Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de daimi işci olarak çalışanların maaşı ne kadar?

Kimse bilgi vermiyor :) sendikaya sorun onlar veriyor bilgileri

Suret

Mem de özlük bölümünden öğrenebilirsiniz ben il mem de çalışıyorum oradan öğreniyorum

Arkadaşlar sendikadan zamlarla alakalı görüşüp bilgi alan var mı?

@hatice çevik
Hatice hanım maaş zamları hakkında bilginiz var mı ne olup ne biter sizce

@SnnKYR

Zamlar hakkında bi bilginiz var mı ne kadar olur sizce

Arkadaşlar herkes Koop iş sendikasıni arasın bulunduğu ili en az 100tl yevmiye isteyin sıkıştırın yoksa aldığımız bilgiye göre brüt 90tl olacakmış bakanlık 90veriyo herşey dahil 2500 TL bile olmuyor maaş arayın bastirin

Trella04

Aldığıınz bilginin haber kaynağı nedir ? bilip bilmeden insanların moralini bozmayın

Kardeşim Koop iş ten aldım sende bir zahmet ara sor öğren ben kimsenin moralini bozmam maaş düşüktür olursa hepimizin morali toptan bozulur kardeş

30.06.2018 itibariyle toplu iş sözleşmesinin sona erdiği tarih.. o günden bu yana sendika ile kamu iş Arasında görüşme var sendika 100tl brüt yewmiye istiyor ama bakanlık ve kamu iş 90tl önermiş.. bize düşen Koop işi aramak talepleri iletmek yoksa Koop iş 90 ı kabul ederse bizim maaş 2500u gecmez

Trella04

Şuanda ücret konusunu toplu iş görüşmelerine katılan heyet dışında bilen kimse yok. Boş yapma. Bizim sendikayı aramamız da bişeyi değiştirmez. Bekle sözleşme imzalansın ondan sonra konuşursun

Kardeş iş işten geçmeden beni dinleyin arayın Koop işi ...
İnşallah sen haklı çıkarsın bak inşallah
Ama Koop işi sıkıştırmazsak görürsünüz yazdım buraya tıs imzaladığı zaman dedi dersiniz

Oktay5942

süper bi cevap olmuş :)

bilip bilmeden insanları huzursuz ediyorlar, sanki görüşmelerde ne konuşulduğunu kesinleşmeden başkasıyla paylaşacaklar... gerçekten inanmayın böyle şeylere... bekleyin, asgari ücrete bile öyle zam yapıldığına göre devletimiz herkesi düşünür...

Ayrıca benim bir sorum daha olacak... daimi işçilerde maaşlar 30 gün üzerinden mi hesaplanıyor?

Suret
Asgari ücret + %4 ile 2376 lira net olacak yemek yol vs hariç

Evet 30 gün üzerinden

Şubatta görürsün nasıl oluyor kardeşim
2500u geçiyor mu geçmiyor mu
Ben sana duyduğum bilgileri paylaştım burda kimsenin kimseye bir garezi yok burda bunu bilin
Ben burda art niyetli konuşmuyorum ben de isciyim tek isteğim fazla maaş olmak ve işçinin hakkını savunmak konuyu başka yere çekmeyin lütfen sizin net bir bildiğiniz varsa söyleyin herkes görsün burda.. ben bildiğimi söyledim Şubat'ta görüşürüz

Oktay5942

cevap için teşekkürler. Ancak %4 oalcağını nasıl öğrendiniz? asgari ücrete yüzde 20 oranında zam yapıldı?

Trella04

burada önemli olan doğru bilgi, tahmini yorumlarla bir yere varılmaz, konu saptığında ben de düşüncelerimi yazıyorum.

90tl brüt yewmiye 2700tl %37 vergiyi düşünce 1701net + 292 sosyal yardım 220yemek 190yol hepsini topla gör 2400 küsur yapıyor Şubat'ta görüşürüz

en fazla %20 vergi dilimine girer. o da senenin son 2 ayında.

Suret
En kötü ihtimalle diye yazdım

Trella04
Bi kere asgari ücretin altında kalmayız sözleşme gereği üzerinde olmak zorunda

Asgari ücret 2020 TL ustundesin zaten senin alacağın 2400 kusur

Trella04
O öyle hesaplanmıyor bi kere dostum senin aldığın yol yemek gibi diğer yardımlar maaşa sonradan dahil ediliyor o ayrıntıyı atlamayın

Daha önce asgari ücret 1604 lira iken bizim maaşımız 1850 civarıydı şimdi asgari ücret 2020 lira bizim maaşımız da yine üzerinde olacak

Sanırım haklı bugün sendika il başkanını aradım zaten ücret konusunda anlaştık tatillerde yol yemek ücretinin kesilmemesi için anlaşma sağlayamamıştık onuda hallettik dedi. Yani enflasyon oranı kadar zam oldu :(

Ben burda konuşurken atıp tutma boş yapma diyordun kardeş ne oldu geldin mi dediğime

Hangi il başkanı ile görüştün sen?

Sana yewmiye kaç TL dedi il başkanı?

Ne biliyorsun sadece enflasyona göre olduğunu dün bende görüştüm hiçbir şekilde ücret bilgisi verilmedi bizlerin 78 lira yevmiyesi olduğu için ücretlerde iyileştirme istenilmiş bakalım bekleyip göreceğiz

Oktay5942

Usta Ben İldeki sendika başkanını aradım. Enflasyon farkı kadar zam olacak dedi. Zaten ücret konusunda anlaşma sağlanmış sendikanın bastrıdığı konu tatillerde yol yemek parasının kesilmemesi yönündeymiş ona da ikna etmişler. bi kaç güne imzalanır anlaşma dedi

hsynnml
Siz hangi ilde çalışıyorsunuz ve günlük brüt ücret ne kadar olmuş madem o kadarını da söyleseymiş ya

Arkadaşlar millî eğitim de çalışanlar MEBBİS tek işçi bordro var oradan bakabilir?
Aralık 17gun 78tl yevmiye ile 1246tl verilmiş bana
Ocak için 14gun 85tl yevmiye ile hesaplanmış 1126tl toplam da 2372tl para yatacak bu ayın 15inde 90tl de bese kesilmiş ve sendika aidatı da kesilmiş halı.. lütfen herkes baksın kim ne kadar almış ona göre fark var mı iller arası

Olur mu öyle her MEBBİS tek var muhtemtlik kim ona sorun islesin niye işlemiyor

Üst Alt