Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neden bu dönem özürlü maaşımı alamadım?

metehan2626

Yasaklı Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm bir şey sorucakdım yardımcı olumusunuz lütfen ben yüzde / 50 beyinden engelliyim zihinsel 3 aydan ve 3 aya özürlü maaşi alıyor annem devlet annemin üstüne yapdı ve annem alıyor maaşimi ve şimdi şöyle bir kanun var ben 18 yaşımı birtidim kendi maaşimi özürlü maaşimi kendim alsam böyle yapmak için neler yapmalıyım ve ben açık öğretim düz lise okuıyorum açık öğretim sınavlarına giriyorum yakında diploma alıcam ve ortaokul ve ilk okul diplomam vardır birtimişim ve annem 3 aydan ve 3 aya veriyor devlet özürlü maaşimi ne kayder veriyorlar bunla ilgili bilgi verin lütfen haca nasip olusunuz amin

beyinden yuzde 50 engelliyim zihinselim ben rayporumda vardır zaten küçük,ken ağir amaliyat oldum ben beyinden ve beni askerede almadılar zaten ve fiziksel özürlüyüm ben açık öğretimden ortaokul sınavlarına girdim ben ortaokulu bitidim ben diploma aldım ben ham olsun şükürler olsun allahımın verdiklerine ağzımdan dilimden hiç düşmüyor zaten ve binlecekez ham olsun şükürler olsun allahımın ve yarabbımın verdiklerine mevlamın verdiklerine ham olsun şükürler olsun amin ve halk eğitimin vermiş olduğu birgisayar kursuna gitdim bilgisayar bildiğim için bilgisayar diploması aldım ve bilgisayar kursuda bitdi halk eğitimin vermiş olduğu devlet hastanelerinde çalişmak isdiyorum hayalimdir inş gerçek olur amin devlet bana inş iş verir amin ve inş lise açık öğretimden bitiyimde diplomada alıyım hayalimdir gerçek olsun amin allahım nasip etsin amin zikirli ilahiler dinlemeyide çok seviyorum ve yabancı müzikler dinlemeyi çok seviyorum TC Derebogazı Köyu Haydariliyim ben

100 de 50 oran
850 tl
vakıfa git annenle kendi üstüme almak istiorum de hallederler heralde

zihinsel engelliye açıköğretim liseye kayıt ediyorlamıki

selamün aleyküm ya bir şey sorucakdım ben zihinsel engelliyim yüzde 50 raporumda vardır açık öğretim düz lise okuyorum sınavlarına giriyorum 5. döneme geçdim 2016 diplomamı alıcam mezun olucam ve 3 aydan 3 ara özürlü maaşi alıyoruz ya devlet veriyor benim annem alıyor özürlü maaşimi ptt ye gitdim derdilerki aralıkda özürlü maaşi almışsınız annenle beraber ocak ayında özürlü maaşi alamazsınız birde mart ayında özülü maaşi alıcağimi söylediler 3 aydan 3 ara böyle derdiler bu doğrumudur ocak ayında önceden özürlü maaşimi alıyorduk annemle beraber şimdi neden alamıyoruz sorucakdım ve PTT YENİŞEHİR ŞUBESİ, ERZURUM, PALANDÖKEN Adres: Solakzade Mah. Atatürk Cad. 1. pazar Kompleksı Sok. No: 1, Palandoken, Erzurum, Türkiye bana yardımcı olun lütfen haca nasip olusunuz amin

yılbaşı nedeniyle ocak ayında alacağın maaşı aralıkta almışsınız birdaha vermezler tabi martta alacaksın bidahaki maaşını

aralıkda almadık ,ki biz özürlü maaşimizi bir yanlışlık olması gerekiyor bence

aralık ayından önce özürlü maaşimi aldık biz annemle hangi ay aldık unutdum sonra anneme sorayım buradan yazarım aralık dan önce hangi ayda aldık özürlü maaşimi buradan yazarım

niye barzı özürlüler maaşlarını aldılar ocak ayında yılbaşila bir ilgisi aralık ayıla bir ilgisi yokmuş

