Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane büyütme yaptırıp kasılmaları biten yada yeni mesane yaptıran var mı?

geçen cuma günü ankara numuneye gittim p.tesiye kadar yattım ameliyat olacaktım ürodinami 160 cc diye yeni bi hap çıkmış onu verdiler gönderdiler 2 ay kullan yine ürodinami yapalım dediler ne hapı kullanıyorum nede giderim nereye gittiysem mesane büyütme ameliyatını yapmadılar hep hapla gönderdiler bi halta yaramadı lanet olsun!!!:mad::mad::mad:

melek_6;
Arkadaşım Kubilay İnci'ye git .Bide ameliyat olmak için insanları zorlama ozaman hiç yapmıyolar. İlaçla geçen bi hastalık değil ,piyasadaki tüm ilaçları içtim .
Ben İstanbul'da Bülent Çetinel'e bile gittim.O derece durum kötü.

İnş. dua etmekten başka çaremiz yok. Piyasa her türlü ilacı kullandım. Kullandıklarım toviaz kinzy vesicare spasmex üropan detrositol emselex ve bir çoğu .Ameliyattanda korkuyorum . Mesane kapasitem 400 cc .

toviaz bu ilacı verdiler 160 cc yahu nasıl genişlesinde 800 900 cc ye çıksın neden ameliyat etmiyorlar anlamıyorum dua da bi yere kadar yıllardır dua ediyorum bi gram işe yaramadı kabullendim böyle torba taşıyarak gittiği yere kadar yaşıcam bi çözüm yolu bulamıyorum yıllardır uğraşıyorum yok arkadaş yok!!!

selam arkadaşım mesajları okurken ilgimi çekti belki bi yararım olur diye...

mesaneyi kalın bağırsaktan yada üreter kanallarından bazılarıda mide dokusundan yapıyorlar. fakat en sağlıklısı ince bağırsaktan. çünkü mesane dokusuna en uygun mesane görevi yapabilen organ.
sonradan kalın bağırsak olsun ince bağırsak olsun mukoza üretiyor serum fizyoloji ile mesane içi yıkama yapılarak içerdeki mukoza alınyo tıkanma yada taş yapmaması ---çünkü benim oğlumda mesane extrofsfi doğdu bütün bunları çook çook iyi biliyorum--

daha detaylı bilgi yada tavsiye doktor istersen kesinlikte tek kişi tanıyorum bu işin uzmanı çünkü bizi iyleştirdi allahın izniyle isterimki herkesi iyileştirsin çokkk çok geçmiş olsun

Arkadaşlar mesane ıcın verılen ılacların hıc bırı gorunduğu kadar masum değil aslında.. uzun vadede göz tansıyonu yaptığını duydum.. bilginiz olsun.

selam öncelikle ğeçmiş olsun bende mesane exrofisi doğmayım 2 ay önce 8 ameliyatımı oldum mesane büyütme yapıldı yukarı kaçak vardı genişleyen üreta kanallarımdan mesanme büyütme yapıldı ayrıca ince bağırsak kullanıldı kalın bağırsağa göre mesane dokusuna daha yakın dedi doktorum mukoza üretiyor yeni dokular mesane içi yikama yapıyorum 6 ay kadar sürecek dedi doktorum bu konuyla ilgili bilmek istediğiniz varsa seve seve yardımcı olurum tekrar geçmiş olsun

yeni gelişmeler var arkadaşım bu konuda bende mesana extrofisi doğdum 19 sene uğraştım amam bititti çok şükür herkesin iyileşmesin istiyorum özellikle bu konuda doktor çokkk çook önemli gata da bir doktor var murat dayan gerçekten mucizeler yaratıyor bu konu üstünde her tür ürolojit sorunda anatomik olsun yada sonradanda resmen mesane uzmanı diyebilirim istersen bir görüşün yada yardım istersen seve seve yardımcı olurum doktorla görüşme konusunda acil şifalar

doğru söylüyorsunuz keşke hiç sorunumuz olmasada hiç ilaç içmesek

profesör murat dayanç gata doktorlarından konu mesaneyse yapacak bir mucizesi mutlaka var emin olun geçmiş olsun

anladığım kadarıyla mesaneniz küçük ve büyütme ameliyatı daha önce olmadınız oğlum mesane ekstorofili olarak doğdu en son ameliyatında ince bağırsaktan ve böbrek kanallarındaki genişlik kullanılarak mesane genişledildi kalın bağırsaktan büyütme yapılırsa tak yada mtr zorunluluk fakat ince bağırsaktan büyütme olursa normal hale dönme ihtimaliniz çok kuvvetli fakat ince bağırsaktan büyütme olayını ne yazıkkı her dr gerçekleştiremiyor.ilgilenirseniz daha detaylı bilgi verebilirim saygılarımla hoşçakalın. ahmet@puntops.com

bu dediğin şeyleri sgk nız varsa ankara gata da ücretsiz yapılıyor fakat öncelikle şunu sorim sorun mesaneyle ilgiliyse tek adres profesör murat dayanç diyorum geçmiş olsun

