Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane büyütme yaptırıp kasılmaları biten yada yeni mesane yaptıran var mı?

mami1995

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Asırı aktif mesaneden dolayi mesanem kasiliyor ozel hastanedeki doktorum eskisini cikarip kalin bagirsaktan yeni mesane yapalim dedi cuma cerrahpasaya gidicem.mesane buyutme yaptirip kasilmalari biten yada yeni mesane yaptiran varmi

böyle bişey mümkün müymüş ? bilgisi olan varsa yazdım bende merak ettim...benide ilgilendiriyor..

Yazan yokki herkez kendi ilgilendiği konuya yazıyor elimden geldiğince bildiklerimi paylaşıyorum.

Doktorum kalın bağırsaktan parça eklenirse kasılmalar azılır ama bitmez dedi bide saklar noromodulasyan varmış su an raporla çıkartılıyomus bir eylülden sonra çıkartılamayabilirmiş.

Mesane tümden değişirse, bilmiyorum ama, mantık olarak kasılma olması mümkün değil. Çünkü barsaktan alınan parçada bu kasılmayı sağlayan kas çeperi olmayacak...

Ama varolan mesaneye ek yapılırsa, o zaman kasılma azalsa da devam edecektir. Bunun boyutunu ise kestirmek zor. Doktor işi! :)

Bir de, bu barsakatan mesane yapma konusu öyle hafif bir şey değildir. Ancak kaçınılmaz ise yapılır. Çok iyi değerlendirip karar vermek lazım. Kaş yapayım derken göz çıkartmak da var!

Kasılmalara sebep sadece mesane midir acaba? Çünkü bana fizyoterapist-spor hocam tendon masajı yapıp fizyoterapi yaptığında kasılmalarımın tamamen bittiğini gördüm ben.. Ne zaman masajı bıraktık yeniden başladı.

Tendon masajı öyle bildiğimiz masajlardan çok farklı tendonları çekerek yapılan bi masaj ve bacaklarınızı hissediyorsanız, baldırınızdaki tendonu çektiğinde ayak altında hissediyorsunuz etkisini..Omuzlara tamamen his olan yerlerde ise epeyce bi bağırıyorsunuz.

Bu Tendon masajını da bi sorun derim ama tıp uzmanına..

aklımdaki şey yeni mesane yaptırmak

şimdide şey oldu 18i mden gün aldığım halde ünivrsite hastanelerinde bakılmıyorum polikliniklerde bakılıyorum nedense. çok saçma bişey.

mami1995;

Oturanboğa'ya katılıyorum, ek olarak söyleyeceklerim;

Benim mesanem kalın bağırsaktan parça alınarak büyütüldü. Kasılmalar 0 derecesine kadar azaldı çünkü mesanem 100cc kapasiteden 1000 cc'ye yükseltildi. Dezavantajı; kalın bağırsağın kendi salgısı var, yapışkan bişey sümük gibi ama az, mesaneyi düzenli olarak sodyum klorür solüsyonu 'bildiğin serum' ile yıkadın mı, sorun olmaz, ama yıkamazsan mesanede taş oluşabilir. İyi ölçüp tartmak lazım. Sizin durumunuzu okuduktan sonra, genişletmek en iyi seçenek olarak görünüyor bana göre. Saygılarımla

arkadşaım aldığım en net cevap çok teşekkür edeerim allah sende razı olsun sormak istediğim hangi hastanede yaptırdın botox yaptırdınmı bide kaç saatte bir tuvalete çıkıyosun.?

idrar hissi kaç dk da oluşuyor.

bide sodyum kloruru ağızdanmı alıyosun

idrar hissim yok. Çok sıkışırsam (1000 cc'yi sıkıştırmak da çok zor) biraz hissediyorum. 4 saatte bir çıkmak uygun ancak yediğine içtiğine bağlı olarak bu durum 1 saat de, 10 saat de olabiliyor. Ben yediğime içtiğime çok dikkat eder, iyi takip ederim. İzmir Ege Üniversitesi, Çocuk Cerrahisi Anabilimdalı'nda prof. dr. İbrahim Ulman'a yaptırdım amelliyatı. Halen kontrollere kendi asistanlarına gidiyor, gerekirse bizzat kendisiyle görüşebiliyorum.

benim 20 dk da idrar kesem kopmle doluyo sodyumu ağızdan mı alıyosun.

ooooooo o iş yaş biraz almasak olmuyomu almak zorunlumu bu sodyum klorurü almak zorundamıyız salgılarsa salgılasın

mesanede taş oluşursa ameliyat olursun bi daha hoş bi durum değil. Dalgaya katateri takıyosun, kataterin ucunu da serum kablosuna taktın mı iş bu kadar basit. 2 dakikanı almaz.

