Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'e atananlar burada toplanalım

seyyaheto

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle atanan tüm engelli arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Meb e atanan arkadaşlr gelişmeleri burda paylaşalım

Arkadaşlar meb e atananlar tek bir başlık altında toplanalım ki bilgiler dağılmasın, herkes bir başlıktan bilgilensin. Atanan arkadaşlar süreç eş zamanlı olarak tüm il milli eğitim müdürlüklerinde ilan edilecektir, istenen evraklar posta veya şahsen müracaat ile olacaktır, ayrıca postada oluşacak geçikmeden dolayı il müdürlükleri sorumlu tutulmayacaktır. Bundan dolayı kargo ile gönderilmesi hem daha hızlı ve güvenli olacaktır, sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

Merhaba sorularım var :)
Herkeze hayırlı olsun .
Ş.Urfa MEb İzmir de ikamet ediyorum izmir menemen . İlçemdeki Meb bana çok yakın .

Sormak istediklerim . İzmir de kalmak için ilgili Dilekçe ile birden fazla il seçme durumumuz var mı ? örn : izmir antalya muğla
Dilekçede sadece ikamet ettiğimiz yere mi tayin çıkıyor . ( Menemen )

Yoksa İzmir Meb mi belirliyor . Bu sureçi anlatırsmınız detaylı .

Diğer sorum şu : Özel kurumsal bir firmada çalışıyorum . P.tesi açıklamayı yapcam , Yanlız 40 gün gibi yıllık izin hakkım mevcut . Ancak şirket yasal olan 8 hafta bekletme süresini başıma çıkarır mı ?

Yıllık izin haklarımı alabilir miyim .

5 yıl doldurdum tazminat öderler mi =?

merhaba kardeş sana diyebilirim ki türkiyenin en güzel yerlerinden birine düşmüşsün görmedigin için fikir yürütemezsin ben kendim urfalıyım bende şırnak saglık bakanlıgı tekniker olarak atandım ama tayin alamazsan emin ol yaşamak için görebilecegin en güzel illerden birine geliyorsun tarih dolu tek sıkıntı biraz havaların sıcak olması :)

4 yılım batman dıyarbakır da gectı az cok oraları bılıyorum ve batman da hıc aç bırakmadılar beni hep sahip çıktılar. Hayatım da kendimi en özel hissettiğim zamanlardı . Ama bilmiyorum izmire tayin isteyebilirim bakalım

Urfa'da bol bol kebap fıstık çiğköfte yersin :) iyide gelişmiş bir şehir hayırlısı olsun adına

gastauskas87

ben, çorum meb'e atandım geçen atama döneminde. çorum meb beni aradı. çorum'da mı çalışacaksın yoksa istediğin başka bir yer var mı diye sordu. ben de eskişehir dedim. eskişehir il emrine tayin istediğime dair bir dilekçe aldılar benden sadece. on gün sonra eskişehir meb aradı. atama'nın şefi, hangi ilçede çalışmak istediğimi sordu. odunpazarı ilçesi dedim. ilçe mem'de çalışmak ister misin dedi. okul tercihim dedim. ikametgah adresime yürüyerek yirmi dakika olan bir okula tayin işlemimi yaptılar. süreç böyle işliyor anlayacağınız.

@dokuzparmak ontanedir

içimi çok rahatlattın be . Okul da çıkma ihtimalı var yanı . Ya okul çıkarsa en cok merak ettıgım konulardan bırı . Okulda kım sana ogretcek o bılgılerı programı ve okul 3 ay tatıle gırerken ve 15 gun tatıle gırerken memur ne yapıyor acaba

gastauskas87

Kişisel olarak okuldaki iş barışın ve konforun iş arkadaşlarına göre değişiyor. Mesela benim müdürüm, rahat bir adam. Babacan tavırlıdır. Müdür yardımcılarım da keza öyle. Geldiğine, gittiğine pek karışmıyorlar. Okul veya ilçe MEM'de de pek iş farkı yok aslında. Okuldaki işler, klasik ön muhasebe işleri ve yazıcılık işleri denebilir. Döküman Yönetim Sistemi diye bir sistemimiz var, oradan ilçenin emir ve bilgi yazıları geliyor, sana havale edilen işleri yine oradan yaparak cevaplıyorsun. işi bile bir amirin varsa, sana bu işleri bir haftada öğretir. Bir de okuldaki memurlar, "görev tanımımız" içinde olmamasına rağmen ekders ve maaş değişikliği işlemlerini de yapıyoruz. EkDers biraz teferuatlı bir iş ama yapan varsa onu da öğrenmen en fazla 2 gününü alır. Oturmuş bir sistem var, ona göre hesaplamaları girdiğin KBS diye bir Maliye Bakanlığına bağlı bir sistem var. O da çok zor bi iş değil dediğim gibi. Onun dışında okuldaki memurun en büyük sıkıntısı vaktin geçmemesi. İlçedeki memur arkadaşlarım da tahakkuk ve özlük dışındaki personel için aynı sıkıntıyı yaşıyorlar.

