Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neden bu dönem özürlü maaşımı alamadım?

metinim

ablacım anlattıgın gelirlerden başka gelir, mal mülk yoksa GSS gelir testi sonucunda G0 çıkarsın ve 60/c 1 kapsmında GSS'lı olursun.

anlattıgın gelirlere göre hesabı yaptım. ailede kişi başına düşen aylık gelirin 549 TL altında oldugundan dolayı GSS gelir testi sonucun G0 çıkar. buna göre de 60/c 1 kapsamında GSS'lı olursun. bu da eski yeşil kart gibidir ve primini devlet öder. aynı 2022 aylıgında yararlandığın 60/c 3 GSS gibidir bu da.

bu günlerde sık sık e-devletten sağlık provizyon sorgulaması yap ve 60/c 3 GSS değişince bana değişiklikleri yaz. seni yönlendireceğim ben.

2022 aylıgının tekrardan sana baglanması için hanede 4 kişi olmalısınız. eger haneye bir kişi daha alırsanız ve sizle yaşarsa bu durumda 2022 engelli aylığı alman mümkün. ama bu kişinin ikametgahı sizle olacak ve sizle yaşayacak.

kalem abla bana sgk dan geldiler abla derdiler çalişamaz iş göremez rapor alısa raporu %161 metinin babasından yetim maaşi alabilir böyle birşey varmı bu belge alısam raporu ne olucak bana devlet iş verirmi bana vermezmı

bana derdiler babamdan yetim maaşi almak isdemisen se ben almak isdemedim derdiler özürlü maaşi alman için bacının evlenmesi gerek annen ve sen olusanız alısın sen özürlü maaşin tekrar

kalem abla facebook kullanımısan beni ekle facebookdan

metinim
ablacım elbette malul olduğuna dair bir rapor alırsan sen de yetim aylığı alabilirsin. yetim aylığı bağlanırsa 60/f kapsamında GSS sağlık güvencen de olur ve bu yeşil kart gibi olmaz, daha avantajlıdır. üniversite hastanelerinden, özel hastanelerden yararlanabilirsin bu durumda.
eger yetim aylığı baglatmak istersen sgk'ya gideceksin ve babandan yetim aylıgı baglatmak istediğini soyleyeceksin. sgk da seni maluliyetinin tespiti için yetkili bir hastaneye sevk edecek. sevk edildiğin hastane, maluliyetinin tespiti için rapor düzenleyecek ve kuruma gönderecek. sgk sağlık kurulu bu rapora bakacak ve malul olup olmadığına karar verecek. eger malul oldugun yönünde karar verirse yetim aylıgı alabileceksin. aksi takdirde mümkün değil.
yetim aylığı için elindeki engelli sağlık kurulu raporu işe yaramaz. maluliyet tespitinde maluliyet cetveli'ne göre düzenlenmiş SGK sevkli rapor çıkartmak gerekir.

ablan evden ayrılsa bile şu şartlarda sana 2022 aylıgı baglanmaz. çünkü annenin aylık geliri 1000 TL imiş. eger 2 kişi kalırsanız yine hanede kişi başına düşen aylık geliriniz muhtaçlık sınırı olan 392,49 TL'yi geçiyor.

sana yetim aylıgı baglanırsa 2022 aylıgı alman mümkün değil.

kalem abla raporum 161 gözden verdiler piskiyatdan sgk dan getdik ve yetim aylığı için derdiler senin çalişamaz iş göremez beğlesi alman gerek bunu alısam hayatım karayacakmış geleceğimde devlet bana iş vermezmış bu engellilerin çalişmaını engellimiş sgk öyle derdiler bende çalişamaz iş göremez belgesi alısam babamdan yetim maaşi alabilimişim yoksa alamam babamdan birşey kalmadı ev annemin üstüne değil babam benim üstümede yapmamış bacım diri vermem yetim maaşimdan okuyam annem diri ev zor getidiyem ne olacam ben bu durumda

