Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'e atanan lisans mezunları bilgi paylaşım

arkadaşlar eylülün son günüydü sanırım evrakları teslim ettim. güvenlik soruşturması başladı. sizde durumlar ne. güvenlik soruşturmaları ne aşamada acaba. ne zaman sonuçlanacak... eskişehir meb. var mı eskişehir olan?

ben basliyorum bugun konya milli egitim.istedigim yeri verdiler.guvenlik sorusturmasi 25 gun surdu.

ceher

Hayırlı olsun .) başlamanız için ekstra siz birşey yaptınız mı süreci hızlandırmak için ?? Yoksa kendiliğinden mi gelişti??

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

tesekkur ederim.hayir herhangi bir sey yapmadim evraklari teslim ettim isten ciktim evde oturdum.polis geldi sorduk ne zaman biter diye.15 gune biter dedi hakikaten de 15 gun sonra bitti.

Hayırlı olsun arkadaşlar. O kadar meb atanan oldu sadece 1 kişi mi başladı işe başka haber gelen olmadı mı daha

Trabzon mersin niğde konya başlayan iller arasında. Sanırım doğudan batıya doğru geliyor 😀

Arkadaşlar 2018 EKPSS için karşılıklı iletişim kurmak/tartışmak/soru çözümü vs. için whatsapp ve telegram gruplarında toplamayı öngörüyorum.

Gruplara dahil olmak için tarafıma özel msjla isim bölüm ve numaranızı paylaşınız.

Gecen hafta ayin 12 sinde aksam eve polis geldi guvenlik sorusturmasi için.birkaç soru sordu cevapladim. Peki ne olacak simdi ne zaman iş başi yapabilirim ?

Ays32

İşe başlayanlar var yani niye kimse yazmıyordu o zaman. Birde merak ettiğim tam kadro olarak mı başlıyorlar yoksa güvenlik soruşturması biten mi başlıyor işe .

ilk hafta mebsis'de gorunmuyorsunuz oyle olunca yokmussunuz gibi oluyor ama maas ve sigorta basliyor ilk gununuzde.DYS isimli bir program var onu kullanabilmek icin elektronik imza gerekiyor usb flash gibi uzerinde tubitak yazan bisi 20 30 gunu buluyor o yuzden size pek is yaptiramiyorlar ya da basit isler filan oluyor fakat bu dedigim ilce mudurlukte kalirsaniz oluyor genelde okullara dagitiyorlar

orada zaten memur oluyor siz ikinci ucuncu olarak gidiyorsunuz yatis otesi kafayi yersiniz bos durmaktan.beni de ilk gun okula postalamak istediler mali musavir oldugumu ogrenince strateji diye bir bolume verdiler ilce mudurlukte kaldim ama her an muhasebeye sutlayabilirler para insan hos degil benim bolumum herkesin cekindigi karisik kurusuk isler yapiyorlar dedikleri bir yer ama bence huzur.

insan yok para yok ama yoruyor sabahin korunde kalkip aksama kadar oturmak.bos bile olsaniz kafaniz yoruluyor aksam da bisi yapamiyorsunuz.isi ogrenmeniz surecek tam ogreneceksiniz pat 1.5 ay kurs isten ayri kalacaksiniz geri doneceksiniz bir seneyi doldurup aday memurluktan cikacaksiniz filan pek hayal kurulacak bir sey degil isin kurdu oluncaya kadar.bir de 5510 nolu kanunun 4c kadrosu olacaksiniz bir de kotu 4c var sizinki ondan degil kadrolusunuz 657 gibi yani.

icinizi mi kararttim arkadaslar?endise etmeyin bir sey olmaz okula da verseler nereye verirlerse verseler ilk baslarda acemilik bos oturma olacak oyle 10 yillik memurlar gibi gomulun ise diye kimse beklemiyor sizden.devlet isleri yavas yavas oluyor klavye mouse istiyorsunuz bir haftada veremiyorlar kendiniz aliyorsunuz mesela.gorev yaziniz olacak mebsiste goruneceksiniz filan gidin gelin ilk haftalarda alisin.

cay fisi nasil alinir suyu ortak aliyorsaniz nedir nerede sigara icilir nerede oglen yemegi yenir ogretmen evi varsa 6.5 liraymis burada 3 cesit yemek.arkadaslarinizla muhabbet edin guzel bir sey aslinda ben iki gundur sıkıldım mesela pzt olsa da gitsem diyorum.

ilk gunler takim giyin mudurlerle tanistirirlar intiba olsun bir kac gun sonra millet ne giyiyorsa onu giyin ben mavi spor ayakkabi ile bile gittim ama hep gomlek giydim.iki gun tras oldum sonra olmadim cevrenizdekilere bakin adapte olun ama bu kurum oyle gicik gelmedi bana kimse kimsenin tepesinde dikilip o yasak bunu yapma filan demiyor.

meb interneti kullanacaksiniz face twitter youtube filan acmaz.notebook verdiler bana ama size ne olur bilemiyorum.programlariniz eksikse ilgilenen biri vardir bulun kurdurun windowsu eskiyse ya yeniden kurdurun ya guncelleyin.

birde güvenik soruşrurmasından sonra tekrar evrak teslim edilecek mi?

aslıhan2

Veriliyormuş sanırım diploma filan.