15 tatil ve yaz tatili eğitim ve öğretim sınıfı personel için tatil. sen okula geliyorsun paşa paşa. 8-5 mesaini yapmakla mükellefsin. genel idari hizmetler personellerinin yıllık izinleri var, o da ilk on sene 20 gün. maaşın da 2650 ve üstü bir miktar olacak.

üni mezunuyum, 9/1 başladım, emeklilik keseneği 7'den başladı. yabancı dil tazminatı hariç, ilk maaşımız 2554tü (agi dahil evli-çocuksuz). ocak zammı ile 2770 oldu. sen inanma o gazetedeki memur maaşı yazılarına; onlar trıvırı. bekarsan, 2680 net eline geçen olacak.

Bu soruların aynısı bende de var işyerine bildirmedim.bildirsek hakkımızı alamıyoruz başka yol varmı bilmiyorum.çalışma ve sosyal bakanlık işi bırakmayın çalışın iki ayda anca başlar işiniz demiş ama ihbar süresi nasıl olacak bilmiyorum???

Temmuz 2017 de atandık, güvenlik soruşturması vesaire işlemleri sonrasında işe başlama tarihimiz; 2 kasım 2017 idi. meb işe başlatma mevzusunda çok hızlı bir kurum bu arada. gümrük ve sağlık çok uzun sürüyor süreci.

Çok uzun sürmüs.Eger öyle olacaksa ,o zaman şimdiden işten ayrılmanın bir mantığı yok.Bu süre önceden kesin belli olsa durumumuzu ona göre ayarlardık.

whatsap grubu kuracak babayiğit arıyoruz.

Arkadaslar bulundugumuz şehirde kalmak için dilekçeyi nasıl veriyoruz(elden ,mail ,posta vb) ve nereye veriyoruz?

2018/1 atamasıyla MEB’e atandım ama ÖSYM’ye ibraz ettiğimin raporumun süresi bitmişti. Rapor yenilemek için başvurdum. Süreç devam ediyor şuan ama merak ettiğim şu: acaba raporda belirtilen hastalıklarda değişiklik olursa sorun çıkar mı?

Vet-bian raporunuzu işe başlarken ibraz etmekle mükellefsiniz. süreli raporlarda dikkat ettikleri şey, rapor geçerlilik tarihi ve oranın %40 ve üzeri olması. hastalık kombinasyonlarının değişmesi etkili olmuyor. yeni raporunuz %40 altı ise aksilik yaşayabilirsiniz.

gastauskas87

Öncelikle hayırlı olsun, Allah utandırmasın..
40 günlük izin paranızı alacaksınız o sizin yasal hakkınız. 8 hafta ihbar süreniz var, fazla beklemeden iş yerinize bildirim yapın. Meb erken iş başı yaptırıyor zorluk çekmeyin. Siyasi parti üyeliğiniz varsa mutlaka istifa edin.
5 yıllık tazminatınız ise iş yerinizin insiyafitine kalmış bir durum, sizden memnunsa güzel işler yapmışsanız ve büyük kurumsal bir firma ise sizin hakkınızı verirler, ama yasal olarak vermeleri mecburi değil, çünkü emeklilik şartlarınızı yerinize getirmediniz.

Sizin yapmanız gerek pazartesi günü Müdürünüz ile detaylı bir şekilde durumunuzu anlatmanızdır, hiç çekinmeden eskik bilgi vermeden anlatın durumunuzu.

asadas05

Merhaba ,
Yorumunuz içimi rahatlattı ancak , güvenlik soruşturması çok uzun suruyor denıldı 8 hafta suremı başlatmadım net bırsey ogrenemedım ızmır meb den hatda ızmır meb anasayfasında herhangı bırsey bıle paylasmadı .

5 yıllık tazmınat ıcın mudurumle konusup guzel seyler yaptgıma daır genel mudur ıle konusmasını ıstıcem . bı ıkı maaş bıle verseler yeter.

40 gunluk yıllık ıznım ıse net degıl brut ucret uzerınden mı verılecek .

ayrıca 8 hafta ıhbar suresı boyunca gunde 2 saat ıs arama ıznı kullanmayıp parasını ıstesem ?

@gastauskas87 Yaşadığınız ilde kalmanız sizin için daha mantıklı olur, aileniz ve kurulu düzeniniz var.

Güvenlik soruşturması kurumlar arası değişiyor, Adalet uzun sürer, Sağlık yine aynı ama en erken Meb başlatıyor.
40 günlük ücret brütten yatar hesabınıza.
8 hafta ihbar sürenizi vakit kaybetmeden başlatın, en geç 3 aya kadar işe başlarsınız diye tahmin ediyorum, iş arama izinlerini kullanmayıp toplu olarak 8 haftalık süreden düşebilirsiniz.

stelios

:) Urfa'nın etrafı , türküdeki gibi "dumanlı dağlar" ile mi çevrili ?

asadas05

Merhaba 8 haftalık sureyı başlatın dedın ya ama 8 hafta bıttı dıyelım ama halen meb goreve cagırmazsa ?

gastauskas87

Çağırana kadar beklersin, 8 hafta 2 ay demek, Meb ortalama 3 ay da çağırır, 1 ayda dinlenmiş olursun.

evrak teslımı yapım ona gore cıkım . eger o son ay cıkıs alırsam dıcekler yıllık ıznını kullan . yıllık ızın brut uzerınden hesaplandıgından guzel bı getırısı olur o yuzden beklıom.
evrak teslımı yaparken sorcam en fazla ne kdr beklerım dıye ona gore ıhbarı başlatcam

Bende aynı durumdayım 15 gunluk ıznım var.atandım desem tazminat vermıcek nede olsa zamanı geldiğinde direk istifa edecegim.ihbar süresine gerek yokmuş bu durumda.