kalem abla ne yapacam ben yardım et bana özrlü maaşi alamıyam yetim maaşida raporum var 2 yıl geçerli ne olucam ben gelir gider testide yapıldı sgk dan ve sosyal yardımlaşmadan geldiler metin kaçmaz engelli maaşi alamaz annesi yetim aylığıda alamaz annem diri babandan 500 alsan yeter ama annemden kesicekler sgk dan maaşini alıya babamın o zamanda evin rızkı kesilmiş oluyor annem nasil evi gerçidiyecek bacım vermez 500 tl yetim maaşinden diri vermem evlenecem ben vermem ne özürlü kardeşime nede kimseye vermem annem zor evi geçindiyi kalem abla özürlü maaşimdan bana 3 aydan 3 aya 300veya 400 veya 500 tl versler olurmu arcep böyle başka çağre yok

başvursam özürlü maaşina

@Kalem abla herşey için tşkür ederim haca nasip olasın amin

kalem abla çağresiz kaldım bacım vermi anneme diri vermiyeceksin özürlüye babamdan yetim maaşi verisen bir nasil gerçineceğiz verme zaten ben evlendiğimde bu evden haneden getdiğimde zaten alamıyacak dir babamdan yetim maaşi devlet verdi verdi özürlü maaşini alır vermezse ne olursa olsun umurumda değildiri kormıh annem sgk ya gelsin benle babamın maaşini annemde al ama bacım elinden alı annemin ve eve mutfakga urufak alı getiri diri özürlü kardeşim görmezsin ve bana bacım diri sana ekmekden yemekeden men ederim kapıra atı beni komşular görü annemin elinden evin anahtarını alı diri özürlü kardeşime anahtarı vermiyecen bu ev ona kalmayacak vermiyeceğiz kapılarda kalsın bana bacım diri belki annem ölür yaşamaz bak babanda öldü getdi kimsen kalmadı bizde evleneceğiz gideceğiz saNA bakmayız sen yurtlarda kalıcan kapılar bu evi babam üstüme yapmadı annemin üstünede evin tapusu bacımda annemede vermi saklı diri gider özürlü kardeşime evi üstüne yapar yapmıyacaksın diri bacılarım diri bakmak zorunda değilir ve bana bir tabak ekmek yemek veri 2 ci tabak yok aç kalıyam devletde getdim derdim sen özürlüsen inanmılar bana karnıtdıtla diriler evde geldi bakdılar annem bacımı savunu diye annem derdi yalan söylüyor o rahatsızdır ve getdiler sonra anneme derdi özürlü kardeşime bir dilim ekmek bir tabak yarısında yemek vericem aç kalsınki ölür gider belki benim ölmemi isdiler ve bu annem inkar edi ama allaha can verdiğinde allah soracak bacılarımı savunu beni savunmu diri ne olusan ol ben ne yaparım kimsesizler yurtlarına giderim abla kalem abla

babandan annem vermi bacım vermi sgk diri annen vermidiği için bacında vermiler yetim maaşi babanda alamazsın sağlık guvence var ama vermiler ben ne yaparım devlet irleyde özürlü maaşimi verirmi babam öldü mezarını yapdımadılar sgk babamın mezarlığı yapılsın diye para verdi annem getdi diğer bacıma verdi düğün salonu tutdu nişan ve düğün yapdı getdi sgk diri bacısı var diğeri bekar ona çeyiz parası alması için evlenise özürlü kardeşi yetim maaşi almasın verilmez çeyiz parasını alamaz diye ve bana babamdan para vermiler bacım annemde allahda onların elinden ala başka birşey demem beni düşünmiler abla neydim aramızda kalsın derstliyem kalem abla allah kapı aça bana amin

