Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de daimi işci olarak çalışanların maaşı ne kadar?

alfa arkadaş eksik anlatmış sanki onun bahsettiği kişiler merkezi atamadan atanan kadrolar için geçerli yani kıdem ilerlemesi felan o konuda yanılıyor

sizler açıktan atandınız yani statünüz merkezi atamadaki gibi 657 devlet memuru değil de 657 eye tabi 4b 4d gibi yani siz ay sonunda maaşınız dan misal ne kadar kesinti olduğunu görmek için e devlete girin bodro yazın

çıkan ekranda buraya sadece memurlar giriş yapabilir gibi bir uyarı alacaksınız

bende memurum da ondan diyorum

asgari ücret verirler ilk ay sonra ki ay ise 2200 2500 civarı olur ama bulunduğunuz ilde ki kurumda ek ödemeler olursa bu fiyat artar mı artmaz mı onu ben bilemem

hayırlı olsun herkese

bu arada 10 yılda çalışsanız kıdem ilerlemez , kademe ilerlemesi olmaz çünkü sizler memur değil büro işcisi olarak geçiyorsunuz
bunu personel müdürüne bizzat gidip sorabilirsiniz

Kardeşim sen memurun bu ben burda 22 yıldır işçi olandan öğrendim kıdem almıyorsun zaten ama eskidikce kıdem farkı alıyorsun şef müdür vs. Olamıyorsunuz.

Görev aldığı kurumlar arası ek ücret farkı yok MEB in işçileri Koop iş e bağlı ve tüm ek ödemeler Koop işin yaptığı toplu iş sözleşmesinde belirtilmiş MEB in her kurumunda aynı fark yok.

Bende işkur ile girdim merkezi atama değil.

şu anda günlük 78 tl çıplak yevmiye alıyoruz 78x30=2.340 tl yapar ama bundan sgk işçi payı, gelir vergisi vs. kesildikten sonra 1.850 cıvarı para kalıyo ne maaş 1.850 tl civarı bunun üstüne yaklaşık 600 650 tl yemek parası yol parası vs. ekleniyor toplamda eline geçen para 2.500 civarı oluyor bunları kafadan sallamıyorum koop iş in yaptığı toplu iş sözleşmesini okuyun zaten ordada göreceksiniz.

Son düzenleme:
Bi alfa arkas aklıbaşında cevap yazmış onada mualefet ediyorlar skolyoz mu ne sen kimden yanasin bilmiyorsan sikintin ne adam ben alıyorum ben çalışıyorum diyor

Slm ben MEB eski hükümlü daimi işçi olarak ise yeni başladım
Maaş ne kadar olur ?
Aralık ayında ikramiye varmış onu bende alacak miyim?
Sendikaya üye oldum hemen acaba maaşım bu ay yüksek mı olur yoksa asgari ücret civarı mi?
Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim

Merhaba benim de bir hafta oldu MEB de eski hükümlü olarak daimi işçi kadrosuyla geçtim Bn sendikaya üye olmadım bir ay deneme süresi var dendi işkur da yazıyo ilk ay asgari ücret daha sonra mevcut maaş diye sen nasıl hemn üye oldun sendikya birde hangi sendikayaa oldun bnada bilgi verirsen çok sevinirim

MEB in sendikası Koop iş sendikasıdir
Valla deneme süresi filan denilmedi bana

Sana maaş ne denildi ilk ay haricinde?

Sen Koop iş sendikasıni internetten ara numarasını bul nasıl üye olabilirim de yardımcı olurlar
E devlet üzerinden de üye olabilirsiniz

Hangi ilde çalışıyordun bu arada

Ben izmir de bana ilk ay haricinde maaş bilgisi verilmedi sadece ilk ay asgari ücret olduğunu birde üç ayda bir senede bir ikramiye olduğunu biliyorum yine farklı şeyler öğrenirsek burdan yardımlaşırsak sevinirim

anteplikoca bak alfa kardeş ne yazmış 1850 TL yazmış yemek ek ödemeler ile 2300 2500 olur yazmış

ben ise alfa kardeş yazmadan daha önce belirtmişim zaten maaşın ne kadar olacağını
garezim yok birader ne halin var ise git gör

sadece kimse işci statüsünü kadrolu memurluk ile karıştırmasın şu anda en düşük memur maaşı (kadrolu) net ele geçen bekar için 3100 evli eşi çalışmayan için ise 3400

