Konuyu Hortlatmış gibi olucam ama Hatice hanımın dediklerine kulak verin kendisi bu konuda gayet bilgili anladığım kadarı ile. Eğer göreve başlayan arkadaşlar varsa şimdiden hayırlı olsun Allah muvaffak eylesin. Öncelikle bende daimi işçi olarak Orman Genel Müdürlüğü'nde çalışıyorum. Bildiğim soruları sırası ile cevaplamaya çalışayım.
-İşe ilk başladığınızda hemen sendika kaydı olmuyor bu hakkı 15-20 gün (EN FAZLA) içerisinde elde ediyorsunuz ve sendika kaydı olmadan kurumun ekstra bir iş kanunu belirtisi yok ise ilk ay asgari ücretten alıyorsunuz maaşınızı.
-Sendika üyeliğinden sonra bağlı bulunduğunuz sendikanın TİS yani Toplu İş Sözleşmesinin tüm haklarından faydalanırsınız bunlar da engelli haftalarında izin, başlangıç ücretinizin artması, senelik izin hakkınız, İkramiye ve Tediye (OGM De Tediye 3 ayda birkez 13 yevmiye İkramiye ise 6 ayda bir 26 yevmiye olarak hesaplanır), vs. vs.
-Kurumunuzda memurların hep kıskandığı kişi olursunuz
Şaka bir yana emekli olduğunuzda ikramiyeniz ve maaşınız memurlardan çok çok fazla oluyor.
-Ve tayin konusu. Kurumdan kuruma fark var belediye de olan işçi tayin alamaz diye duymuştum sebebi ise; tayin mantığı şu çalıştığın kurumun başka bir il yada ilçe de şubesi mevcut ise tayin talebinde bulunabilirsiniz (isteyenin bir yüzü kara) verip vermemek onların elinde ama. Yani misal MEB burdur il müdürlüğünde iken MEB Çanakkale il müdürlüğüne talepte bulunabilirsin. Ancak işe alım şartlarınıza bakın ve kurumun bu konu ile ilgili görüşünü personel şefliğinizden öğrenin. Benim kurumumda 5 yıl aynı yerde görev yapma şartı var örneğin.
Şimdiden hepinize hayırlı uğurlu olsun eğer yardımcı olabileceğim bir konu olursa normalde sık girmem ama konuyu takip edip cevaplamaya çalışacağım. Kalın sağlıcakla.