Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mirasçıları mirasımın dışında bırakabilmem mümkün mü?

O zaman geriye tek çözüm kalıyor evlenmek yaşım 40 daha erken 50 ye doğru düşünürüz artık yaşarsak tabii .

Size gerçek anlatıyorum
ben bekar engelliym.rahmetli babam hayattayken ev aldı tapusu benim üstüme.orayı satıp üste kendim para Katarak yeni yapı daire aldım.
Şimdide 3 evli üvey abiler,o dairede babamın hakkı var 10 ar bin TL istediler, verdim.yine küs bana ne yapayım
žaten ben öldükten sonra mirasımı paylaşırsınız dedim.

Ben olsam onlara kuruş dahi bırakmamak için elimden geleni yaparım ben de mesela ne babamla ne kardeşimle görüşmüyorum ikisine bir şey kalacağına elin kızına kalsın diyorum o derece yani çocuk falan yapmasam da olur .

İstediğin kadar noterden vasiyetname düzenle... Diğer mirasçılar haklarından vazgeçmedikçe geçerli olmaz.

Malı, mülkü bir vakfa bağışlayıp üstüne intifa hakkı koydurabilirsiniz. Böylelikle siz ölene kadar bu malları kullanırsınız ama ölünce o vakfa devrolur. Tabi bu durumda satmak isteseniz siz de satamazsınız, o da ayrı...

Sağol @MeTePe ama benim de satamamam falan kötüymüş vakfa da esir olmak istemem doğrusu zaten vakıftır bağıştır bu konular bile bana ters ben ne yalan söyleyeyim iyi biri çıkarsa karşıma gerçekten iyi biri ama ömrümün kalanını geçirebileceğim biri vakıflara bırakacağıma ona kalmasını tercih ederim neyim varsa güven sorunu var ben de o tip kurumlara karşı ne bileyim belki de artık kime güveneceğimizi şaşırdık o yüzdendir .:confused:

Bu kardeş ve baba denen şahısları miras dışına çıkarmam lazım hatta o kardeşe bir şey kalmasın diye annemi bile mirasımın dışına çıkarmayı düşünüyorum bazen o kadar nefret etmişim onlardan artık evlilik dışında bir seçenek yok mu ?

Aynı durum bende de var sokrates
Bana vefat eden babamdan müstakil evler arsa tarla hisseli olarak bana kaldı,ayrıca vefat eden annemin hakkıda bana kaldı. E-devlet de yazar.
Emekli maaşımda var.yeni Yapı dairemde vâr.
Ne yapacağımı bilemiyorum, kimsem olmadıktan sonra.
Mirasımın akraba bozuntulara kalmasını istemem

Zorro benim durumum daha kötü biri baba(sözde ) biri kardeş nasıl kurtulabilirim bunlardan annemde hayatta üstelik çözümü ne ölsem göbek atarlar üstüne bir de miras kalsa zil takıp oynarlar herhalde .

Türk Eğitim Vakfına bağışlayabilirsiniz ya da arzu edeceğiniz bir kuruluşa...

selda*

Türk eğitim vakfına mı bağışlasın:) güldürme beni bu ülkeye hiçbir şey bağışlanmaz. Sat tüm mal varlığını ye iç gez dünya turu yap her ülkede bir sevgili yap hayatın tadını çıkar.:)

Ben tüm organlarımı bağışladım ve pişman olup iptal ettirdim. Düşünsene benim organlarım bir hırsıza yada tecavüzcüye yada akp li bir vatandaşa verildiğini gözüm açık gider öbür tarafa:rolleyes:

@sokrates

Annen ve sende vefat edersen ben senin yerinde olsam Darülacize , TSK , Şehit Aileri veya Huzur Evlerine bağışlarım noterden vekalet verip..

ya da en temizi çevren de ihtiyacı olan gariban bir aile bul onlara bağışla hem sevap hem dua alırsın ;)

Helsinki

[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] Katılıyorum sana helsinki

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sakli pay denilen birsey var sizin cocuklarin olsaydi direk onlara kalirdi..Malesef aksi durumda onlarin mirasi reddetmeleri lazim ya da sizin sahitle beraber vasiyetnamizi yazdirmaniz gerek Anneniz 65 yas ustuyse akli dengesi yerinde olduguna dair rapor da istenebilir bildigim kadariyla..en kapsamli bilgiyi bi avukata danisarak alabilirsiniz hem garanti olur..