Arkadaşlar yararı olur mu bilmiyom izlediğim kat ettiğim yolları yazayım belki işine yarayan olur .

1. 04/04/2018 tarihli ÖSYM sonuçu ile Ş.URFA -MEB -TAŞRA atamam oldu .
  2. şanlı urfa meb anasayfasında 06/04/2018 tarihinde atanan kişilerin ne yapcagı yazıyordu .
  3. İzmir de ikamet ettiğim için izmir de kalmak için - urfa -meb - atama birimini aradım - sağolsunlar hem nazik hem bilgililer hemde yardımcı oldular.
  4. Atama birimi İzmire sevkim için bana dilekçe gönderdi , Zaten ilgili dilekçe anasayfalarında paylaşıldı
  5. Dilekçe hazır -isim soysisim tc ve atanmak istenen il dolduruldu , dilekçe altında yer alan mail adresine gönderim yapıldı
  6. Urfa Meb atama birimi beni aradı ve izmir Meb ile yazışdıklarını sistem üzerinden İzmire sevkim 10/04/2018 tarih ve ............. sayılı yazı ile sevk işlemi gerçekleşti
  7. İZmir Meb - Memur atama birimi arandı evrakın geldiği teyit edildi. ( not: anasayfalarında herhangı birşey paylaşılmamış mutlaka arayın )
  8. İstenilen evraklar telefonla bildirildi istenilen evraklar ;

• Diploma aslı veya Geçiçi Mezuniyet belgesi ( onaylı olacak)
  • Raporun mutlaka onaylı sureti , aslını götürürseniz aslı bizde kalıyor denildi onaylı sureti isteniyor .
  • Emekli olmadığınıza dair SSK dan belge ( Hizmet dökümü yani )
  • 5 adet fotoğraf ( Biyometrik denilmedi normal vesikalık )
  • Ösym Sonuç Belgesi ( Not : ösym sonuç belgemde urfa yazıyor , yukarda bahseddıgım dilekçeyi de ekledim )
  • Nüfus kayıt örneği ( E devlet )
  • Askerlık belgesi ( E devlet )
  • Nüfus cüzd. fotokopisi
  • İkametgah adresi ( Bu istenmedi ama ben genede e devlet üzerinden çektim belki ikamet ettiğim bölgeye atarlar diye )
Evraklarımın yüzde doksanı hazır sadece diploma yok , geçiçi mezuniyet belgemin aslı gibi onaylısını da askeriyeye vermiştim.
Bu durumda şunu uyguladım :
  • okuduğum üniversiteyi aradım yardımcı olmaları ivedi olmaları konusunda desteklerini istedim .
  • diplomamı almaya gidemem çunku cok uzak , orda oturan bır ogrencıye vekalaetımı gonderdım ( noter vekaletı , karşı tarafın tc numarasını bılın yeter , sonuc belgesı ve kımlıgınızı de koyun gonderın )
  • ancak gecıcı mezunıyet belgesının aslını alarak dıploma verılır ıbaresı oldugundan , gecıcı mezunıyet belgesının aslını bulmanız lazım , şayet bulamazsanız şu şekılde uygulayın sıze en yakın yerel gazeteye okudugunuz unı bolum ana bılım dalını yazarak gecıcı mezunıyet belgenızın kayboldugunu hukumsuzdur ılanını yayınlayın , bu gazeteyı de ( ekran goruntusu felan olmaz , gazetenın aslı gıdıcek ) vekalet ettıgınız kısıye gonderın olay bıttı . Diplomanız bu sekılde sıze gelıcektır.
şuan bu aşamadayım dıplomamın gelmesını beklıyorum evrak teslımı yapıp , guvenlık soruşturmasını beklıcem .

Saygılarımla .

@dokuzparmak ontanedir

temmuzda atama kasımda iş başlama neredeyse 4 ay gıbı bır sure gene de cok degıl mı

atandım desem tazminat vermıcek nede olsa zamanı geldiğinde direk istifa edecegim

dikkat et ilgili şirketin tazmınat istemesın senden, yasalarla belırtılmıs dırek cıkamazssın dıye

gastauskas87

bizim soruşturmalar darbe'nin hemen ertesi yılına denk geldiği için belki normalden uzun sürmüş olabilir ama genel güvenlik ve arşiv soruşturması takribi 2-4 ay arası sürüyor.

Üst Alt