Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de göreve başladıktan birkaç ay sonra tayin isteyebilir miyiz?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bildiğiniz gibi meb 1 defalığına istediğin şehre tayin hakkı veriyo göreve başlamadan. sormak istediğim göreve başladıktan bi kaç ay sonra bu hakkımızı kullanabilir miyiz acaba ? yapabiliriz diye bi kaç yerde gördüm yapanda olmus ama emin olmak istedim bilgisi olan varsa yazabilir mi acaba ?

Hayır bir kaç ay sonra kullanamazsın adaylığının kalkmasını beklemek zorunda kalırsın ve buda münimum 1 yıl sonra olur. Kesin bilgidir.

göreve başlamadan atandığın ilin milli eğitim müdürlüğüne dilekçe vererek görev yapmak istediğin ile tayin aldırabilirsin.Eğer evraklarını teslim edersen 1 yıl asaletinin kalkmasını beklemek zorunda kalabilirsin

meb de aday memurken tayin isteme

arkadaşlar bildiğiniz üzere 1 defaya mahsus olmak üzere tayin hakkımız var işe henüz yeni başlamışken tayin isteyebilirmiyiz acaba ? diğer kurumlarda yapan oluyormus baya ama meb için durum nasıl bilmiyorum tam olarak geçmişte yapan oldu mu ? mebde yeni başlamış aday memurken tayin için dilekçe verip olumlu sonuç alan var mı ? ya da duydunuz mu böyle birşey ? diyelim reddedildik sonradan tekrar eğitimi bahane ederek tekrar dilekçe yazsam olumlu sonuçlanır mı sizce ? çünkü şuan başka bir ünide hukuk bölümünde kayıtlıyım ama bölümümde devamsızlık sorunu olmadığı için sınavdan sınava gitmeyi düşünüyordum ama olaki gitmek istersem diye konuyu açtım çünkü kafam çok karışık.

şu sıralar meb ekpss ile atananlardan evrakları istiyor, mesela konya meb in istediği evraklar kısmına bakarsanız duyurularda bunun yazdığını görürsünüz, sorunuzun cevabı :eek:

http://konya.meb.gov.tr/www/20161-ekpss-kura-atama-duyurusu/icerik/1089

tabi şuanda aday memur olarak başlamışsanız ve bundan bahsediyorsanız yine tayin hakkınızın olması lazım bu ilk atamadaki hakkınızı kullanmadıysanız, bunu mebde çalışan arkadaşlar cevaplarsa iyi olur.

2016/1 engelli personel (EKPSS-Kura) yerleştirmeleri sonucuna göre ilimize atanan ve İLİMİZDE GÖREVE BAŞLAMAK İSTEYENLER, aşağıda belirtilen belgelerle birlikte en geç 07/09/2016 tarihi mesai bitimine kadar Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personel Atama Bölümüne başvuru yapmaları gerekmektedir.

İstenilen Belgeler
1- * 3 Adet Fotoğraf
2- * Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi
3- * ÖSYM Sonuç Belgesi
4- *Diploma (Aslı) veya Onaylı Örneği
5- * Sağlık Raporu (Aslı) veya Onaylı Örneği

***********************************************************************************************************************

2016/1 engelli personel (EKPSS-Kura) yerleştirmeleri sonucuna göre ilimize atanan ve FARKLI İLDE GÖREVE BAŞLAMAK İSTEYENLER, aşağıda belirtilen belgeleri öncelikle Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personel Atama Bölümüne ait (peratama42@meb.gov.tr) e-posta adresine göndermeleri, ayrıca Kargo ile belgelerin asıllarının geç 07/09/2016 tarihi mesai bitimine kadar ulaştırmaları gerekmektedir.

