Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mikro işlemcili swing-stance faz kontrollü modüler dizüstü protez yaptıracağım..?

OnurR

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Özellikle protez kullanan arkadaşlardan ricamdır..

Devletin ödemeye başladığı (mikroişlemcili swing-stance faz kontrollü modüler dizüstü protezi) miktarı ölçüsünde 48.000 tl ye iyi bi eklemi olan ptotez yaptırmak istiyorum.. Bu benim 2. protezim olacak 1.de yüzüm gülmedi ama bunda iyi olsun istiyorum yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler..

OnurR;

Merhaba
bu konu ile ilgili birçok protez kullanıcıdan ve Firmalardan cevap alacaksınız. Size birkaç farklı firmanın eklemleri tanıtılacaktır. Mutlaka eklemleri test etme imkanını kullanın ve talep edin hangi firma olursa olsun bu geçerli. Bu denli ödemede size farklı markalar önereceklerdir. Aradaki farkları artılarını ve eksilerini dinleyin. Geçmiş olsun.

OnurR;
Bunun si 10 bin tl yapar!
10 binin varmı?

arkadaşlar devlet protez'de elektronik protezleri ödemeye başladımı?

Arkadaşlar katılım payı hakkında bilgisi olan varmı ?

Ankara SGK asgari ücretin sini ödersin diyo
Yozgat SGK 48.000 tl'nin sini ödersin diyo
Ankara bahçeli evlerde asgari ücretin u i diyo

Tutarlar arasında çok tutarsızlık var :confused::cool:

onur bey siz yaptırcağınız protezin 10 yıl yenileme süresi olduğunu ve bu takılan malzemelerin sadece iki yıl garanti kapsamında olduğunu ve bundan sonraki masraflarında cebinizden çıkacağını biliyormusunuz ?

selam arkadaşlar öncelik le ben de 5 yıldır protez kullanıyorum 2.protezim ve dün protezcim le konuştum devlet artık bu mikro işlemci protezleri karşılıyormuş inşallah herkez için hayılısı olur ..tam detaylarını bilmiyorum acaba bu protezi kaç yıl da deyiştirme hakkımız olcak ...ben birkaç gün içinde işlem lerimi yaptırcam inşallah aksilik çık maz herkey yararlanır

bu protezleri yenileme süresi 10 yıldır. bu zaman zarfı içerisinde tamir edilip edilmeyeceği muammada. 2 yıl sonra diz ekleminiz herhangi bir sebepten dolayı bozulduğunda kendi cebinizden karşılamanız gerekmektedir.

Arkadaşlar bu protezin raporunu çıkaran oldumu hiç üniversite hastanesinden normal raporu çıkarıp ankarada onaylatmaya gittiğimde ordan aldığım cevap şu : 3. dereceden bi hastaneye gidip rapordaki imzaları değiştireceksin dediler (3 ortopedici yerine 1.ortopedi,1psikiyatri,1.fizik tedavi)olacak dediler.. gittim hastanenin yazı işlerine ordaki görevli böyle bi raporun çıkarılamayacağını söyledi sonra biraz daha uğraştım ama oran raporu fln dediler ne alaka anlamadım bilen arkadaşlar izlemem gereken yol nedir..

arkadaşlar şuanda protezcim den aldığım bilgiler şöyle;
mart ayından itibaren tüm protezciler raporları ve faturaları devlete yolluyarak beklemeye geçmişler ancak devlet halen tek bir ödeme dahi yapmamış ve ne yapıcaklarını bilemez durumdalarmış. bir kişiye protez dahi yapılmış ancak devlet ödeme yapmayınca hasta da bu ödemeyi yapamayınca mahkemelik olmuşlar. benim protezcimde 3 hastasının raporlarını yollamış ve ödeme için bekliyor. devlet ilk önde sadece sporculara hatta sadece milli sporculara demiş sonrada milli ibaresini kaldırmış. şuan da da ne yapıcaklarını bilmiyorlar. ancak protezcim büyük ihtimal ödüyecekler ancak biraz süre lazım 1-2 sene filan diyor. türkiye genelinde tek bir ödeme dahi yapıldığında herkez ödemesini alıcaktır diyor. mikro işlemcili dizler 30.000 tl ile 50.000 tl aralığında tabi c leg ler 75.000-80.000 tl civarında c leg granti süresini 2 yıldan 3 yıla çıkarttı ancak mikro işlemci hala 2 sene grantili sadece makanişk olan yerler amatisör filan 3 yıla çıkmış diğer benzerleri de 2 sene grantili zaten. daha sonra ki 8 sene de olan tüm arızalar bakımlar cepten çıkacak.
c leg ayak bileğinden de ölçüm yaptığı ve yürüyüş esnasında ki bir çok denetlemeden dolayı şarjı 2 gün gidiyor. diğerlerinin ortalama şarjı 5 gün civarı gidiyor.
mikro işlemcili protez için mobilitenin yüksek olması (k4) gerekiyor. yani bir iş te çalışıyorsanız doktor bu protezi yazabiliyor. ancak emekli iseniz mümkün değil. devletin bu kadar yoğun talep üzerine biraz kafası karıştı ve ek şartlar koşacağa benziyor.
şu anda tek bir ödeme yapılmasını bekliyoruz. bu ödeme yapıldığı anda bende raporumu çıkarttırıp başvurumu yapıcam.