Birde banka hesabı açtırma işlemi filan oluyormuş.

engelli kadrosundan memur olanlar devlet memurları kanununa tabi mi yoksa başka bir kanun mu var ?aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler

yani 657 ye mi tabiyiz

Son düzenleme:
sadece maaş hesabı açtırıyorsunuz sonra merkez e verdiğiniz evrakları merkezden istiyorsunuz o kadar 2600 falan galiba maaş da

evet 657 ye tabiyiz memuruz Allah a şükürler olsun

bende başladım işe aynı ceher in dediği gibi

aslıhan2

onceki mesajimda belirtmistim 657 degil daha yeni bir kanun olan 5510'a tabiyiz 4c ama kadroluyuz 657 gibi diyelim cunku 4c'yim derseniz aa sozlesmeli misiniz derler oyle bir sey yok 657'nin 4c'si farkli bizimki farkli insan 4d yapar ikisini de ayni yapmislar.

İKİNCİ KISIM
Sosyal Sigorta Hükümleri
BİRİNCİ BÖLÜM
Sigortalılara İlişkin Hükümler
Sigortalı sayılanlar
MADDE 4- (Değişik: 17/4/2008-5754/2 md.)
Bu Kanunun kısa ve uzun vadeli sigorta kolları uygulaması bakımından;
a) Hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılanlar,
b) Köy ve mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardan ise;
1) Ticarî kazanç veya serbest meslek kazancı nedeniyle gerçek veya basit usûlde gelir vergisi mükellefi olanlar,
2) Gelir vergisinden muaf olup, esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olanlar,
3) Anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortakları, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortakları, diğer şirket ve donatma iştiraklerinin ise tüm ortakları,
4) Tarımsal faaliyette bulunanlar,
c) Kamu idarelerinde;
1) Bu maddenin birinci fıkrasının (a) bendine tabi olmayanlardan, kadro ve pozisyonlarda sürekli olarak çalışıp ilgili kanunlarında (a) bendi kapsamına girenler gibi sigortalı olması öngörülmemiş olanlar,

http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.5510.doc

bu arada evdeki makinelerinizde microsoft office parali kim ugrasacak diyorsaniz libreoffice kurun bedava.en azindan acarsiniz office dosyalarinizi ki pek farki yok officeden.

https://tr.libreoffice.org/indir/libreoffice-taze-surum/

bugun vergi indirimine basvurmak icin vergi dairesine gittim varmis benim zaten onceki is yerimden indirim o yuzden is degisikligi formu doldurdum verdim.merak ettigim bu indirim maasta kac lira farkedecek?bizim maas kac para onu da bildigim yok gerci.

ceher

İş değişikliği vermek zorunlumuymuş? Vermezsek ne olacak?

ihsanoz

muhtemelen size zorunlu degildir benim vergi indirimim onceki is yerinden devam ediyormus ciktigini da soylememisler benimki ozel durum yani ama yine de yazdim.onceki isinden vergi indirimini almissindir 6 ayi kalmistir indirimin, sonra meb'e gecince yeniden vermiyorlar is degisikligi ile o 6 ayi dolduruyorsunuz.

Merhaba arkadaşlar ben kütahya meb atandım soruşturma devam ediyor ama iş yerinden ayrıldım ve kütahya da ev tuttum ikameti de aldırsam şu sıralarda bir sıkıntı olur mu acaba yada aldırsam emniyete bildirsem nasıl olur acaba bir fikir almak isterim

Ays32

sorusturma icin gelecek polisler icin mi soruyorsunuz yoksa ikametgahinizi kutahyaya aldirmanizin herhangi bir sorunu olmaz.sorusturma ne zaman basladi belki polis coktan gelmis gitmistir sonlara gelmistir surec.ikametgahinizi alin kutahya emniyeti yapar o zaman dersiniz subeye ben buraya tasindim ama gerek de olmayabilir belki sizi aramiyorlardir.bende bana sormadilar anneme gelmisler ist'teki kardesime gelmemisler form doldurdunuz hatirlarsaniz guvenlik sorusturmasi bu anam bu babam kardesim esim diye.onlara gelirler.

arkadaslar bu vesile ile maasinizi hesaplamak isterseniz asagidaki site dogru hesapliyor gerci biraz karisik ama fikriniz olur.

MAHEP 2017 (Maaş Hesaplama Programı)(Öğretmen Maaş Hesaplama-Teknik Öğretmen Maaş Hesaplama)

Evet ikamet içindi teşekkürler bilgi için

Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı olsun benim size bir sorum olacak atanıp göreve başlama telefonu yada tebligatı gelmiyen yani göreve başlayamayan varmı

Bugün eve polis gelmiş şükür bir gelişme oluyor

Atanıp da başlamayan var. Diyarbakır meb. Evrakları 18 eylülde içeri verdim. Halen beklemedeyim.

samsundaki engelli arkadaşlar göreve başlatıldı. yaklaşık 2 hafta önce...

Üst Alt