Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ne kadar süredir psikiyatrik ilaç kullanıyorsunuz?

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Sagol kanka. Babam çok kusuyor. Bi deri bi kemik kaldı.
İlaçlar üzülmemi ağlamami kesiyor ama çok kötü günler sizi bekliyor Allah sabır versin dedi doktor.

İnsanlar bana sataşacak saldıracak düşünceleri oluyor galiba bunun nedeni de benim onlara saldırma kavga etme isteğim. Haksızlığa, budalaya, hep sırıtan yalaka ya da üçkağıtçı tiplerden nefret ediyorum. İçimde sürekli bu tiplere karşı suratına yumruk patlatma düşünceleri var. Pazara çıkıyorum 2 kilo domates alıcam tezgahın arkasından dolduruyor atıyo çürük domatesleri. Nefret ediyorum pazara çıkmaktan, bağırıyolar durmadan rahatsız oluyorum insan bağrışmalarından. Annem zorlamasa zaten hiç pazara gidesim yok, gider alırım supermarketten 1 lira daha fazla öderim ama kendim seçip doldururum rahatsızlık yaşamadan

Zaten çalıştığım yer çarşıda dukkan. Dukkan babamindi hasta oldugu icin 2017 hazirandan beri ben bakiyorum . Devretmeye calişiyoruz dukkani. Alıcı daha cikmadi.ama benim bu rahatsizlik katlanıyor bir de bayram yaklaşıyor

VurdukDibine

Merhaba babanın durumu hakkında haberim var. İnsanların hepsi de üstte yazdığın gibi değiller çok güzel insanlarda var. Biraz bunalmışsın bir ihtimal de iletişim problemleri ve ya iyi insanların sana denk gelmemiş olma ihtimali var..

Ama her halükarda beterin beteri var bunu bilmek lazım
Allah yardımcın olsun

Kandiliniz mubarek olsun

@Factotum

güzel kardeşim nefes alamıyorum tükürük birikiyor gece kalktığımda nefes alamıyorum yastık ıslanıyor rahatsız ediyor uykudan uyanıyorum
kilo aldım göbek çıktı
ben olanzapin istiyorum

5 sene oldu, her çeşit ilacı kullandım son olarak lithuril, rexapin, gyrex ile yolumu buldum. İlaçların bana en büyük zararı zeka katsayımın yarıya düşmesi oldu, ebleh ebleh yaşıyorum artık ama en azından kimseye zararım dokunmuyor. Sonuçta 2 metrelik bir çukurda çürüyoruz bu sebepten hiçbir şeyi takmıyorum.

soluduğumuz havada bile dünyanın lastik artığı karbonmonoksiti var ilerisini düşünüp de ilaçlarınızı bırakmayın kimin ne olacağı belli değil kim tamamen organik yaşıyor ki bu devirde

adamo

Hayır ağabey yanlış anlamışsın. Uç noktada derken; bazı insanlar kullanmıyor ya da kullanmak istemiyor ve kötüye gidiyor. Sen düzenli kullanmış olabilirsin. Senin durumunda olanlara laf etmiyorum. Uç noktada derken tedaviye karşı çıkanlardan bahsediyorum.

Bu filmi kesinlikle izle. Bana hak vereceksin. Bipolar Bozukluğu anlataan güzel bir film.
Kendinize iyi bakın. Yanlış anlaşıldıysam da özür dilerim.

2 yıldır kullanıyorum distimi rahatsizligi teşhisi koydu doktor 10 dan falza ilac degistirmistir. Suan brintelix remeron lamictal ve tranko buskas kullaniyorum.

Aranızda en kıdemli benim. 1999'dan beri -bir gün sektirmeden- ilaç kullanıyorum. Boyum 1.74 kilom şu anda 94 yaşım ise 39. Kullandığım ilaçlar 2003 öncesi ilaçlarım sıkça değişiyordu diğer ilaçlara ek olarak zyprexa ve depakin de kullandım ikisinden de hiç memnun kalmadım özellikle depakin inanılmaz kilo yapıyor kimseye tavsiye etmiyorum, 2003-2016 arası risperdal, karazepin, largactil 2016 dan bugüne risperdal, karazepin, seroquel. Özellikle seroquelden çok memnunum largactil karazepin ile etkileşip ufak ataklar yaşatıyordu, seroquel de bu ataklar olmuyor tek sıkıntı dozunu ayarlamak zor sürekli artırıp azaltıyorsun geçişlerde ufak dalgalanmalar olabiliyor. Allah devlete zeval vermesin de ilacımızı alıp içebilelim.