Benimde mesaneyi ince bagırsakdan alarak mesane yama yapdılar mesaneyi büyüttü ve ince bagırsadan mesane agıznanda göbek altına yol yaptlar rapor oldugu içi de katejen li sonta ile tak çıkar yapıyorum iç eldiven felan tatmana gerek bile yok süper bir sonta mikropda ve hiç mikrok ve faln kapmıyorsunuz ardaşlar bu işin peri bulet çetine ama oda nişantasındaki amerikan hastanesinde bakıyorcerrahpaşa daki dokdar çok iyi 12 yasında küçükler içinde nur danışman hoca çocugun hiç olmayan mesaneyi adam nor bir şekilde yapdı ama 12 yasında büyüklere bakmıyor hoca by

Ardaşlar bu ameliyat türkiye 2sini bana yapdılar 2000 yılında

Valla dogdumdan beri sayısız doktora gitdim halada gidiyorum fikir almak için ahmet abi bu doktor hangi galata çalıyor söyde bide ona gideriz abi

Merhaba Ruçan öncelikle geçmiş olsun. benim iki oğlum biri öz biri manevi öz oğlum cerrahpaşada YUNUS SÖYLET de manevi oğlum NUR DANİŞMENT de ameliyat oldular
oğlum cerrahpaşada toplam 6 ameliyat oldu fakat biz mtr yoluna kesinlikle sıcak bakmadığımız için arayışlara girdik . İzmirde İBRAHİM ULMAN beye ulaştık ameliyat sonrası sürekli enfeksiyon geçiren oğlum onun vermiş olduğu spazmeks ve pyolepceptil ilaçları ile enfeksiyonunu yendi . aradan belli bir süre sonra idrardan kan gelmesi ile ne yazıkki yine cerrahpaşaya başvuruda bulunduk , orada 2cm taş olduğu söylendi 6. ameliyatta güvenim sarsıldığı için bir arkadaşım yardımı ile ürolog MUSTAFA KEMAL HÜR beye başvurduk kendisinin uzmanlık alanı taş ve kum onun vesilesiyle mesanede taş değil önceki ameliyatlardan kalma artıklar iplikler artık taşlaşmış ve enfeksiyonlarda bundan kaynaklı imiş o kadar ameliyatla nasıl farkedilmedi hala hayret etmekteyım .

tabiki MUSTAFA KEMAL HÜR hocamızın uzmanlık alanını aştığımızdan hala mesane kaynaklı sorunlarımızı çözmek adına durmadan araştırma yaptık ve oğlumun böbreklerinin bitme noktasına gelip böbrek kanalları çok genişlediğinden acil ameliyat olma zorunluluğumuz doğdu ve Ankarada MURAT DAYANÇ hocamıza ulaştık iyiki de ulaştık geçirdiğimiz enfeksiyon çokluğundan mesane çok küçülmüş artık fonksiyonunu yitirmişti.
MURAT DAYANÇ hocamız üreter kanallarından ve ince bağırsak dan ek alarak mesaneyi büyüttü henüz ameliyatımız çok yeni fakat gözlemlerimize göre sonuç harika ,

Gelelim manevi oğluma, oğlum 23 kez cerrahpaşada NUR DANİŞMEND in hastası olarak ameliyat oldu. şu anda karnında normalde ben kadar dışarıdan görülemeyen sosyal hayatı engellemeyen bir mitronofof olması gerekirken ceviz büyüklüğünde ve dışarıdan görülebilen bir sondayla yaşıyor ve idrar kaçağını engellemek adınada daha mtr sinin etrafına peçete koyuyor.
tabiki diğer oğlumun tedavisini yürütürken onu da gösterdik biz bugüne kadar manevi oğlumun böbreklerinin sağlam ve kocaman bir mesanesi olduğunu biliyorduk tek dertimiz mtr nin düzeltilmesi idi fakat MURAT DAYANÇ sayesinde yapılan video ürodinami ile içeriye kocaman işlevsiz bir kum saati biçiminde mesane yapıldığı böbrek kanalları mesane gibi kullandığı için vücut sağ böbreğin % 75 fonksiyonunu kaybettiğini sol böbreğinde ağır hasar alma noktasında olduğunu öğrendik.
peki benim manevi oğlum niçin 23 ameliyat geçirmişdi . şimdi manevi oğlumda MURAT DAYANÇ ın hastası ameliyat olucak ve diğer çoçuğum gibi o da daha iyi bir seviyeye gelecek hiç şüphem yok çünkü MURAT DAYANÇ ın bu hastalığın her sorununda daha ileri yapabileceği şeyler var