İstenen Belgeler
1- *ÖSYM Sonuç Belgesi
2- *Dilekçe (Dilekçe örneği için tıklayınız)

a Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü İletişim Bilgileri
Akçeşme Mah. Garaj Cad. No:4 Karatay/KONYA
Tel : (0 332) 353 30 50 - 1163-1164-1165-1167
Faks : (0 332) 351 59 40

ozgurluk 07 demiş yani 2 gün önce evrak alımı bitmiş. evrak alımları hemen hemen her yerde bittiği için sordum soruyu zaten : )

yani kısacası bu işe başlamadan olayını geçip atandık kullanmadık o hakkı ama bi kaç hafta sonra pişman olduk adayken kullanabilirmiyiz diyorum yani meb için hemen hemen çoğu kişi olumsuz cevap verdi ama yapan da varmıs diyolar emin olamadım acıkcası

O dediginiz durum olmaz buyuk ihtimalle. Bu ilk dilekcelerde ozellikle bir defaya mahsus diye eklettiriyorlar. Yapanlar nasil yapmistir bir yorum yapamayacagim. Yapanlar varsa ki sanmiyorum onlari bulmak lazim

Telefonda oldugumdan yazdiginiz sanirim yanlis anladim. Bu hakki kullanmayip ilk cikan yere baslayip sonra tayin istemekten bahsediyosaniz olmasi lazim. Mebde calisan birini bulmak lazim sormak icin ozellikle personel mudurlugunde

aday memurun eğitim durumundan dolayı tayin hakkı var mı ?

arkadaşlar aday memurun eğitim durumundan dolayı tayin hakkı var mı ? özellikle meb de yeni başlayacak olan biri için ?

ahmet961 evet ve şu dilekçe olayını kaçırdım ama hala atamalar yapılmadı yani iş başı yapmadık acaba yarın gidip belgeleri geri alabilirmiyim diye de düşünüyorum ama vereceklerini sanmam

işleme konmadıysa belki verebilirler ama belgeleri alıp ne yapacaksın ? nereye vereceksin ?

hmm anladım. bende yeni atandığım için prosedürü tam bilmiyorum. yarın alsan bile istanbul ankara 20 21 inde kabul eder mi evraklarını bilmiyorum. mecbur değilsenhiç riske atma bence

James Eastwood

Riske atma bence, ben de Konya tayinimi isteyecltim üniversiteden dolayı ama Konya 7 sinde istyordu sure çok kısıtlıydı. Belgeleri gönderdim tayini konyaya nakletsinler diye imzayı unutmuştum, onlara dedim dilekçeyi işleme konmayın ben yeniden göndereceğim, yeniden gönderdim siirtte istettim, siirtte yaşıyom, üniversiteyi iki yıl falan dondurdum. Siirt 19 una kadar istyor belgeleri. 9 unda Siirt aradılar bni dedi evraklarını getir, evrakları teslim ettim. Bakalım artık... Bekliyoruz, tavsiyem riske atmayın. Bu zmnda iş bulunmuyor hele kadrolu...riske atılmaz

msait19 denemeyi düşünüyorum ama kararsızım birazda ailevi sebeplerden dolayı eğer olmazsa çalıştıktan 2 3 hafta sonra tekrar tayin isteyecem olmazsa 2 3 ay sırf bu seneyi geçirebilmek için çalışacam ve istifa edecem 2018 e hazırlanırım memur olmak ıcın artık. belki de etmem ama şuan kafamda bu düşünceler var açıkçası. sen neden 2 sene dondurdun ki 1 sene dondursaydın adaylığın kalktığında tayin isterdin çıkardı bende başka şehirde okuyorum ama dondurmadım ben benım bolumde devamsızlık sorun olmuyor genelde çalışanlar için eğer tayine olumsuz cevp gelirse bu sefer belki eğitimden dolayı tayin isterim ama oda olmaz büyük ihtimal bakalım.

Son düzenleme:
James Eastwood

İki sene dondurdum derken iki sene ben de devamsızlıktan kalacağım. O süreçte iki yıllık ilahiyat okuyacam açık öğretimden. On lisanstan sınava girip kurum olarak üniversiteye atanabileyim diye. Yoksa üniversiteden vazgeçmiş değilim. Belki seneye de giderim. Duruma göre. Ekonomik olarak da sıkıntılı olduğumuz için en azından biraz toparlanırız belki. Bakalım artık...