ya ben hastanede botox yapıldıktan sonra sonda takıldı diye kıyameti kopardım . tamamenmi sokuyoruz katateri yoksa 1 2 cm yeterlimi.

bide kaç günde bir. yapılıyo

Mesane boyu yüksekliği üretra darlığı

Idrarımı yapamıyordum üretra darlığı sebebi ile doktora gittim kamera ile girdiklerinde mesane boyu nun yüksek olduğunu bunu idrar kanalı seviyesine çekeceğini söyledi doktorum belden aşağı uyuşturdukları için doktorla konuşarak ameliyatım gerçekleşti allaha şükür daha iyiyim hiç tazzik yoktu şuanda tazzik çok güzel daha önce iki üç işlem yapılmıştı. Nekadar zor olduğunu biilirim allah herkeze şifa versin ben ıspartada prof. Nuri deniz hocaya ameliyat oldum çok çok memlunum. 18 tl muayene ücreti artı 12tl katkı payı sgk bağkur hastanede gecerli ameliyat ücreti 500 le 800tl arası değişiyor . Ama çok şükür sağlığıma kavuştum. Herkezede tavsiye ederim. Benimle görüşmek istiyene cep numaramıda verebilirim. Istanbulda aynı işlemi yaptırsam memoriyilda 4-5 bin tl ye çıkamazdım adım gibibiliyorum. özellikle mesane ve üroloji komnusunda dalında uzman nuri hocam çok anlayışlı hoş alçak gönüllü biri. Ben çok doktor aradım allaha şükür karşıma çıkardı
Prof. Dr. Nuri Deniz - Üroloji Uzmanı

bende idrarımı zor yapıyorum ama yapabiliyorum. sanırsam sen hiç yapamıyodun. doktorum beni ankaraya yolladı sakral noromodulasyon için ailem yollamıyor. pazartesi cerraphasaya gidicem herkeze acil şifalar.

sakral noromodulasyon yaptirabilirim

selam kardes sana yapmayı düşündüğü ameliyatı ben iyice bi araştır derim. kalın barsaktan alınan parça mesaneye eklendiğinde idrarında bazı partiküller (kalın barsak idrar uyuşmazlığı) oluşmaya başlıcak ve bu ömür boyu devam edecek. sen izonik sodyum klorür diye bi serum la en az günde 2 defa yıkama yapacaksın aksi takdirde taş oluşumu başlıcak. ektradan idrarırını yaparken yanma hissi ve buyüzden de yine mesanen istemsiz kasılacak bazen tam idrar yapamıcaksın buna bağlı olaraktan da mesanen yine küçülecek. sonra sen izotonik yapacaksın mesaneni rahatlatmak için düzelecek ..ama böyle pis bi kısır döngüyle o doktora sor iyi sor ciddi ciddi konuşsun bakalım kalın barsak yapısı işlev olarak mesane gibi çalışmıyor ve bu yama ek mesanenin neresine yapılacak. eğer mesane boynuna uygulayacaksa (en önemlisi burası;idrarını tutmanı sağlıcak sinirler mi yerleştirecek?) mesane boynu harici yerlere veya tüm mesane yüzeyine uygulanacaksada dedim gibi izotonikle başlıyacak olan sorunlar.. ben bunları sana söyledim düşün ama iyi düşün. aktif mesane veya buna benzer bi rahatsızlığın var anladığım kadarıyla ama bu rahatsızlığı eksileri bunlar olan veya olacak bi rahatsızlığa döüştürmek tedavi değil bence. olmadı alternatif tıbba yönel. hiçbişey öyle göründüğü veya kolayca söylendiği gibi değil neyse inşallah daha teknik bi ameliyat yaparlar geçmiş olsun sana

hükümsüz hayatlar arkadaşımızın yazdıklarına katılıyprum. Bu tür ameliyatlar ancak başka bir yol kalmamışsa yapılmalıdır. Çünkü bu ameliyat çok komplike ve geri dönüşü mükün olmayan ameliyatlardır. Çok iyi araştırıp tartmak ve karar vermek lazım.

teşekkür ederim abi. Zaten bende ameliyat olmaya meraklı deilim.

Mesanemde yıllarca birikme olduğu için mesane büyümüş kasılma hissi oluyor ama 100 cc boşaltabiliyorum yeni ameyiyat oldum mesane boyu yüksekliği varmış kanalldaki tıkanıklığı doktorum ameliyatla düzeltti ama mesanem tam görevini yapmıyor. Doktorum zamanla düzeleceğini söyledi ama bekliyorum görüşleriniz varsa takip ediyorum. Teşekkürler.

Ben mesane büyütme ameliyatını araştırdım bi kaç yöntemle yapılabilliyor bide galiba alınan parcayı mesaneye 2ye bölüp birlestirip diktikten sonra kasılmalara bitiyor . Ben olsam kalın bağırsağı direk iki mesane yarısının arasına koyardım. idrar yolunuda aynı şekilde. :) Bide ssunu söylemek istiyorum. Ameliyatı olursam tüm sonuçları sizinle paylaşıcam .

