Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane genişletme (Augmentasyon ile sistoplasti) ameliyatı olan arkadaşlar..?

OturanBoğa;

bactrim force adli ilaci verdiler fakat söle bişi war. hastanede 3 ay yattm enfeksiyon dolasıyla ardından taburcu olmaya yakın hortumları cıkardıkları zaman normal penısden idrarımı yapabiliyordum ve buna iyi dediler . 6 saatte bır boşaltcan dedıler mesenayı ben boşaltıyordum fakat gene penısden kaçıyordu ıdrar yanı acıkcası bı ıse yaramadı sora kullanmamaya basladım kapandı mesaneye gıden ufak delk.

bide birşey soracağım . extrofia vesica olan hastalarda penıs boyunda herhangibir şikayeti olan warmı benım warda tedavasi warmıdır acaba ?

Ya arkadaşlar banada bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ben geçen gün ürodinami yaptırmak için gittim sonda girmedigi için ürodinamim olmadı muhtemelen senin üretranda darlık var dediler bunu anlayabilmek için sistoskopi yapmamız gerkiyor dediler henüz aletler kurulmamış kuruldugunda gidecegim ama benim merak ettigim sistoskopi başlı başına bir ameliyatmıdır yani ben ultrason gibi birşey sanıyor bunun sonucunda üretramda darlıkmı var yokmu anlayıp ondan sonra darlık varsa olası bir ameliyatta yatacagım diye düşünüyordum bu sorumu cevaplarsanız sevinirim sistoskopi ameliyat biçimimidr degilmidir.

Sistoskopi, penisin ucundan incecik bir makas ve kamerayla girilip üretranın gözlenmesi ve darlık varsa o darlığın tıraşlanması yöntemidir.

Ama darlık var diye hemencecik tıraşlama yapılmamalı. Çünkü tıraşlama hiç bir şekilde kesin çözüm değildir ve neredeyse mutlaka tekrar eder daralma.

Tıraşlama yapmadan önce -olabildiğince büyük çaplı- sabit sonda takılarak üretranın genişletilmesine çalışılabilir.

Tşk ederim abi verdiğiniz bilgiler için çok yararlı oldu inanın.

Merhabalar. Ben 82 Doğumluyum. 2000 yılından bu yana yaşadığım Nörojen Mesane hastalığım var.
2004 Yılında asıl inceleme boyutunda tetkikler yapıldı öncesinde enfeksiyon bile yok ama yine de antibiyotik yazalım tarzı yaklaşımlar oldu. 2004 ten bu güne birçok ameliyat ve tedavi yöntemi denendi hacettepede tedavi için 2-3 yıl bulundum ama doktorum yapacak birşey yk dedi.
Benim durumum farklı Mesanemin sinir dokusu harap söylendiğine göre bu güne kadar kullandığım ilaçların yan etkisi.
şu an mesanemde sinir ağrısı çekiyorum diğer adı ile nöropatik ağrı. sol kısımda daha çok sol kasıkta yaşıyorum ağrıyı. ağrılı anda idrar hissim hiç yok satlerce kıvrandığım aluyor. daha sonrakı anlarda yani ilk wc ye gittikten sonra ise 10 dk. bir bile idrar hissi oluyor yanı mesanemin kapasitesini de kullanamıyorum. zaten kapasitem 147 cc ama bunu da kullanamıyorum.

