Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Gerçek mistik deneyimlerle patolojik delizyonlar arasında fark vardır. Gerçek mistik deneyimler genellikle kişinin ruhsal gelişimine katkı sağlar, içgörüyle değerlendirilebilir ve işlevsellik kaybı yaratmaz. Patolojik olan ise genellikle işlevselliği bozar, eleştirel değerlendirme içermez ve tedavi gerektirir.
@[NirvaNa], işlevsellik kaybı yok. Okula gidiyorum, ödev yapıyorum. Hasta olduğum dönemdeki gibi dünyayı kurtarmaya çalışmıyorum.
Otobüsteyim. Tam önümdeki kızın çantası benimkiyle aynı, süsüne kadar. Onun önündekinin kulaklığı benimkiyle rengine kadar aynı. Ben bu tarz olaylara tesadüf demenin evreni anlayamamak olduğunu düşünüyorum.
arkadaşlar yiğenimin çocuğu oldu olduğu günün akşamı çocuğu görmeden engelli olacağına dair düşünceler gelmeye başladı aklıma ama ben çocuğu görmemiştim yani buna benzer bir olay daha oldu bunlar tesadüf mü ben anlam veremedim
Bende anlık olarak gelecekten kesitler görme oluyor ama doktoruma söylediğimde geleceği (gaybı) Allahtan başka bilen olamayacağını söyledi ve bencede doğru. Yaşadıklarımı araştırdığımda sağ beyin lobuyla sol beyin lobunun tam eşlenik zamanda çalışmadan yaşadığım için bu his yaşadığımı öğrendim. Bana kalsa keşif kapısı bana açıldı
İç sesimi Freud'un ruhu ele geçirdiğini ve benle konuştuğuna inanıyordum. Bir iç ses daha vardı o da beni takip eden doktordu. İkisi çatışıyorlardı birbirleri ile değil benle iç ses olarak konuşuyorlardı. Freud'un ruhunu bana musallat eden bir medyumun olduğuna inanıyordum. Doktorum ise zaten bu teknikleri biliyor diye düşünüyordum.
2023 yılında spiritüalizme sarmıştım. İnternetten bu konuyla ilgilenen kişilerden yardım alıyordum. Büyü yapmaya başlamaya karar verdim. Danıştığım kişi "delirebilirsin ama delirmezsen çok güçlü olursun" demişti. Yavaş yavaş mistik deneyimler artmaya başladı. En sonunda cinlerin dünyasında buldum kendimi ve psikozum başladı.
Bu tür cinler, büyüler, sihirler, Hoca peşinde kendini kaptırmalar psikiyatrik rahatsızlığı olan kişiler için en dibi garanti eder. Aman, mümkünse, kendinize mukayyet olabiliyorsanız uzak durun bunlardan. Okudukça, yanaştıkça, bulaştıkça dibe çeker insanı...
Büyü binlerce yıldır olan ve yapılan bir şeydir islama görede vardır ayetle sabittir.
felak nas sureleri "düğümlere üfleyen kadınların şerrinden" gibi ve peygamberimiz s.a.v yapılmıştır Allahın şifa vermesi ile kurtulmuştur.
Ama yapan ve yaptıranda ağır şekilde lanetlenmiştir bu işlerle uğraşanlar ahirette çok ağır cezaya çarptırılacaklardır hatta imanları tehlikededir ve dünyalarıda mahvolmaktadır.
Bu iş çok ince ilimdir ortalıkta bu işlerle uğraşanlatın neredeyse tamamına yakını sahtekardır para peşindedir okuduğu duyduğu iki tane yalan yanlış bilgiyle uğraşanlar hem ahiretlerini yakmakta hemde sağlıklarından hatta canlarından olmaktadır cahilliğinden bu işlere bulaşanlar hemen tövbe edip Allahtan af dilemelidirler bu işlerin şakası yok merak ettim derseniz belanızı bulursunuz ya bağlamalı akıl hastası olur veya avuç avuç ilaç içersiniz oda faydası olursa.
@osmangazi, Bu dediğin ölülerinizin arkasından konuşmayın onları hayırla yaad edin yani müslüman olarak ölenler kast ediliyor.
Freud müslüman değildi herhalde onun için bu konuyu paranoya yapma bence.