sen annene bi sor bakalım kesin çekmiştir o senin haberin yok

sorucam fırsanı kolluyorum eğer çekmişse bana niye özürlü maaşimdan para vermedi başka birşeyemi harcadi yoksa bana söylemedi gizli birşeyler yapmışdır böyle düşündüm hama ptt çalişanları derdi helal olmaz annem özürlü maaşini aldısa harcadısa sana sormadan sana özürlü maaşindan vermedise böyle derdler allahdan korksa böyle yapmaz annen derdiler

ben doğrusunu öğreniyim buradan yazarım sonra

ben bir şey daha sorucam ben yatalak değilim fenç değilim elim ayağim turtuyor her işimi kendim görüyorum ve zihinsel engelliyim beyinden ve 18 yaşımı birtidim kendi özürlü maaşimi kendim almak isdiyorum nasil yapacam kara vasisi annem üzerine yapılmış önceden bunun değişmesi için karar vasisim annem olmasın ailemden kimseler olmasın ben kendim alayım özürlü maaşimi böyle olmasını isdiyorum

bana bacılarım ablalarım bakmıyor abilerim bakmıyor annem bakıyor geçen gün annem derdi oğlum sen yurtlarda kimsesizler yurtlarında kalacan sokaklarda kalacan ürüm sürüm olucaksın böyle derdi ve bana bacılarım annem söz sarıyor özürlü beyinsiz herşey diriyorlar bana ne yapmalıyım sence babamı kaybetdim yetim kaldım öksüz kaldım ve babam hiç birşey bırakmadı bana ve annemede evin tapusu bacımda ve babamın emekli maaşini bacım alıyor annem okuma yazma bilmediği için ve benim özürlü maaşimi annem aldığı için babamın maaşini annem almıyor babam ölmeden evvel bacım babamın elinde kimliğimi aldı evin tapusunu aldı soyup soğana çevirdi sonrada babam kaldıramadı fenç oldu yatalak oldu sonra yoğun bakımda makinelere bağlıdı daha daranamadı öldü benden ailem sakladı ellerden durdum derdiler babam ölmüş ve babamın gözü açık gitdi babamın mezarının yerini bilmiyorum ve bacım benim özürlü raporumu kimliğimi ve özürlü maaşimi elimden almak isdiyor sonra beni kapılarda kalmamı ürüm süüm olmamı isdiyor ve bacım babamdan ölmeden evvel aldığı tapu evin tapusunu şimdi tapu dairesine gitdim babam anneme bana hiç birşey bırakmamış ve 2 milyar olsun evin tapusu annen üzerine yapılsın diyor ve bacım annemi beni kapının önüne atıcağini söylüyo babamın emekli maaşini alıyor bacım evin urufağini alıyor elektirik su doğal gazı ördüyor ama eve urufak ne alıyor gömedim belkide almıyor ve bacım yetim parasıda alıyo babamın parasından evlenene kadar alıcakmış diğer bacımda alıyor yetim parası ve babamın emekli maaşinin karrtı var şifresi var bacım gidip bankamatikden çekip alıyor babamın maaşini ve anneme hiç para vermiyo babamın emekli parasından ve ben özürlü maaşimdan anneme 200veya 300 veriyorum hep özürlü maaşimi alınca ginede annem bacımlarım bana söz sarıyorlar daranamıyorum

sende kendine iyi bak yarın yazarım sana hayırlı akşamlar sanada

bacım özürlü maaşimi alısa kmliğimi alısa ben daranamam üzülüyüm yatalak fenç oluyum hama bacımın yapdıkları yanına kalmıya allahım hakkından gele bacım bana özürlü kardeşine ne yapıyorsan allah görüyor izliyor yukarda allah var elbet birgün hakkından allahım gelir bende göreyim inş amin terz varkitde amin

beni öldüreceğini söylüyor bacım ve bana etmediğini bırakmıyacakmış dünyarı başima yıkacakmış diyo benim kim olduğumu anlıyacaksın özürlü seni beyinsiz seni gö bak sana neler yapacam bacım diyor bana korkuyorum can güvenliğim yok bıcakla üstüme yürüyor bacım beni korkutuyor dert sahibi olmamı üzülüp isdiyo allahım bana kapı aç güneş yüzü göster bir kapı aç bana kurtulayım bana iş ver allahım çalişiyım kurtulayım bacımın elinden amin