@metinim
ablacım yetim maaşı baglanabilmesi için malul olduguna dair rapor düzenlenmesi gerek. sgk'daki memur sana bu raporu alırsan çalışamazsın hiçbir şekilde demiş. elbette çalışabilirsin ablam. sadece eger yetim aylığı baglanırsa ve çalışmaya başlarsan yetim aylıgın kesilir. ama çalışmayı bırakırsan tekrar baglanır. alacagın rapor çalışmana engel değil. malul olup çalışan çok engelli var. bu konuda rahat ol.
yalnız yazılarını dikkatle okudum. bacın sana eziyet ediyormuş. yemene bile karışıyormuş. bu anlattıkların ciddi bir sorundur. şimdi burada anlattıklarını, yani bacının ve annenin yaptıklarını alo 183'ü arayıp anlat. alo 183 haftanın 7 gunu 24 saat ücretsiz olarak hizmet verir. alo 183'ü ara ve bacının yaptıklarını, seni aç bıraktıgını, evden dışarı attığını, seni savunmasız bıraktıgını çektiğin tüm eziyetleri anlat ve sana yardımcı olmalarını iste. alo 183 gerekli kurumlara haber verip sana ulaşmalarını sağlayacaktır. bu durumda ilgili kurumlar hanene gelip anlattıklarını inceleyecektir.
alo 183'ü aramayı unutma ve gelişmlerden beni haberdar et.

bu acil bir mesele oldugundan diğer konulara şimdilik girmeyeceğim. senin sorunlarına aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünün acil et atması gerekiyor çünkü.
kurumdan evine gelen olunca gelişmelerden beni hemen haberdar et lütfen.
@metinim
ablacım alo 183'ü ben aradım ve anlattım. bana adres bilgilerin lazım. adresini özel mesajla yaz alo 183'e bildireceğim. bildirdikten sonra kurumdan ilgili görevliler gelip anlattıkların üzerinden inceleme yapacaklar. bu arada hakların konusunda da sana doğru şekilde yönlendirme yaparlar.
şimdi bu mesajımı okuduktan sonra özel mesajla bana tam adresini yaz acil.

kalem abla aradım derdiler biraz daha sabretsin bacısı nişanlanmış evlenecek çeyiz parası az diye yapı annene bunları derdiler evlenir gider kurtulusunuz hanede annen ve sen kalısın anneden san birşey yapdımı bize hemen bildir yisin oldumu

metinim
ablacım özel mesajla bana ev adresini yazar mısın? bana güven sen. alo 183'ü arayıp haber vereceğim ve size gelecekler. senin sıkıntılarını benim anlatmam daha iyi olacak inan.

Yetim maaşı aldığım için 2022 maaşını kestiler..?