Bülent abi sakral noromodulasyon ve mesane büyütme kaldı .Diğer hespi yapıldı.Sakral noromodulasyon için pil takılmadan önce testine girmeniz gerekiyor .Pil 25 milyar test 8milyar.Pili sgk karşılıyor ama testi su an için karşılamıyor. Son olarak mesane büyütme kaldı. Ondan dolayı beklemedeyim.

Kasılmalara sebep sadece mesane midir acaba? Çünkü bana fizyoterapist-spor hocam tendon masajı yapıp fizyoterapi yaptığında kasılmalarımın tamamen bittiğini gördüm ben.. Ne zaman masajı bıraktık yeniden başladı.

Tendon masajı öyle bildiğimiz masajlardan çok farklı tendonları çekerek yapılan bi masaj ve bacaklarınızı hissediyorsanız, baldırınızdaki tendonu çektiğinde ayak altında hissediyorsunuz etkisini..Omuzlara tamamen his olan yerlerde ise epeyce bi bağırıyorsunuz.

Bu Tendon masajını da bi sorun derim ama tıp uzmanına..

bu masajı biraz açar mısınız? tıbbı olarak adı nedir? hangi bölgelere yapılır? nasıl uygulanır?

Mami merhaba,Oğlum 14 aylıkken oldu bağırsaktan büyütme ameliyatını. Küçücükken olduğundan kasılma filan bilmiyorduk zaten, bu sitede duyduğum bazı ilaç isimlerinden doktorlarımıza Ali'nin de bu ilaçlara ihtiyaç duyup duymadığını sorduğumda yapay mesanede bu tip kasılmaların olmayacağını o nedenle bu ilaçlarla oğlumun bir ilgisinin olmadığı söylendi, dolayısıyla kasılma bu ameliyat sonrası azalma değil yokoluyo bence. Ameliyat sonrası izotonikle mesane yıkama işi gerçekten önemli, oğlum bir kaç ay çok kötü bir düzende yapınca iki yıl boyunca sık sık epididimit orşit denilen testis iltihapları yaşadık, ilerde çocuğu olamayacak bu çocuğun, bir daha tekrarlarsa ameliyat olması gerekecek dediler çok şükür bir daha tutmadı ama oğlum bu uyarıdan sonra düzenli yıkamaya döndü. Ama insana hergün aynı şeyi yapmak zorunda olmak gerçekten zor geliyo. Hala benim hatırlatmalarımla hadi oğlum, hadi paşam yalvarışlarımla yaptığı günler çoğunlukta. İnşallah hakkında en hayırlısına karar verirsin, şifa bulursun.

mesane yardım

S.A. oğlumun yaşı 16 , doğuştan omurilik açıklığı vardı çok şükür doğumun 2 . günü ameliyat yaptırdım bu düzeldi

şimdiki sorun ; aşırı aktif mesanesi var ( birden / aniden sıkışma tuvalete gitme hali günde 8-10 )

ayrıca normale göre üçde bir oranında mesanesi varmış

ürodinami vb yapıldı 2 farklı ilaç verdi doktor

doktorların verdiği ilaçlar bir müddet sonra işe yaramamaya başlıyor

bana tavsiyeniz varmı ağlıyor dayanamıyorum yüreğim sızlıyor

yaş 45/ tunc by.

Zor bi ameliyatmı bu bilgisi olan varmı ? Ameliyat resimleri çok korkutucu :D

Yapısal veya doğumsal , bir sorun yoksa dişini sık derim, bol bol su içerek mesane kapasitesini artırabilirsin, bunla ilgili ilaçlarda var, sağlam mesanelerde sonda devamlı acık oldumu haliyle kapasite düşer sıkışma kasılma olur, sonda kullanıyorsanız mesane jimlastiği yapın tam sıkışmadıkca idrarı dışarı atmayın.Orjinallik her zaman iyidir.

gülali;
Sodyum izotoniğin ağızdan alınan versiyonu yokmu . Ben mesane botoksu olduktan sonra sonda takılmıştı.Çıkarttıklarında 7 gün idrarımda yanma oldu. Her gün o işlemi yaptığımı düşünemiyorum .Gerçekten çok zor. :( .İnş. en hayırlısı olur. Konuma yazdığınız için teşekkür ederim.

Son olarak oğlunuzun ameliyat yarığı büyükmü veya ağrı yapıyomu?

GuRuR;
Bu sene bu sorunları yaşamaya başadım. 15 dakikada bir tuvalete gitmem gerekiyor. Sosyal hayatım olmasa, evde otursam bu kadar uğraşmam.Ben sadece eski sağlımı istiyorum:)

Üst Alt