Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mikro işlemcili swing-stance faz kontrollü modüler dizüstü protez yaptıracağım..?

Merhaba. Bu konuyla ilgili yazdıklarınızı okudum. Bende elektronik protez için K4 raporu çıkarmaya çalışıyorum. Fakat benim görüştüğüm ortopedi firması bana bu protezler için cepten sadece katkı payı ödeneceğini yani 700 tl falan. Ayrıca görüştüğüm firma iki yılda bir yapılacak bakım için para ödemeyeceğimi garanti kapsamında bakımının yapılacağını ve her bakımdan sonra bir iki yıl daha garanti kapsamına gireceğini sölediler. Fakat burda farklı şeyler okudum. Bakım parasının 2 bin euro olduğunu yazıyorsuunuz vs. Benim görüştüğüm firma bana yanlış bilgimi veriyor . Doğrusu gerçekten nedir.

Garanti süresi bellidir 2 yıl,3yıl,4 yıl vs.. yani bu ekleminkide 2 yıl mış. 2. yıldan sonra garanti kapsamında bakım yaptıramazsın cebinden karşılarsın.. Bakım parası kaç tl olur onu bilemiyorum. ama yaptıracağın firma seni yanıltmış,büyük ihtimalle protezi kendileri yapacakları içindir, iyi araştırmalısın.. bilindik yerlere yaptır protezini.

Arkadaşlar, bana İstanbul anadolu yakasında işini iyi bilen güvenilir bir protez firması tavsiye edebilir misiniz?

Protezlerden çalışanlar için %20 ,Emekliler için %10 katılım payı vardır.Ancak bu katılım payı asgari ücretin üçte ikisini geçemez .Yani bugün için 700 TL civarındadır.

Micro işlemci protez yaptırmak isteyen arkadaşlar Microişlemci protezlerde tüm proteze 3 yıl garanti ve 1 kere ücretsiz servis hakkınız olaması gerekiyor.Bunu protezi yaptıracağınız firma ile konuşun ve hangi ürünün garanti süresi daha uczun ve ücretis birdefa servis veriyorsa o ürünü sizin için kullanmasını isteyiniz.Ayrıca her ithalatcı firmanın deneme dizleri vardır,bunu deneyebilirsiniz.

össur rheo diz 3 yıl garanti süresi ve 2o.ayda birdefa ücretsiz servis vardır.Welcome to Össur at www.ossur.com

arkadaşlar ben raporumu aldıktan sonra nereye başvurmam gerekiyor protez almak için bilgisi olan var mı ?

Protezini yaptıracağın medikalciye gideceksin.

arkadaşım raporu alabildinmi ..bana onkoloji hastanesi veremiyeceğini söyledi..

Ankara da Mikroişlemcili dizüstü protez raporu alan arkadaşlar hangi hastane hangi dr. anlayışlı davranıyor kolay rapor veriyorsa bilgi verirseniz,bizlere de yardımcı olabilirsiniz.SAYGILAR.

Sevgili arkadaşlarım öncelikle sizlere hepinize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum arkadaşlar bakıyorum herkez burda bişiler yazıyo ve insanların kafaları karışıyo bakın arkadaşlar devlet microişlemcili protezi ödemeye başladı ve micro işlemcili protezi devlet tamamını yani 48 milyarı karşılıyo bakımları 5 yıl ücretsiz ve soket değişimleride ücret alınmıyo bende protez firmasıyım 40 yıllık bir geçmişimiz var hatta bu siteden bir arkadaşımıza microişlemcili protez takıcaz raporlarını biz çıkartıyoruz işlemlerini biz yapıyoruz 2 adet soket kullanıyoruz 5 yıl bakımları ücretsiz olup 5 yıl parça garantilidir katkı payının dılında hiçbir ücret ödemiyorsunuz

cem akbaş

Sayın Cem Akbaş,

Hangi marka diz eklemi kullanıyorsunuz 5 yıl garantili ,5 yılda kaç defa servise gidiyor diz eklemi ,Diz eklemi servisi yurt dışındamı yurt içindemi oluyor.Bilgi verirseniz memnun olurum.

sayın bioaktif

sizde bilirsinizki ürün ler yurt dışından geliyor ve marka olarakta sizin kullandığınız markalar la aynı zatenn sadece garanti olarak biraz fazla ve servise gitmesi gereken bi durum olursa hasta istediği vakit göndere biliyoruz süresi bulunmuyo...bu bilgilerin çoğunu siz de biliyorsunuz zaten saygılar..

sayın turan yılmaz bey

sorduğunuz protez zaten 2 yıl garantilidir ve 2 yılda 1 mecburi bakım demişsiniz 2000 euro da para ödüyor diyosunuz bunun kesilikle bir doğruluğu yoktur mesela biz bu protezi yapıyoruz ewet ama bakım yapılması gerektiği zaman gerekse haftada bir gerekse ayda bir gerekse yılda bir hasta bakım yaptırmak istediği zaman gelip yaptırıuyoruz ama buzaman kadar hiç bir hastadan para almadık gaanti süresi biten protez hastalarından dahi bakım ücreti almadık halada almıyoruz saygılar....

iyide TURAN YILMAZ BEYFENDİ sİZİN protezini ottobock yapmıycakki ben yapıcam ve dolayısıylea bakımlarını ottobock yapmıycak ben yapıcam ayrıca bu protezin 2 yıl garanti süresince 6 ayda bir bakımı var ve garanti süreci bitene kadar hiçbir bakım ücreti alınmıyo ve ayrıca bu protezi aldın garanti süresi bitti diyelim ozmanda bu protezin yağlanması işte nebilim vidalarında bir sorun olması yada protezin kendi sorunlarından dolayı bişi olursa gene fark alınmıyo şahsen biz firma olarak bunu yapıyoruz .....

