Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de daimi işci olarak çalışanların maaşı ne kadar?

Eski hükümlü kadrosundan işkur üzerinden Şanlıurfa MEB lisans mezunu ofis işçisi kadrosundan nihai listeye girdim. Lisans mezunlarına ne iş yaptırıyorlar maaşlar ilköğretim yada ortaöğretim mezunları ile aynı mı. Birde ne iş yapacagiz

Hiç çevrenizde eski hükümlü olup lisans mezunu olup ofis işçisi olarak MEB de çalışan varmı. Lisans mezunu olanla ilköğretim yada ortaöğretim mezunu olan ofis işcileri arasında bir fark oluyormu? Maaşlar nasıl? Sözlü mülakatta neler soruyorlar. Nihai listede adım var sözlü mülakata gireceğim

EskiHukumlu

Herkes bölümüne göre iş alır kafadan iş olmaz
Temizlikçi temizlik yapar
Büro işçisi evrak getir götür, büro işleri yapar

@SnnKYR merhaba konu biraz eski ama benim bir sorum olacaktı yaklaşık 2 aydır çalışıyorsunuz sanırım hayırlı olsun sizin için

şimdi bende kırklareli MEB'de Büro İşçisi pozisyonunda nihai listeye girmeyi başardım yakında Mülakata çağırıcaklar mülakatta ne gibi sorular soruyorlar, aylık maaş ne kadar oluyor ki bu benim için çok önemli çünkü Zaten hali hazırda bu 2000 gibi bir rakamla bir işyerinde çalışıyorum,kendi evimde oturuyorum ama tabi sizde bilirsiniz ki devlette çalışmak bir ayrıcalıktır.

Birde MEB de çalışan bazı arkadaşlar 2500-3000 arasında maaş aldıklarını söylediler.siz ne kadar alıyorsunuz bilgi verirseniz sevinirim benim için en önemli olan konuda engelli işçiye tayin hakkı var onuda araştırdım biliyorum ama burada 5 yıl çalışma şartı koşmuş bu hakkımızı 5 yıl içeresinde kullanabiliyormuyuz yoksa 5 yıl sonra mı tayin isteyebiliyoruz. LÜTFEN CEVAP VERİRSENİZ ÇOK Memnun olurum.teşekkürler.

Yakın zamanda MEB de eski hükümlü lisans mezunu büro işçisi olarak girecek olan yokmu .ben eski hukumluden nihai listedeyim. Maaş ne kadar lisans mezununda. Biri doğru bilgi versin yaa. Biri diyor asgari ücret biri diyor 2500 TL biride diyor 2500 + ikramiye + ek ödemeler toplam 3000 i buluyor diyorlar.

Yahu arkadaşlar anlamayacak birşey yok
Sanki maaşınızı burdakiler ödeyecek
İlk başlayanlar ilk ay asgari ücret alıyor
Sonrasında maaş yükseliyor
Bu çalıştığın iş, mesai, ikramiyeye va gibi durumlarda değişiyor
Örneğin bir temizlikçi 2500-3000 arası maaş alır. İkramiye ve mesailerde var.

Karsta onlisans işçi statusunde büro memuru aliniyor, mulakata girecem, arkadaslar işkurdan işe girenler daha düşük mü maaş aliyor? Bir arkadaş oyle yazmış

@hatice çevik Bildiğim kadarıyla işçi kadrosunda isen ön lisans mezunu olman ya da daha yüksek öğrenim görmen ücretini artırmıyor sadece yaptığın iş ile ilgili teknik bir yükseköğrenim görmen halinde (mesela elektrik teknikeri gibi) o halde maaşında bir miktar artış olabilir. Ayrıca bizler 10 nolu iş koluna bağlı çalışıyoruz büro işçisi olarak adlandırılıyoruz.

