Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane büyütme yaptırıp kasılmaları biten yada yeni mesane yaptıran var mı?

Mamiİzotoniğin ağızdan alınması diye birşey yok mesaneyi direk yıkama bu. Sondayı takıyosun 250- 400 arası sıvı gönderip geri gelmesini bekliyosun. Topu topu 5 dk.lık bir işlem. Bağırsağın neresinden alındığını bilmiyorum üç gün kadar sadece sıvıya beslenmişti lağmanlarla boşaltma işlemi yaptırılmıştı. Yeni ameliyat olan 16 yaşında bir çocuk var 5 gün sadece sıvıya beslenmiş yoğun bakım uygun değil diye 9 günü bulmuş ameliyat öncesi katı gıda almama süresi, sonra ameliyatını oldu bu hafta ziyarete gittik hala 3 sonrası vardı biri sistofiks, biri mtr de, biri üretrada. Onlar bile yıkamanın önemini anlamışlar. Tıkanmalar oluyormuş sondalarda sık sık yıkama yapıyolarmış söyledikleri ölçüler 20 cc en fazla 50 cc doktorlar günde iki kere 250 yıkıyomuş henüz evde ne şekilde yapacakları anlatılmamış. Çok zor geçmiş ilk günler çocuk için de. Dikişlerinde iltihaplar oluşmuş zor süreç tabiiiki. Daha yeni yeni yürümeye başlamış çocuk, senin olman gerekiyor diyolarsa diyeceğim bir şey yok tabiiki, ama bir kişiye sorup karar verme derim. Böbrekleri korumak için diyolar doktorlar, küçük mesane böbreklerin çalışmasını bozarmış o nedenle büyütülürmüş ama şimdi yeni çıkan pekçok ilaç mesane büyütmede işe yarıyor diyolar. Biofeedback yöntemiyle mesaneye idrar biriktirmeyi böylece büyütmeyi sonra idrar tutmayı da öğretiyorlar. Biz bu yöntemi oğlum 9-10 yaşındayken 6 ay kadar idrar tutması için denedik, maalesef ters tepti daha çok kaçırmaya başladı belki bunu sorabilirsin durumunu anlatıp, sana bunu yapanın telefonunu kendisinden izin alıp özelden mesaj atarım hala yapıyormu ve dışardan birilerine de yapmaya kendisi karar verebiliyormu diye cerrahpaşada videoürodinamileri çeken yetkili bu.

Ameliyat yarası demişsin;Ameliyat yaraları hiç kalmadı denebilir en çok iz kalan direnlerin izleri , herhangi bir ağrı hissi de hiç duymadı bunca yıldır.

mesane genişletme ameliyatını en iyi nerede olabilirim tavsiye edeceğiniz i hastane var mı?

İyi doktor olduktan sonra, nerede olduğunun çok bir anlamı yok aslında. Ankara, İzmir, İstanbul bu konuda daha çok seçeneğe sahiptir her zaman. İstanbul Cerrahpaşa iyidir mesela.

Öncelikle herkese iyi forumlar .Foruma bayağadır giremiyorum.

Bezmi alem hastahanesinin çocuk ürolojisii doktoru iyi bir doktor. Doktora lütfen beni kesin,mesanemi büyütün ,kurtulayım demiyorum ama kurtulucağıma inanıyorum .Lys ygs den sonra bu işide halledicem allahın iziniyle. Kimsenin mucize gerçekleştiriceğini düşünmüyorum. Doktorumda böyle söyledi.Mucize gerçekleştiremem ama yardımcı olabilirim. Eğer bir gün gerçekten tam olarak bu hastalıktan kurtulursam sizinle detaylı paylaşıcam.Herkese allah acil şifalar versin..

mesane genişletme ameliyatını en iyi nerede olabilirim tavsiye edeceğiniz i hastane var mı?

BEn istanbuldayım mesaneme botoks yapıldı.Çok faydalı olmadı. Yapılmadan önce ürodinamide mesane kapistesi 400 cc çktı .Genelde kasılmalar için öncelikle ilaç veriyorlaR .Son olarak bana 200 lük üropan ve infex verildi. Bi faydasını göremedim. 15 gün sonra kontrole gidicem. Bi gelişme olursa yazarım. İstanbul Bezmi alem yada Ankara hacettepe hastahanesi olabilir.