Evraklarınızı teslim etmişsiniz. Muhtemelen bu hafta komisyon ve valilik onayından geçicek. Diyelimki evraklarınızı geri aldınız. Ankara veya istanbula nasıl yetiştireceksiniz? İst ve ankara içinde evrak teslim süresi bitti diye biliyorum. Ha ben riske girerim eveaklarımı geri alırım ist ve anlaraya gider şansımı denerim oldu oldu olmadı olmadı atanmasamda olur diyorsan o başka. Bence git başla baktın yapamıyorsun tayin için dilekçeni ver şansınıdene gerisi nasip.

Enginsar istanbul 19 demiş arayan bir kişiye ankarayı bilmiyorum tatilden öncede aradım ulaşamadım bir türlü tabiki yarın sabah önce arayacam eğer almayı düşünürsem 19 unda alan 20 de de alır diye düşündüm ama belli olmaz bakıcam çok pişman olmasam düşünmezdim ama baya pişman oldum açıkçası o yüzden böyle saçma birşey düşündüm. zaten olmazsa dediğin gibi yapıcam en kötü 1 ay çalışıp tayin isterim yok derlerse 1 ay daha bekler vize sınavlarına girer sonuçlarını beklerim çoğu dersten kalırsam eğer mecbur istifa edicem tabi tek bahane dersten kalmak değil ciddi psikolojik sorunlar yaşadım şu son 2 haftada aile meselesi yüzünden bunu mazeret belirtip isteme düşünceside var ama bilemiyorum açıkçası

Saydığın mazeretlerin hiçbiri tayinde dikkate alınmaz. Sadece engellilere tanınan bir defaya mahsus tayin hakkını kullanmayı istersin değerlendirirler. Birşey diyim mi fazla kurcalama derim bi git başla nasıl bir ortam seni bekliyor bi git gör. Sonra kafa yor bu tür şeylere. Bir karar vermişsin ve artık o karardan dönmen için çok geç bu nedenle oluruna bırak biraz stres yapıp kafayı yordukça mutsuz olursun.

Atanan arkadaşlar atandığı yerde göreve başlamış ise adaylık kalkmadan engellilere tanınan bir defa hakkını kullanarak tayin isteyemez.
Diyelim ki X kişi Mersine atandı ama Konya da çalışmak istiyor. Konya il MEM e müracat edecek ve o bir defa hakkını kullanmış olacak.

Enginsar aradım sabah atandığım yeri gelip alırsan diğer yerlere götürebilirmisin bilmiyorum ama sorumluluk sende dedi bende tamam dedim sonra istanbulu aradım bugunde alıyoruz getir dedi ben uzaktayım dedim sorum komısyon ne zaman toplanır bilmiyorum dedi ama getireceksen yarın getir dedi ama kalktım biletlere baktım otobus olmazdı zaten mesaiye yetişemezdim çünkü ucak biletide kalmamıstı mesaiye carsambaya gotureyım dedim ama olmazsa diye çekindim açıkçası o yüzden düşüne düşüne vakit gitti bende gidemedim almaya. ankarada telefona cevap vermedi yine hatları hep kapalı anlamadım ki. officer hocam yapan var meb de de yapan duydum bu sitede ama sanırım ciddi bi mazeret olmadan çok zor bakıcam artık hem adayken aynı sene içinde acaba 50-55 gün izin alabilirmiyiz ki ? çünkü sınavlarım yaklaşık bu kadar sürecek

Oluruna bırak riske atma artık bu saatten sonra. Aday memurların yıllık izinleri yoktur. 10 güne kadar mazeret izni vardır buda amirin takdirindedir. Sağlık raporu ile bir nebze çözebilirsin lakin adayken aldığın her rapor adaylığın kalkması için eksi puan yaratır. Sicil amirin düşük puan verirse adaylığın uzar.

meb de sıkıntı yok. ikamet ettiğiniz ildeki mem e gidin durumunuzu anlatın. dilekçenizi verin büyük ihtimalle atandığınız yere bile gitmeden ikamet ettiğiniz veya istediğiniz mem de göreve başlarsınız. aday memurluk falan önemli değil.

officer
milli eğitim bu konuda çok hassas davranıyor ve engelli mağdur etmiyor. adaylık kalkmadan da atıyor sıkıntı yok.

habip50,
Güzel bilgiler peki bir soruda ben sorayım engelli hakkımdan doğan 1 defa il içi atama hakkımı kullandım. Anayasa mahkemesi 1 defa ibaresini kaldırdı tekrar engelli hakkımı kullanarak tayin isteye bilirmiyim.