bacım babamıda öldüdü kendisi dünerin söyledi derdi öldüdümde kurtuldum baba kartılı babamdan ne istedi herşeyini aldı babamın sağken allah sora bacıma dilerim hapise girer veya hapise girmezse allahım hakkından gele bacımın amin

annemide dövüyorlar vuruyolar etlerini bukuyolar anneme bıcaklıyacağini öldüreceğini söylüyo bacım annemnde can güvenliği yok bacım bunları yapıyor

düşürene kadar arayacağim zaten

eğer işin içinde bu gibi şeylerde varsa o zaman 155 i ara

Metin,
öncelikle şu maaşın hakkında tam bilgilen. En son Aralık ayında maaş aldınız. sonraki maaşı da Mart'ta alacaksınız. Çünkü 2022 engelli aylıkları 3 ayda bir ödenir. Aralık, Mart, Haziran ve Eylül'de alabilirsiniz ancak maaşları. başka ay alamazsınız.
maaşı kendin almak istiyormuşsun. 18 yaşını bitirdiğini söyledin ama?
eger 18 yaşın altındaysan sen kendi adına maaş alamazsın erişkin olmadığın için. bunun vasilikle alakası yok. 18 yaşını doldurduktan sonra kendi adına alabilirsin ve başkası maaşını alamaz. çünkü 18 yaşını doldurduktan sonra annenin aldığı maaş kesilecek. sen de gidip kendin bizzat vakfa gideceksin 2022 engelli aylığına başvuracaksın. sonra da sen kendin PTT'ye gidip maaşını çekeceksin.
şimdi doğum yılını ay, gün ve yıl olarak yaz. Nufus cudanında ne yazıyorsa onu. ben bir bakayım 18 yaşını doldurmuş musun?

ben özürlü maaşimi alamadım hala aralık ayında verilmiş özürlü maaşi ve ocak ayında almam gerekiyordu özürlü maaşimi anneme sordum annem almamış bunda bir gariplik var artık ve T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı erzurum ve 2022- Engelli Maaşı Öğrenme ve 2022 Özürlü Maaşı Sorgulama TC No ile Şifresiz ve ENGELLİ MAAŞI SORGULAMA ve 2022 Özürlü Maaşı Sorgulama ve erzurum ptt PTT PALANDÖKEN Şubelerisine gitdik annemle beraber ve YENİŞEHİR ŞUBESİ SOLAKZADE MAH. ATATÜRK CD. 1.PAZAR KOMPLEKSI SK. NO: 1 orada çalışanlarda bakdılar aralık ayında yılbaşı nedeniyle verilen özürlü maaşi ocak ayında verilmemişdir bana aralık ayındarda verilmemişdir bana şimdi ben ne yapacam yardımcı olun ben mart ayınımı bekliyecem şimdi ben aralık ayında ve ocak ayında özürlü maaşimi almadım annemde almamış bana yardımcı olun haca nasip olusunuz amin açık öğretim lisesi düz şubat ayında 2 ,14 de kayıt yenileme yapmam gerekiyor 25 tl ziraat bankasına yatımam gerekiyor ama yatıramıyacam çünkü özürlü maaşimi almadım hiç param yokdur ben o zaman şubat ayında kayıt yenileme yapdımıyım böyle olucak ne yapayım allahım bana yardım et bir yol göster bana bir kapı aç ne olur yardım et bana amin

Uydunet kullanıyordum internet borcum vardiye 2 ay internetim de kapanacak özürlü maaşimi alamadığım için

taha sana yukarıda bir soru sordum önce o soruyu cevaplar mısın ablam?
doğum yılını ay gün ve yıl olarak yaz.

