Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane genişletme (Augmentasyon ile sistoplasti) ameliyatı olan arkadaşlar..?

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı vesicare 10 mg ilaç verdi doktorum 10 gundur kullanıyorum gerçekten çok faydasını gordum

Merhabalar ben doğuştan nörojenik mesane hastasıyım bu hastalığın devamında böbrek yetmezliği oluştu 1998 de augmentasyon sistoplasti ameliyatı oldum ve o tarihten bu yana tak yapıyorum idrar kaçırma veya taşma da diyebiliriz böbreklere baskı uyguladığından böbreklere hasar veriyor bende de oluşan durum bu evet zor sayılabilecek bir ameliyat ama böbrek yetmezliği daha sıkıntılı bir hastalık

Meraba kardeşim tak yapıyorsun Ağrı durumu nedir acaba?? Zormu bende 33 yaşındayım baslayabilirim

Geçmiş olsun kardeşim tak yaparken ağrı ya da acı gibi birşey olmuyor nelaton sonda kullanıyorum katıjel ile birlikte kullanıldığı için sıkıntı olmuyor yalnız hijyen konusuna dikkat etmen gerekli enfeksiyon olabiliyor ve düzenli yapmalısın durumun nedir bilmiyorum ama sıkışma bekleme böbreklere geri basma durumu olabilir daha sonra böbrek hasarı oluşabilir tekrardan geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim... Bazı arkadaşlarımız belden aşşağısını hissetmediği için sıkıntı olmuyor okuduğumda göre ama bizim için zor galiba o yüzden sordum

Merhaba bu konu içerisine yaklaşık 1 yıl önce yazmıştım. 19 Temmuz 2016 tarihinde mitrofanoff ameliyatı oldum

ilk 1 ay sonda takılı kaldı, sonda çıktıktan ilk gününden itibaren delikte taşma tarzında bir kaçağım oldu ilk 5 ay vesicare kullandım faydasını gördüm ancak vesicare yavaş yavaş etkisini kaybetti ve kaçaklarım arttı ve ilaç etki etmeyince doktorum ilacı bıraktırdı.
Sonda yaptıktan 1.5 - 2 saat sonra kaçaklarım oluyordu sabit bir şekilde.
En sonunda 31 Mart 2017 tarihinde mitrofanoff revizyon ameliyatı yapılması planlandı ve ameliyat gününden bir gün öncesine kadar tekrar vesicare başladık. 31 Martta revizyon ameliyatı oldum.
İlk 10 gün hiç delikten idrar kaçağı olmamıştı sonradan sızıntı şeklinde yine başladı. Şu anda nadiren kuru kalmak şartıyla genel olarak şakır şakır delikten idrar akıyor. Mesane kapasitem normalde 340 cc ama idrar alma kapasitem 600-700 cc civarında.

Mesanemde aktif değil. 2. revizyon ameliyatı yapıldığı halde neden hala delikten kaçaklarım sona ermedi? Doktorlar artık içerde bir daha revizyon yapılacak yer olmadığını ellerinden geleni yaptıklarını söylüyorlar.

Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa özel mesaj atabilirler siteden. 1 yıl oldu hala bir konforunu göremedim bu ameliyatın. Günlük yediklerime içtiklerime de dikkat ediyorum korkuma çok sıvı tüketemiyorum o halde bile aşırı idrar kaçağım oluyor. Sonda yaptığım halde o kadar idrar neremden çıkıyor anlamıyorum.

mesane hacminiz en az 50cc olmalı bu ameliyat için ayrıca t5 iseniz botoksla mesanenizi buyutebilirsiniz
baska doktora muhakak gidin

Merhaba OturanBoğa 1998 yılında Uludağ üniversitesinde mesane augmentasyonu ameliyatı oldum doğuştan buyumuyormus o zamandan beri tak yapıyorum ilk başlarda sık sık yapıyormus annem ama sorumluluk üstüme kalınca bu sıklık azaldı mesanem bayağı bı geniş bağırsak yapısından dolayı yalnız hiç idrar kaçırmiyorum kapasiteyi ne kadar zorlarsam zorliyim 12 numara tak kullanıyorum 1993 doğumluyum 14 numaraya geçmeli miyim sizce bide benim bı sorunum var özür raporu ne çıkıyor bize askerlik yapmadım daha o durumla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa beni de bilgilendirebilir mı ? Biraz aksattim kontrol ve TAK işlerini önerileriniz neler.

