Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de daimi işci olarak çalışanların maaşı ne kadar?

hatice çevik

iş kur üzerinden başlayanlar asgari ücret yada bir tık üstünü alır 1700tl ile 1800tl arası

Benim adımı kullanıp ne yazdınız yada ne yap yapmaya çalıştınız böyle anlayamadım
Sayın iron

Hatice hanım zırt pırt birşey soruyorum ama acaba işçinin belli bir süre çalışınca tayin hakkı oluyor mu?

Hiç önemli değil sıkıntı yok gerçekten ayrıca işçinin tayin hakkı maalesef yok sadece sözleşmeye bağlı olarak sağlık ve eğitimle ilgili tayin hakkı var fakat bir arkadaşımın anneside orman genel müdürlüğünde işçi olarak çalışıyordu zonguldaktan istanbula tayin yaptırdı bu şartlar altındamı gitti bilemiyorum fakat işçide yani bizlerde ne yükselme ne tayin var malesef işçisinsen işçi kal yani
😊😊😊

Selamün aleyküm hayırlı geceler dilerim Manisa il milli eğitim müdürlüğü ne basliycam işçi olarak mülakatta başarılı oldum maaş durumu hakkında bilgi verir misiniz

Konuyu Hortlatmış gibi olucam ama Hatice hanımın dediklerine kulak verin kendisi bu konuda gayet bilgili anladığım kadarı ile. Eğer göreve başlayan arkadaşlar varsa şimdiden hayırlı olsun Allah muvaffak eylesin. Öncelikle bende daimi işçi olarak Orman Genel Müdürlüğü'nde çalışıyorum. Bildiğim soruları sırası ile cevaplamaya çalışayım.

-İşe ilk başladığınızda hemen sendika kaydı olmuyor bu hakkı 15-20 gün (EN FAZLA) içerisinde elde ediyorsunuz ve sendika kaydı olmadan kurumun ekstra bir iş kanunu belirtisi yok ise ilk ay asgari ücretten alıyorsunuz maaşınızı.

-Sendika üyeliğinden sonra bağlı bulunduğunuz sendikanın TİS yani Toplu İş Sözleşmesinin tüm haklarından faydalanırsınız bunlar da engelli haftalarında izin, başlangıç ücretinizin artması, senelik izin hakkınız, İkramiye ve Tediye (OGM De Tediye 3 ayda birkez 13 yevmiye İkramiye ise 6 ayda bir 26 yevmiye olarak hesaplanır), vs. vs.

-Kurumunuzda memurların hep kıskandığı kişi olursunuz :) Şaka bir yana emekli olduğunuzda ikramiyeniz ve maaşınız memurlardan çok çok fazla oluyor.

-Ve tayin konusu. Kurumdan kuruma fark var belediye de olan işçi tayin alamaz diye duymuştum sebebi ise; tayin mantığı şu çalıştığın kurumun başka bir il yada ilçe de şubesi mevcut ise tayin talebinde bulunabilirsiniz (isteyenin bir yüzü kara) verip vermemek onların elinde ama. Yani misal MEB burdur il müdürlüğünde iken MEB Çanakkale il müdürlüğüne talepte bulunabilirsin. Ancak işe alım şartlarınıza bakın ve kurumun bu konu ile ilgili görüşünü personel şefliğinizden öğrenin. Benim kurumumda 5 yıl aynı yerde görev yapma şartı var örneğin.

Şimdiden hepinize hayırlı uğurlu olsun eğer yardımcı olabileceğim bir konu olursa normalde sık girmem ama konuyu takip edip cevaplamaya çalışacağım. Kalın sağlıcakla.

Sayin Hatice çevik hanim benim bir sorum olacak yanitlarsaniz sevinirim

bicok arkadasin merak ettigi birseyde olabilir aslinda, Meb bünyesinde il milli eğitim müdürlüğünde sürekli işci olarak ilk atamam oldu şu an görevdeyim e devletten koop iş sendikasına üyeligim aktif oldu geçerli sendika yöneticisi beni aradı harcırah alamayacagimizi ilk atamada ayrıca bu ay asgari ücret alacağımı söyledi tm bunada eyvallah ama maaş konusunda 2330 lira maaş alacaksın dedi dedim bi yanlışlık olmalı başka illerde çalışan insanların ağzından 2800 3000 duyuyoruz dedim onların çalışma yılları fazladır dedi vs 2330 tl dedi başka bişey demedi

görüşme esnasında ses gidip geldi vs ama 2330 + sosyal yardımlar dahil mi 2330 nedir cevblarsaniz sevinirim ayrıca cumartesi çalışmaları için güncel olan 90 tl yi alamayacağımi onun sadece eğitim kurs faliyeti olan yerlerde alınabileceğini söyledi ben ogretmen evinde gorevlendirildim simdi cumartesi calismamizin bir mantigi yokmu olacak siz bu konularda ne düşünüyorsunuz acaba

