Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ne kadar süredir psikiyatrik ilaç kullanıyorsunuz?

Factotum

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Kimin ne kadar süreyle hangi ilaçları kullandığını merak ettim.
Bazı yerlerde 20 25 senedir Psikiyatrik ilaç kullanan kişilerin yorumlarını okudum ve açıkça ürktum diyebilirim.
Ben bu kadar uzun süre ilaç kullanmak istemem. Tabi buna rahatsızlığın şiddeti karar verecek ama yine istemem. Sizlerinde yorum ve düşüncelerini merak ediyorum.

6 yıl olacak ilaçları düzenli kullanmaya başlayalı.

Bence ilaçları bırakmak ve ilaçlardan kurtulmak imkansız gibi duruyor şimdilik.

13 yıl oldu abilify maintena ve normalde bu kadar ama uyuyamadığım için gyrex kullanıyorum

50-75 veya yüz mg

Ha bide şu aralar xanax

12 yıldır bipolarım ... rexapin ve lithuril kullanıyorum .

1998-2006 arası Norodol,Akineton,Ablify
2006-2018 arası Solian,Zyzapin,Akineton,clopixol
kilo alımı yaptılar kabızlık da bonusu oldu.

12 senedir dermansız depresyon hastasıyım antidperesan içmeyen mi var ??

11 yıl.
30 - 40 ilaç değişmiştir. Şu an abilify maintena kullanıyorum.
Ölene kadar kullanıcam.

Risperdal 2011 Mayıs'tan itibaren 3 ay, daha sonra kestim ve güme gittim. 2012 Ocak'tan beri düzenli kullanıyorum. Hastalığın kronikleşti diye söylediler. 2012-2015 arası ek olarak Wellbutrin kullandım.

Piyasadan kalkınca sarsıldım, doktorlar uygun ilacı seçeceğim diye değişik değişik antidepresan kullandırdı. Fayda etmedi. Kötüye gitmeye başlayınca Abilify kullandım. Risperdal+Abilify ile dengeli oldum fakat tansiyon ve kilo artmaya başladı. 2017'de Selectra verdi doktor. Güme gidiyordum gene :) Neyse selectra kesildi. Geçen kasımda abilify kesildi. Şimdi sadece Risperdal kullanıyorum. Ama toplamda 6.5 senedir ilaç kullanıyorum. Atipik Psikoz tanısı kondu en sonunda.

Askerlikten muaf oldum. Ömür boyu ilacımı içecekmişim. Bazı günler dalgalanmalar olsa da iyiyim çok şükür.

Ama sana tavsiyem 20-25 yılda kötü olmuşlar diye düşünme. Çünkü onlar genel olarak ilaçlarını düzenli kullanmayı kabul etmeyen uç noktalardaki insanlar oluyor. İlaçlarını düzgün kullan. Hadi kal sağlıcakla.

Benim net bir tanı yok en son bipolar yazıldığını gördüm. Bana göre ise bende depresyon ve anksiyete var. Çok ilaç ve doktor değiştirdim en son iki ilaçta karar kıldim onlar iyi kötü ise yarıyor ikisinide akşam alıyorum. Sanırım bende uzun yıllar kullanmak zorunda kalacağım.

10 yıldır kullanıyorum.hastalığımın başlangıcı daha öncesine dayanıyor.abilify 30 mg,tegretol cr 400 iki tane, seroquel xr 300 mg...daha fazlasına ihtiyacım var ama maalesef kilo yapıyor. risperdal gibi.....yıllar öncesinde düzenli ilaç kullanma alışkanlığı olan birisi değildim.rahmetli annem düzenli kullandırdı.vefatından önce ilaçlarımı ömür boyu aksatmamamı vasiyet etti.ben de aksatmıyorum.

18 yıldır paranoid tip şizofreniyim HİÇ İLAÇ KULLANMIYORUM YAŞASIN ŞİZOFRENİ PARANOİD ŞİZOFRENİ

Son düzenleme:
@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Hani hiç ilaç icmiyodun? Sahtekâr!

20 - 25 yıldır ilaç kullananlar neden uç noktalardaki insanlarmış?
tysharp

"Ama sana tavsiyem 20-25 yılda kötü olmuşlar diye düşünme. Çünkü onlar genel olarak ilaçlarını düzenli kullanmayı kabul etmeyen uç noktalardaki insanlar oluyor. İlaçlarını düzgün kullan. Hadi kal sağlıcakla."

Ben ilaçlarımı düzgün olarak tam 23 yıldır kullanıyorum! TAAAAAAAAAAAAAA 1995 ten beri; uç noktadaki insanmışım da haberim yokmuş! :)

11 yıldır kullanıyordum şimdi bıraktım

ahmett sanırım bir kez daha bıraktığına şahit olmuştum (yanılma payı var) bence yine deneme ben bırakınca başımı büyük derde soktum. Bıraktığın an ne kötü olduğunu anlamazsın herşey mahvolur sonra ilaca tekrar başlar sonra farkedersin. Doktorun bırak demediği sürece bırakma sen birde şizofrensin başına dert alma alt tarafı iki hap yutuyorsun.
VurdukDibine bir bakıma haklısın ama faydaları da yok değil :). Bu ilaçlar bana özgüven veriyor onlar olmasa inan çalışamam. Hoş yine çalışmak istemiyorum ama en azından istemeden de olsa çalışıyorum bu da birşey.
besalti20 35 sene? Mahsuru yoksa rahatsızlığını öğrenebilir miyim? Karşılaştırma yapmak için.

Factotum

Valla ben 30 40 ilaç denemişimdir şimdiye kadar ama hezeyanlar geçmiyor. Saldırıya uğrayacağım, bana sataşacaklar vs. Hep bana karşı kötülük göreceğim düşünceleri geçmiyor geçmiyor. Nerdeyse piyasadaki bütün ilaçları verdiler bana bıktım artık bu şiddet saldırganlık hezeyanlarından. Benim için hiç kolay değil çünkü merkezi kalabalik yerde çalışıyorum hep yeni insanlar sürekli kaygı sürekli korkutucu düşünce biktım artik en mantiklisi işi birakmak ama o kadar kolay degil

10 yıldır ılaç kullanıyorum alıştım artık ilaçlara ....

ahmet22
Bilgisayar üzerinde yada ne bilim super marketlerin depo dagitim merkezi gibi yerlerde yeterki çok insan olmasin etrafimda az insan olsun. Boyle bi iş bakacam ama işte birakamiyorum şu anda caliştigim işi. Babam kanser doktor ömrü az var diyor bide bunun verdigi mutsuzluktan da hezeyanlarim kabarik son gunlerde

geçmiş olsun allah şifa versin babanıza üzüldüm elimizden gelen bişey varsa söyle

Üst Alt