ben annemle beraber gitdim aldım özürlü maaşimi haberiniz olsun bu ay ve ben 1981 doğümluyum yaşım büyükdür ve 18 yaşımı çokdan geçdim ben erişkin bir zihinsel engelliyim ben 1981 doğümluyum ve 19 temmuz ayda 7 ay nufus cuzdanımda yazıyor benim

melek abla ken özürlü maaşimi kendim alamıyorum vakifa baş vurdum derdilerki annen almak zorunda maaşini hama bu biraz mantıksız bence ben niye alamıyorum mahkemeye dilekçe bile göndedim verdim geldi yazıyorki metin kaçmaz kendi maaşini kendisi almak zorunda annesi nasil alır bunda bir gariplik var anlamadım

annemin aldığı bana özürlü maaşi neden kesilsinki kesilmez deriyorlar sadece annem gelip parmak basacak veya imza atacak formu doldudum ben vakfın verdiği sonra ben alıcam özürlü maaşimi ama annem gelmiyor imza atmıyor ve parmak basmıyor devlet diyor vakfındaki abiler diyorki yatalak değil kendi işini görebilir yor evlatdım her işini görüyor zihinsel engelli kendi maaşini kendi almasi gerekir

Taha, sadece sorduklarıma cevap verirsen daha kısa sürede sorununu çözeceeğiz. karışık anlatıyorsun çünkü.
öncelikle 18 yaşını doldurmuşsun. 2022 aylığı senin adınadır. annen alamaz. ancak annen vasin ise senin adına olan maaşı pTT'den vasilik kararını göstererek çekebilir.
o yuzden soruyorum annen vasin mi? mahkeme kararıyla vasilik annende mi?

2022 aylığı mı Yetim aylığı mı tercih etmeliyim?

ben yüzde %50 özürlüyüm raporumda vardır zihinsel engelliyim 2014 yılında babamı kaybetdim yetim ve öksüz kaldım mekanını allahım cennet eylesin amin babamdan yetim aylığı alabilimyim ben sizce ne kar alıyım ve bunun için neler yapmalıyım eğer yetim aylığı az veriyorlara almıyım sizce ne kadar veriyorlar ona göre alayım dilekçe vereyim ve annemin üstüne kara ve vasisi annem özürlü maaşimi annem alıyor sizce özürlü maaşim keserlermi devlet babamdan yetim aylığı alısam sizce kesilimi yoksa babamdan yetim aylığı almıyım özürlü maaşm annem alsın yeterli bana eğer babaman alacağim yetim aylığıla ilgisi yoka özürlü maaşimia alayım yetim aylığımada sizce hangisin alayım bir fikir verin hama özürlülere yetim aylığı çok az veriliyor o yuzden almıyım diyorum sadece özürlü maaşimi alayım yeter değilmi

benim özürlü raporumda önceden yüzde % 70 yazıyordu sonra ne oldursa % 50 yazdılar ve itiraz edebilmiyim yuzde 70 olsun diye veya 2010 aldık raporu yenilenmesi gerekiyor 2016 yılında itiraz etsem yenilenmesi veya yenilense bile gine aynı özürlü maaşimi alabilimiyim maaşim kesilmez değilmi

2022 maaşımı kestiler. Ne yapabilirim?

bana yardım edin lütfen haca nasip olusunuz amin

erzurum kaymakamlıkğı palandöken sosyal yardımlaşma geldiler özürlü maaşimi kesdiler
raporum var sürekli yazıyor %50 ve karar vesisi de annemin üstüne annem alıdı özürlü maaşimi kesdiler ve ne yapmalıyım ben ve özürlü maaşimi annem nasil alacam bir yol gösterin