Hatice hanım hatice çevik bi bakabilir misiniz

Acaba bu ikramiye tarihleri sabit mi yoksa her sene değişiyor mu? Mesela bu ay ikramiye alır mıyız?
Ben de ilk ay asgari aldım ama ikinci ay artacak dediler. 3.aydan itibaren maaş tam kıvamını bulur dediler bana.

Bursa Oyak Renault otomobil fabrikasında çalışan işçi ne kadar maaş alır arkadaşlar bilgisi olan var mı bu konuda .

MEB'de çalışan Büro İşçisi ne kadar maaş alır, özlük hakları nelerdir?

Arkadaşlar bu konu benim için çok önemli, lisans mezunu MEB’de çalışan bir Büro İşçisinin maaşı ne kadardır?

Bende merak ediyorum. ekstra olanakları var mı? varsa neler?

umarım burdasınızdır hatice çevik

hnm şuandada daimi isci alıyor meb sizde işkur üzerinden ekpss puanıyla mı girmiştiniz şuanki alımda sizin bahsettiginiz gibi midir lisans daimi büro işçisi alıyor başvurup başvurmama konusunda kararsızım

bende merak ediyorum kurumdan birinden ögrenebiliriz en doğru bilgiyi

[FONT=sans-serif] asgari ücretle başlıyorsunuz daha sonrasında maaş 2000 TL üstüne çıkıyor yılda 4 ikramiye var.ikramiyelerin 2 si aldığınız maaş tutarında,diğer 2 si de aldığınız maaşın yarısı.(sürekli işçiler için)[/FONT]

Bay_x
Size en son söylenen 2300 küsür yani ondan sonra kesin bir şey söylenmedi mi? Peki siz İşkur üzerinden mi girdiniz? Güvenlik soruşturması ne kadar sürdü? Lisans mezunu Büro İşçisi hangi işleri yapar acaba? Merkezi atamayı bekliyorum ama o zamana kadar MEB büro işçisini yazsam mı diyorum, bunu yazsam mülakat soruşturma falan ne kadar sürer, siz işinizden memnun musunuz, yardımcı olursanız sevinirim.

turkuaz06
Ortalama aylık ne kadara geliyor? Bay x arkadaşın dediğine göre 2300 civarı oluyor

Benim güvenlik soruşturması 2 ay falan sürdü daha fazla değil. Bende MEB’e işçi olarak girdim henüz 1 buçuk ay oldu.

slmnansl merhaba,

Şartlar, sosyal haklar ve maaş ne kadar? Bilgi verebilir misiniz?

İlk maaş asgari ücret. Sendikaya üye olunca maaş artıyor ama ne kadar olur ayın 15’inde öğreneceğim. İlk ay asgari ücret aldım ama bayramda da ikramiye aldım. Haftalık çalışma saati 45 saat. Okula düşerseniz Cumartesi mesaiye kalırsanız günlük 100 tl fazla mesai ücreti var. Sadece tayin konusu sıkıntılı diğer tüm şartlar iyi.

slmnansl

peki temizlik işleri genelde hangi saatlerde günlerde yapılıyor?
maaş durumu ve ikramiye durumları nasıl?

merhaba arkadaşlar
meb de aşçı işci kadrosunda mıdır
nerelerde görevlendirilir bilginiz var mı

mrb lar acama maaş hakkında daha net bır bılgıye ulastınızmı
slmnansl

mrb lar bende meb den nıhaı lısteye kaldım acaba maaş ve sosyal haklar nelerdır bılgılendırırmısınız teşekkü ederim

Bu ay 3750 aldım. 2500 maaş 1250 ikramiye. İkinci ayım bu. Merak eden arkadaşlar için.

slmnansl

işkur üzerinden mi yoksa son yapılan merkezi atama ile mi atandınız? bu arada hayırlı olsun.

Sağolun. Evet İŞKUR üzerinden yerleştim. Temizlik işlerini falan yapıyorum.

Üst Alt