Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de daimi işci olarak çalışanların maaşı ne kadar?

hsynnml

2 yıl asgari ücret ile çalışsaydın bulaşıkcı olarak özel şirkette
benim gibi emin ol o para okadar çok büyük bir ücret ki şuan benim için :) pazartesi ben başlıyorum. Yaşadığım ilde meb e hayırlısı olsun

ibrahimozt

dediğim gibi zaten kendi şehrinde başlarsan avantaj. Merak etme 3 yıl asgari ücrete bulaşıkcının yapamayacağı işleri yaptım paranın kıymetini de bilirim emeğin karşılığı nedir onu da bilirim :)

Arkadaşlar merhaba MEB büro işçisi arkadaşlar
Kasım veya Aralık ayında başlayanlar 15ocakta alacağımız maaşları yazar mısınız 😁
Çünkü binlerce araştırma yapmama rağmen bu gün sendikaya üye olduk bize muhtemetlikten denilen şey her şey dahil 2300 filan alacaksınız bide Ocak zammı eklenecek tıs imzaladığı zaman kafalar karıştı yine😁

yukarıdakı acıklama doğru arkaşlar meb cokta iyi bir yer değil işçi için 78 lira gunlk yevmıye ile işbaşı yapılyor yanı yol yemek v yardımlarla (52+60 gunlk ıkramıyeler harıc) ayda en baba alacagınız 2300 lira tatıl izin olur düşer ama artmaz :)

Bundan iyisi şamda kayısı Allah bin bereket versin. Özel sektörün hali ortada MEB gibi güzel yer bulunmaz işim iyi çok şükür şikayetçi değilim ben.

ibrahimozt

Bizde anamızın babamızın yanında yaşasak bizim içinde iyi olur. Sıkıyorsa git başka şehirde yaşa da görelim şamı kayısıyı...

hatice çevik

Hatice hanım size aldandım işçi olmak için çok heveslendim ama şuan aldığım ücret sizin yılllar yıllaar önceki aldığını para kadar bile değil....

Başka şehir olarak belirtseydiniz iyiydi , ben yanlış anlamışım özür dilerim

Başka şehirde 2300 ile geçinmek zor bizde ilk başta 2500 ile 3000 arası maaş olur diye girdik. Artı ikramiye filan ama gerçekten 2500 ve üzeri anca yeter yoksa çok zor

78 yevmiye diyor onun yüzde 37si vergi anasını satayım 1400kusur net ediyor 700kusurde ıvır zıvır 2100 agi ile 2250 ile 2300 oluyor nasıl iş anlamadım

İlk maaşınızı almadan kesin bir şey söylememiz pek iyi değil

Özel şirkette çalışan asgari ücret alanları da düşünün

ben burada yazdım arkadaşlar dedim ki MEB işci Karayolları Dsi gibi günlük en az 100 Lira yevmiye vermez

burada millet beni topa tuttu, yok işci memurdan çok alır yok en az 3 bin alırız diyenler oldu

kendi memleketinizde iseniz ve özel sektörle kıyaslarsak çalışmaya devam edebilirsiniz tabiki

ama sırf 2300 TL için il değişikliği yapan kişiler durum vahim çünkü hayat çok pahalı

umarım en yakın zaman maaşlarda iyleştirme yapılır da mağdur olmazsınız

ama sanmıyorum MEB de düz memur olarak atansanız şartları çok iyi ama işci statüsü malesef değer vermiyor

kendi memleketinde çalışanlar için sıkıntı yok, özelde çalışmaktan kat kat iyidir

Özel şirket çok ayrı bir konudur bize girişte denilen ücreti alamayacağımiz için içimiz buruk
Sonuçta evimizi bırakıp farklı illerde düzen kurmaya çalışıyoruz ev dizmek kolay mı öyle

Hocam ocakta TİS yenileniyor inşAllah güzel şeyler olur :)

Ya azıcık güzel konuşun artık...doğru konuşunca bişey kaybetmeyeceksiniz ama yalan yanlış konuşunca kaybettiklerinizi göreceksiniz!!! Bugün aradım daha sendikayı, 2300 lira net maaştan hariç yılda dört defa tam maaş ikramiye alıyorsunuz dedi, ortalamaya vurunca 2300 lira maaş olarak sayilinca bile bir aylık maaş 3 bini geçiyo, keza ikramiyeler vergiden muaf olarak ödenir...bunları da bilin!!! Doğruları inadına yine yazmaya devam edicem...

