Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler sürücüler için yeni yönetmelikte ne tür değişiklikler oldu?

Ercan Bey Selam,

Öncelikle trafik polislerinin bir kısmı bilmiyor yada önemsemiyor söylediğiniz doğrudur. Fakat Allah korusun bir kaza geçirseniz bu rapor yanınızda olmadığından dolayı sorun yaşayabilirsiniz. Yada bu konuda bilgi sahibi bir trafik polisine denk gelirseniz yine sorun yaşayabilirsiniz. Kural derki bu belgeyi artık trafik şubesine teslim etmenize gerek yok yanınızda bulundurun yeter. 1 sayfa A4 kağıdını 1/4 oranında katlayıp ruhsatın arasına koymamız bu kadar zor olmamalı :)

Rıdvan Bey haklısınız, kural kuraldır.

Bu raporu nereden alıyorduk?

Tekrar Merhaba Ercan Bey,

Ben her yıl özel bir hastaneden alıyorum. Yanınızda ehliyetiniz ve 1 adet fotoğraf getirmeniz yeterli oluyor. Bu seneki Rapor için 40 TL ödedim. Geçen sen eve ondan önceki sene 50 TL ödemiştim :) İsim vermedim dilerseniz özelden yazarım. Fakat bazı hastaneler bu durumdan habersiz ve monoküler terimini bile ilk kez sizden duymuş oluyorlar.

Ayrıca Aile hekimleri- Devlet hastaneleri - Özel hastaneler vs. hepsi verebiliyor. Sadece gözden muayne olmanız yeterli bir kaç arkadaş heyet raporu demiş, buna kesinlikle karşı çıkmalısınız böyle bir şey yok.

Selamlar,

Rıdvan Bey,

Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.

Merhaba. Sol gözüm gözlükle %100 Sağ gözümde gözlükle bile %20 görebiliyorum. İlk defa ehliyet alacağım. Özel hastanede monoküler ehliyet alabileceğim söylendi. Ben 150cc lik bir scooter motor kullanabilir miyim? Yani a2 otomatik vitesli. Kulanabiliyorsam şartları nedir? Bilgilerinize çok ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, bir göz tam görüp diğeri kaç olursa monoküler ehliyet oluyor yada olmuyor. Yani gözler kaça kaç görürse monoküler oluyor. Demek istediğim göz görme sınırları nedir. Rahatsızlığımdan dolayı göz görme oranlarım değişebiliyor. Bu yüzden Monoküler almak istemesek gözlerin kaçta kaç görmesi gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Monoküler sürücülerde görme gücü gören gözde 1,0 (tam) olmalıdır. Yönetmelikte yazan bu.

valla ya dokturların bir bilgisi yok bu konuda bada bana eziyet olsun die böyle yapılıyor anlamadım gitti :(

Güncel bilgisi olan lütfen cevap yazabilir mi?

Bir göz tam görüp diğeri kaçta kaç görürse monoküler oluyor yada olmuyor.

Arkadaşlar bir gözde görme tam %100 demişsiniz peki bu düzeltmeli mi düzeltmesiz mi? yani lens ve gözlükle %100 olsa olur mu?

Monokuler teçhizat ekipmanlar

Merhaba arkadaşlar
Yeni yönetmelik monokuler arac kısıtlama kodları şu şekildedir
Sürücü:101-102-103.03
A ve B sınıfı için; 42.01-42.03.42.05.42.06 olarak yenilikler eklenmiştir. Kodlara SÜRÜCÜ/SÜRÜCÜ ADAYI VE ARAÇLARA İLİŞKİN KOD TABLOSU buradan ulaşabilirsiniz.
Gerekli ekipmanlar icin iletişim e gecebilirsiniz. Aldığım ürünler hakkında bilgi verebilirim. emirhn15@hotmail.com

Son düzenleme:
Akil

Bildiğim kadarı ile bir gözün yüzde 25 den aşağı görmesi monokuler sayılıyor

Tek Göz Ehliyeti

İyi günler, sol gözümde hiçbir problem yok fakat sağ gözüme göz tembelliği var ve galiba %20 görüyor bulanık şekilde. Tek göz için mi ehliyet alırım yoksa normal ehliyet alabilir miyim? Tek göz için ehliyet alırsam farkı nedir?

Ethem1907

İmkanın varsa normal ehliyet al. Monooküler alırsan bir miktar kısıtlanıyorsun (ticari araç vs kullanamazsın) Ayrıca her sene göz doktoruna muayene olup aldığın raporu trafik şubeye götüreceksin. Yani imkan varsa normal al ben öyle yaptım.