Mami mrb, Bezmi alemdeki ürologlardan yrd. Doç. Gökhan bey vardı geçen sene oranı baş hemşireliğine bir süre bizim cerrahpaşadan emekli olan başhemşire gitmişti, Gökhan bey benim oğlumun cerrahpaşadaki ameliyatları sırasında asistanlardan biriydi, çok insancıl biriydi, başhemşire olan kişi servisin henüz çok yeni olduğunu plastik cerrahiyle ortaklaşa kullanıldığını ve ekstrofi gibi özellikli hastaları yine Cerrahpaşa çapa gibi büyük yerlere gönderdiklerini sünnet, fıtık, apandist gibi basit operasyonların yapıldığını söylemişti, senin bahsettiğin işlemlere başlandığına sevindim, hükümetin sonsuz desteği olduğu söyleniyor o hastaneye hakkında hayırlısı diyorum. Bu vakaların orada artması o hastaneyi başarılı yapacağından çok sahip çıkacaklarına eminim.

Merhaba arkadaslar ben ingiltere Londradan yaziyorum. Annem bu pazartesi ameliyat olacaktir ve bu konu hakkinda bilgi almak istiyorum cunku cok tedirginim. 2005'de bagirsaktan alip yeni bir mesane yaptilar . Hersey yolundaydi , yanliz son 1.5 senedir kasilmalari ve agrilari gittikce siddetlesti ve burdaki doktorlar tekrardan 16cm bagirsaktan alinip biraz daha buyutulmesi gerekiyor denildi ve pazartesi ameliyat olacak. @OturanBoga@ Bu ameliyatin riski varmidir? annemin vucudu bu yapilan yeni mesaneyi kabul etmedi bu yuzden tekrardan ameliyat gerekiyor. Yalniz cok tedirginim. eger bir bilginiz varsa lutfen geri yazin. Bu arada turkcem icin gercekten ozurdilerim bildigim kadariyla yazdim. Cok tsk ederim.

Önceki ameliyat sonucu barsaktan parça alınarak yapılan mesaneyi vücut 7 sene sonra red mi etti?

Yeni mesane yapılması gerekiyorsa, yine aynı yöntemle yapmanın dışında sanırım bir yol yok (bir ara özellikle İngiltere'de kök hücreden mesane yapacak parça üretme çabaları vardı. Bunca yılın ardından çalışmalar ne aşamada, bilmiyorum).

Ameliyat sonucu barsaktan ikinci kez parça almak biraz can sıkıcı olabilir, ama sağlayacağı faydaya bakınca, kabullenmek gerek gibi geliyor bana. Sanırım daha sık tuvalete gitmek gibi bir yan etkisi olur bu ikinci parça alımından sonra.

Genel sağlık durumu iyiyse, başarılı bir ameliyatla kendini toparlayacaktır anneniz. Zor bir ameliyat sürecidir, ama sonu güxel olunca, çekilenler untuluyor... Sabır.

Oturanboga. Tsk ederim geri yazdigin icin. Evet doktorun demesiyle vucut 15 sene sonra bile red edebilirmis yapilani. Evet kök hücreden mesane yontemini bende duydum arastirdim ve annemin ameliyatini yapacak olan doktora (DR.Jeremy Ockrim) ozelikle sordum fakat boyle birseyin yapilmadigini soyledi. Anneme yapilan ilk yeni mesane kuculmus dedi doktor tekrardan barsaktan alinip ekleme yapilmasi gerek dedi. (Tabi ingilizceden turkceye cevirmeye calisiyorum suan belki yanlisda yaziyor olabilirim) sorry. Insallah dediginiz gibi basarili bir ameliyat gecirir ve biran once toparlanir. Thank you.

Ben yıllar önce ameliyat olduğumda doktorum böyle bir tenolojinin yakın zamanda hayata geçirileceğini söylemişti. Özellikle İngiltere'de bu konuda iyi çalışmaların olduğundan bahsetmişti...

Barsaktan da alınsa mesaneyi büyültmek gündelik yaşamda çok yararlı bir etki edecektir. Dİlerim bu sefer bünye çok daha iyi kabullenir ve anneniz uzun yıllar sağlıklı şekilde devam eder...

Not: Türkçeniz bu forumda yazanların % 90'ından daha iyi! :)

SARIKAYA1989;

.Annenize üzüldüm gerçekten.Bidaha ameliyat olması ,zor bir iş. Bana Haseki 'de ki doktorum kalın bağırsaktan yapılan mesane 10 sene sonra kendiliğinden kanser oluyo her 10 senede bir yapılması gerek demişti. Vücudun reddettiğinide sizden duyuyorum. En iyisi kendi mesaneniz oluyo bu durumda. Tpın gelişmesini beklemek ve dua etmekten başka çaremiz yok .Bu hastalık çok sinir bozucu. Umarım anneniz iyileşir. ..

