Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MTV muafiyeti için hangi belgelerle nereye başvurmam gerek?

B sınıfı ehliyeti engelli B ye çevirmek icın ne yapmak gerekiyor?
teşekkür ederım

ufukalalp
aksı halde her otomatik vites sahibi mtv odemezdi demişsiniz
bir ilave sart daha var % 90 ve altı englli raporu isteniyor

b sınıfı ehliyeti b engelli ye çevirmek için ne yapmak gerekır?

tsekkur ederım

oldboy
Ehliyet değişimi için önce aile hekimine başvuracaksınız, aile hekimi raporda ilgili yerleri doldurup sizi ortopedi uzmanına ve gerek görürse ayrıca bir iki uzmana sevk edecek. (göz, psikiyatri gibi)
Her hangi bir hastanenin ilgili bıranşlarına başvuracaksınız.
Ortopedi doktoru sizin sol ayağınızda pedal kullanamayacak seviyede bir kısıt olduguna ikna olursa tanıyı ve otomatik vitesli araç kullanabilir, il sağlık müd. komisyonuna sevki uygundur yazacak.
İl sağlık müdürlüğü komisyonu da doktorun görüşü doğrultusunda raporunuza otomatik vites kodu ve gereken diğer kodları yazacak.
Trafik tescile raporunuzla gidip değiştirme işlemi yapacaksınız.

Slm sağ ayaktan pelvis kırığı % 30 + %20 başka toplam %50raporum var c sınıfı ehliyetini nasil h yaparım yeni kanun ne der doktor alabilirsiniz diyor ..

Heyet raporu için ücret istenirmi ehliyet için..

yuce05
Hemen bir üstte detaylı olarak anlattığım işlemi bir alt mesajda tekrar soruyorsunuz :) lütfen okuyun biraz.
Ehliyet için heyet raporu almayacaksınız yukarıda yapacaklarınız yazıyor.
Sevkedildiğiniz uzman muayeneleri için ücret ödeyeceksiniz.

İki yıl geçerliliği olan %92 raporla araç aldık. bu hafta süresi doldu. MTV muafiyeti için alınacak raporun yine %90 üzeri olması mı gerekiyor. etrafımdaki bazı kişiler MTV muafiyeti için %40 bile yetiyor dedi.

benımde yuzde 40 raporum var sürekli ama kimisi var kimisi olmaz diyo açıklık gelirse bende sevinirim.

RigeL

detay yaz:
Engel durumunuz nedir? ortopedi mi?

luceyn
Aracı sol alt ekstremiteden dolayı otomatik ya da diğer hareket kısıtlıklarından dolayı tertibatlı olarak değil de en az %90 oran şartıyla almışsanız MTV muafiyetinin devamı için yine %90 ve üzeri rapor şarttır, alamazsanız rapor bitiş tarihinden itibaren mtv ödemeye başlarsınız.
RigeL
Engel durumunuz hakkında detay yazarsanız bilgi veren olur.

Rapor babamın adına, aracı biz kullanıyoruz. Babam Koah, kalp hastası. ayrıca belinde üç kırık var.

yok kas hastalığı kollarımı başımdan yukarı kaldıramıyorum omuz kaslarım zayıf

luceyn
%90 ve üzeri rapor almanız şart.
RigeL
Üst ekstremite kısıtında, özellikle her iki kolda da hareket kısıtlılığı ve güç kaybı olması durumunda durum tamamen doktor insiyatifinde, ehliyet bile vermeyebilirler.

yani zor gibi görünüyo öylemi :(

ama araç kullanmamda sıkıntı yok araç kullanıyorum rapora göre acaba dedim araç almam mümkünmü aracımda var ama ama rapora göre alırsam en azından sıfır alma şansım olur o yuzden aslında

RigeL
Engeliniz manuel bir araçta her hangi bir tertibat gerektirmiyorsa ötv muafiyeti de yok, ana kural bu.

merhaba. yeni konu açmak istemedim.

29.09.2008 tarihli, %60 oranında ortopedik engelli, sağ kol brakial plexus lezyonu teşhisli, sürekli raporum bulunmaktadır.

H sınıfı, 22-09-2012 tarihli, otomatik vitesli araç kullanır ibareli ehliyetim var.

'Manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir.' maddesine göre mevcut raporum ve ehliyetimle ötv muafiyetli araç alabilir miyim?

2013 yılında 0 km otomatik vitesli araç aldım. o zamanlar sağ koldan engeli olanlar ötv den yararlanamıyordu. bende normal olarak aldım. mtv de ödüyorum. yukarıdaki bilgilerle mevcut aracımın ötv sini geri alabilir miyim? mtv muafiyeti yaptırailir miyim? ayrıca ödediğim mtv leri de alabilir miyim?

benim durumumda olup bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.

