Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mirasçıları mirasımın dışında bırakabilmem mümkün mü?

sokrates

Unutma Hepimiz Hz. Adem aleyhisselam'dan gelmeyiz babaların babası Hz. Adem aleyhisselam bunları bilerek bir babaya bu şekil yazmanı önermem, Allah hidayet versin..

@DüşünürBilir din dersi dinlemek istemiyorum sağol .:) Tanımadan ne yaşadığımı bilmeden ahkam kesme ayrıca konu kapansın fikrini söyledin ok. dini platforma dönmesin olay .

Nüfus kayıt örneğinde yazar ama
En son geçirdiği olaylar ne yaptı ne etti diye.

Çare yok bir yere bağışlamaktan başka

Ben bir örnek vereyim kendimden

kardeşim soyadını değiştirdi yıllar önce

ve babamızdan tarla miras kalmıştı kardeşim de hakkını aldı soyadı başka olmasına rağmen.

Bir de şu var ekleyeyim;
Kardeşiniz eğer kardeşlik DNA testi isterse bunu kanıtlar.

Yine kardeşiniz DNA testi ile babasının çocuğu olduğunu kanıtlar

Kişi ölü bile olsa kemikler elverişli ise mezar açılıp yine DNA testi yapılabilir

@Prayer yani soy adı değişikliği falan bence de boş muhabbet zaten ben asla soy adımı değiştirmem benim için anlamı kalabilecek mirastan falan çok daha önemli .

@sokrates

Valla hiç öyle gözükmüyor mirasınız için her şeyi yaparmışsınız gibi görünüyorsunuz bilin istedim.

Ayrıca bana bu kadar kolaysa hemen yapıyım definiz şimdi değiştirmem diyorsunuz sizi anlayan alim olur..

@DüşünürBilir adamına göre cevap veriyorum anlayana .:) Senin bana takıklığın başka mevzudan aslında ya neyse boş ver .

Benim hakkımda ne düşündüğün beni hiç bağlamıyor senin muhattap olma gönderime de bir daha yazma o kadar .

Sulh hukukta vasiyetname veriliyor diye biliyorum

sokrates

Senin yerinde olsam ihtiyaç sahibi düzgün temiz engelli bir kadınla formalite icabı evlenir ve evlilik sözleşmesini ben öldükten sonra taşınabilir ve taşınmaz tüm mal varlıklarım eşimin olacaktır diye imzalardım. Ayrıca sen öldüğünde emekli maaşın eşine kalır.

Ben ihtiyaç sahibi kendimden küçük biri ile bu şekilde evlilik sözleşmesi yapıp her şeyimi bağışlayacağım. Kadın senden küçük olacak erkek önden gidecek ve kadın senin birikimlerinle hayatını idame ettirecek.

Helsinki güzel fikir ama annem hala hayatta ve bana bir şey olursa en başta ona kalmasını isterim (kardeş yararlanacak olsa bile ) ve ayrıca kendimde formalite olmadan evlenebilirim nasip bu işler iyi bir kız anlaşabileceğim biri olursa evlenirim ileride zaman ne gösterir bilinmez .

Mirascilarini çıkarmak istiyorsan notere git bütün haklarımı bir vakıfa barışmamak istiyorum diye imza ver .ölünce bütün haklarınızı kimse alamaz.

oturdugum evi babam üzerime verecek maasım kesilirmi bilgisi olan varsa yardımcı olsun tskler

Bosansinlar bence anneyle baba bu kez babaya kalmaz kardesleri de siz dusunun 😅😅

oturdugum evi BABAM bana veriyor maasım kesilirmi evi üzerime alsam bilgisi olan varmı ?

yasar07

Evin değerinin 240 ta biri gelire sayılır hesaplayın ve bulun 609 tl yi geçmezse kişi başına düşen miktar almaya devam edersin, geçerse geçmiş olsun diyim.

Birde bakım parası ise 1219 tl kişi başı gelir.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bekarım çocuğum yok mirasçılarım annem ve hiç görüşmediğim baba denen herif :mad: buraya kadar kolay aslında gider notere vasiyet yazdırır ve bu herifin bana hiç babalık yapmadığını zaten görüşmediğimi falan anlatır olası mirasımdan çıkarırım AMA asıl sorun bir tane yine hiç görüşmediğim bir erkekle nikahsız yaşayan ve nefret ettiğim bir kız kardeşimin olması ona da bir şey bırakmak istemiyorum hatta ben ölsem çok sevinir ve hemen anneme kalan paya göz diker daha bir sürü şey yazarım ama gerek yok bu kadar yeter .

Özetle bir karar vermem lazım bu baba denen mahlukatı mirasımdan men etsem bana bir şey olsa anneme kalacak tüm birikimim o zaman da bu nikahsız yaşadığı herife bile benden çok daha fazla değer veren kardeş denen mahlukata kalacak o ölünce de hatta annem ölmeden bile verir ona çoğunu . Ne yapayım bilemedim biri bir fikir versin bu konuda bir şey yapmam lazım zaten evlenmeyi istemiyorum ne yapayım da ölürsen sevinmesin hem baba denen hem kardeş denen mahluklar .:mad:

Son düzenleme:
çok karışık iş
sen ölünce alt soyuna kalacak ama çocuk,eş yok.
o zaman da üst soyuna kalacak yani anne-babana onları red etsen bile saklı pay olacak bir kısmını yine alacaklar, sonra bu aldıkları tekrar kardeşine intikal edecek.

tek çare ben olsam Çocuk esirgeme kurumu yada Mehmetçik Vakfına bağışlarım mirasımı. benim bilgilerim bunlar yine de cevapları bekle hepsini değerlendir.