Kalem

özel kalem abla melek abla facebook sitesi aç sana facebookda özelden yazarım yaşadıklarımı buradan yazmıyım ne olur haca nasip olusun amin birde abla cep telefon numaran varmı varsa bana gönder özelden bende sana cep numaramı vereyim birşey olursa sana arıyım bana bacılarım birşey yaparsa yardım et bana 183 aradım inanmadılar bana bacımı annem koruyor inkar edi annem bacımın yapdıklarını karnıtdım yok elimde karnıt ispat olsa tamam ama yok daranamıyam evli bacım bize geldi bana tehdit etdi savurdu bak ortuyusan yerinden ederim seni seni rapor çıkartdırım akıl hastanesine deligömleği gidiriyim kapatdırım dir bana ve diğer bacım diri bak babam öldü sıra annende annede yaşıyacağimi belli değil bacım bana diri annemin yaşıyacaği belli değil bacim diğer bacım derdi bak babam aldım elinden sıra annen geldi görüceksin bu bacılarımı koruyor inkar edi annem annem bana kalkmış diri ben ölecem sen kapılarda sokaklarda kalacan ürüm sürüm olacan ve bak yurtlarda ve kimsesizler kalacak bakım evlerinde kalacan sen bana bu annem bacılarım öğrendi anneme bu özürlüyü adam yerine korma ekmekden men et diri bakılara kor bu annem bana bunları diri ben kimseler inanmı allahım var allah bana kapı aça ama devlet bana özürlü maaşimi kesmesedi ben ordama eve ordalarına küçük kemara alıcakdım takdıracakdım karnıtdım oludu ispatdım ama devlet kesdi artık ne yapacam bilmiyem ama ben açık lisesi birtiyene kadar babamdan yetim maaşi verilse alsam lise bitdikden sonra ygs girsem ve üniversite kazansam 2 veya 4 yıllık o zaman abla babamdan bağlanacak yetim maaşini kesdisem devlet bana kurarla iş verirmi devlet dairesinde hastanelerinde dosya götür getirme ve öyle hayatım kurtulur bu evden getsem annemi götürecem yanımda ama bacılarımın anneme yaklaşmasını isdemiyem kormuyorlar annemi göreyim annemi bana arımak isdiler yanıma gelmesin 4 duvar içinde ne olusam olayım diriler benim babamın mezarını yapdımadılar bacım aldı sgk verdi babamın mezarı yapılsın diye para onu düğün salonu ve bacım kendine ev aldı babamın mezarlığını yapmadılar ya ben yetim maaşi alısam babamın mezarlığını yapdıracam ve fidanlık dikecem babamın mezarını uzak yere kormuşlarki gidip babamı mezarını görmeyim diye ya bacılarım şeytanın önde gideni diğer bacımda bir evlense rahat edicem ben annem ve ben kalıyoruz o zaman bacımda 2 side artık gelip getmezler bacılarım olmazsa annemle ben iyiyizde bacım geli eve evli gelmesine annemi ne dirise annem beni ekmekden men ediceğini söylü ve beni ordaya kapatılar gidilerdi deprem oludu ben korkuyordum insanlar dişarda ben ordamda 4 duvar içinde nasil çıkarım camdan atlasam sakat kalacam kimseler bakmaz korkuyam ordamı kilitlerler anahtarı alılar bana kova vermiş buna tuvaletin yap tuvalatın gelise ya banyo yapmama izin vermi o bacım olası diri babam sana heç bırşey bırakmadı ya bana söz sarı yoluna gele ne ekise onu biçer beni çok görü evlatları ola bana beyinsiz özürlü diri adam yerine kormuyor bende devlet iş versin ileyde çalişdiğimda bacım gelise işini görmeyecem orada milletin içinde bana söyledikleri ve bana yapdıklarını söyleyecem bak görsün oda olacak özürlü evlatdı olur özürlüyem diye beni isdemiler ya dişliyorlar ernişde bana beyinsiz diri ya o bacım ernişdere diri bunu adam yerine korma dalga alar et zevklen ya işde böyle bacı ya derdimi allah bili ya benim bacın diğeri nişanladı nişanlısını aldı geldi diğer ordaya yatdı kalkdılar heç nişanlı değillerdi o zaman daha sonra nişanladılar sonra evlendiler ama çocugu oldu aldıdı özürlü alocak demiş doktor aldıdılar sonra hamile kalmamak için kendikorumaya almış ve ernişde zengin ya diri kaynanam ölür kaynatamda ölür ernişdede ölürse ernişdeden ona birşeyler kalır dul parası ev veya çocuklarıda olusa irleyde aynı diri ve baba evine görü dönecekmış babamın parasını annein elinden alıcakmış aklına bak görüsen şimdiden babamın parasına göz dikmiş ya bacılarım şeytan abla ben diriyim inanmılar bacım bana derdi baban öldüdüm karnıtdin ispatdın yok annende hal ederim ispat yok karnıt yok ya özürlü maaşimi verse veya yetim maaşi alsam ilk iş küçük kemara veya mikrofun abiler gelip yerleşdirecekler derdi her ordaya sesleri dinleriz bacın alıyız jandamaya hapis cezası yer millete reyzil olular zaten insan babasını öldürümu çeyiz parası yetim maaşi için hele annesini öldümeyi kafasına kormuşsa dul parasını annesinden almak peşindese ya bacılarım babamı aldılar benden allahda kocalarını ernişdeleri kaynanasını ala bende göreyim derdim bacıma bak gör sen babamı öldüdün seninde allah kocanı ve kaynanan allah alsın bacım dellendi bana derdi görüsen seni ben hastanere kapatdımazsam banada bacın demesinler ne derlese desin bacım yapar abla ernişde hastanede çalişi ernişdele kafaya vermişler dur zamanı gelince bu kardeşin hastanere yatır sen rahat et annende ölür babndan kalan evde bizler ortuyuz diri ya aramızda kalsın kalem abla yazdıklarım ama kalem abla bana numaran ver bana birşey olursa sana haber vericem yardım et haca nasip olusun amin