her 3 sene de bir kıdem ilerledikçe maaş artar ve ilerleyen yıllarda kurumdaki duruma göre şef ve müdür olabilirsin, şef ve müdür olduğunda zaten maaşlar daha fazla olur

işci statüsünde meb karayolları gibi fark etmez merkezi atamadan atanmadıkça yani kadrolu atama olmadıkça yıllık izinlerin kullanmaz ise bir sonraki seneye asla aktarmaz
ama kadrolu memurun aktarılır

işci statüsünde kamuya girerken belirli sürelerle imza atarsın ve yarın bir aksilik olur sözleşmen fesh edilebilir
ama kadrolu olursan böyle bir ihtimal asla olmaz (yüz kızartıcı ve vatan hainliği yapmadığın sürece)
yarın o burgün cumhurbaşkanımız kamuda kısıtlamaya gidiyoruz daralmaya gidiyoruz veya maaş ödeme zorluğu çekiyoruz diye kurumlara yazı yazarsa (olmaz de burası türkiye olabilir) kadrolulara kimse bir şey diyemez ama olan sözleşmeliler olur, çünkü sözleşmesini bahane uydurup fesih etme hakkına sahip
sakın deme fesih edemez 15 Temmuz da çoğu kişi suçsuz yere görevinden alındı mahkemeye çıktı suçları yoktur yani beraat kararı almasına rağmen kadrolu memurlar görevlerine geç de olsa iade edilirken, sözleşmeli kardeşlerimiz hala göreve iade edilmedi çünkü sözleşmeleri kurum tarafından fesih edildi

sana sayamayacak kadar fark anlatırım böyle

ben bunları anlatıyorum millete
AMAÇ : ELİNİZDEN GELDİĞİNCE KADROLU GİRİN KURUMLARA

ÇÜNKÜ ARTIK İLERLEYEN YILLARDA TÜM ALIMLAR SÖZLEŞMELİYE DÖNECEK

DİĞER YANLIŞ İSE : yani açıktan atanılan işci statüsünü, kadrolu memurluktan üstün görüyorlar
bende yanlış olduğunu belirtiyorum

(Bazı kurumlarda ikramiyeler felan yüksek olabilir ama kağıt üstünde garanti değildir hiç bir zaman)
o yüzden imkanınız var ise her zaman ilk öncelik kadrolu memurluğa odaklanın

şimdi benim garezim neymiş anlatabildim mi kardeşim ???

ALLAHA emanet olun

Kardeşim iyi demişsin de birşeyi unutmuşsun burası engeller.biz buradakiler ya engelli yada eski hükümlü yani memur olamiyan ve olamicak kişiler o yüzden burada memur haklarından, avantajlarından veya başka birseyinden bahsetmenin ne gereği var nede mantığı. Bence sen bu konuda yorum yapma çünkü sen sadece kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsun ve bilmediklerini kendi haklarına göre yorumluyorsun. Biz ise kesin bilgilerle bu işin içinde bire bir var olarak kağıt üzerinde yazılmış olan kesin bilgilerle birşeyler paylaşmaya çalışıyoruz. Bir memur olarak senin bu konuya yorum yapman bile yanlış çünkü ilgili olmadığını bir konuda kesin bir dille konuşuyorsun ama söylediklerin malesefki yanlış.

Bu arada yukarıda yazdığım yevmiye kesinti ve ek ödemeler 7. Aydan önceki rakamlar toplu iş sözleşmesi 6. Ayın sonunda bitti hala görüşmeler sürüyor sonuçlandığında 7. Ayın zammida eklenecek bilginiz olsun.

Arkadaşlar MEB daimi işçi olarak bende yeni başladım ve izah edeyim size,ilk ay asgari ücret ikinci ay sendikaya üye olunduğu takdirde 2500 TL+4 ikramiye (ikramiyelerin ikisi 52 gün diğer ikisi 60 gün üzerinden hesaplanan çıplak yevmiye).Bu bahsettiğim ücret 2018 haziran ayına kadarki olan toplu iş sözleşmesine (tis) göre idi.2019 yılı tis halen görüşülmekte sonuçlanınca tahminen 2850-2900 civarı olur + ikramiyeler tabi..

