Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MTV muafiyeti için hangi belgelerle nereye başvurmam gerek?

Otomatik vitesin tertibat sayılıp, MTV ödenmemesi ile ilgili sadece sol ayak/bacak ortopedik engelde durum söz konusudur.

Diğer engelli durumlarında otomatik vitesi vergi dairesi tertibat kabul etmiyor ve tertibat yapılmasını istiyor. Ancak yeni ehliyetiniz tertibata uygun değilse yaptıramıyorsunuz.

Bu noktada davalık bir sürecim var. Dava sonuçlanınca bilgi veririm.

hozgul

teşekkür ederim işlemi tamamladım vergi dairesine verdim evrakları işleyip borcu düşürdüler bir günde

mtv muafiyeti sınırı var mı?
2.0 motor aracın vergi muafiyeti hakkından yararlanabilir miyiz?

Bilgisi olan varsa yazarsanız sevinirim..

Merhaba arkadaşlar,
raporlu aracımı 15.03.2019 tarihinde aldım. MTV muafiyeti dün maliyeye gerekli evrakları verdim. Ancak bugün sisteme baktığımda 2019/1 ve 2019/2 MTV borçlarının olduğunu gördüm. Acaba ne zaman bu borçlar silinir? Verdiğimiz evraklar sadece önümüzdek vergi dönemlerini mi kapsar? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

tanbarisaydin

Rapor tarihi itibari ile MTV muafiyetini alırsın. Vergi Dairesi Çalışanları ancak sisteme işleyeceklerdir...

Ben 2019 Kasım ayı içerisinde araç aldım.. Bugün itibariyle bakıyorum mtv borcu görünüyor.. Bayiye sordum maliyeye git dilekçe ver dediler.. Maliyedeki şuan ki prosedür ne şekilde işliyor acaba bilgisi olan var mı.. Sonuçta bu araç ile ilgili verilen evraklar neden işleme alınmayıp mtv in halen dilekçe bekleniyor vs. Ne yapılması lazım acaba bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi..

Ve ağ veren olmamış ama ben yaptığım şeyi yazayım.. E devlet üzerinden dilekçe gönderiliyor. Ben cumartesi günü gönderdim pazartesi günü mtv borcu silinmişti.. Yani maliyeye vergi dairesine girmenize gerekk yok.. Sorun çözüldü..

sms_ro

Nerden gonderıyoruz bende de borç cıktı

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
5bda06ad76230954ea9420b47d552ae9.jpg

ugir

Mtvyi sildirdin mi hocam bende internetten giriş yaptım hafta sonu ama halen silinmemiş borç siz nasıl yaptınız

benımde halen gorunuyor.ınternetten dılekce gonderdım ıslem onaylandı dıyor ancak yınede gorunuyor.uygun bır zamanda nakıl vasıtalara ugramak lazım yada bu ayın bıtısınımı beklemek lazım bılemedım.

ugir
Beni aradılar raporun ve ruhsatın fotokopisini istediler

sms_ro
Siz gönderirken ikinci.el olarak mi giriş yaptınız ordan girince raporu ve ruhsatı eklenmesi isteniyor ilk iktisab kısmından girince dosya yükleme yok aradılar bugün elden getirin dediler siz nasıl yaptınız

vergi dairesine gitmeye gerek yok. İnteraktif vergi dairesinden sisteme e-devlet şifreniz ile giriş yapıyorsunuz ve ilgili menüden engelli aracı mtv muafiyet dilekçesi oluşturuyorsunuz. Dilekçe oluşturulduktan yaklaşık 1 hafta sonra mtv borcu sistemden düşüyor.

mehmet_metu

Aynı şekilde yaptım vergi dairesi aradı raporun fotokopisini herhangi bir vergi dairesine bırakın onlar bize yolllucak dedi öğrenmek istediğim siz girerken raporu ve ruhsatı PDF olarak eklemenizi istedi mi

Aliemin

dilekçe oluştururken rapor numarası, rapor tarihi ve rapor alınan hastane bilgilerini sistem sizden istiyor. onu elle giriyorsunuz. ben sisteme herhangi bir şey yüklemedim. kimsede aramadı.

aşağıda bir youtube videosu var faydalı olabilir.

https://youtu.be/otZVkwiSBAQ

Orda bir yeni taşıt iktisat şıkkı 2-ikinci el.tasit kısmı var siz hangisini tikladiniz ikincisinde raporu istiyor mesela ben 1 den gittim

Teşekkürler ilginiz için demekki benim vergi dairesinin gicikligi aynı işlemleri yaptım ama illaki raporu istediler

Aliemin
ıyıde raporu zaten 2 nushasını vergı daıresı alıyor aracı alırken

merhaba arkadaşlar % 40 vergi indiriminden faydalanıyorum b sınıfı ehliyetim var araç mtv den faydalanabiliyormuyum acaba.

turan edevletten sorgulama yaparsan gorebılırsın borc varmı yokmu dıye.
arac adına kayırlı olmalı

güncelleme,
edevlete baktığımda borç görünmüyor 1 hafta önce dilekçe girişi yapmıştım.

ne borcu anlamadım yıllardır mtv zaten ödüyorum..vergi indiriminden faydalanıyorum böyle bir hakkım varmı yoksa h ehliyetim mi olması lazım

turan1977

Arkadaşım senin engelli aracın,varmı ruhsatta engelli yazıyormu

arkadaşlar merhaba. babamın 24.01.2020 bitiş tarihli %94 engelli raporu süresi dolduğunda ilk MTV borç yansıması ne zaman oluyor. bir video da takip eden yılın ilk ayından itibaren diyor doğru mudur? (2021).. borç otomatik mi yansıyor yoksa bizim vergi dairesine gidip muafiyeti kaldırmamız gerekir mi? yeni rapor başvurumuz %88 çıktı maalesef. itiraz edicez ama süreç uzun sıkıcı.

sonicx

Edevlet ten sorgulama yaparsan gorebılırısın yada eve teblgat gelir ama gelmesini bekleme cezalı faizli geliyor.sure bitince nakil vasıtalara git en güzeli.

Merhabalar
1 hafta once kucukken gecirdigim trafik kazasi adina engelli saglik raporu icin basvurdum ve 44 orani verildi ama raporda sadece 2022 sayili kanundan yararlanir yaziyor bu durumda cikartacagim ehliyet ve otv muafligi icin ne yapmam gerekiyor bilgisi olan yardimci olursa sevinirim

MTV için Ankara'da özel tergibat yaptıranlar bana ulaşabilir mi? Tam olarak adresi ve yapmam gerekenleri anlatabilirseniz sevinirim.

ÖTV ve MTV muafiyetli aracımı Mart ayında sattım Nisanda ise 2. el araç aldım MTV den muaf olabilir miyim?

Üst Alt