Yetim aylığını 35 yaşımı doldurur doldurmaz keserler mi? yeni baş vuru rapıyam ve t.c. sağlık kamu hastaneleri kurumu erzurum ili kamu hastaneleri birliği genel sekreterliği bölge eğitim ve aratırma hastanesi başhekimliği sağlık kurulu muayene kağıdı rapor istek nedeni bu gunkı sağlık durumu hk. bölümler sıra no bulgular imza yazı sadace 596 orm(_075_30q10_070_5Qdlf5 vo/0.1 0.7 terhitli ) yazmış göz doktoru bana ve birşey sorucakdım yetim maaşi alabilmek için sgk dan hastanere sevk etdiler gözden psikiyatdan raporu çalişamaz iş göremez / raporu nasil olması gerek bir gösterin raporu sizde varsa elinizde ve t.c. ataturk universite si sağlık araştırma ve uygulama merkez mudurlugu erzurum sağlık kurulu muayene formu ve muayane oluş nedeni sgk yazısına istinaden skr ve rapor no ve sosyal guvenlık kurumu başkanlıgı t.c. il mudurlugu nenehatun guvenlık merkezi konu sağlık kurulu raporu durzenlemesi haksahibi kurumuzca yapılacak işlemlere esas olmak uzere 5510 sayılı kanunun 95 inci maddesi geregınce raporuru durzentenmesi gerekmektedir . ilgilinin muayane ve muşade masrafları ile gerek görülen tıbbı ve tetkık masrafları kurumumuzca karşılanacak olup müştehaklık kontrolu yapılmıyacakdır.bilgi edinmesini düzenlenen raporu mudurlugumuze gönderilmesini arz ederiz. sgk no ve sevk nedeni malulıyet tespiti için durum bildiri rapor süreklı iş göremezlık maluluk periyodıyık bulundukları yerden muayene gönderilenler başka yere ile luzum göster
ilmesi halınde 1 kişi sınırlı olmak uzere refakatçı nın doğru anlaşıldıgı takdıde istekleri nın gidiş dönuş ypl paraları zarurı masraf karşılıkları ve malulıyet tespitıyle sınırlı kalmak kaydıla test /tetkık ücretleri kurumca verilir. talep no

çaliştırılamayacağı işalanları ve çaliştırılmayacağı işlerin niteliği ne yazılması gerk sizce

1.ince el işleri kesici ve delici aletler in kullanıcaği ve ateşli silah veekipmanlar gerektiren işlerden uzun sure ayakda durmasını gerektiren duyan işlerde çalişamaz yazması değilmi

işitmeyi ve konuşmayı gerekdiyen işlerde ağır işlerde çalışdırılamaz yazmasıgerek değilmi

yetim maaşi almak için psikiyat raporu %kaç olması gerek sizce gözdende %kaç olmazsı gerek sizce

engelli sağlık kurulu raporu ön yuzu rapor tarihi 19.01.2016 ve psikiyat %150 verdı aynı veteşhısler f70 keratokonus h18.6 hafif mertal dasyon ağır değil hayır rapurun geçerlik suresi 2 yıl bu iptal olunmaz değilmi bu engelli raporudur diğeride aynı ve yeniside yetim maaşi almak içindir ve gözden %124 aldım kişinin engel oranı %162 artmışdır muracat tarıhı 4.1.2016 bu yeni birde eskisi varbuyazdığıma itiraz etdım önceden muracat tarihi 11.03.2010 ve yayın tarıhı 01.04.2008 ve sureklıdır hayır agırlıgı hayır ve geçerlik suresi boş yazılmamış ve %150 özürlü durumu na göre tum vucut fomksiyon kaybı oranı %10