Sanırım biz kapalı alanda soğuk, sıcak yağmur çamur görmeden ağır olamayan işler yapıyoruz anlamına geliyor. Bu nedenle örneğin Fabrikada çalışan bir kamu işçisi ile bizim maaşlarımız arasında uçurum var. Onlarda kamu işçisi bizde kamu işçisiyiz ama onların maaşı yüksek. Sanırım onlar ağır iş yapmış oluyor. ve işkolu farklılıkları ile de bu durum tespit edilerek maaşlar buna göre değişiklik gösteriyor.

hatice çevik hanım merhaba. Büro işçisi olarak çalışan arkadaşınız varmı? Ne iş yaparlar ne kadar maaş alırlar merak ediyorum. Yakın zamanda Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü nde mülakatım var.

Yeni baslayan olacagim ins.

slmnansl

Yeni isin hayirli olsun bi sorum olacakti Cumartesi calisma durumu istege gore mi zorunlu mu mesai ye kalmadan da olur mu kardesim ayrica gunluk calisma saati sabah giris aksam cikis saati yemek saati gibi biraz bilgi verebilir misiniz ? 80 km gel git mi yapmaliyim ev mi tutmaliyim

Meb daimi işçi ne kadar maaş alır ?

Şu konuyu artık bir açıklığa kavuşturalım Allah aşkına çok can sıkmaya başladı. Benim kuzenim engelli daimi işçi olarak sadece ikramiyesiz 3 bin lira civarında aldığını söylüyor. Giresun'a daimi işçilik için evrak götüren bir arkadaşımız muhaesebe şefinin 2200 alacağını söylediğini 8 aydır mebde büro işçisi olan akradaşınında 2200 aldığını söyliyor. Bu sayfada bilgisayar işletmeni olup işçi statüsünde çalışan bir ablamız da 3 bin adlığını söylemiş. İşçi statüsünde kadro farketmediğini her daimi işçinin aynı ücreti aldığınıda söylemiş. Allah aşkına başka şehirde hayat kurmayı düşünenler de var. Net birşey söyleyin ona göre belirleyelim geleceğimizi. EKPSS puanı ile seçme yapılıp mülakatla işe alınan Engelli Kamu işçisi ikramiyeyi katmadan aylık eline geçen para net olarak ne kadar ?

Temizlik daimi işçiside ikramıye dahil 3750 tl aldım. Bu ay diye yazdı gerçekten keşke ilan metninde ücretde yazda kara yollarının alımı gibi akılda soru kalmasa keşke.

Bence ne kadar maaş alıyorsun diye sorarlar lisans mı yüksek okul mu lise mezunu mu diye mutlaka sorsunlar, bunların da değişken olduğunu düşünüyorum. Ayrıca gerçek bilgi paylaşan arkadaşlara da çok teşekkürler, Allah maaslaruniza bin bereket versin, saygılar

hsynnml
aynen öyle cok karmakarısık bı durum oluştu işle alakası olmayıp yorum yapan insanlar var demekki.. yenı baslayan bı arkadas temizlik işçisi olarak ikinci maaşının 2500 oldugunu ve 1250 ıkramıye aldıgını yazmıs .. hatıce hanım 3000+ ıkramıyeler dıyor ama o kac yıllık çalişan illakı yüksek maaşı olur bu yazanlar çalişan insanlar dogru soyleyenler onun dısındakı yorumlar bıraz gercek dısı muhtemelen bunlar uzerınden yorum yapalım gerısı kulaktan duyma bılgıler sanırım...

Suret
maaşlarda farklılık olabılır ama sadece bakanlık değişirse olur meb de taban maaş aynıdır yaptıgı işe göre yükselir ama taban bellidir aşşaya düşemez..

MUSTAFA844 maaşlarda farklılık nasıl belirleniyor işte, mesela lisans mezunu daha mı yüksek alıyor ya da lise mezunu daha az mı alıyor, dil bilgisinin önemi var mı mesela?
MUSTAFA844 maaşlarda farklılık nasıl belirleniyor işte, mesela lisans mezunu daha mı yüksek alıyor ya da lise mezunu daha az mı alıyor, dil bilgisinin önemi var mı mesela?