2015 yılında engelli personel için bakanlığın yayınlşadığı bir yazı mevcut buldum ve linkini ekledim. burada yazan engelli memurların adaylıkları kalmadan hatta atandığı ile başlamadan bile tayini mümkündür. linkten yazıyı okuyun.

http://istanbul.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_05/28033237_bakanlik.pdf

officer
kardeşim doğru diyorsun. mahkeme kaldırdı. engellilik sebebiyle atamaları bir defayla sınırlandıramassın diyor kararı bende okudum. fakat ikinci defa atananı duymadım. bunun için dilekçe vereni de duymadım. denersen ilk sen olursun.

değerli kardeşim gerçekten mağdur durumdaysanız atama hakkınızı da kullanmış iseniz ve atama dönemini de kaçırmış iseniz. il içi tayinlerde valiye tanınmış bir hak varmıdır. [FONT=Verdana]5442 S.Kanunun 8/c Maddesi buna göre vali uygun görürse sizi istediği yere atar. burda önemli olan mem le olan ilişkilerinizdir. durumunuz anlatırsınız dilekçenizi verirsiniz vali ve ya milli eğitimden sorumlu vali yardımcısı ikna olursa sizi madde gereğince atar.

[/FONT]
[FONT=Verdana]5442 S.Kanunun 8/c Maddesinin özeti şöyle:

[/FONT]
Yukardaki fıkralarda yazılı bütün memurların lüzumu halinde il içinde nakil ve tahvilleri mensup olduğu il idareşube başkanlarının inhası üzerine valiler tarafından icra edilmekle beraber mensup oldukları Bakanlıklar veya genelmüdürlüklere sebepleriyle bildirilir

habip50 attığınız linkte aday olanlar adaylık süresince isteyemez diyor benım kast ettiğim mesela atandığım yerde 1- 1,5 ay çalıştık sonra tayin istedik il dışına çıkar mı ?

@James Eastwood

adaylık süresince isteyemezi nereden çıkartın anlayamadım yazıyı iyi okumalısın. benim tanıdığım bir arkadaşım var istanbul a atandı hiç gitmeden nevşehir de işe başladı. bu oluyorsa ve yukarıda paylaştığım yazıdan da anladığım kadarıyla 1- 1,5 ay sonrada isteyebilirsin sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.

eğer atandığınız yerde idare edebiliyorsanız bu hakkı hemen kullanmayın derim. bu bir jokerdir arkadaşlar hep cebinizde dursun derim. görevde yükselme sınavlarında size önemli avantajlar sağlayacaktır. başka hakları kullanarak tayin olmaya çalışın derim benim nacizane fikrim.

habip50 arkadaşınız hiç gitmeden başladıya o bu hakkını kullanmış mı oldu ? idare ederim belki ailemin yanındayım ama kaldığıma pişman oldum açıkçası zaten şu son 2 3 haftada hep tartıştık o yüzden açtım bu konuyu istifa etmeyi düşünecek kadar pişman oldum hatta ilk sınavlardan sonra bakıcam eğer çoğu dersten kalırsam ya da kötü gelirse tayin isteyecem çıkmazsa mecbur istif edecem. birde sınav günlerini dikkate aldığımda yaklaşık 40-45 gün izin almam lazım 8 ayda. 4 defa 10 ar günlük yani. müdür izin verirmi vermez mi bilemiyorum açıkçası çünkü adaylıkta izin bile isteyemiyormusuz
habip50 maddelere dikkat ederseniz atandığı yerde başlayanların aday olanların adaylıkları kaldırıldığı zaman isteyebileceği yazıyor tabi kağıt üstünde. adayken meb de tayin olan 2 3 kişi gördüm bu site ve forumlarda ama onlarında uğraştırmış ve sağlam mazeretleri var ben şimdi kalkıp eğitimden de isteyemem meb yok olmaz diyor çünkü. siz meb de memur falanmısınız ?

Üst Alt