Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de daimi işci olarak çalışanların maaşı ne kadar?

gecekusu5

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
slm meb de calışan sürekli işçi ne kadar maaş alır?

Ben hala araştırıyorum imkanları neler diye bende meb de daimi işçiyimama 2 günlük

Beden iscisi olarak gecen ay atandım. 1100 lirayı geçmiyor. İs gunü carpi 50 lira civarında...

Aynen mebde sürekli işçi bilgisayar işletmeni olark çalışıyorum.

Meb de çalışan daimi işçiler belediyelerden gelen işçilerdir. Maaşlarıda Bakanlık yeni sözleşme imzalayana kadar belediye ile işçi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi şartlarına göre hesaplanır ve ödenir. Kimi belediye işçisine günlük 100 tl yevmiye verirken kimiside 50 tl yevmiye vermiş olabilir. O yüzden sabit bir maaş durumu söz konusu deildir. Sözleşme içeriğine göre de sosyal şartlar değişir. İşçi terör gazisi olarak işe başlatıldıysa içişleri bakanlığının uygun gördüğü yevmiye ve haklar ile çalışır.

SİNERJİNİN DİKKATİNE;
Yanılıyorsunuz syn sinerji ben belediyeden felan gelmedim ilin açtığı bir kadroydu önlisans mezuniyet zorunluluğu vardı bil.işl.sertifikası istendi ve 2010 kpss puanına göre özürlü kadrosu ile atama yapıldı bu sadece bulunduğum ilin açtığı bi kadroydu şu anda bil. işletmeni daimi işçi sıfatıyla MEB de çalışıyorum

slm arkadaşlar bende işkur tarafından MEB daimi beden işçisi olarak atandım ama ne iş yaparlar ve maaşları nedir bilen var mı?

eser 27; merhaba ben mebde 2 yıldır işçi olarak çalışıyorum geçen ay 1800 lira maaş aldım ama ben önlisans mezunuyum ve bilgisayar işletmeni olarak atandım fark edermi bilemiyorum ayrıca mutlaka kopiş sendikasına üye olmayı unutmayın bizler işçi olduğumuz için ayrıca 3 ayda bir 700 lira 6 ayda bir 1400 lira ikramiyemiz var ayrıca 6 ayda bir alınan sendika ikramiyesidir üye olmazsan alamazsın ayrıca yeni atama isen ilk önceleri az alabilirsin ama bu toparlanacak daha fazla sorun varsa yardımcı olabilirim şimdilik bu kadar ben ömss den 87 almıştım önlisans mezunu olarak ve ben tercih yapmadım şunuda unutmayalım işçi her zaman karlı emeklilikte bile burda çalıştığım şube müdürlerime sordum tercih yapayımmı dedim ben olsam yapmazdım dediler ve ben ömss tercihini yapmadım emekli ikramiyemiz bile memurunkini neredeyse ikiye katlıyo

arkadaşlar merhaba sizlere şunu söyleyeyim. her zaman kamu işçisi devlet memurundan fazla maaş alır unutmayınız

Meb'de daimi işçi kadrosunda yeni başlayan büro memuru maaşı ne kadar ?

Ben bilgisayar işletmeni daimi işçi kadrosundayım 3000 lira maaş alıyorum ayrıca her yıl ocak ayında, bayramlardan önce ve aralık ayında olmak üzere 1000 er lira ve mart ve eylül ayında da 2000 er lira olmak üzere toplamda bir yılın içinde 8000 lira ikramiyem var ve ayrıca her yıl eylül ayında denge ödeneği adı altında 500 lira daha bir para alırız.