19 yıldır artık 2 çoçuğumla biz bu hastalığın neredeyse uzmanı olmuş vaziyetteyiz . Öz oğlum şu an 8 ameliyatla doğal yollardan idrarını yapabiliyor, manevi oğlum ise böbrek kanalları, mesanesi düzeltilecek mtr si ya düzelecek yada belki bir umut oda hocamızın başarılı ellerinde belki öz oğlumun seviyesine gelebilecek ,

Canım kardeşim sana ve diğer arkadaşlara önereceğim en güzel şey birkez MURAT DAYANÇ dan muhakkak görüş alın hele yeni doğan çoçuklarınız ve bu hastalıkta fazla ellenmemiş hastalara varsa bir yada iki ameliyatla tamamen normale dönebiliyorlar.
ayrıca MURAT bey hem çoçuk hem yetişkin ürolojisi uzmanı ve prf. o yüzden her iki hasta grubunada bakıp tedavi edebilme şansı var

sevgilerimle geçmiş olsun. daha ayrıntılı bilgi istersen ahmet@puntops.com adresinden ulaşabilir yada ulaşmak isteyenler ulaşabilir.

15 mayısta mesan genişletme ameliyatı oldum 4 veya 6 saatte tak yapmamı söyledi ürolog fakat 2-3 saatte bi yapıyorum idrar mesanede beklemiyor hiç sıkışınca geliyor kasılma kalmadı ama ameliyatta işe yaramadı

eskiye göre biz daha rahatım benin en guzel avantazım yürüye bilmem kendi işim kendim yapıyorum bu hastalık çok zor birsey allah herse yardımetsin

şu anki durumunu merak ettim arkadaşım ameliyat oldunmu ?

2000 yılında oldum göbekaltın çak çıkar yapıyorum abi hala yapıyorum ve gidigim doklar bundan sonra sana hiç birsey yapalımaz yapılanlar yapılmı9ş

Ormancı, mesane genişletme ameliyatından sonra kapasite artmış olmalı. Kaç cc idrar alıyorsun 2-3 saatte TAK yapmak zorunda kaldığında?

Mesane içinde tortu oluşmaması için ameliyat sonrasında xxx suyla mesaneyi yıkıyor musun?

Mesanede enfeksiyon olup olmadığını görmek için enfeksiyon testi yaptırdın mı?

Arkadaşlar herkes bildiğini yazarsa konudan o kadar çok yararlanırız.Yaklaşık 2 senedir bu hastalığa sahibim.Ve ankasiyete bozukluklardan olduğu söyleniyor. Şu an için bir gelişme yok ama ümit ediyorumki olucak.Aktif mesane bana hiç olmadığı kadar zarar verdi.Üniversite hayallerim yok oldu.Dershaneye dahi gitmeye korkar oldum.Ama inşallah iyileşicez.Lütfen birbirimize yol gösterelim. En güncel tedavi metodlarını ve en iyi doktorları bu konu altında paylaşalım.Yardımlarınızı bekliyoruz.

Konuyu biraz örneklendiricem umarım işinize yarar.

Soru: [Yaş: 42] - [Cinsiyet: Bayan]
Sayın doktor;Ben 42 yaşında bir bayanım.2 senedir Aşırı Aktif Mesane hastasıyım.Üniversite hast.de psikiyatri dr'u "Yaygın Anksiyete Bozukluğu" sebebiyle Aşırı Aktif Mesane olduğumu söyledi.Ayrıca OKB de var.Elektrik düğmelerine dokunduğumda kelimeler söyleme ve giysi silkerken sayılarla silkeliyorum tarzında.7 ay Cipralex 30 mg, 2 ay Rexapin 5 mg kullandım,biraz iyi geldi ama idrar sorunum geçmedi.Dr ilaçları değiştirdi şu an Paxera 20 mg 1x1 ve Seroquel XR 200 mg’dan 300 mg’a çıkardı.1 haftadır kullanıyorm.Fakat Seroquel çok uyku veriyor ayrıca bu ilaç Yaygın Anksiyete Boz.için dozu fazla değil mi? ve hastalığıma uygun bir ilaç mı?Vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim. [Sorulduğu Tarih: 14 - 04 - 2010 23:44:16]

Sayn doktor;Ben 42 yanda bir bayanm.2 senedir Ar Aktif Mesa - Doktor Bul - Soru Sor : Hekimce.com alıntıdır.

Üst Alt