Ama daha bi ayı dolmadan sendikaya üye olanlar var Bn yarın bir hafta olucak başlayalı

Birde hangi kanuna tabiyiz biz acaba

Kardeş bu sözleşmeli muhabbeti yapan arkadaş şunu bil biz sözleşmeli değiliz bunu o aklına sok
Biz direk kadrolu ise başladık evet merkezi atama ile alinmadik fakat alfa kardeşimin dediği gibi biz ya (engelli yada eski hükümlü kadrosu iyi oku burayı istisna kadro bunlar) böyle girdik bence sen memur formuna git orda yorum yap

Sendikaya üye olabilirsiniz hiç sorun yok ama ilk ay maaşı etkiler mi tam bilmiyorum 15 Aralık'ta maaşı alınca yazarım inşallah artar maaş ilk ayda çünkü para lazım 😁

yav arkadaşlar yapmayın insanların kafasını karıştırmayın benim ilk yazımı okursanız zaten orda herşeyi açıklamışım ama kolay yoldan açıklamışım detaylara girip kafaları karıştırmamak için ama herkez kafasına göre bişeyler yazmış insanların kafasını boşa karıştırmış peki madem bende o yoldan gidip baştan yazayım.

ilk ay asgari ücret alırsınız sonrasında sendikaya üye olunca (deneme süresi bitmedende e-devlet üzerinden üye olabilirsiniz) sendika deneme süresinin bitiminden 4 5 gün sonra bağlı olduğunuz kuruma sizin üyeliğinizi bildirir sendikanın bildirmesinden sonraki ay başından başlamak üzere (aybaşı ayın 15 i olarak kabul edilir) günlük 78 tl çıplak yemiye ile işe başlarsınız onun dışında 292,04 tl sosyal yardım 196,24 tl yemek yardımı 205,70 tl yol yardımı 16,88 tl kıyafet yardımı alırsınız bunların dışında toplamda 112 çıplak yevmiye ikramiye 500 tl de denge ödeneği alırsınız.
hepsini yazdım hadi hesaplayın aylığınız kaça geliyor. hesaplıyabildinizmi ? ben söyliyim hayır çünkü çok karışık bir kez daha ayrıntılı olarak yazıcam lütfen bilen bilmiyen yarım öğrenen herkez kafa karıştıracak yorumlar yazmasın.

ilk işe girişte 30 gün deneme süresi var bu süre içinde yada bitiminde e-devlet üzerinden senkiya üye olabilirsiniz. 30 gün bittikten 4 5 gün sonra sendika kuruma sizin sendikaya üye olduğunuz bildirir sendikanın bildirmesinden sonraki aybaşından başlamak üzere(aybaşı ayın 15 i olarak kabul edilir) günlük 78 tl(7. ay zammı eklenmedi görüşmeler hala sürüyor 7. ay öncesi yevmiye bu) olacak şekilde bürüt maaşınız hesaplanır bundan sgk işçi primi, işsizlik sigortası, sendika aidatı vs. kesildikten sonra 1,850 tl civarı bi net maaş kalır bunun üstüne 710 tl civarı ek ödemeler gelir 60 tl bes kesilir (istiyen iptal edebilir) yani 650 tl civarı ek ödeme gelir yaklaşık olarak 2,500 tl maaş alırsınız aylık.
gelelim ikramiyeye 112x78 tl =8,736 tl bununda yaklaşık 700 tl si vergi gıvır zıvır adı altında kesilir kalır 8,000 civarı bi ikramiye 500 tl de denge ödeneği gelir olur size 8,500 civarı bi ek ödeme. Hep civarı diyorum çünkü kesintiler ve kesinti öncesi rakamlar hep küsürlü özeldeki gibi net rakamlar üzerinden değil kuruş hesaplı rakamlar üzerinden yapılıyor.
gelelim sonuca: 2,500 tl civarı aylık maaşınız olur +8,500 tl civarı yıllık toplamda ikramiye ve denge ödeneği alırsınız.
uzun lafın kısası ilk yazdığım yazıyla aynı hesaba geldi ama bu sefer uzun yoldan oldu herkez kafasına göre bişiler eklemesin die hepsini yazdım umarım başka soru işareti kalmamıştır nokta

selamün aleyküm arkadaşlar mümkünse soruma cevap verirseniz sevinirim
geçen aylarda sağlık bakanlığı işkur üzerinden 5298 kişi işçi statüsünde ilanı vardı 431 kişi engelli temizlik görevlisi alacaklardı bende ankara ilini seçmiştim kurada çıkmışım mümkünse beni bu konuda aydınlatırmısıniz ben işkur üzerinden kura ile sağlık bakanlığı sürekli işçi statüsünde engelli temizlik görevlisi olarak yerleşmişim maaşları ikramiyesi felan başka yardımlar varmı ne kadar verirler mümkünse yazarsaniz sevinirim