Yani memur sadece maaş alırken bizim ayrıca bir yıldan 8500 lira ikramiyemiz vardır ve işçi kadrosunda ne adı altında çalışırsan çalış maaş değişmez ben bilgisayar işletmeniyim ama bunun bi önemi yok. Büro memuruda olsa aynı alır sadece engel durumundaki derecenle bu durum 100 yada 150 lira fark eder sanırım açıklama yeterli olmuştur.

merhabalar sinop il milli eğitime işkurdan muracat ettım nıhaı listede adım yayınlanmıs buro işçisi olarak gorev yapacakmısım onlisans mezunuyum maasım ne kadar olur sizce

Yukarıdaki yazımı okursanız ne kadar olduğunu anlarsınız kesinlikle çok bişey fark etmiyecektir

Bende memde çalışıyorum çünkü

Calisilir yani o zaman oylemi diyorsunuz

Maas konusunda bu kadar ikramiye fazla degilmi kafami o kurcaladi

Valla fazlaysa devlet babaya söylersiniz bu bize fazla diye almazsınız olur biter 7 yıldır bu böyle ben böyle alıyorum yada ben bu kadar biliyorum diyim 😊😊😊

Hatice hanim ilk defa buro iscisi olarak atansak ilk giriste sendika ve toplu sozlesme olmadigi icin asgari alirsin diyorlar bilgin varmi bu konjda

Ben 2012 de ilk başladığımda 1200 lira alıyodum o zamanlar milli eğitimin bağlı olduğı bi sendikası bile yoktu sonra kopiş sendikasına bağlandık o zamanlar asgari ücret te 800 _900 lira civarıydı belkide daha azdı hatırlayamadım çok geçnedi sendikada toplanınca meb olarak 1800 oldu bi anda şimdi 3000 lira alıyorum ama bu tabiki sözleşmeyle artıyor sizde mebde iseniz hemen sendikalanırsınız çok geçnez aramızdaki fark kapanır diye düsünüyorum çünkü benden çok daha önce işe başlayanlarla aramda maaş olarak yok denecek kadar fark var sizin durumunuzu tam olarak bilemem ama meb de iseniz kopiş sendika başkanları ile görüşün onlar daha iyi bilir kesinlikle

Belediyeye bagli su ve kanalizasyon idaresine buro iacisi olarak basvuru yapicam hakis bakiyormus bu kuruma sizce maas durjmj cok fark gosterirmi

İşte bu konuda bilgim inanın yok bakanlıklar farklı sendikada farklı bilemiyorum o zaman sizde hakiş yetkilileri ile irtibata geçmeye çalışın bence

Ya ben nasıl belediye yada MEB e girecem torpil mi lazım yoksa ?

İşkur üzerinden ilanları takip edin engellilere tüm türkiyede bir çok bakanlığa bağlı ya da belediyelere işçi olarak çok fazla alım var yada ekpss sınavına girip memuriyet için uğraşabilirsiniz takip etmeniz gerekli

Hayır onlar dönemlik benim dediğim işkur internet sitesi üzerinden yayınlanan ilanlardan bahsediyorum işkur açık iş ilanları sayfasından kamu engelli diye arama yaparsanız görürsünüz süreklide oluyor

Ben Kırşehir il milli eğitim müdürlüğünün hizmetli alımında mülakata kaldım. İşkurdan başvurmuştum. Bazıları asgari ücretle başlarsın diyor acaba doğru mudur? 1 ay falan geçince bahsettiğiniz gibi sendikaya üye olsam nasıl bir fark olur acaba? Bu konuda internette hiç bilgi bulamadım. Tabii önce mülakatı geçmek lazım ama geçebilirsem süreç nasıl işler acaba? Ve belirli bir süre çalıştıktan sonra tayin imkanı olur mu?

04/06/2018 saat 23.37 de yazdığım yazıyı okursanız size durumu özetlemiş olacak en azın birazda olsa bilgi vermiş olacak bence ayrıca şu mülakatı bi geçin önce de gerisi zaten çorap söküğü gibi gelir

Haklısınız. Olur inşallah. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Mülakatı asil aday olarak geçtim bakalım haydi hayırlısı. :)

Kesinlikle bundan sonrası nasip hayırlısı allahtan artık geri kalan sadece dua etmek allah yardımcınız olsun

Üst Alt