Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur ve Hizmetli Sınavına Girecek Adaylar İçin Çalışma Notları ve Sorular

Buyrun Yönetmelik burda arkadaşlar, bakın bakalım ne diyo;

[FONT=Arial]Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Yarışma sınavları Hakkında Yönetmelik[/FONT]

[SIZE=2][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2]Madde 24 - [/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Verdana]Kamu kurum ve kuruluşları çalışma yerlerini ve eklentilerini, özürlülerin erişebilirliğine uygun duruma getirmek, özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak gerekli tedbirleri almak ve özürlülerin görev yaptıkları kadronun gereği olan işleri yapabilmeleri için özür durumlarına göre gerek duyulan yardımcı ve destekleyici araç-gereçleri temin etmek[/FONT] [/SIZE][FONT=Times New Roman][SIZE=4]zorundadır.[/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE]

[SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2]Özürlülerin Çalıştırılacakları İşler[/SIZE][/FONT]

[SIZE=2][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2]Madde 25 - [/SIZE][/FONT][/SIZE][/SIZE]
[SIZE=2][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Verdana]Belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır.[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Verdana]Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan özürlüler, özür durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır.[/FONT] [/SIZE][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Özürlüler, özürlülüklerini artırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılamazlar.[/SIZE][/FONT][/FONT]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]

Ya boş verin bu söylemleri, önünüze bakın siz, Her hizmetli demek paspas yapıp yer süpürecek anlamına gelmiyor, sadece kadronuz hizmetli olur, yani hizmetli kadrosundasındır ama evrak işleri, dosyalama, evrak takibi gibi vs.vs.vs. şeyler yaparsınız yani kimse kimseye zorla yapamayacağı işi vermez... Sen boş ver Danger111 bakma bu söylenenlere hemşerim çalış ve kazanmaya bak...

devrim o yönetmenlği okudum zaten ona dayanarak konuştum bendeyinede sağol

bay çin kardeşim ben dosya 3 ü indiremiyorum sayfa açılırken hata veriyo (
Forbidden

You don't have permission to access /download.php on this server.
Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.) hata bu

Ergincengiz;
İlk mesajımdaki 3 linktede aynı dosya mevcut, sadece açamayan indiremeyen arkadaşlar için 3 farklı yerden indirme linki verdim. Eğer 1 veya 2. linki açıyorsanız ordan indirin 3 linktede aynı dosya var . .

BaY_Cin;

Sınavda bold yaptıklarımın çıkacağını sanmıyorum ben. İnkılap tarihi, Türkçe vs. neysede. KPSS'de mevcutmu peki ? Umarım çıkmaz ya. :D Tiksinç konular..:D

Benim girdiğim sınavda Genel Kültür, İnkılap Tarihi, Türkçe ve Bilgisayar bilgisi içerikli sorular vardı. Yukarıdakiler memur olduktan sonra bilinmesi gerekenler yafu. :)

bay cin bu sizin belirttiğiniz soru tarzlarının cevaplarının uygulanması kazanacağınız yerde çok yanlış yapmanıza yol açar, bu sadece çok zeki hepsini doğru yapıpta 5-6 tane yanıtsızı bu şekilde cevaplaması olabilir, ama ben böyle bir uygulanmanın özel sınavlarda uygulanmaması taraftarıyım, en azından kendine göre en yakın olan şıkkı seçmek daha güvenlidir, bu aynı sayısal loto ya benzer.

Ancıl;

Ben sadece yöntemi belirttim, sınava girecek arakadaşlara böyle yapın diye diretmiyorum sadece böyle bir yöntemin olduğunu paylaştım. Bunu uygulayıp uygulamamak kişinin kendi elinde.
Sadece karşılaştığı sorunun cevabı hakkında bir tahmini olmayan arkadaşlara kafadan sallamaktansa bu yöntemi uygulayın dedim o kadar. Bence de bu yöntemi kullanarak seçim yapmak daha güvenlidir.

soru

arkadaşım bu indirdigim sorularda genelde sorular memurluk için ben hizmetli kadrosuna başvuracam nereler çalışmam gerekir cvplarsanız sevinirim

merhaba arkadaşlar
meb başvuruları yarun başlıyor ama bir kaç notu sizlere paylaşmak istedim
SINAV KONULARI--- SORU SAYISI
Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılap Tarihi-- 10
Temel Yurttaşlık Bilgisi-- 5
Türkiye Coğrafyası-- 5
Türkçe-- 10
Matematik ---10
Görevin Özelliğine Göre Mesleki Bilgiler--- 10
TOPLAM 50
Yanlış cevap doğruları götürmeyecek?
Sınavda 50 adet çoktan seçmeli soru sorulacak olup, sadece doğru cevaplar üzerinden puan hesaplaması yapılacaktır. Yanlış cevaplar değerlendirmeye alınmayacak, 4 yanlış bir doğruyu götürür gibi bir işlem uygulanmayacaktır
Kimler başvurabilecek?
Öğretmenliğe, öğretmen olarak atanma niteliğine haiz olanlar; memur kadrolarına önlisans ve lisans mezunları; hizmetli kadrolarına ise lise mezunları başvurabilecektir