Son yapılan ameliyat sol kalçamın üstünden bir delik açıldı elektronik bir cıhaz takıldı. bu cihaz deneme amaçlı olarak kablo ile mesaneme ulaşılarak 1 ay denendi. Ama netice olumsuz olunca cihaz çekildi. ogün bü gündür sadece nöropatik ağrıya iyi geldiğine inanılan LYRICA adlı ilacı 2 doz her dozda 300mg şeklinde alıyorum. ama bu halde bile ağrılarım devam adiyor.

doktorumu arayınca bir gelişme yok bekliyce diyorlar.

bende 1 sene once sagligindan hic sikayetim yoktu, ve 1 sene once dogum yaptiktan sonra galiba bir enfeksiyona yakalandim, ve idrari hic tutamamaya basladim, mesane ceviz kadar kuculmus, bobrekten mesaneye gelen kanal tamamen tikandi, ve idrar bobregin yanindan disari cikiyordu, nefrostomi katateriyle, ve ankarada fatih universitesi hastanesinde ameliyat oldum 12 saatlik, barsaktan tamamen yeni idrar kanali yapildi ve mesane de barsakla buyutuldu, simdi onceki idrar kacirma problemimden kurtuldum 300 cc den fazla degilse kacirmiyorum, halime cok shukur, benim ozel durum oldugu icin her 2-3 saatte idrar yapmam gerekli, niye ozel dedim cunku idrar kanali de barsaktan oldugu icin idrar yukari bobrege kacabilir ve enfeksiyon tasiyabilir, ama idrar kanali normal ise oyle problem olmamasi gerekir diye dusunuyorum, ameliyattan cok memnunum, hayatim degisti, doktorlarimdan da Allah razi olsun, sizlere de acil sifalar dilerim

nurnur, deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler.

"mesane-genisletme-augmentasyon" barsaktan parça alınarak yapılan bu ameyatta bi sorun var aslında ama kimse deyinmemiş gibi bu konuya ya da sadece bendemi var? arkadaşlar bağırsaktan alınan parçayla yapılan bu genişletmede ilerde ömür boyu yaşanacak bir problem daha ekleniyo aslında hastalığa oda barsak parçasının idrarla temesından oluşan barsak parçasının kendi doğası gereği ürettiği bi madde ki buna idrarda görülen partiküller deniyo ilerki zamanlarda bu partiküller mesane içinde taş oluşumuna sebep oluyo ve bu oluşum ömür boyu devam ediyo. bunun taşa dönüşmemesi için bazı doktorlar izotik sodyum klorür diye bi tuzlu su serum öneriyolar ve günde 1 veya 2 kere bu serumu tak yolundan mesane içine zerk edip o partikülleri temizleme gerekiyo yoksa taşa döüşüyo mesane tası yani. böyle bi durum var ama kimse söylememiş?? ayrıca bu idrarda oluşan madde yüzünden boşaltım sorunları oluşuyo bunları doktorunuza bi söyleyin bakalım ne diyecek. bununla ilgiliğ agız içerisinden alınan dokuyla yapılan mesane iç yüzeyi bu tas oluşumunu engelliyomuş böyle bi teknikte duymuştum. İnşallah düzelirsiniz.

Bu, idrarda görülen partiküller konusu sanırım mesane haline getirilen parçanın kendini hala barsak sanması ile ilgili. Kendini barsak sandığı için o salgıyı gerçekleştirmeye devam ediyor.

Benim bildiğim, en başta mesaneyi izotik sodyum klorür ile yıkamak gerekse de, zaman içinde bu salgı azalıyor ve bol su tüketerek, salgının mesanede kristalize olmasına izin vermeyecek sıklıkta TAK yaparak mesanede taş oluşmasının önüne geçilebiliyor.

Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar yaşadıklarını paylaşırsa biliglenmiş oluruz hepimiz...

slm 27 yasında beden 2000 yılında hattat kınigine gitdim bulet hocay tanışdım ve onun dedigi gibi ameliyat oldum ince bagırsakdan mesane yol yapdılar ordan tak çıkar yapıyorum 13 senedir yapıyor halada farklı doktolara gidiyorum fikir almak için abi senin bu konuda bilgin var bana bir doktor onerme sansın varmı yardım olursan sevirim