@karamel45 evet gerçekten zor bir durum benimki bu kardeş denen mahluk olmasa işim kolay babayı men ederim mirastan bir sürü şahit bile bulurum hiç babalık yapmadığı gibi çok kötülüğünü gördüm bu herifin benim psikolojik rahatsızlığımın yegane sebebi ilk doktora gidip sıkıntılarımı anlattığımda baba dan hiç bahsetmediğim halde doktor hemen anladı baba dan kaynaklı bir travma olduğunu kardeş baba ikisinden de nefret ediyorum günahımı bile bırakmak istemiyorum düşünsene nikahsız yaşadığı herifle benim paramı yiyecek gezecek gülecek düşüncesi bile korkunç .:mad:

sokrates
Evlen bence, elin kızıdır falan diyorsun ama evlendikten sonra öyle olmuyor. Eşin ailen oluyor; arkadaşın yoldaşın oluyor. Çocukların da olur. Kimin ne zaman öleceği de belli olmaz, olur da sen önce ölürsen her şey onlara kalıyor işte.

@Serkan1436 evleneyim ok . ama kiminle? geçici bir gezip tozma değil ki bu yağmurdan kaçarken doluya tutulmakta var .Benim psikolojik rahatsızlığım var zaten boşanma sebebi olabiliyor bildiğim kadarıyla bu durum o yüzden çok sağlam güvenilir biri olmalı ikincisi ben annemle yaşıyorum kaç kız bunu kabul eder bu zamanda acaba bu da ayrı bir soru işareti yani her türlü zor benim için evlilik işi başka bir formül yok mu?

Çıplak mülkiyeti devri denen bir olay var gidip darulacezeye veya Darüşşafaka bağışlayabilirsin bu işe yarar ölene kadar satış hariç tüm kullanım hakları senin olur kira getirisi falan öldükten sonra 1 dilekçe ile kurum mallarını alır
bunu düşünürsen bu gibi kurumların avukatları sana yardımcı olacaktır
bende senin gibiyim Darüşşafaka ve lösevi düşünüyorum

@Beylikduzu benim banka hesabında birikimim taşınmaz değil almayı da düşünmüyorum zaten bu durum da nasıl olur ne yapılabilir mesela çocuk esirgeme kurumu nasıl düşünülebilir mi ?

sokrates

o konularda bilgim yok yüklü bir miktarsa geliri sana yetiyorsa belki anaparayı verip geliri ile yapılabilir bankaya sordunmu öldüğün tahtirde hesabını bir kuruma kalmasını tahüt edebiliyormusun öldüğün taktirde tüm malvarlığını bağışlarsan buna banka hesaplarıda dahil olabilir

vasiyet bırakırsan kardeşlerin pay alamaz ama malesef baban alır üst ve alt soyun saklı payı devletce korunur nasıl yapılır bilemem

Helsinki ye çoğu yerde katıldım. :D
Bizler için şöyle yap böyle yap demek kolay olabilir. Fakat seni bu tercihlere yönelten nedenleri kendin daha iyi biliyor sun, görüyorsun da.
Bence ilk yapman gereken kendine ölecek gözüyle bakmaman ve o psikolojiyle yaşamaman.
Kimin öleceğini bilemeyiz belki de o nefret ettiğin kişiler senden önce ölecek bide bunu düşün.
Soyadı değişikliği olmaz böyle bişey de yapma cilt numarası, kütük sırası, seri no :confused:
Annenle oturacağın evin varsa daha güzelini al mesela bahçeli
paraya kıy daha güzel standartlar da yaşa ve yaşat
Gez, toz, giyin, çevrende zorda olanlara yardım et mesela üniversite öğrencisi okut gücün yettiği kadarıyla.
paranın nereye gideceğini kendin belirle.

sokrates kardeşim param mirasım dıyorusun babana kardesine kalmamasını istiyorsan annen maddi durumuda iyise vakif hayır kurumlarına bağışla onlara kalmamış olur hemde hayır işlemiş olursun yapılan kötülükte iyilikte ahirete insanın karşısına cıkar hayırlı günler sağlıcakla kalın

@Birisiman konuşulacak konu değilse cevap yazmasaydın o zaman sana mı danışacağız neyi konuşacağımızı site yönetimi karar verir buna ayrıca sen değil .

Bankadaki paranızıda bir taşınmaza bağlayıp , dilediğiniz kuruma veya kisiye , intifa ( kullanım) hakları sizde kalması kaydı ile , intifalı satış yapın derim fakattttt. !!! , herhangi bir şekilde hastalanıp veya kaza geçirip para ya ihtiyacınız olduğunda sattığınız bu mallara geri dönüşünüz olmayacaktır , sadece kullanımı size aittir , şunu da bilgi olarak paylaşmak isterim intifalı satışlarda taşınmazın çıplak mülkiyeti bir başkasına satılabilir , fakat alan kişide bu taşınmazı kullanamaz , intifa verilen kişi ölürse ancak o zaman taşınmazı kullanabilir..

@Tuna tuna yemişim intifayı o zaman hiç işim olmaz! Taşınmazım yok zaten birikimim var onu da kendime ve anneme harcarım daha iyi kalan da kime kalırsa kalsın artık çokta bağış meraklısı değilim zaten!!!:p

Son düzenleme:
Üst Alt