arada MEB'de görev yapacak MEB uzmanları 3600 ek göstergeli oldular ve 2000 makam, 8000 görev tazminatına da hak kazandılar. Diğer kurumlarda görev yapan ve yıllardır bu alanda mücadele eden Bütçe Uzmanları, Kültür ve Turizm uzmanları gibi kariyer uzmanlar ise 2200 ek göstergede kaldılar.

KHK'DA YETKİSİZ DÜZENLEME

Hükümetin çıkardığı 6223 sayılı KHK çıkarma yetkisi veren Kanun'da, ayni ve mali haklar için düzenleme yapma yetkisi yok. Daha önce de bu konuya bu köşeden değinmiştim ama maalesef KHK'lar yetki verilmeyen yerler için de düzenleme içerecek şekilde çıkarılıyor ve Cumhurbaşkanımız tarafından da imzalanıyor.

kırmızıyla işaretlediğim konuda çok önemli KHK düzenleme yapma yetkisi olmayan bir alanda çıkarılmış!

inşallah olurda ıslatırız paracıkları;)

evet arkadaslar bu haber ada arkadasımızın söylediği gibi ama hiç sanmıyorum.

Valla ortalık toz duman herkes bişeyler söylüyo . Ne oluyo ne bitiyo icraatte hiçbişey yok Allah cümlemizin sonunu hayır etsin

Resmen şoktayım arkadaşlar sınavlara hazırlanıyorum başka kuruma gitmek için elimden geleni yapacağım ...

Bende başka kuruma gitmek istiyorum çalışmıyorum ama bakalım kısmet olursa olur olmazsa olmaz.
100 lira sadaka parası verdiler biraz umutluydum daha fazla olur diye tahmin ediyordum çok az. bide taşra merkez bilmem ne diye bir ton ayrımcalık yapmışlar.

arkadaşlar konu netleşti ek ödeme bizlere yok daha doğrusu derecemiz yetmiyo 7 derecedekilere fark yansıyor. buarada vhki iler 1620 alırken bu ay 1745 alacaklar artı 3 ayda bikmiş olarak verecekler bizim maaşlar yine aynı .Keşke 100 lira bari fark olsaydı..

bizim derecemiz 10 olduğu için 1 lira bile fark yok

maaşlar 4 ünde yatacak

Maaşların ayın 4 de yatacağını nereden çıkardınız resmi bir açıklama bile yok...

Sen buna tabisin diye düşünüyorum

[FONT=Arial]
d) diğer derecede olanlar
Göz göre göre o kadarda ayrımcılık yapamazlar
Eski bordroma baktım 398 yazıyor bu d şıkkına bakınca 520 yazıyor 120 tl fazla alacam sanırım bakalım ne verirlerse eyvallah dicez.
[/FONT]

istersen bu kadar iddalı olma maaş alınca burda görüşelim

inş ben yanılırım inşallah

ama muhasebe size yansımıyo fark dedi herkese söyledi farkı

neden ben tabiyim sadece bu sitede 10 derece olan yokmu başka

10 \ 2 derece başladık mebde

İyide arkadaşım Olur mu hiç öyle birşey tek tek yazmamışlar diğer dereceler demişler.
Ona bakarsan teknik hizmetlerde olanlarıda yazmamışlar. Onlarda diğer personel kısmında değerlendirilceklerini düşünüyorlar.
Bence 9. 10. 11. 12. 13. ünci derecede olanlar diğer derecede olanlara tabi.
Bordrona bak ek ödemen ne kadar bıde bu lısteden bak ne kadar yazıyor ortalama maaşındaki artışını 3 aşağı 5 yukarı anlarsın.

Üst Alt