selam metin bey şu anka durumunuzu bilmiyorum ama kaderiniz benim oğlumla 1994 de mesane extrofisi olarak doğdu mesane açıktaydı 7 kez cerrah paşada ameliyat oldu en son 2008 deydi kaçırma devam etti yeni bi doktor arayışını girdik allah yüzümüze güldü ankara gata da öğretim üyesi profesör--- murat dayanç--- şonuç mu 8inci ameliyat hiç kaçırmazıs tak sız böbrekler temiz mesane 500 cc yeni türkçesi tamamen iyileşme oğlum şu an 19 yaşında yeniden hayat buluduk tüm aile olarak sana tavsiyem kesinlikle bu doktorla görüş hayata yeniden başla

selam tacim şu anka durumunuzu bilmiyorum ama kaderiniz benim oğlumla 1994 de mesane extrofisi olarak doğdu mesane açıktaydı 7 kez cerrah paşada ameliyat oldu en son 2008 deydi kaçırma devam etti yeni bi doktor arayışını girdik allah yüzümüze güldü ankara gata da öğretim üyesi profesör--- murat dayanç--- şonuç mu 8inci ameliyat hiç kaçırmazıs tak sız böbrekler temiz mesane 500 cc yeni türkçesi tamamen iyileşme oğlum şu an 19 yaşında yeniden hayat buluduk tüm aile olarak sana tavsiyem kesinlikle bu doktorla görüş hayata yeniden başla

selam şu an hala durumuz devam ediyormu anı şekilde biliyorum hala mesane büyütme ameliyatı olmamışsanız şunu söyliyim doğru ellerde başarı şandı yüzde yüz fakat tüm doktorlar yapabildiğni söylüyorlar bence türkiyede çok çok az eminmin uzun yıllar araştırdım mesane konusunda tek bir isim söleyebilirim şimdiye kadar 66 kişinin mesane büyütme ameliyatınıyapıp başarı sağlamış biri gata profesör murat dayaç daha fazla bilgi isterseniz ahmet@puntops.com

ardaşlar mesane ameliyatlar hangi doktolara gitdinizz yazarsanız sevrim

ankara numune de süleyman bulut yaptı benim mesane genişletme ameliyatını 4 ayı geçti neden hala kaçak oluyor bıktırdı bu kaçaklar

Böbrek kaçak olur diye biliyorum tabi kaç terek kaç kere kaça olur yorki

Merhabalar ben de spina bifidaliyim şu sıralar bahsedilen ameliyatı olmayı düşünüyorum araştırmalarıma gore genelde memnun kalınan bir ameliyat ben İstanbul da yaşıyorum bu konu üzerine tavsiye edebileceğiniz doktor var mi?

selam arkadaşım öncelikle geçmiş olsun iyileşmiş biri olarak mesane konusunda tek bir prf tavsiye edebiliri en azından konuşmanızı ve sonuçla ilgili net bilgiler açısından yüzde yüz tavsiye edebiliceğim MURAT DAYANÇ diğer yazılarımıda okuyun lütfen iletişim bilgileri var hocamın tel ini yazmıştım yazılarıma okuyun [FONT=Helvetica] PROFESÖR DR MURAT DAYANÇ-tel-0532 232 64 39 mesane bana göre eçok çok önemli bir konu hoca mıza mutlaka bi telefon açın derim inşallah güzel haber lerlerinizi yazarsınız seviniriz[/FONT]

fanatik_gs, Cerrahpaşa ve Çapa doktorları iyidir.

Ama artık bu ameliyatlar da bayağı yaygın bir hal aldı. Herkes deneyim kazanınca, başarı oranları da yükseldi. Çok spesifik bir durum yoksa, doktor seçiminde çok titizlenmeye de gerek kalmadı diyebiliriz

Çok teşekkürler bilgilendirme için hayırlısı olsun diyelim...