Ben böyle bi hükümet görmedim abi...
Kurumların birbirinden haberi yok resmen,, üniversite hastanesi bu protezin raporunu nasıl çıkaracağını bilmiyor,madem bilmiyosun öğren bizi niye madur ediyosun kardeşim..? Kendimden örnek veriyorum adama gidip soruyorum durumu anlatıyorum biz bilmiyoruz diyo peki nasıl olacak ben bu protezi yaptıracam ne yapmam gerekiyo
_o zamn resmi yazıyla gelecen
tamam geleyim dedim çıktım sgk yı aradım biz böyle bi yazı veremeyiz diyo sgk da napmam gerekiyo bu raporu çıkarmak için anlayamadım bi türlü koşuşturmacadan başka bişey yok...

resmi gazetede ki tebliği çıktı alıp götür pkut bence. bende aracımın mtv den muaf yapabilmek için ancak kanun ilgili bentlerini çıktı alıp okutturmam gerekti yoksa bilmiyorlar hiç bir şey.

Çıktıda adamlara laf anlatamıyoruzki kardeş böyle bi rapor veremeyiz diyor..Yanlış ve gerizekalıca olan konu şu ben protez için raporu çıkarıyorum ama olmuyor tekrar gşdşyorum şu şekilde olacakmış diye yok diyo yanlışlık nerde ne yapmam gerekiyo diye soruyorum adam onu bile cevaplayamıyor resmi yazı diyor yokuşa sürüyor kendi aklınca

Ödemelerden ne haber bilen varmı arkadaşlar

henüz tek bir kişiye dahi ödeme yapılmadı malesef

Sgk ya sorduğumda ödeme yapıyoruz fakat %20 sini denden alıyoruz diyo
Sgk sitesinde tıbbi malzeme katılım payı asgari ücretin %75 ini geçemez diyo nasıl olacak bu iş

hayır yanlış anlaşılmışsınız yada yanlış anlamışsınız. devlet 49 bin tl ye kadar mikro işlemcili protez için ödeme yapıyor tabiki bu tavan ödeme doktorun yazdığı rapora ve verilen faturaya kadar bu limite kadar ödeme yapması gerekiyor katılım payı filan diye bir şey yok. ancak siz kalkıp 60 bin tl lik bir protez alırsanız kalanını cepten karşılarsınız.

Teşekkürler ermana
Peki bu yaptırabileceğim mikro işlemcili sınıfına C-leg de giriyomu

c leg ler daha pahalı malesef 80 bin tl civarı sanırım yani kalanını (30 bin tl kadar) cebinden karşılaman gerekir. c leg değil farklı markaların mikro işlemvileri 30-50 bin arasında devlette 48 bin karşılıyor yani bunlara yetiyor para.

Bi firma var bedava C-leg sahibi olun(cebinizden para çıkmadan devletin ödediği rakamla) diye oraya gitmeyi düşünüyorum ama tamda karar veremedim

Link vermek olmuyo diye özelden yollayım bi bak

Bana da yolla firma ismini linkini.

Yolladım saww çok çelişkili ifadeler var ama net konuşan bi firmada var her ilin sgk müdürlüğü farklı şey söylüyor ne olacak bakalım

sadece sporculara hatta sadece milli sporculara demiş sonrada milli ibaresini kaldırmış.
Mikro işlemcili dizler spor yapmak için değilki!
Ne alaka anlıyamadım?

Spor için carbon materyalden yapılma değişik ayaklar var. Onla hoplayıp zıplıyorlar.

Bu ilerizekalılar uzuvlarını kaybetmeden olayın vahimiyetini anlamazlar.
Yapay kalbi nasıl ödüyorlar. Onu ödüyorsan buda bir organdır.
Uzvun para pul hesabımı yapılırmış.
Tasarruf yapıcaksan kökten kapat sgk yı olsun bitsin.
Onun hakkından çal buna ver. Sigara içenlerin tedavisine her sene milyar saç.
Kusursuz uzuv mağdurlarına hesap kitap yap.

Mağdurum - YouTube

emekli veya çalşan fark etmiyor elektronik protez ödemelerinin katkı payı 700 tl civarında yani askari ücretin net tutarını geçemez yasalar böyle söylüyor tabii bu söylediğim yeni verilen elektronik dizeklemleri için.ben bu hafta teslim aldım c-leg yaptırdım darısı yeni alacakların başına ,yanlız bildiğim kadarıyla elektronik proteze 2 ayda aşırı talep olmuş ve şuan sgk sadece sporcu lisanslı engellilere elektronik diz eklemi veriyormuş ,siz yinede bir araştırın.

Ali ceyhan hayırlı olsun biraz bahset ne gibi değişiklikler oldu c-leg taktığında

Üst Alt