Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mikro işlemcili swing-stance faz kontrollü modüler dizüstü protez yaptıracağım..?

Tek takip ettiğim site burası başkaları nasıldır bilemem ama burda sayı oldukça az toplasan belki 10 kişi falan...!

Turan; Eyvallah kardeş.

Arkadaşlar güdük ucu pürüzlü olup dizüstü silikonlu protez kullanan varmı ?

Varsa ne gibi sorun yaşıyorsunuz yada bi sorun oluyomu ?

Bacağın pürüzlü olmasını engelleyecek çorap giysek silikonun altından sorun yaşatırmı ?

Dizüstü protez kullanan arkadaşlar yeni bi protez yaptıracağım bilgilerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim.

turan bey bioaktifin dediği gibi protezleri medikalciler yapmaz ruhsatlı ortez protez uygulama merkezi adındaki firmalar yapar medikalci ve ortepedik ürünler satan yerlerin yapma yetkisi yokturr....

onur bey öncelikle geçmiş olsun bence bi arastırın sonra karar verin milletin dedikleri elbette önemli ama sizde bir arastrın derim....

bu cahillik değildir arkadaşım bu düpe düz suçlamadır yani uygulama merkezi okadar uğraşıp çablayıp evraklarını tamamlıyo sen kalkıyon medikalci diye isim lekelemesi yapıyon ayıptır ve bu konuda seni gördüğüm kadarıyla zaten uyarmışlar ama ben ne seni nede baskasını asla cahil yerine koymam buna hakkım yoktur benim...

mikro işlemcili protez

arkadaşlar ben mikroişlemcili swing-stance faz kontrollü modüler dizüstü protezini aldım 2 gün oldu 1 kuruş bile ödemedim maliyyeti 48 000 TL prosüdürü çok fazla ve ağır ama 2 ay süre içinde hepsini hallettim ve aldım 20 yıldır kullandığım protezlerden çok daha güzel ama hala tam olarak kullanabildiğim söylenemez ama zaamanla alışaccam hiç bişey kolay değil.

SEVRA54 ; Hayırlı olsun yeni protezin iyi günlerde kullan. Senin için yenisiyle eskisi arasında ne gibi fark yada farklar var mümkünse biraz bahsedermisin.

hairlı olsun güle güle kullan yaşınız kaç bende baş ruracamda

UGANDADA tanıdığınız iyi bir protezci varmı....İstanbul,izmir ve bursada 6 senede ottobock referanslı 3 frimaya dizüstü protez yaptırdım,yapılanları en az 6 firmaya ve otto bock a gösterdim...ottobock beğendi,diğerleri hemen yenisini yapalım...dedi...şu anda BU PROTEZLE 10 adım yürüyerek dünya rekoru kırdım. kendime ödülüm tekerlekli sandalye oldu. tekerlekli sandalye arkasına türk protezciler sağolsun yazdırdım...HEY UGANDALI DOSTLAR İYİ BİR PROTEZCİNİZ VARSA HABER VERİN HEMEN GEGELEYİM......a

Neden kullanamıyosun protezin neyi seni rahatsız ediyo kardeş

ben micro işlemcili hybred knee diz protezi aldım kullanalı yaklaşık 9ay oldu normal protezlere göre bu protez çok iyi ..resmen protez teyil kendi ayağın gibi ama şunu da söyleyeyim protez kullanıcıya bağlı yapabileceginiz ...ben çok memnunkaldım tekkuruşta masrafım olmadı ..bence herkez kullanmalı bu uygulama için devlete ve emeği geçen herkeze sonsuz teşekkür..eyer bilgi almak isteyen olursa e-mail adresime yezabilir ..amacım yardımcı olmak

Halil neler yapabildiğini buraya yazarsan seviniriz.

aynen halil kareş onura katılıyorum buradan yazarsan seviniriz...