bana bilgi verin lütfen kalem abla ve melek abla lütfen bekliyorum haca nasip olusunuz amin

kalem abla yardım edemısın bana haca nasip olusunuz amin yeşil kartım sonermışdı başvurdum ve yeşil kartlı oldum tekrar ve karbul edildi yeşil kartlıyam artık ve birde birşey daha sorucakdım sana Gelir Testi Bilgileriniz
Başvuru Tarihi Başvuran Kimlik No / Ad Soyad Gelir Tespit Sonucu Vakıf Adı Vakıf Adresi Vakıf Telefon No
26/02/2016 Metin KAÇMAZ G0 (Asgari ücretin 1/3'ne kadar)
Gelir tespiti yapılan tüm kişiler SGK tarafından tescil edilmeyebilir. Gelir tespiti aile bazlı yapıldığından, ailedeki bir kişi için yapılan gelir tespitinde SGK'ya ailenin tüm fertleri iletilir. SGK yalnızca diğer kapsamlardan tescili olmayan aile fertlerine ilgili gelir seviyesinden GSS tescili yapar. SGK'ya gönderilen bir birey başka bir kapsamdan provizyon alabiliyorsa (Örnek: SSK - 4a) o birey için iletilen gelir tespiti sonucu dikkate alınmaz. bu yazı bana e devletden gönderildi şimdi ben ne yapmalıyım kalem abla bana yardım et haca nasip olusunuz amin

kalem abla yardım edemısın bana haca nasip olusunuz amin tescil kapsamı 60/c32022 65 yaş provizyon tarihi 26.02.2016 ve katılım payı muafiyet hayır ve sorgu sonucu 0000 müstehaktır provixyon alabilir. yakınlık turu kendisi ve sigortalı turu diğer ve bu nu bana sgk dan verdiler sonra kaymakama sosyal yardımlaşmaya getdim vakfına ve derdiler açmaları gerek sgk get derdiler açsınlar derdim derdilerki kaymakamdan açık ve kapalı değil sgk açması gerek derdiler pazartesi veya salı çarşamba gel bakalım bunu dir bana birver abla kalem abla

metinim
sen uyelik sildirip tekrar mı geldin? ablacım çok uzun mesajların var. bunların hepsini dingin kafayla sonra okuyacagım. okuldan geldiğim için şimdi okusam da anlamam. daha once senin sorularını cevaplamıştım aslında. aynılarını tekrar yazmışsın sanırım.

yukarıdaki bilgileri e-devletten de mi sorguladın sen? verdiğin bilgilere göre sana 2022 aylıgı baglanmış. ayrıca sağlık güvencen de aktif durumda. yani 60/c 3 kapsamında GSS tescilin yapılmış senin. istediğin zaman sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsin:) ilaçlarını saglık güvencenden karşılayabilirsin.burada sorun yok ki.

bu arada sen 2022 aylığı almıyor muydun? yeni mi başvurdun ki?

2022 özürlü maaşi kesilmişdi tekarar başvurdum abla ve sosyal guvencem irleyde iptal olucakmış sgk dan derdiler ve sen babandan yetim maşi alamazsın başvurdun ama karbul edilmedi ve sosyal guvencen iptal edilecekdir sen yeşil kartlı olucaksın derdiler sg kdan

ilaçlarımı yeşil kartdan almamı söylediler sosyal guvenceden alamazsınki derdiler öyle birlgi gelmiş ama o bilgi yanlışdır sosyal guvencen senin yok derdiler sgkdan öyle birgi gelse deriz de senin yeşil kartlı oldugun açıklandı gelir gider test
i yapıldı özürlü maaşi almana karar verildi sosyal guvencen yok senin aktif ama aktif olan sonlandırılacak dir derdiler

metinim
yeşil kart diye bir şey yok artık. 60/c 3 GSS zaten yeşil kart gibidir ve primini devlet öder. bu saglık güvencen de 2022 aylıgı kesilmeden iptal edilemez rahat ol. 2022 aylıgı aldıgın sürece bu sağlık güvencesinden yararlanmaya devam edeceksin.