Merhabalar aylar önce yazmıştım buraya 19 temmuzda mitranoff ameliyatı oldum şuanda yeni açılan delikte sonda var 9 ağustosta alınacak sonrasında sondami kendim yapmaya başlayacağım, umarım delik tikanmaz

fanatik_gs

Hayırlı olsun. O delik tıkanmaz, merak etmeyin. Yeter ki 5 saatte bir TAK yapmayı ihmal etmeyin. Bir de 14 numaradan küçük kateter kullanmayın. Arada bir daralma hissettiğinde de 16 numara ile genişletme uygulayın (önce 14 takın, sonra çıkartır çıkartmaz 16 itin ve 10 dakika içerde kalsın).

Doktorum da 14 numara girecek şekilde yaptık dedi. Salı günü kontrolde daimi sondayi çekecek sondami ordan yapmaya başlayacağım kismetse, önerilerinizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim.

Slm kardeşim 14 bende göbek altında sonta atım ama sonra kapatdım Önden atıyorum şimdi alllah şükür sENİN DOKTOR KİM ÖZEN AT BANA İSTERSEN KARDEŞİM

Ben istanbul da otuyorum gitmedim dOktor kalmadı ist bunda Ama Ankara [FONT=Helvetica]PROFESÖR DR MURAT DAYANÇ var çok iyi doktor benim göbek altını o kapatdı. Allah Binlerkez allah razı olsun ondan . [/FONT]fanatik_gs[FONT=sans-serif] ara bir fikir al derim sana kardeşim .ALLHA YARIMCIN OLSUN [/FONT]

Ben spina bifidali olduğum için turkiye spina bifida derneği İstanbul şubesi ile şişli Florence Nightingale hastanesi sözleşme yaptı orda sgknin karşılamadığı urun malzeme ilaç hariç herşey ücretsiz ve doktorları oldukça tecrübeli. Benim doktorum prof. Dr. Kerem özel ve op. Dr
Ömer Aytaç bey. Siz neden kapattirdiniz açılan deliği?

Zaten bu ameliyat şimdi çok yapılıyor ama klasik yöntemi var göbek deliyorlar ve bazı doktorlar dogal yoldan isemeyi kapalıyorlar

Benim 3-4 saat kaçak olmadığı için doğal yolu kapatmadilar düzenli sonda yapıldığı takdirde doğal yoldan idrar kaçağı olacağını sanmıyorum dedi dr

Merhaba OturanBoğa size bir sorum olacaktı. Mitranoff ameliyatı sonrası 15 gundur açılan deliği sorunsuz kullanıyorum fakat günde 3-4 kez o delikten idrar sızıntısı oluyor. Bu durum geçici midir neden oluyor bu sızıntılar? Cevaplarınız için teşekkürler

fanatik_gs

Ne kadar sızıntı oluyor? Eğer çoksa, enfeksiyon vardır diye tahmin ediyorum. Çünkü o delikten sızıntı olması ile doğal yolundan sızıntı olması arasında yapısal bir fark yok.
Bir de, on gün kadar günde birkaç kez deliğin üstünü batikonla temizleyin.

Eğer damlalardan bahsediyorsak, ben havlumsu küçük bezler yaptırdım, öyle damlalar olduğunda çamaşırıma geçmeden kurtarıyor.

Sızıntılardan kastım kaçak şeklinde tiplerden, bende gazlı bezin içine pamuk sariyorum deliğin üzerine koyuyorum ona rağmen geçiyordu kiyafetim islaniyordu cuma günü doktora kontrole gitti vesicare 10 mg hap verdi ve son 3 gundur hiç kaçak olmadı suan çok rahatim.

fanatik_gs

Zaten mesane iç basıncını azaltıcı bir ilaç mutlaka kullanılmalı. Kaçaklar açısından iyi gelecektir (başta bir kabızlık yapar. ona göre beslenip çok sıvı tüketmek lazım)

Gazlı bez ve pamuk çok zor. Gerek yok. Havlu tipi bir şeylerden 10cmx6cm gibi bir ölçüde kesip kullanmak, günde bir iki taneyi değiştirmek, yıkayıp yıkayıp yeniden kullanmak daha kullanışlıdır.

Üst Alt