onur+cem akbas,,eski protezime göre şöyle anlatayım artılarını ..öncelikle eski protez imle fazla uzun yol gidemiyordum ,yokuş aşşağı yokuş yukarı pek iyi gidemiyordum yanım da yürüyenlere göre normal insanlara göre tempolu yürüyemiyordum merdiven inerken protez kullanan bilir bütün atıyordum ayağımı ..hem ben protezi çok aktif kullanıyorum uzun mesafede malum diz eklemi olmayan hastalar için yorulluyordum sonra eklem diyelim çukura geldik yada fark etmeden bir taş denk geldi kafa üstü ya düşme tehlikesi var yada sürekli yürürken proteze bağlı yaşıyordum bu eski protezdey di çok şükür bu micro işlemcili protezi aldıktan sonra bu sıkıntılar geçti ..artık yürümek mi merdiven veya rampa aman düş cem diye birşey yok herşey bitti...protezcim de sağolsun 3tane güdük için kovan deyiştirdi çok yardım cı oldu bu işte protez de önemli protez yapan firmada ama tabiyki en önem lisi bu proteze alıştığında herşey bitticek ..yardım isteyene yardımcı olurum hayırlısı olsun...

halil54 ; kardeş çok aydınlatıcı olmuş. anlattıkların sayesinde yeni protezimi almak için sabırsızlanıyorum teşekkürler.

Yok daha almadım kardeş bi 15 günlük sürek kaldı alacam. uzun sürmesinin sebebi daha önce bi rapor aldım ama rapor süreleri 1 seneden 2 aya indirildi o yüzden biraz gecikti.

halil kardeşim çok güzel özetlemişin ewet gerçekten aynen dediğin gibi oluyo benim bir çok hastam var böyle microişlemcili kullanan gerçekten hepsi dua ederler bana çünkü bi insanın bütün hayatı oluyo ve herşeyine ortak oluyo bundan emin ol senin gibi bir çok hasta vardır bu protezi kullanmak isteyen çünkü gereçkten harika bişi....,

mikro işlemcili

Halil54 arkadaşımın yazdıkları tamamen doğru ama en can alıcı noktası şu ki . Kişi önce kendi inanmalı ve güdüğü yani bacağının kesik olan yerinin biraz uzun ve kaslı, güçlü olması lazım. Bende 1999 yılından beri çok eski bir teknoloji olan 3r15 modüler protez kullandım 6 kere aynısını yeniden yaptırdım. Ama 2 aydır mikro işlemcili kullanıyorum çok memnunum halil kardeşimizin dediği gibi merdivenleri inerken çok rahat oluyor.ve kişinin yürüyüş mesafesini uzatıyor.Bu protezler herkesin kullandığı eski proteze nazaran biraz daha ağır yaklaşık 1 kg kadar ama ona rağmen yürüyüş mesafesi uzun. Birde hani ayağımızın altına gelecek küçük bir taş veya düzgün olmayan bir yere bassak bile protez tam güvenlik sağlıyor ama bunun nedeni diz eklemi değil ayak tabanının karbon ayak olmasından.Arkadaşlar inşallah bütün protez kullananlar bu protezden alırsınız. Protez yaptırırken bir kaç şeye dikkat etmek gerekiyor. Birincisi bu işi gerçekten yapan protezciyi bulmak gerek. Çünkü bu protezde cihazlar standart yani mikro işlemcili eklem ve karbon ayak. karbon ayağında daha özellikleri varda onları yazamadım. yani en önemli şey çok iyi bir soket yapacak protezci lazım gerisi inanın hikaye. çünkü bu protezler daha önce sadece gazilere veriliyordu yani bu işi bilen kişi çok az. ve sadece ankara ve istanbul da az sayıda var.En önemlisi soket yani. Birde protezciler size değişik diz eklemleri ve markaları sunacaklardır. Bunlara da örnek yazayım. c leg , hybrede knee relka , pilliye diye markalar var.hepsinin kendine göre özellikleri var.

hybred knee benim kullandığım hiç şarjla alakası yok 2 yıl pil ömrü varmış kullanım süresine göre daha da uzayabilirmiş.

c leg iki gün gidiyormuş şarjı sürekli şarj gerektiyormuş ve protez bacağınızdan çıkartarak şarj etmeniz gerekiyormuş.

relka nın mı pilly nin mi fabrikası italyan olan hangisi tam hatırlamıyorum birisi iflas etmiş. onu sorun yedek parçada sıkıntı çıkabilir relkanın veya pilly nin yedek pilleri var pilleri tek başına usb girişinden şarj ediliyor onun da kullanımı kolay olur. Yani bunlarla ilgili size hangisi uyar diye iyice sorun.işyerinde gizli yazdığım ve düşünerek yazdığım için belki anlatım bozukluğu olmuştur kusura bakmayın.