hastanere getdim muayaneye derdiler kardeş yeşil kartdan sonladırilmış başvurdum ve derdiler yeşil kartlısınız sosyal guven ce gibidir ama özürlü maaşini alıcaksınız kesindir

2022 aylıgı aldıgın sürece bu sağlık guvenceden yararlanacam demekdir anladım ok ver ama abla özürlü maşi alıyım değilmi ve yetim maaşina başvurdum çalişamaz iş göremez raporu heyetde vermediler derdiler iş görebilir ve özürlü maaşini alabilir

2022 Yardımı Grubu
Yardım Türü Yardımın Fayda Sahibi Yardımın Hak Sahibi Başvuru Tarihi Son Ödeme Tarihi Son Ödeme Miktarı Son Ödemenin Durumu Yardımın Durumu Toplam Ödeme Tutarı Vakıf Bilgisi
Engelli Aylığı METİN KAÇMAZ - 13/03/2001 04/12/2015 916,53 TL ödeme çekildi Reddedildi/Feshedildi (21/01/2016) (Muhtaç Olmama Nedeni İle) 24.299,78 TL e devlet den bu bilgi geldi daha yok

metinim
sen bugün sağlık provizyon sorgulaması yapmışsın e-devletten. bu sorgulama sonucunda 60/c 3 GSS'lı görünüyorsun. sağlık güvencen artık var ve aktif. 2022 aylıgı da baglanmış. 2022 aylıgı aldığın sürece de sağlık güvencenden de yararlanmaya devam edeceksin.
yetim aylığı ile ilgili sorularına daha önce cevap vermiştim. bu konuyu yetim aylıkları ile ilgili forumdan yaz. arkadaşlar sana yardımcı olur.
bir de senden ricam nolur soruların için ayrı başlık aç. orada tüm mesajların aynı yerde olursa sana daha iyi yardımcı olabilirim. burası da karışmaz hem. sürekli yukarıya bakıp cevap vermediğim soruları tarıyorum.

%163 rapor verildi bana zihinsel engelli agır değil hayır sureklı değil ve gözden %124 verdi ve teshirde kordu %70 ve zihinsel engelliyim%150 dı ve heyetde %163 vermişler başka yok raporumda

özürlü maaşina başvurdum cevap bekliyem gelmesini

metinim
e ablacım ya, sen en son aralıkta 2022 aylığı almışsın. aylıgın da muhtaçlıktan çıkman nedeniyle feshedilmiş. bu durumda senin 2022 aylıgı mart'ın başında kesilecek. 2022 aylıgı kesildikten sonra da 60/c 3 kapsamındaki GSS da sonlanacak.

şu an saglık guvencen aktif ve devam ediyor. lakin mart başında 2022 aylıgı kesildikten sonra sağlık güvencen de iptal olacak.

başlık nasil açarımki abla bilmiyemki öğretseniz ve özür dilerimde ben yeni üye olmadım vardımda siteye giremidim şifremı unutmuşdum yeni hatıladım kusura bakmıyasın özür dileri
m

metinim
2022 aylıgı kesilmeden başvuru yapamazsın 2022 aylıgına. nasıl başvurdugunu söylüyorsun ya? hem ben sana ne dedim? soruların için ayrı başlık aç demedim mi? buradan yazma. ayrı başlık aç. sorularını oradan sor. burada her şey karışıyor sana doğru dürüst yardımcı olamıyorum. baksana, 2022 aylıgın kesilmiş senin yeni fark ettim!