İnşallah ya valla evi barkı bırakıp geldik buralara Allah yardım etsin valla imana gelip iyi bir zam yapsalar

Kardeş ikramiyeyi kimse konuşmadı ki biz aylık maaşı konuşuyoruz DSİ karayolları vb tüm kurumlar işçiye neden 100 ile 120 TL yevmiye verirken MEB neden vermiyor tamam onlar çok çalışıyor ama bizde aile geçindirmek zorundayız
Birde MEB çok kesiyor maaştan orası zaten saçmalik

İçinizi rahat tutun işinizi en güzel şekilde yapın gerisi her türlü halolur arkadaşlarım :) biraz tebessüm ve iyilik güzel düşünmenizi sağlar ve sıkıntılardan arınırsınız :)

Suret yanılıyorsunuz denge ödenegi hariç hepsinden vergi alınıyor bunu her koşulda iddia ederim senle😂

(4 tane 13 günlük=52gun) 2 tanede 30gun =60gun ) yani 112gun ikramiye var suret kardeş bilip bilmeden konuşmayın

Bu ikramiyenin hepsinden vergi alınıyor

Ocakta maaşları alınca yazalim arkadaşlar konuyu o zaman net anlarız Allah hepimize yardım etsin kaza beladan uzak bol kazançlar olur hayırlı akşamlar

İşte maaş bile almadan burdan konuşan insanlara sinirlenmeden edemiyorum ! Görelim alalım maaşları, sendika bile tam maastan ikramiye alacaksın diyo siz sendikadan iyi biliyosaniz saygılar! Ayrıca ikramiyeden vergi kesintisi olmaz bı kere daha söylüyorum, görelim bekleyelim, saygılar !

İkramiyeler 2 tam 4 yarım şeklinde verilir.Her 6 ayda 1 tam ve 2 yarım ikramiye verilir.Tam ikramiyeleri sendika verir yarım ikramiyeleri ise devlet verir. İkramiyelerden vergi kesintisi yapılır.Bir kaç sene önce kesinti yoktu ama şimdi var.

Suret

İkramiyeler vergiden muaf oalrak ödeniyordaki muaflık yıllık gelir verginizin artmasına sebep olmuyor demek :) Yani size söylenen ikramiye ücreti brüt ücret sakın ola 78*13 yapıp hesaplamayın çıkan sonucu yüzde otuzu vergiye gidecek :) Asıl siz bilip bilmeden konuşmayın ki insanların kafası karışmasın

hangi şehirdeşiniz ikramyeden de vergi düşülüyor elınıze geçince anlarınız 78*13=1014 eder ama elıne enfazla 700 750 gecer ne yazıkkı .. maaş da tam 22 gün çalişiran 2296 cıvarı eder ondanda birey emeklılık düş oda 2200 anca kalır ... gerçekler bunlar

Çalışan bir büro işçisi yazsın buraya her kafadan bir ses :D

Vergi indirimi için nasıl bir yol izlemeliyiz acaba iş yerimizde nereye başvuracağız ?

çalışıyoruzki yazıyoruz kafadan yazanlar vergı yok dıyenler :) daha önce vergı ındırımı olan çaliştiği mebe dılekçe verecek vergı ındırımınden yararlanıyordum burdada yararlanmak için diye ..

vergi daireıne raporun ve işyerınden çalişiyor yazı ıle başvuru yapıcakşınız

Üst Alt