ekonomist79
1997 den beri kullanıyorum, ara verilen dönemler oldu elbet ama en fazla 6 ay sürdü bu aralar, piyasadaki tüm ilaçları denediler sağolsunlar kendimi kobay faresi gibi hissediyorum artık. Yaygın anksiyete tanısı ile ilaca başladım, son olarak engelli raporumda Majör depresyon tanısı kondu.

Ümitsizliğe sevketmiş olmam kimseyi ancak depresyon karadelik gibi, bir süre sonra içtiğiniz ilaçlar o karadelikte adeta kayboluyor.
Hiç bir ilacın tam olarak faydasını görmedim diyorum bazen, ama sonra geriye dönüp baktığımda, hala yaşıyorsam belkide ilaçlar sayesindedir diyorum, çünkü intihar fikri sinsi bir akrep gibi bir yerlerde sürekli bir yerlerden kafasını çıkarıyor zaman zaman...

İlaçları aksatmadan doktorun verdiği gibi kullanmaya ve mecbur kalmadıkça doktor değiştirmemeye çalışın diyebilirim sadece.
Herkese geçmiş olsun...

Uyku testine girdinizmi hiç, söylediğiniz şeyler sadece ilaçla ilgili olmayabilir çünkü!

7 senedir kullaniyorum 30 a yakin ilac degistirdim.cozum yok birakinca kafayi siyiriyorum doktorun demesine gore olene kadar devam...

4 yıldır ilaç kullanıyorum bipolar hastasıyım ilaç kullanmama rağmen ataklar geliyor ilaçsız hayal edemiyorum

Rexart

Engelli raporunuzda psikyatriden sadece major depresyon mu kondu sadece ondan mi englli oldun

Merhaba; Rahatsızlığım başlayalı 15 yıl oldu.
Risperdal Consta 25 mg 15günde bir iğne, Gyrex 200 mg , Abilify 5 mg, Rexapin bazen 20 mg bazende 10 mg. Bu üç ilacı kullanıyorum düzenli olarak hergün ve de iğneyi vuruluyorum. Teşhis: F28,F29 Psikotik bozukluk,Psikoz

Ahmet T
Uyku testine girdinizmi hiç, söylediğiniz şeyler sadece ilaçla ilgili olmayabilir çünkü!

etna 01
Keşke sadece majör depresyon olsaydı, +uyku apnesi+4 adet bel fıtığı+4 adet boyun fıtığı da var...

6 yıldır kullanıyorum. İlk 5 ay zyprexa kullandıktan sonra abizol 30 mg'a başladım. Ve 5.5 yıldır aynı ilacı kullanıyorum.

2013 ten beri var hastaligim.
İlk ay invega kullandirtmaya calistirdilar. Sonra xeplion kullanmaya basladim. 1 hafta sonra trevicta kullanacam ilk defa

Bide bir sorum olacak. Turkiyede saglik ocaginda veya aile doktorunda igne vurulmak icin devlet hastanesinden rapor almak sart mi? Raporsuz vurmazlar mi?

abilify günde bir tane 5 yıldır kullanıyorum tanımlanmamış atipik psikoz teşhisi kondu ek olarak depresyon için de gün de bir tane zedprex toplam iki tane ilaç alıyorum her gün psikolojik ilaç olarak.

Biktim artik ilac kullanmakdan psikotik bozukluk iki yildir xeplion igne yaptiriyorum doktora iyiyim diyorum halen ilac yazmaya devam ediyor

Bende 19 yıldır kullanıyorum 2004 ten beri de hep yeşil reçete kullanıyorum ölene kadar da kullanacağım

rexart

Uyku testi nedir bilmiyorum, eğer depresyonla ilgili bir şey ise sadece hastalığımın başlangıcı olan 1999'da bir defa depresyona girer gibi oldum, o günden bugüne 20 yıldır depresyona hiç girmedim çünkü hastalığım tam tersi sürekli bir heyecan ve takıntı halinde seyrediyor depresyona girecek vaktim kalmıyor.

Üst Alt