birşey daha soracam babamı 2013de kaybetdim yetim ve öksüz kaldım mekanını allahım cennet eylesin amin babamdan bana birşey kalmadı ve annem sgk dan babamın maaşini alı bir milyar ve bir bacımda yetim maaşi alı babamdan 5 milyar ve sgk dan aradılar drediler metin kaçmaz özürlü rporu %50 sa daha fazlasa engelli olduğu için babasından yetim maaşini alır ama fazla alamaz 200 veya 300 alır
ama buda 3 ay sonra devlet keser ve babasından yetim maaşi alması için metin kaçmazın çalişamaz iş göremez ağır rapor alması gerek diriler aile sosyal politikalat diri almasın çalişamaz raporu metine devlet kurarla iş verir ortaokul diploması var
ben babamdan yetim maaşi almak isdemiyem özürlü maaşimi tekara almak isdiyem bunun için neler yapmalıyım
2022 özürlü maaşi için raporum geçerlidir hala ben ne yapmalıyım ben ne yiyecem ne içecem devlet özürlü maaşimi kesdi ve ortalıkda kapılarda kalmak isdemiyem ürüm sürüm olmak isdemiyem devlet diri bunun annesi yarın birgın ölüse bu özürlü kapılarda kalır bacıları evli abileri evli kimseler alıp bakmaz bu özürlüye ne olucak bana ne olucak allahım bana bir kapı aç amin bir kapı kapatısın bir kapı aç bana ve rızık kapımı devlet kapatdı özürlü maaşimi kesdi
mağdur durumdarım dardayım zordayım ve gün doğmadan nelar doğar bana güneş doğar değilmi umutlarımı kesmedim ümitlerimide kesmedim duryarlı olun bana bu yazdığım konula ilgili bir yol gösterin ne yapmalım sizce haca nasip olusunuz amin e posta adresime hotmail ve facebook hesabımdan özelden mesaj yazın gönderin ve lütfen haca nasip olusunuz buradan yazın veya bekliyem
metin kaçmaz zihinsel engelliyim raporum var dır %50 ve 0536 646 76 58kontorum yok mesaj yazıp göndemem yok ördemeli limitim var bana yardım edin telefon açın veya telefonuma mesaj gönderin bana yardım edin haca nasip olusunuz amin

bana yardım edin

Kalem İyi günler ablacım size bir sorum olacak benim raporum tarihi 2010 yazıyor ve raporum yenilenecek sağlık kurulundan rendavu verildi pazartesi günü verildi ve ben%50 zihinsel engelliyim ve sürekli yazıyor eski raporumda ve derdiler yenilenmesi gerek raporun ve psikiyat doktoru heyet alıcaklar beni ne sorar sence bilmiyem ben sorayda anlamıyamda ve 1,gözhastalıkları 2 kulak.3burun 4noroloji ve dahiliye ve ruh hastalıkları ve boğaz ve beni asker hastanesine gönderilemi muayane için gitmeme gerek varmı ve hastanenin baş hekimi şefi kimse görevli yardımcısı muduru ve karar vasisi annemin üzerine ama annem bunu itiraz etmek isdi diri sen alısın özürlü maaşini ve mahkeme karar no 2006 yazı ve karar 2006 yazı ve rapor sevkide alınmalımidir ve 199 tarih yazıyor ana bilin dali ve vasi tayın yenileme yazı veli tayin edildiğinden annesi ve yazı rapor sence kaçgüne veriler herşey bitdikden sonra erkenmı yoksa geçmi 23 gun sonramı verilir ve karar ve mahkemenın verdikleri ve yenilenmesine gerek varmıdır mahkemeye çıkmam gerekimi ve yaşım büyük ve 18 yaşımı birtdim çokdan 1981 doğumluyam benimin üzerime yapsa annem ben alsam özürlü maaşimi sorun olmaz değilmi yapalarmı ve yoksa yapmazlar annem yine olsun karar vasisi benim birde bunları yanıtlasan çok seviyem haca nasip olusunuz amin

tekrar özürlü maaşimi alımıyım ben raporum yenilenecek ve %50, di düşermi yoksa yükselimi arcep :% 60 veya %69 sizce bilgi verin lütfen özürlü maaşim atarmı sence ne kadar veriler bilginiz varmı bilgiler verin

benimkinidie kestilervalla malamat oldum ne yapacam batsın bu dünya ...
zalımlar engellinin 3 aylıı kesilir mi hiç ? çok zor durumdayım neyapacam ??

vermal

% 40 ve ustu engelli sağlık kurulu raporu alırsan vasin olan annenle birlikte vakfa (SYDV) gideceksiniz ve 2022 engelli aylıgına başvuracaksınız. aylık senin adına baglanacak. annen vasin oldugu için aylıgını hukuken çekebilir. aça çekmesini istemiyorsan PTT şubesine kendin gidip T.C. kimliğinle birlikte 2022 engelli aylıgını çekebilirsin ablam.