Mami, Eksik hatta yanlış bir genelleme yapmışsın şu anda, bağırsaktan yapılan mesaneyle ilgili "10 sene sonra kesin kanser" cümlesi hiç hoş değil. Benim oğluma yapılalı nerdeyse 14 yıl bitiyor, biopsi de yapılıyor aralıklı, elbette ameliyat öncesi böyle bir risk olduğu söylendi, ama senin dediğin gibi "kesin" değil, sadece belli bir oranda risk olarak. Bu risk her normal insanın da taşıdığı kadar belirtmek istedim, hem kendini hem başkalarını karamsarlığa sürükleme cnm.

mesane ameliyatı olucam kaç gün sürer iyileşme

olanlar kaç ay falan tahminen hastanede kalınıyor

Bu arada son bir not daha. Oğlumun mesane büyütme ameliyatına karar vermemde en etkili sebep, doktorların küçük mesaneyle kalırsa böbrek yetmezliğine varacak sonuçlara hazırlıklı olmamız uyarısıydı, ve mesane yolundaki teknik eksiklik sebebiyle diyalize girmek zorunda kalırsa böbrek nakli şansının da olmayabileceği ihtimali (yeni böbrek de çalışmazmış) riski çok daha büyük oranda olduğunu söylemeleriydi. Durum böyle olunca gerekli tedbir ve kontrollerle Allah kimseye vermesin ama kanseri bile ilerde çaresi bulunabilecek ya da önlemi alınabilecek bir hastalık olarak düşünüp, daha sağlıklı bir yaşam umuduna tutunmak istemiştik, çünkü böbrekler 4 aydan 14 aya kadar o kadar sorun çıkarmıştı ki, onlarca ameliyat sürecinden geçip 10 ay boyunca 7 kiloda kalan bir bebek vardı avucumuzda. Gerekli görülüyorsa yapılmalı bu ameliyat.

mesane genişletme ameliyatı için ankara dış kapı hastanesine gittim geçen hafta bütün tahliller falan yapıldı. ama hastaneye güvenmedim doktor daimi sondadan iyi olmayacak yapacağımız ameliyat dedi ne doktoraa ne hastaneye güvenemedim diğer hastanelere gidecek fırsatımda olmadı. bu mesane genişletme ameliyatını özel hastanede olsam kaça patlar bi fikri olan var mı? ürodinami yapıldı 72 cc mesane hacmi bunu kapama hap vs kullanarak genişletebilir miyim? ne yapacağımı bilmiyorum bi yardımcı olan olursa sevinirim...

Ben mesane büyütmeden bahsetmiyorum. Kalın bağırsaktan komple mesane yapılmasını diyorum .Ve doktorum kesin dedi ben demiyorum..

mami1995;

Mami, sorması ayıp mesane büyütmeyle kalın bağırsaktan komple mesane yapılmasını farklı bir şey mi sanıyorsun sen. Kalın mı ince mi bağırsağı hatırlamıyorum Ama oğluma yapılan mesane büyütme denilen işlem bağırsaktan komple yeni bir mesane yapmaydı zaten, mesaneye bağırsaktan yama yapmak değilki.

bna neden cvp verılmedı

benım mesanem kucuk ve aktıf mesane bu yuzden amelıyat olmam gerekıo ama ben tak kullanmak ıstemıorum amelıyat olduktan sonra amelıyat ıyı bıle gecse ben yınede takmı kullanıcam ben bunu ogrenmek ıstıyrm

bundan 4 sene oncesı ozel hastanede 17 bin lira istediler

merhba 4 doktora gttm bu 4 doktorda bana mesane büytme ameliyatı olmam gerektiğini mesanemin küçük ve aktif mesane olduğunu söyledi. ankarada hacettepe hastanesine prof. dr. ali ergen ile görüştüm oda bu ameliyatı olmam gerektiğini söledi fakat bn int.arkadaslrın yazdıklarını okudum geneli tak kullanıyor yani bu ameliyat basarılı gecerse bnde mi tak kullanıcam bana olacakları anlatabilirmisinz ameliyat olan arkadaslarla irtibata gecmek istiyorum cevap bekliyorum...