Suret
net bir bilgim yok ama teknıker muhendıs vs değilse sınıfı aynı ise uni mezunu olması pekbı işe yaramaz bence mesela ha lısans büro işçisi ha lise mezunu büro işçisi soonuçta sınıf olarak büro işçisi olarak geçiyor benim fikrim..

İnşallah bilen birileri bizimle paylaşır ;)

Arkadaşlar bende meb de daimi işçi olarak işe başladım ilk ay asgari ücret alıyoruz sonraki ay sendika üye olunca maaş değişiyor. bürüt maaş ve kesintilerle kafanızı hiç karıştırmıyım yeni başlıyanlar için ilave ödemelerle 2.500 civarı net maaşınız olur (yemek, yol, giyecek yardımı vs.) onun dışında yılda yaklaşık 8.500 TL ikramiye alırsınız (2 tam 2 yarım bürüt maaş + denge ödeneği) bu en alt seviye maaşınız her sözleşme döneminde maaşınız artar (normal zammın dışında kıdem fark ı alırsınız)

örneğin yeni başlayan birinin maaşı ikramiyeler vs dahil 3.250 civarına gelirken burada 22 yıldır işçi olarak çalışan bi abi var(daha önce farklı bi kurumdaymış sonradan meb e geçmiş) onun maaşı 4.500 civarına geliyormuş (ikramiye vs. dahil) hatice arkadaşımız 3.000 + ikramiye alıyormuş yani eskidikçe maaşınızda yükseliyor ama yeni başlıcaklar için ellerine geçicek olan aylık ortalama rakam ikramiyeler ve tüm ek ödemeler dahil yaklaşık 3.250 civarı lise veya lisans mezunu olmak bir şey değiştirmiyor ücreti belirliyen koop iş in yaptığı toplu iş sözleşmesi orada ücret olarak işçi diye geçiyor ve ne mezunu olursa olsun hepsini kapsıyor

ben lise mezunu hizmetli olarak il milli eğitime başladım 2. gün ilçe milli eğitimde görevlendirdiler şu an ilçe milli eğitimde büro işçisi olarak bilgi işlemde çalışıyorum odada 3 kişiyiz 2 memur bide ben aynı işi yapıyoruz masalarımız yan yana ne iş yapacağınız görevlendirileceğiniz kurumun ihtiyacına bağlı lisans mezunu olupda hizmetlide olabilirsin lise mezunu olupda masa başındada çalışabilirsin ama maaş olarak hepsi aynı parayı alıyor farklar çalışma yıllarından kaynaklanıyor.

biraz uzun oldu ama umarım tüm sorularınıza cevap vermişimdir.

Merhaba kardeşim van milli eğitim müdürlüğü daimi isci mülakatıni geçti evrak teslim tarihi 5 kasım son bize direk ise başlatılacağı söylendi güvenlik soruşturması olmuycak mi

Yani ayin 5 inde evrakları teslim edip başlayacaksın denildi

Özlem
hiç bir fikrim yok onu ora ile bi görüşün ben 3,5 ay sadece güvenlik soruşturmasını bekledim.

Murat45960
aga :D benim la komşu ilçe :D bende öğrendiklerimi yazdım işte millet bilgilensin die.
ama e-imza malesef daha mebbis kaydını girmedi il bizim önce onlar bi girsin sonra bakarız olursa olur olmazsa e-imzasız devam artık.

Tesekur ederim aradık amasyadan gelcez dedik evrakları getirip başlıyorsunuz dedi çok şaşırdık o yüzden size sormak istedim

Özlem

Güvenlik soruşturması yapılacak tabiki,sonuçlanması beklenmeden işe başlatılacak eğer olumsuz sonuçlanırsa iş akdi feshedilecek bana bu şekilde söylendi.

Evet Hatay benimki teşekkür ederim

Üst Alt