hanede kaç kişi kalıyorsunuz? eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altındaysa sana 2022 engelli aylıgı baglanacaktır.
daha yüksek engelli aylıgı alabilmen için rapor oranının % 70 ve ustu olması gerek. rapor aldıktan sonra tekrar yazarsın durumunu degerlendiririz. sen hanede kaç kişi yaşadıgınızı ve yaşayanların aylık gelirlerini yaz hane gelir hesabınızı yapayım ben de bu arada.
GND
eger işten çıktıysan ve çalışmıyorsan tekrar vakfa başvuracaksın. hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altındaysa 2022 engelli aylıgı yeniden baglanacaktır sana. zaten başka başlıkta da yazmışsın orada da cevap yazmıştım sana.

Kalem

Merhaba adım metin kaçmaz erzurum dan yazıyam %50 zihinsel engelliyim raporumda vardır ve 2013 de babamı kaybetdim ve yetim ve öksüz kaldım mekanını allahım cennet eylesin amin
annem parkirson hastasıdır eli ayakği titriyor fizik tedaviye gidiyor allah şifasını versin amin

açık lisesi düz sınavlarına giriyem öyle bana bir yardımcı olun
ben yeni raporumu yeniledim %50 yazıyor raporumda ve zihinsel engelli ve 2016 Yılı 2022 Engelli Maaşı Kişi Başı Gelir Belli Oldu diyorsunuz da ya benim özürlü maaşimi kesdiler ve raporumu yeni ledim tekrar baş vurdum engelli maaşima
derdilerki gelir giderden dolayı maaşin kesildi ama benim babam öldükden sonra sgk dan annem babamın maaşini alıyor ve bacımda babamdan yetim maaşi alıyor sgk dan ve bana babamdan birşey kalmadı sgk bana hiç birşey vermiyor öncedende vermidi
zaten önceden engelli maaşimi annem alıyor du şimdide alıyordu karar vasi annemin üzerine de gelir giderden dolayı özürlü maaşimi kesdiler derdiler bir evde ailede o evde 2 kişi alıyor maaş sgk dan annen ve bacın alı sen özürlü maaşini alamazsın derdiler kesdiler

ya ben özürlü maaşimi yazıldım hayır derdiler alamazsınız arcep tekrar başvusam raporum yeniledim verirlermi özürlü maaşimi ve aralık ayında aldım ve ocak oldu vermediler özürlü maaşimi ve şubat ve martda alıcam değilmi verirlerse özürlü maaşimibir
bana yardımcı olun bana özürlü maaşimi annem martda alabilirmi bilgi verin bana e postamdan mesaj gönderin veya buradan gönderin bekliyem benim yaşım büyük 1981 doğumluyam özürlü mamaşimi verirlermi

annem babamdan bu kadar alı sgk dan abla 1000 TL

gelir giderden dolayı kes
ildi derdiler başvurduk yine red edildi

özürlü maaşim kesildi

metinim
ablam. annen 1000 Tl alıyor, bacın 500 TL.
hanede 3 kişi yaşıyorsunuz.
bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 1500 / 3 = 500 TL oluyor.
hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 392,49 TL'yi geçtiğinden dolayı sana 2022 engelli aylığı baglanmaz. zaten aylık talebin de muhtaç olmama sebebiyle reddedilmiş.

sağlık güvencen halen 60/c 3 GSS kapsamında görünüyor. 2022 aylıgı alanlar bu sağlık güvencesinden yararlanır.
fakat 2022 aylığın kesildiği için yakında bu 60/c 3 GSS de sonlanacak.

bir sorum daha var. vasilik kararı var mı hakkında?

mahkeme kararı var annemın üstüne karar vasim annemdir benim

60/c 3 GSS sonlamasın diye ne yapmalıyım abla cep numaramı versem bir arasan

muhtaç durumum var abla benim açık lisesi okuyam yedek salonda alınıyam raporum yeniledik piskiyat %61 verdi göz doktoruda rapor verdi bana %25ve piskiyat teshis kordu 70 ağır özürlü yok sürekli değil

kalem aBla cevap verin bana bir ne yapacam

Üst Alt