arkadaşlar cevap veren olmayacakmı rica ediyorum cevap verin ben kayseride oturuyorum sağlık bakanlığının sürekli işçi statüsünden kura ile engelli temizlik görevlisi olarak Ankaraya yerleştim sanırım hastanelere vereceklermiş şuan güvenlik soruşturmasi aşamasındayim ilk maaşım ne kadar olur sonrasinda nekadar maaş ikramiye tediye vesaire alırım lütfen ayrıntılı cevap verin ankarada bu işe girmeye değermi malum bilmediğin büyükşehirde yaşam şartları zor evin yok bişeyin yok birsürü masraf ona göre tamolarak cevap yazarsaniz sevinirim

arkadaşlar cevap yazmanizi rica ediyorum

İşçi ilk ay askeri ücret alıyor bu hepsinde aynı sonra yol yardım maaş artar ilk ay 1600

cevap verdiğin için teşekkür ederim kardeşim
peki daha sonra acaba toplamda ne kadar artar ikramiye tediye felan diyorlar toplamda ne kadar olur

Osman onay

Sendikaya üye olmazsan maaşın askeri ücret kalır en net maaşımızı ocak 15 ınde görecegiz 2800 bekliyorum + ikramiye

Osman bey bişey öğrene bilirmiyim hizmetli kadrosunda girdim iki hafta olucak hangi sendikya üye olmam gerekiyor ve bi ay dolmasını beklmem gerekiyrmu

kardeşim kusurabakmayın bende tamolarak bilmiyorum hizmetli kadrosu derken ekpss kura ilemi girdin devlet kadrosu hizmetli memur ben sürekli işçi statüsünde engelli temizlik görevlisi olarak gireceğim

sendikaya bizmi üye olmamız gerekiyor yoksa onlar üye yapıyorlarmı biz üye olmamız gerekiyorsa hangi sendikaya üye olmamız gerekiyor

arkadaşlar sağlık bakanlığına sürekli işçi statüsünde engelli temizlik görevlisi olarak başlayacak olanlarin maaşı ikramiyesi felan belli oldumu güvenlik soruşturmasi sonrası işe başlayacam bilgi verirseniz sevinirim şimdi ne kadar alacaklar ocaktan sonra asgari ücrete zam gelince ne kadar alacaklar

Terorle mucadelede yaralanan

Arkadaşlar meb de terörle mücadelede yaralanan olarak ise başladım temizlik benim gibi olanlar maaş konusunda bilgi verirse sevinirim

nedense kimse cevap vermek yazmak istemiyor sağlık olsunil müdürlüğünün dediklerine göre 2.100 tl alırsınız dedi yani asgari ücret alırsın demek istedi o zaman devlet işine girmenin ne anlamı kaldıki asgari ücrette böyle olcak

arkadaşlar ben işkur üzerinden sağlık bakanlığı sürekli işçi statüsünde engelli temizlik görevlisi olarak yerleşmişim işe daha başlamadim sizden ricam maaş ikramiye felan nekadar alırım lütfen bişey söyleyin

Ankara il milli eğitimde servis var mı?

Şimdi yazdıklarımı yavaş ve dikkatli bir şekilde okuyun. Ben son alımlardan engelli işçi olarak başladım MEB'de.

Öncelikle işçi statüsünde ister temizlikçi olun ister büro personeli olun ister tekniker olsun ünvan diye birşey yok hepiniz aynı maaşı alıyorsunuz, sadece eski işçiler yani 3-4 yıl önceden girenlerin ücretleri bize ve memura göre daha fazla.

Bana vakti zamanında yani bundan 3 ay önce tam olarak ne kadar maaş alacağımı söyleseler hiçbaşvurmazdım. Şimdi öncelikle işçide aylık fiye bir kavram yok günlüğünüz 78 lira bu şuan için geçerli fiyat Yeni toplu iş sözleşmesi var onda belirlenecek ama oda ne zaman karara bağlanır Allah kerim. Yol yardımı yemek yardımı giyim yardımı falan ikramiyeler hariç elinize geçen keş para o ay 30 gün çekiyorsa 2200 lira civarı, Bireysel Emeklilik varsa ona göre fiyatı düşersiniz ona göre hesaplayın. şimdi niye ay 30gün çekiyotsa diye vurguladım ? çünkü az önce de dediğim gibi yevmiye usulü hesaplama yapılır ay 28 çekerse 2 bin civarı yatar mesela ona göre düşünün. Ha birde şu var Bayramlarda izinlisiniz ama bayramlarda işe gitmediğiniz günlerde yemek ve yol paranız kesiliyor yani resmi tatillerde işe gitmediğiniz her gün için sizde ortalama net yani vergi kesintisini düşünce 7 tl yemek 7 Tl 14 lira civarı bir ücret kaybınız oluyor.