@anestod

14'e geçmeni öneririm. Ama geçişi pat diye yapma. Önce 12 ile tak, çıkartır çıkartmaz 14'ü tak. 5 dakka içerde kalsın, çıkar. Bunu günde 2-3 defa yap. 3-4 günün sonunda üretra 14 numara kateter için hazır olacaktır, doğrudan 14 numaraya geçebilirsin.

Bir ürologa gidip alt batını ultrasonla kontrol ettir. Böbreklerin sağlıklı olduğundan emin ol.
Günde 6 defa tak yamalısın. Asla daha az olmasın. Her tak'ta 400-600 cc idrar çıkacak şekilde sıvı tüket. İdrarın rengi açık ve kokusuz olmalı.

İdrar birikse de sızıntı olmaması istediğin kadar idrar biriktirme özgürlüğü vermez sana. maksimum 600 cc'de tak yapmalısın. Aksi halde böbrekler için risk ortaya çıkar ve bir de mesane çeperi/dokusu zarar görür

Rapor oranını bilemiyorum. Ama engelli statüsünde sayılacağından emin olabilirsin.

Teşekkür ederim @OturanBoğa

yeni kontrollerimi yaptırdım sistoskopi ile baktılar ultrason ile de baktılar bı sıkıntı yok ama.tabi suanlik ilerisi için kimse bişey demiyor.

Bol su tüketmeye çalışıyorum. Çok teşekkürler bilgilendirmelerin icin. Yakın zamanda askerlik ve rapora basvurucam . Herkese geçmiş olsun ...

mesane genişletme için sondaya plastik tek yonlu check valf takacagım. bakalım yayı basınca uydursam haber vercem.

OturanBoğa

tek yonlu check valf vardır abi basınc bi noktaya cıkınca içindeki yay itilir ve sıvı akışı gerceklesir. bunu yaptım. tabii benim mesanenin basıncına uygun bir yay ile. ayrıca selenoid valf ilede otomatik acılıp kapatılan bi valf daha yapacam. elini kulanamayan ama dugmeye basınca akışı saglayan bir valf. haftaya videosunu cekip yollarım buraya abi. maliyetleride 20tl gecmez.

tek yonlu check valf nedir

https://www.youtube.com/watch?v=c8YTsoq3VsU

selenoid valf

https://www.youtube.com/watch?v=FPSFbxerIJA&t=72s

anlaytımlı

Merhabalar. Benim kızım doğuştan kloaka anomalisi ve tek böbreği alındı. Bir çok ameliyat geçirdi. Şu anda 17 yaşında ve hâla vezikostomi si var. Mesana büyütme ameliyatı olacak. Bu ameliyat için bir çok kez hastaneye yatıp çıktık fakat doktoru kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne gitmiş. Bir kaç kere hastaneye yatırıp çıkardılar ve ameliyatını yapmadılar, bir neden de göstermediler. Biz de güvenimizi kaybettik.4-5 yıldır bu ameliyatı yaptırmak için bekliyoruz fakat en iyi en güvenilir doktor ve hastane neresidir? Bizi bu konuda bilgilendirebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

gonnabefake

Cerrahpaşa'daki doktorlar oldukça iyidir.

Bugüne dek ameliyat yapmamalarının nedeni bürokratik hantallık mı yoksa ağlık gerekçesi mi onu bilmek lazım.

Hasan Orhan ziylan adında bir doktorun geri dönüşlerinin çok iyi olduğunu okumuştum fakat yine de sormak istedim size önerir misiniz? Bu arada ameliyatın kesinlikle bürokratik hantallik nedeniyle yapılmadığı kanısındayım.

merhaba kolay gelsin ben Burhan gür Mardin liyim hocam 7 sene önce 4 kattan düştüm c5 omirik ezilmesi var hocam mesanem kucuk idrar kaciriyor 4 saatte bi tak yapiyorum urodinamiye giriyorum 50-60 cc cikiyor oneriniz nedir durumum yok yardimin...