ben 12 yıldır kullanıyorum daimi sonda 4 yıldırda ameliyat olup kurtulamadım gitti arkadaş

Eda 2626, mesane büyütme ameliyatı sonrası tak şart hale geliyorzaten kendiliğinden. Çünkü bağırsaktan yapılan mesane salgı birikimine neden oluyor mesaneni kendin boşaltacak şekilde olsan bile yıkama işlemi için tak yapar gibi bir işlem yapıyorsun, mesane büyütme ameliyatı diyen doktora sorman lazım nerden boşaltacağım diye, boşaltım için mtr denen delik bu ameliyatla açılıyor şu andaki ameliyatların hepsinde. Benim oğlumun zamanında mtr yapılmadı o yüzden çişini kendi yapıp tak yapmasa da mesaneyi yıkama işlemi için sonda takıp mesaneye izotonik gönderip boşaltıyoruz. Bundan kaçış yok cnm maalesef:(

Bir de, bu TAK konusu o kadar da zor değildir inanın. Alışınca sıradan bir şey haline geliyor. Önemli olan böbreklerinizin korunması ve gündelik yaşamınızın aksamaması. Bunun için TAK yapmak gerekiyorsa, yapmak lazım. Dert etmeyin...

Evet mesane büyütmekle komple mesane yaptırmak arasında birazda olsa farkk var bence .Bi tanesi mesaneye ekleniyo ,diğeri ise kalın bağırsaktan yeni mesane yapılıp eskisinin yerine takılıyor.

Bülent abi sen demişsinki İngilterede yeni mesane çalışmaları yapılıyor diye biliyorum. Bence sorun mesanede değil sakral sistemde. Zaten sakral noromodulasyon tedavisinde tedavi şekli sakral sistemi uyarıp mesanenin kasılmasını engellemek.

tılafsınlı;

Abi Ankara 'ya gitmisin neden Hacettepeye gitmezsinki Hacettepe ' de Doç. Dr Kubilay inci var . Onu kesinlikle bul deiyorum.Özel muyahanesine gidin yada hacettepe ürolojiye randevu alın .Onlar sizi yönlendirecektir.

mami1995 hacettepe'de o dokturu bulsam özeline gitsem kesin sonuç alırmıyım randevulu da olur mu?

Abi bu doktor kesin çözüm senin için. Benim mesane kapasitesi 400 cc olduğundan beni mesane büyütme ameliyatı yapmıyolar. Böbreklerimdede sıkıntı yok. Ben bu doktorla telefonda konuştum. Mesane tedavisi olan mesane büyütme ve sakral noromodulasyon Türkiye'de Hacettepe'de yapılmakta. Bu konu üzerine çok iyi doktorları var. Kesinlikle git derim özele gidemiyosan bile Hacettepe üroloji randevu al .Seni yönlendirirler :)

Bülent çetinel e gittim. Yeniden bir ürodinami ve sistoskopi yapalım dedi. Bütün tahlillerim yapılmısken.. Şaşırdım biraz ama bişey diyemedim. 2sine tam olarak 4.5 milyar istendi .Çok büyük beklentim vardı. İstediğim gibi olmadı. :)

Yakın zamanda yapılmışsa, onların kullanılması konusunda ısrarcı olun derim. 4500 TL çok büyük para.

Bende öyle düşündüm sistoskopi yapılmadı ama gittiğim her doktor aynı teşhisi koydu .Hatta ben Edremit'de iken doktora gittiğimde ürodinami testi olmadan teshisi koymustu. Ondan sonra 5 10 doktor daha dolaştık ve botox yapılmasıda buna dail.

Bide insan düşününce diğer testi yaptırmak mantıklı gelmiyor. Tüm kan tahlilleri yapıldı ve hepsi normal çıktı.Prostat olamam çünkü yaşım küçük .Düşününce tek bu hastalık olucağı aklıma geliyor.

Eğer bu tarza yakın başka rahatsızlık varsa sistoskopide yaptırırım.. Yanlışmı düşünüyorum ?

Ürodinami değilse bile Bülent beyin sistoskopi yapması bence çok yararlı olacaktır. Sistoskopi, penis ucundan içeri girilerek üretranın vs. gözle kontrol edilmesine olanak sağlar. Teşhis konusunda çok yararlıdır

Bu hastalık hayatımda gördüğüm en değişik hastalık.Hayatımla oynayan bi hastalık. Her gün gelişme varmı diye takip etmekten sıkıldım. Yokmudur bunun bi çaresi??

Üst Alt