Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de çalışan memurların bu ay maaşlarına 150 TL fark yapılabilirmiş..?

az önce mem maaş servisini aradım 10 kademeden sonrasına yok dediler şok oldum! benim maaştaki 45 tl artış sendika aidatıymış:p

sen 12/3 diyosun bu nasıl oluyor? ülkemde her il farklı mı yorumluyor bu işleri anlamadım!

çhehov Bence sana yanlış bilgi vermişler ama öyle kademe ayrımcalığı yok sen 12 sin sen 13 sün diye bir ayrımcılık yok. Bence seninde alman lazım o işte bir terslik var.

eseszeus,
125 tl alan arkadaş yanlış hesaplıyorsun bu ay maaşınıza yansıyan ek ödeme tutarları 3 aylıktır. Aldığınız toplam tutarı 3 e bölün ....
125/3 : 41 tl yansımış maaşınıza aylık bazda

çhehov,
Bende 12/3 deyim ve büyük şehirdeyim maaşıma 13 tl yansımış aylık bazda 3 aylıkta toptan olarak maaşıma yatmış...

Bilgi için teşekkürler... 41 TL olsada olur sonuçta hiç olmamasından iyidir bedavadan 41 TL... :) Tabi gönül ister ki keşke aylık 125 TL artsaydı ama napalım kısmet... ;)

İskoçyalım;

Yanlış bilgi vermeyelim lütfen. Bu yeni düzenlemede ek ödeme farkı alamayan (Yani fark yansımayan) tek grup; taşra ilinde, 8. derece üzeri, Yardımcı Hizmetlerde çalışan personellerdir...

Not:
- Yardımcı Hizmetler Sınıfı (Hizmetli):
Denge Tazminatı (Ek Ödeme) 385,79 TL'dir.
- Genel İdare Hizmetleri (Memur) : Denge Tazminatı (Ek Ödeme) 398,04 TL'dir.

Hesaplama:
Kendi ünvanına, iline ve derecesine uygun meblağ tespit edilir, sınıfına uygun ek ödeme (385,79 TL veyahutta 398,04 TL) tespit edilen meblağdan çıkarılarak sonuca ulaşılır.

Yakamoz;

Taşra ili (Balıkesir - Büyükşehir olmadığı için), 8. derece üzeri, Yardımcı hizmerler oranı: % 63, Meblağ: 385,79 TL
385,79 - 385,79 = 0 TL (Yani hiç fark alamıyorsun...)

İlker abim 12-13 TL'lik hesap yanlışlığına nasıl düştü açıkçası şaşkınım :D

Kendimden örnek vereyim:
Konya - Büyükşehir, Derece 9/2, Ünvan Memur, Ek ödeme oranı % 75, Meblağ 459,28...

Hesaplama:
459,28 - 398,04 = 61,24 TL (3 aylık birikmiş olarak " 3 x 61,24 = 183,72 TL " ek ödeme almış oldum)

Bu ay 1.610,75 TL maaşım yattı. 1.610,75 - 183,72 = 1.427,03 TL idi maaşım... Yani hesap kafa kafaya :)

Eseszeus;

Ankaradasın ve Yardımcı Hizmetler Sınıfındasın sanırım. % 70 oran ile meblağ 428,66 TL

428,66 - 385,79 = 42,87 TL (Bundan sonraki aylarda alacağın tutar bu)

42,87 x 3 aylık birikmişinle 128,61 TL fark almış durumdasın...

fullmoongokturk;

konuyu iyice netleştirdiğin için teşekkürler fullmoongokturk... :)

Göktürkcüm,
Aynen hesap ortada ben 12/3 çalışıyorum ve büyük şehir sınırları içerisindeyim 385.79 tl ek ödeme alıyordum son düzenleme ile 398.04 oldu şimdi hesap yapalım..
398,04-385,79 : 12,25
12,25x3 : 36,75 tl maaşıma yansımış
Aralık maaşımda ise 12,25 tl artış olacak yanlışmıyım..

Eseszeus;
Rica ederim kardeşim.

İlker abicim;
Senin ek ödemeler kuruşu kuruşuna doğru tabiki :)
Ben o sözümü Balıkesirde görev yapan Yakamoz Taner isimli arkadaşımızın hesabına istinaden söyledim abi... Malesef taşra mevki illerinde yaşayan Y.H. Sınıfı yeni işe başlayan arkadaşlarda herhangi bir artış söz konusu değil. Zaten tek artış olmayanlarda ücra köşelerde görev yapan Yardımcı Hizmet sıınıfında görevli arkadaşlardır.

ben (gih) çalışıyorum nevşehir ilinde merkezdeyim tüm uğraşmalarıma rağmen böyle bir artışın 9/1 den sonrası için olmadığını söylediler! bu ayki bodromdada görünmüyor zaten!