Arkadaslar bugun eski ehliyeti yeni monekuler ehliyetle degistirmeye nufusa gittim. Oradaki bayan sadece monekuler surucu olur yazmis bu yetersiz kodlarida yazmali dedi. 42 ile baslayan kodlarda olacak dedi. Hekimde 101-102-103.03 ve 42.01-42.03-42.06 kodlarini yazdi. Tekrar nufusa gittim.

Bayan bak 42 ile baslayan ozel ekipman gerekiyormus degilmi dedi. Bende ne ekipmani siz soylediniz doktorda onun icin yazdi dedim. Bir baktim 42li kodlar ehliyetimde yer alacak ve arac ici ozel ekipman gereken kodlarmis.Yolda cevirme olsa bu ekipmani sorarlar. Sacma sapan kadinin istegi yuzunden ehliyet hep boyle mi kalacak. Yoksa seneye ehliyeti degistirip bu kodlari kaldirtabilir miyim. Bu konuda bilgisi olan arkadaslar beni aydinlatiraa sevinirim.

onursal1983

hey allahım, nasıl bir saçmalık olmuş! O kodların istediği donanım olmadan araç sürerseniz ceza yersiniz. Aynı şekilde olası bir kazada da yetkisiz sürücü konumuna düşersiniz. Sanırım raporu düzelttirmek doğru olur.

Merhabalar arkadaşlar, monoküler ehliyet sahibiyim.

Ehliyet için rapor aldım, ehliyet işlemleri nüfus müdürlüğüne geçtiği için raporu nüfus müdürlüğüne götürdüm. Orada ki yetkililer raporu bize vermenize gerek yok. Her sene rapor alıp, araç kullanırken yanınızda bulundurmanız yeterli dedi. Sıkıntı olmasın çevirmede falan dedim, yok sizden önce biri daha gelmişti aynı şekilde gönderdik dediler.

Orada ki yetkililer böyle dedi ama benim içim rahat etmedi, emniyeti arayıp bilgi almak istedim ulaşamadım, mail attım dönüş olmadı.

Sizin bilginiz var mıdır ? Rapor vermeden sadece yanımızda bulundurmamız yeterli midir ?

Bilginiz yoksa Emniyetten, Trafikten nasıl bilgi alabilir iletişime geçebilirim ?

Bnymn53

Doğru söylemişler. Sürüş esnasında güncel raporunuz yanınızda olsun kâfi.

OturanBoğa

Yani ben her sene sadece raporu yenilesem ve yanımda bulundursam yeterli, ayriyeten nüfus müdürlüğüne, emniyete raporu verip işletmeme gerek yok. Doğru mudur ?

(Her sene rapor verip işletmek zorunlu yoksa iptal olur diye okumuştum bir yerde, çok aklıma takıldı emin olmak istiyorum. o yüzden soruyorum. Kusuruma bakmayın)

Merhaba arkadaşlar
bene monoküler ehliyete sahibim yeni ehliyetimde MONOKÜLER İbaresi yok sizlerde aynı şekilde mi ?

ve ayrıca Araç alacağım doblo tarzı bir araba YOLCU NAKLİ HUSUSİ
Yazıyor her hangi bir sıkıntı oluyor mu

arkadaşlar merhaba;
monoküler ehliyet protez göz kullanımı vs bu konu ile alakalı FACEBOOK da grup kurulmuştur.

monoküler ehliyet protez göz kullananlar

https://www.facebook.com/groups/252987312078864/

Merhaba ben moneküler ehliyeti mi yeni Alıcam ve bende göz kayması var. Bana rapor verirler mi ehliyet alırkende hangi yolları izlemem gerekiyor ?

serkan2093

Bir gözün görmesi tamsa, monoküler sürücü belgesi alabilirsin. Bir sorun yaşanmaz

Monoküler ehliyet

Merhaba,sol gözümde hafif kayma var aynı zamanda tembellik var ama sağ gözüm %100 görüyor,ehliyet alabilirmiyim ve monoküler sürücüler için özel araç kullanmak gerekiyormuş,yani mevcuttaki aracı kullanamazmıyım ailemin aracını falan illa özel araç mı almam gerek herhangi bir araç kullanmam yasakmı yardımcı olurmusunuz?

merhaba;

İstanbul da monoküler ehliyet için rapor veren hangi hastaneler vardır bilgi verebilirmisiniz.

Hastane dersen prosedür çok fazla, semtinde bulunan ve ehliyet için sağlık raporu veren özel poliniklerden alabilirsin.

Arkadaşlar yeni tip monoküler ehliyetle trafik sorgulamaya giren varmı varsa ne gibi sıkıntı yaşıyor musunuz

Gece körlüğü için sürüş yasağı devam ediyormu

Üst Alt