Ben annemden önce ölürsem anneme kalır ondan da kardeşe o yüzden annemden önce ölmemem lazım:) hem noter vekaleti ile olmuyormuş galiba bu işler diye biliyorum annem hayatta olmasa daha kapsamlı araştırırım ama annemi düşünmek zorundayım kim öle kim kala hayatta .

Ben annemden önce ölürsem anneme kalır ondan da kardeşe hem noter vekaleti ile olmuyormuş galiba.

Merhaba bu konuda aslında size söyleyeceğim çok şey var ama az buçuk yukarıda söylenmiş ve siz bunları redetmişsiniz, size yardımcı olabileceğim konu ise şöyle şuan çalıştığım şirket baya büyük bir şirket yıllık karı oldukça yüksek muhasebe departmanında çalıştığım için çalışma arkadaşlarım neredeyse ilk elemanları felan onlardan duyduğum kadarıyla ilk 1985 yılında küçük bir hırdavat dükkanı olarak açılmış daha sonra hızla büyüyerek çok önemli bir Alman firmasının distrübütörlüğünü almış o şekilde hızlı bir gelişim göstermiş ve bu büyüyen şirketten ve türkiyenin dört bir yanındaki mülklerden sadece ailesinin yararlanması için dava açarak soyadının arasına bir harf eklemişler bu şekilde ne olursa olsun ailesine kalmasını sağlamış mirasını misal oybeyi - oyubeyi gibisinden belki işinize yarar hayırlı günler...

sokrates

Yani soyadında birharflik değişiklik yaparsan mirastan faydalanamazlar demek istiyor

okatur

Olayıda kestirip atarak anlatmadım büs bütünüyle anlattım ki daha akılda kalıcı olsun diye; @sokrates umarım faydalı olmuştur..

@DüşünürBilir gerçekten bu kadar basit mi öyle ise yaparım ama soy kütüğü bilgiler falan her şey ortada baba kim kardeş kim belli dava açsalar kazanamazlar mı kimin kim olduğu belli sonuçta mirası kaçırmak için yapmış demezler mi?Ayrıca annem hayatta :confused:

sokrates abi soyad değişikliği oldu mu: bir nevi artık soy isim olarak kopmuş oluyorsun; bağın kalmıyor. Atıyorum senin soyad: Sokrates, onların ki: Sokratas olsa bir şeyi ispat edemezler. Yasal olarak soyad değişmiş çünkü: ama hakim senin soy isim değişikliğini kabul eder mi!? Orasını bilemem.

valla o kadarını ben yaşamadığım için araştırmak gerekir zamanında bu insanlar yapmış ise vardır bir bildikleri öyle sizin benim gibi bankada 100 bin 200 bin olan insanlar değiller milyonlarla uğraşan adamlar karşı taraftan açılmış böyle bir davayı kazanamayacak olsalar yapmazlardı diye düşünüyorum. siz bir araştırın Allah size ve annenize sağlıklı uzun ömürler versin babanızla da helalleşmeyi nasip etsin inşAllah.

sokrates O kadarını avukatla görüşürsün abi. Mesela benim anne tarafımın soyadı komple mahkeme kararıyla değişti; ama onların ki günümüzde hoş anlamı olmayan bir kelimeydi; senin soy ismin normalse zor geliyor bana.

OĞUZATAY bence de zor ayrıca ölsem daha açsalar mal kaçırmak için yapmış derler ve kazanırlar sonuçta herkesin kaydı kuydu belli istersen soy adını bilmem ne yap saçma geldi bana da neyse annem hayatta iken zaten bir şey yapamam kim öle kim kala .

Üst Alt