Merhabalar, üç buçuk ay önce mesane genişletme ameliyatı oldum. 2 aydır günde 4 defa tak yapıyorum. Yıllardır boşa sıkıntı çekmişim. Şuan o kadar rahatım ki ne kaçak, ne yanma nede sık tuvalete gitme olmuyor. Sabahları kuru uyanmak ve gece kaygısız uyumak harika.Bu ameliyatı olmayı düşünen herkese tavsiyemdir.

Mesane buyutme ameliyati oldum parapleji t5 seviyem ameliyat olali 22 gun oldu bu zamana kadar tak yapiyordum ama suan daimi sonda takili 1 ayı tamamlayip kontrole gittigimde buyuk ihtimalle cekecekler ama su mesane yikama olayi ne kadar sure devam edecek onu cok merak ediyorum bu konuda bilgisi olan arkadaslar bilgilendirirse sevinirim

Merhabalar, 9 ay önce mesane büyütme ameliyatı oldum. Ameliyat olmayı düşünen ve sonuçlarından korktuğu için ameliyatı erteleyen arkadaşlara tavsiyem bu işin ehli bir doktor bulduğunuzda kesinlikle ertelemeyin. 9 aydır daha sosyal bir hayat sürüyorum. Ameliyat öncesinde sık sık enfeksiyon geçiriyordum ve kaçaklarım çok fazlaydı. Keşke yıllar önce şimdiki doktorumla karşılaşsaydım ve yıllardır sıkıntı çekmeseydim diyorum. Doktorum Samsun OMÜ tıp fakültesinde doç dr. Kadir önem kendisinin doktorluğu kadar insanlığı da harika, bu zamanda böyle insanlarda varmış demekki dedirtiyor. Ailenizden biri gibi herşeyi sorup konuşabiliyorsunuz. Üstelik bizim durumumuz da olan hastalardan hiçbir ücret talep etmiyor. Herkese tavsiye ederim.

Bende dr kadir onem tarafindan ameliyat oldum doktorda. Cok bir arkadas gibi iyi bir doktor bakalim benim durum ne zaman normale donecek daha yeni ameliyatli sayilirim 2 ay olmadi suan halen tortu olayi var izotonikle mesane temizligine devam , sizin izotonikle temizlik olayiniz kac ay surmustu emos55

Merhaba arkadalar mesane büyütme yani norejen mesane ameliyatı Bu işle uğraşan 5 doktordan fazla yoktur .prf Murat dayanç iyi doktor babacan adam. ameliyatlara kendi giriyor. iyi araştır derim sana Fazla bu işi bilen doktor yok . isim yapmış doktor amaliyat ol

Ben sadece sabit sonda takılıyken yaptım. Sonrasında tak yaparken tortular kendiliğinden geldiği için temizlik olayını bıraktım ama kadir hoca yap yine dedi. Yapıyorum ama tortu gelmiyor enjektöre, tak yaparken hepsi çıkıyor sanırım. 2 aydan sonra herşey normale döndü mariyahci

merhaba doktorun adı soyadını tam yazarmışsınız

Doç. Dr. Kadir Önem Samsun omü tıp fakültesinde

İns benimde oyle olur bakalim bekliyorum burde enfeksiyon olayi olunca daha kotu oluyor

Merhabalar, mesane büyütme ameliyatımın üzerinden tam bir yıl geçti. Çok şükür bu süreçte bir kez bile enfeksiyon yada olumsuz birşey yaşamadım. Olmayı düşünüp korkan arkadaşlara tavsiyem hiç beklemeden olun. Samsun ve civardaki arkadaşlar için doktor tavsiyem Omü de doç dr kadir önem işinin ehli ve insan evladı bir doktor, ara ara özel mesaj atıp sağlığımı sorup süreci tüm ayrıntısıyla takip ediyor sağolsun. Tüm arkadaşlara kaçaksız ve enfeksiyonsuz günler dilerim.

Ameliyat sonrasi bende ishaller cogaldi anlamadim gitti bu kadar ishal neden olur insan

Üst Alt