Gelelim ikramiyeler Yılda dört defa 13 günlük yevmiye İki defa 30 günlük yevmiye yatıyor ama hemen hevelenmeyin mesela güncel yevmiyeden bahseleim 78 lira 13 günlük 13*78 eder 1014 şimdi bundan %30 vergi kesiyoruz çünkü maaşınızın ortalama %30u vergiye gider 13 günlük ikramiyeniz net olarak 709 Tl yapar 4 tane alacaksınız 4*709 = 2839 Etti mi bu şimdi bu cepte, gelelim 30 günlük ikramiyeye 30*78=2340 onunda %30unu keselim oda oldu mu 1638 bu ikramiyeden yılda 2 defa alacağız oradan da bir 3726 TL eder.

bundan hariç 500 TL her yıl ocakayında denkleştirme adı altında bir ücret alıyorsunuz hadi ondan vergi kesmeyelim. şimdi denkleştirme ne diye soracaksınız, Yıl içinde gelir oranınız artarsa vergi alma oranı da aynı oranda artıyor bunun için ayrıca araştırma yapabilirsiniz. Şimdi ikramiye ve denkleştirmeyi toplayalım 500+ 3726+2839=7065 TL 1 yılda aldığınız ekstra net ücretler. Hadi yıl bazıgünler 31 şubatta 28çekiyor ortalama aylık BES'te yok diyelim 2200 olsun 7065 bizim toplam aldığımız para böl 12'ye aylık 588 lira eder 2200+558

1 Yılda aylık maaşınız ortalama 2758 lira ediyor. Ama hatırlatıyorum yıl içinde geliriniz aylık oalrak toplanır yıl içinde belli limitin üzerine çıkarsa yıl sonuna kadar alınan ücret artar bunu da 200 lira diyelim yani yıllık alacağınızı aya oranlarsak 2558 Lira net paranızo luyor elinizde. Evet ücret az işe girmeden bilseydik çoğumuz mülakata gitmeyi bırakın başvurmazdık bile. Bizde ikramiyelerle beraber 2500 e gelen maaş var ama çoğu kurumun ikramiyesiz net maaşı 3000 3500 lira. O yüzden işçi olacaksanız Meb en son tercihiniz olsun.

ha diyosanız ki ailemle berbaer yaşıyorum çalışmayı çok istiyorum kendi paramı kazanayım o zaman bulunduğnuz şehirden tercih yapın. Çünkü buparaya şehir dışında çalışmanın hiçbir mantığı yok. Ben buraya geldiğimde maaşı tam bilmediğim için herkes gibi ev dizdim borca girdim o sebeple el mahkum çalışıyorum. Aylık şahsi kendi elime kalan para belki de 200-300lirayı geçmeyecek...

teşekkür ederim kardeşim peki biz daha işe başlamadık soruşturma yapılıyor ocak ayı için de veya şubat ta felan başlarsak denge parası 500 TL ve ikramiye yi kaçırmışmı olacaz

Büyük ihtimalle bizde olduğu gibi ilk 1 ay deneme süreniz olur. Sonra sendikaya geçersiniz yani ne zaman başlarsanız bir sonraki ay sendikaya geçersiniz sendikaya geçtikten sonra ikramiye ve diğer ek ücretlerden faydalanıyorsunuz

ikramiyeleri 3 ayda değilde neden aya bölerek vermiyorlar onu anlamış değilim ikramiyelerı her aya bölselerde verseler olmazmı

ayrıca yıllık kaç gün izin oluyor

duyduğuma göre en düşük maaşı sağlık bakanlığı veriyormuş umarım doğru değildir bütün bakanlıkların maaşı aynı olsun

denkleştirme 500 TL yi ocak ayında veriyorlar demiştiniz peki işe ocak ayı için de sonunda veya şubatta işe başlarsak bizede yine denkleştirme 500 TL yi
verirlermi yoksa zamanı geçti deyip bize vermezlermi hayırlı geceler

Üst Alt