Turan bey siz bana istediğiniz şekli söyleyin ben size yapıyım merak etmeyinn ha bu arada katkı payından konuşuyosunuz ya oda öle değil devlet zaten sana bi ayak veriyo devletin verdiğide fark 665 değil 350 tl dir ya siz bu işle alakalı tam bilgiye sahip değilsiniz yada sizi birleri fena dolandırmışş ama yazdığınız bilgiler yanlıştır gene söylüyorum fark 665 değil 350 tl dir bu devletin ödediği ayak için ha mafsallı ayak istersen yani oda bilek hareket etsin dersen oda 800 ila 1200 arasında değişiyo başkada hiç bir fark ödemiyo ama devletin verdiğini isterse hasta onada 350 tl verip protezini alıyo saygılar..

Turan bey hala yanlışi bilgilerle geliyosunuz bakın biz bu parçaları alıyoruz ve burda atolyemizde biz kendimiz bu protezi tamamlyıp hastaya veriyoruz madem bukadar çok biliyorsunuz ozman size soruyorum türkiyede hangi protez malzemesi üretiliyo bana söylermisin bütün parçalar yurt dışından geliyo fazla bilgiye sahip olmadığınız halde bide yanlış konuşuyorsunuz saygılar...Yeni nesil protezde 2 silikon 2 dizlik mecburi vermek zorundabilginize

bunları zaten veriyo merak etmeyin turan beyyy hatta bununla yetinmeyim 2 de soket kullanıyo biri geçici biri kalıcı ....

Sen ozman bu şekilde olmaya devam ett arkadaşım ben sana anlatamıycam galiba ben yıllardır bu şekilde yapıyorum en son dün yaptık ve 350 tel devletin verdiğin takıldı siz bu şekilde devam edin bu s,iteden bir arkadaşımızada taktık micro işlemcili elektronik ama siz farklı bi yönlendirme yapıyorsunuz bundan sonra sizi sadece seyredicem bakalım nerelerde doğru bilgilere sahip olucaksınız görücem size saygılaımı sunuyorum bir hatam olduysada özür dilerim bol forumlar...

söylediğiniz protezi ben yaptırıyorum. çok memnun kaldım. bi iki gün sonrada onaylanacak ve teslim alacağım. 600 lira gibi bi ücret ödedim. öyle korkmayın ücretten. bazıları yok 2 yıl sonra bozulursa napacan felan diye yorum yapmışlar. 2 yıl sonra ölmeyecene garanti varmı ki 2 yıl boyunca rahat yürümeyi reddede bilesin. hem tamirat dediğin olayda atla deve olmaz. eski protezlerde de tamir bakım ücreti vardı bunlarda da olacaktır. kafanızı yormayın o işlere. az mantıklı olun derim.

atilla bey çok farklı yaklaşmısınız yoruma nese nerde yaptırdıgınızı öğrene bilirmiyiz ayrıca anlamadığım konu eski protezlerde tamir ücreti vardı bundada olacak diyosunuz demkki yaptırdıgınız yer ücret alıyoo yoksa bakımları felan ücretsizz sen sadece devletin verdiği protezi almışınn ve sadece katkı payı ödemeişin hepsi bu saygılar..

ali ceyhan bende diz üstü protez kullanıorum emekliim 1967 doumlu 45 yaşındaim mikro işlemci c-leg rapor alabilirmiim verirlermi bana bu raporu bilgin varsa cevaplarsan sevinirim saygılar

turan bey ankaradaki hastaneler den biri geçen hafta protez raporları yüzünden soruşturmaya girdiler oyüzden sıkıntı yaratıyorlar çünkü ankaradan bi protez hastası geldi onada istanbuldan çıkarttım ankarada çıkarmıyorlar yada çok zorluk çıkarıyorlar bilginize....

ortotek cogu malzemesini yurtdısından topluyor, proted var genel anlamda daha yerli olarak.

keşke heryerde rahatça çıksada hiçbir sıkıntı olmassa bu engelli kardeşlerimizde trahat bir nefes alsa çok güzel olcak ...

bahsedilen microişlemcili yi durdurma gbi bi durum söz konusu değildir sadece önümüzdeki aydan sonra yeni bir kanun çıkarılarak değişklik yapılacaktır ve kurumla anlaşmalı olan medikal firmaları yeni çıkacak kanundaki değişikliklerden faydalanabilecektir ve ayrıca yaş sınırlamasını 30 a indiriyolar 30 yaş ve üstü de sadece aktif olan insana vericekler oda raporlarda bazı değişiklikler olduktan sonra saygılar....

Arkadaşlar bu onay nasıl oluyor ? önce protezi yaptırıp raporla berabermi gidiyoruz onaylattırmaya yoksa önce rapor onaylanıyor sonra protezlemi gidiyoruz ?

Turan yozgattayım onaya ankaraya gelecem görüşelim

Turan bey çok yardımseversiniz sizden ricam protez yapan merkezler medikalciler değildir. Medikalcilerin yapma yetkisi yoktur . Protezleri ruhsatlı protez örtmez uygulama merkezleri yapabilir,.

Üst Alt