Peki bundan sonra muaf olabilir miyim acaba. Forumdan bir arkadaşın geçmişe yönelik mtv leri aldığını okumuştum bi konuda o yüzden sordum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

arkadaşlar bir sorum olacaktı yeni bir araç aldım kızımın adına ve %100 ağır engelli 4 yaşında MTV den ödememek için bayi herhangi bir işlem yapmama gerek olmadığını söyledi ama formda okuyorum kendim başvuru yapmam gerekiyormuş ve aracımda özel tertibat bulunmamakta başvuru için ne yapmam gerekiyor teşekkürler

Herkese merhaba,
İşin içinden çıkamağım bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum 2001 yılında beyin kanaması sonucu engelliyim
Soru şu:
2012 yılı mayıs ayında ötv+ mtv'li 0 doblo araç aldım ve 2012 yılı kasım ayındada %90 agır ve sürekli , ötv ve mtvden muaf ibareli rapor aldım daha öncekiler 87 vs idi.
bugüne kadarki mtv yide ödedim cahilliğimi mazur görün 1haftadır anladığım kadarıyla hem muaf hemde ödediklerimi geri alabilecem
Kafama takılan arac duz vites eşim babam kullanıyo malum istesemde kullanamıyorum zaten herhangibir ekipmanada ihtiyacım yok inip binmek için degerli abilerim kardeşlerim sizce ne yapmam gerekir hiç olmazsa şu mtv den kurulayım bir yol gösterin yada muaf olurmuyum olamazmıyım bilgi verin
Şimdiden çok teşekkürler

Merhaba yciv bende nöroloji hastasıyım bildiğim kadarıyla nöroloji hastalarına ehliyet verilmiyo yani h sınıfı için doktor sorumluluk alıp rapora onay vermiyo
Yinede araştırıp yetkili merciilerden bilgi almanızı öneririm saygılar.

Arkadaşlar merhaba.
Kendi soruma kendim cevap vermiş olucam ama emsal olsun diye yazıyorum

%90 raporum + aslı gibidir + ruhsatla taşıtlar vd. Gidip ek1 formu doldurdum vergiden düştüm.

Ödediğim vergileri geri almak için ise üst kata muhasebeye gittim form aldım doldurdum sağolsun memur hanım 5yıldır ödediğim verginin makbuzunu istedi şimdilik onlarla uğraşıyprum.

Trafikte ise kendim kulllanamadığım için ruhsat değişmedi

Sizlerle paylaşmak istedim saygılar.

Arkadaşlar MTV ödememek için mutlaka engelli aracımı olması gerekiyor.Benim %81 raporum var ve adıma kayıtlı 1 aracım var.Bu aracı vergiden düşürebilir miyim?

Aynısını ben yaptım ilkonce raporun la trafik tescile gidip aracını engelli aracı olarak tescil ettirecek ve trafik tescilin vereceği evrakla maliyeye gidecem vergiden aniden düşürdüler

Yani İllaki ORTOPEDİK engelli olmak şart değil.?
Yani kol bacak olmayan Yada araca herhangi bir tertibat alet vs taktırmaya gerek Yokmu.?
Benimde %64 engel oranım var sürekli ve Vergi indirimim var sürekli bende yararlanırmıyım.? PaRAPLEJİ27 Sugaremro

Sadeceruhsata engelli aracı diye ibare ekledi. Polis memurun iyi niyetiyeni ruhsatucretinden kurtardi

merhaba ben doğuştan sol kalça çıkığı altı santim sol bacak kısalığı ile 100 de 18 oranla engelli b ehliyetimle engelli indirimiyle aracımı aldım onbeş gün oldu interaktif vergi dairesi sayfamdan baktığımda mtv borcum görünüyor bayi bişey demedi bana şimdi gördüm ben mtvden de muafım biliyorum bunun için ne yapmalıyım aracımda tertibat yok sol engelli olduğum için otomatik vites ruhsatımda yazıyor engelli aracı diye nereye başvurucam napıcam şimdi

kartanem2

ÖTV, MTV istisnası için rapor almış mıydınız ve bir de ehliyetinizde kısıtlama odları var mı? Bunlar varsa ilgili vergi dairesine itiraz dilekçesi verip eklerine de yukarıda saydıklarımı koymanız yeterli olacaktır.

hozgul
şimdi ötv mtv ayrımını yapmıyor hastaneler sadece otomatik araç kullanabilir sağlık raporu verdiler ehliyetimde 102 ve 78 kodu var ehiyet raporumdada engelli b yazıyor vergi dairesindende ötv özelgesi aldım yararlanması mümkündür diye ama mtvyle ilgili bi yazı yok bu raporlarla sıfır aracımı aldım sorunsuz subatın 18inde aracımı teslim aldım ama bana hiçbişey söylemedi bayi bende sormadım şimdi dikkatimi çekti

kartanem2

Hiç sıkılmayın, vergi dairesine vereceğiniz bir dilekçe ile mesele çözülür diye düşünüyorum.

Üst Alt