şimdi taşrada çalışıpta 12/3 vs gibi derecelerde olan GİH memur arkadaşlar bu ek ödemeyi aldıysanız buraya bodronuzu eklermisiniz! emsal göstereyim;)

veya öm atabilirsiniz!

http://www.yukle.tc

arkadaşlar bu artışlar eşit işe eşit ücretten gelecek derece farketmiyor ama 7 ve altı olanlar daha farklı alacaklar

(arkadaşlar hakkımı söke söke aldım iki haftadır bu ek ödemelerle ilgili mem ile görüşüyordum. 10. dereceden memurlara ek ödeme yok diyorlardı yanlış yorumlamışlar az önce elime kağıdı ve kalemi alıp mem deki muhasebe personeline tek tek hesap yaptım ve bu işin yanlış olduğunu gösterdim) :cool: kabul ettiler ve 12 ayda yansıtacaklarını söylediler!

hakkımızın peşine düşmesek ne oluyor görüryorsunuz!

arkadaşlar ben aydında memurum derecem 12 filan bu ay maaşımda hiçbir artma olmadı olması gerekmezmi ne yapmam gerekiyor?

arkadaşlar ek ödeme genel idari hizmetler sınıfında çalışanlar içinde geçerli. ünvana ve dereceye göre değişiklik gösteriyor 8. derecede olan ve memur kadrosunda olan memurların ek ödemesi 122 tl artacak ve bu artışlar ocak 2012 de olacaktır.

çhehov ben sana günler öncesinden söylemiştim alman lazım diye. Sen aksini iddaa edenlere inandın :)
belki maaşında çok büyük bişey fark etmeyebilir ama genede ayrımlık olmaz o alsın bu almasın şeklinde.
Allah kazandıgın parayı yedirmeyi nasip etsin

ben memurum bu ek ödeme bu kasım maası ıcın mıydı benımkınde bı aratıs yok ya

2012 den sonra mı bu ödemeler

Ek ödemelerde vilayetler arası farklı uygulama stratejileri var mı bilmiyorum ama şu bir gerçek, Ek Ödemeler 3 aylık birikmiş olarak bayram önü ayın 4'ünde ödenmiştir/ödenmelidir. Bilgilerinize

iskocyalim;
amin hepimize inşallah!

bende ödenmesini gerektiğini düşünüyordum ama maaş servisivi ek ödeme yok dedi bende bunun üzeine kayseride bir mutemet arakdaş var ona sordum oda yok dedi:p bende umudu kesmiştim. bu işin peşine düşünce ve izah edince ödenmesi gerektiği ortaya çıktı.

mat_ögretmeni;
öğretmen diye nick almıssın demekki lisans mezunusun memur olarak çalışıyorsan derecen 9 larda olması gerekmezmi?

ocak 15 te de yaklaşık 100 tl lik ek ek ödeme artışı daha olacak...

Ocak ayında GİH'lerin 398,00 TL olan Ek ödemesi (Denge Tazminatı) 520,50 TL olacaktır. 122,50 TL'lik bir artış söz konusu... Fakat şu anda almakta olduğumuz ek ödemelerin üzerine mi ilave edilir yoksa ek ödemeleri almadığımız zamandaki meblağların üzerine mi ilave edilir orası da mechul tabiki...

ocaktaki artıştamı aynı bu ay oldugu gibi olacak arkadaşlar?
yani belli bir derecede olmayanlara verilmeyecekmi yine de?

mat öğretmeni MEB de çalışan öğretmen dışındaki personel 3 aylık parayı aldı yedi bitti bile zaten dişimizin kovuğuna gidecek bir para değildi.
Öğretmenler zaten ek ders alıyor anladığım kadarıyla öğretmensin nicikin öyle diyor. Ek ödemeden faydalanamıyor öğretmenler.

yok öğretmen değilim.
öğetmenlik mezunuyum ama öğretmen değilim onun için sormuştum;)

dolunay kardeşim, en son ek ödemen kaç ise ondan 520 yi çıkar farkını bulursun..398 i artık karıştırma o bi önceki ek ödeme miktarıydı :)

En mantıklısıda o oluyor zaten :) 520,50 - 459,28 = 61,22 TL daha yansıyacaktır o zaman

şimdi 459tl ocak ayında neden 520 tl oluyor anlayaadım o halde hizmetlilerede böyle iki farklı ek ödeme olacak mı?

Hizmetlilere de var. 63 olan ek tazminat oranı 70, 80, 90 a çıkarılarak farklar ortaya çıkıyor.

Eşit İşe Eşit Ücret Kanunu
9- Kadroları Yardımcı Hizmetler Sınıfında yer alan personel;
a) Bu sınıfta yer alan kadrolarda bulunanlardan;
Eski % Oranları
Eski TL
Yeni % Oranları
Yeni TL
Ulaşılan Fark
1) 1-4 dereceden aylık alanlar
63
385,8​
90
551,1​
165,3
2) 5-7 dereceden aylık alanlar
63
385,8​
80
489,9​
104,1
3) Diğer derecelerden aylık alanlar
63
385,8​
70
428,7​
42,9

Göktürkcüm,
Gece gece küfür ettireceksin bana onların verdiği eşit işe eşit ücretin ta......................... istemiyorum vermesinler bana iade edeceğim ciddiyim..

bizi keklediler herhalde ! ben geçen aya mahsuben 7,82 daha az maaş aldım. benimkinde artış değil düşme olmuş :D
( sendika ilk kesintisi yaptı sanırım )

Üst Alt