Son olarak bu protezlerdeki memnuniyet kişinin hareketliliğine ( bakın yaşına göre demiyorum ankarada 62 yaşında adam benden hızlı yürüyordu.) göre değişir. Ve herkesin mutlaka bir ekstra memnuniyeti olacaktır. Hiç birşeyden memnun kalmasanız iki şeyden memnun kalırsınız birincisi bence en önemli şey bu yürüyüş mesafenizin uzaması ve bacağınızın tahriş olmaması. ikincisi ise yere basarken çok sağlam ve güvenli basmanız. nerde ve nasıl basarsanız basın mükemmel bir şey. Bana göre tek kötü yanı güdüğümüze bir plastik bir şey giyiyoruz. o çok kaşıntı yapıyor.

Bütün eklemlerde gerçekten çok uçuk rakamlar yazmışsın bu haberin kaynağı neresi ?

İsminden anlaşıldığı gibi bi medikalcisin,,hepsinde uçuk olan rakamlar (Rel-K) diz ekleminde siz distribütör olduğunuz içinmi ucuz acaba?

Yada şöyle diyeyim kendi distrübütörünüz olduğu içinmi ucuz gösterip diğerlerinin bakım ücretini şişirdiniz.

Amacım sizi suçlamak değil ama örneğin ben C-leg yaptırıyorum bakım ücreti 3 aşağı 5 yukarı 15.000 tl benim bu miktarı ödemem imkansız,,durumu benim gibi olup ücreti ödeyemeyecek arkadaşlar mutlaka vardır. yok dense yalan olur çünkü herkesin durumu dört dörtlük değil. 2 senede 15.000 tl memur yada işçi olan birisi ha deyince çıkaramaz bu parayı.

Tabi milletin cebi değilim ama kendi düşüncelerimi aktarmaya çalıştım.
Çok uçuk rakamlar bunlar.
Vazgeçmek içinde çok geç...

Ali selman bey insanları yanlış bilgilendirmeyin ' Rheo diz ekleminin 20. Ayda bir servisi vardır ve ücretsizdir. Bundan sonra eğer diz ekleminde bir arıza olursa servise gidiyor . Zorunlu bir bakım ve servisi yoktur. Ayrıca sizin yazdığınız şekilde bir fiyat uygulaması da yoktur. Bu eklemi üreten ÖSSUR firması dünyanın en ileri teknoloji bionik ürünleri üretmektedir.

Beyler ;
Bayanlar;

Mikro işlemcili eklemler'de 2 yıldan sonrada bakım vardır ancak şu şekilde ;

Örneğin diz eklemini aldık ve 2 yıl geçsede aradan protez fiyatının %75 i kadar bakım için ücret ödeniyor. Yani 27.000 tl buda yaklaşık 2 bakım herşey full değişirse.

Bakım istek dahilindemi bilmiyorum ama eğer öyleyse arızalı yeri yaptırıp daha çok bakıma yayabiliriz diye düşünüyorum.

Değilsede en az 2 bakım garanti.. Hiç yoktan iyidir denebilir hatta dedim gitti...!

Bakımları 5 yıl ücretsizmi :) hangi marka o 5 yıl ücret almayan

3R80 Diz eklemi kullanan yok mu ? anlattıklarınızdan mikroçipli protez haricinde yürümenin sıkıntı olduğu sonucuna vardım ve devlet şu anda ilk protez olarak mikro işlemcili ödemiyor ne yapacaz ?

Neden sıkıntı olsun normal eklemlede iyi yüreye bilirsin ben 10 yıl yürüdüm bir sorun yaşamadım yani.

bASKha;

10 yıl hangi protezi kullandın ? 3r80 de kullandın mı ?

Hiç hidrolik olanan bir sistem kulanmadım pnömatik bir sistem kullandım ve serbet denen yanı hidrolik sistemden daha geride bir sistem bu ikidide.
yaptıracağın yer düzgün olduktan sonra gerisi sorun değil.

Üst Alt