İşlemler internetten yapılacak
Sınav başvuruları 26/04/2010-21/05/2010 tarihleri arası saat 17:00 ‘ye kadar internetten elektronik ortamda yapabilecektir. İlgili form belirtilen tarihlerde Untitled Document adresinden yayımlanacaktır. Her aday bu formda, sınava girmek istediği ili işaretleyecek; 5 tercih yapacak ve 6. tercih olarak “Tercihlerim Dışında Atanmayı Kabul ediyorum” seçeneğini işaretleyecektir. Daha sonra sınava girmek için
tercih ettiği İl Millî Eğitim Müdürlüğüne ibraz etmek suretiyle sınav başvurusunu onaylatacaktır

arkadaşlar ben giremezmiyim bu sınava ilkokul mezunuyum

arkadaşlar ben bu sınava giremezmiyim İlkokul mezunuyum.

Bay_cin 1 mart 2009 Meb yapmış oldugu sınav soru ve cevaplarını paylasmıssınız ama acılmıyor.Neden ne yapmam gerekıyor..teşekurederım...

slm

slm ilknur hanım bende 4 yıllık lisans mezunuyum hazır giyim öğretmenliği yarın basvurcam inşlsllh bütün sartlara uyuyorum milli eğitime gitmeden nettenmi doldurcaz formu vee öğretmen alımlarıyla ilgi bilgi veririmisin bana bizzzat mesaj atarsan sevinirm formdan kendi yazdıklarıma ulaşamaıyorum tesekkürler..

bende önlisans otomotiv mezunuyum askeriyeden almış oldugum askerlige elverişli degil sadece seferede görev yapar diye bir belge var elimde başka bir rapor felan yok sınava girmem mümkünmü , engelim sag kulak total işitme kaybı rakamsal olarak bir derece belirtilmiyor askeriyeden verilen kagıtta sanırım bir hastaneden rapor almam lazım bu raporu almamış olmam dolayı bu sınava baş vurablirmiyim birde %40 isteniyor sanırım benim engelim %10 civarı kalıyor

Maalesef askeriye raporu geçerli değil ve yetkili sağlık kuruluşlarından rapor alman gerekiyorki oda enaz %40 tüm vücuttaki özür yüzdesi. Yani arkadaşlar bu MEB olayı engelliler için. Normal KPSS yapılacak bu sene eylül gibi. Eğer çok küçük engellerden bende engelliyim diye faydalanmak istenirse gerçek engelliler ne olacak?? Korktuğum olmaz İNŞALLAH....:mad:

bende son 6 aydır normal engelsiz bir insanmış gibi iş arıyorum ama bu minicik kendimi engelli dahi saymıyorum, hayatımı olumsuz şekilde etkilemedigi halde iş verenler tarafından işe alınmıyorum, yani insan hayatını sürdürmek için çalışmalıdır ama ülkemizde bu çok zor, ben sadece böyle bir hakka sahipmiyim degilmiyim bilmek istiyorum

Bu konuları ve soruları neye göre veriyorsun meb daha önce sınavında mı çıktı,

Hasan58;
İlk ve 3. mesajımı okursanız neye göre verdiğimi anlarsınız.

sınav soruları

Herkese merhaba
Arkadaşlar ben de meb in memurluk kısmı için sınava gireceğim
sınav sorularına ihtiyacım var . İnternetten araştırdım ,biraz buldum .Arşivinde bu tip sınavlar için hazırlanan sınavlar olan varsa bana mail olarak gönderirlerse sevinirim.
AYRICA İSTEYEN KİŞİLERE BEN DE MAİL OLARAK YOLLAYABİLİRİM. Sınava girecek olanlara başarılar herkese iyi çalışmalar

Çıkmış soruları nerden buldunuz,çıkabilecek soruları neye göre hazırladınız,Yanlış anlamayın kızar gibi cevap yazıyorsunuz emeğiniz var göz nuru dökmüşsünüz tşk

Yok estafurullah kızmadım, sadece ilk mesajımda belirtmiştim onu söyledim. Çıkmış sorularıda http://egitek.meb.gov.tr adresinden sizde temin edebilirsiniz fakat meb şimdiye kadar ilk kez merkezi sistem sınavıyla memur alımı yaptığı için daha önceden yapılmış sınav sorularını bulamazsın ama belirttiğim adreste diğer bakanlıkların soruları mevcut.

Haydar Dilla;

Maalesef lise ve üstü öğrenim bitirenler müracaat edebiliyor bu sınava . .

Bay_Cin Arkadaşım Çok Teşekkürler Süper Bir Paylaşım Çünkü Kolay Değil Böyle Bir Hazineyi Bulmak ;)

Arkdaşlar İki Yıllık Önlisans Mezunları Memur kadrolarına başvuru yapabiliyormu?..Tabii ki diğer şartları taşıdıgı zaman bilgi verirseniz sevinirim..Teşekkürler..

Kulge;

Evet, zaten Memurluk için en alt öğrenim şartı 2 Yıllık Ön Lisans mezunu olmak.

Üst Alt