2022 aylıgı mart'ın başında kesilecek.yazdında ben daha yeni başvurdum nasil kesilecek lakin mart başında 2022 aylıgı kesildikten sonra sağlık güvencen de iptal olacak.böyle olursa ben ne yapacam sence abla özürlü maaşi verilmezmi bana ve sosyal guvencem iptalolusa ben babamdan yetim maaşinamı muracat edicem muracat etdim vermdiler çalişamaz iş göremez raporu bana derdile r çalişabilir öüzürlü maaşi alsım sgk derdi %163 üstünde biraz olsadı ve çalişamaz iş göremez verilsedi belki alıdı ama verilmemiş o yuzden özürlü maaşina baş vursun dervamlı raporu yeni 2016 %163 verilmiş zihinsel engelli o zaman ne olucam ben abla özürlü maaşim kesilise verilmezse babamdan yetim maaşi verilmi ne olacam ben sence?

kalem abla anlamıyam ben başlık nedir konu başlığı dirisen anlamıyamki özür dilerimde

kalem abla bacım yetim aylığı ve aylığı 570,55 tl ek ödeme miktarı 28.53 tl birikmiş ödeme yok toplam 599.08 tl kesıntı yok net ödenet 599.08 tl aylık tutayı yetim aylığı ve annemde dul parası alı aylık 1.141.08 tl ve ek ödeme miktarı 45.64 tl birikmiş ödeme yok toplam 1.186.72 tl ve kesinti 22.75tl net ödenet 1.163.97 tl 6.75 tl ilaç kesintı sı ve 10.00tl muayane kesintısı 6.00 tl reçete katılım payı 2016 şubat ayı için aylıgınızdan yapılan kesinti detarı yukarıdadır.bu bende verdiler sgk dan abla

65 maaşı nekadar ben 65 yaşıma geldiğimde baş vursa alımıyım neler gerekiyor belgeler ve yaşlılık raporumu alıcam bilgi verimisiniz kalem abla engelli 65 yaşında 65 maaşi alabilirmi sizce ?

kalem abla çalişamaz iş göremez raporu alsam süreklımı sureksizmı ve %44 olucak yoksa %kaç olması gerek ve çalişamaz iş göremez raporumda direlim çalişamaz yazması gerek ve Raporda Çalıştırılamayacağı İşler Bölümü Boş ve
ince el işleri ,kesici ve delici aletlerin kullanılacağı ,ve ateşli silahlar ve ekipman gerektiren işlerde çalışamaz veçalıştıramayacağı işlerin niteliği:ağır işler

istihdam kısmı ise boş. şizofen değilemde şizofen raporu alsam ve uzun sure ayakda duyan işlerde görmesi gerektıen iş alanları da çalışdırılamaz işitme konuşmayı gerekdıren sorumluluk gerektiren işlerde çalişamaz şimdi aldığım rapor gözden %124 vermiş teshis 70 kormuş ve z
ihinsel engelliyim %150 artmış %163 olmuş ağır değil hayır sureklı yazmı engellı raporumda bunu itıraz etsem getsem başhekime ve raporuma çalişamaz yerleri boş bırakılmış dersem olurmu heyetde yazarlar değilmi bu engelli raporum yeterlı olur değilmi başka rapor çıkartmıyım çalişamaz iş göremez raporu derdiler engelli raporun var itiraz et ona çalişamaz yerleri boş diye doldurusun onu yazsınlar yeterlı oda geçer derdiler çalişamaz iş göremez raporu gibi ve bilgi verisen çok seviniyem

şizofen özürlüye çalişamaz derecesi %80 verilermiş banada verilimi arcep

metinim

tüm mesajlarını baştan sona okudum. sana yardım etmemi istiyorsan sadece sorularıma cevap ver ablam. vakfa başvuru yaptıgını söyledin. vakfa hangi tarihte gittin? senin aylıgın halen devam ediyorken senin başvurunu alamaz vakıf. ama sen vakfa gidip başvuru yaptıgını söylüyorsun?

lütfen sadece sorularıma cevap ver. başka konuda yazma. zaten 4 sayfalık yazmışsın. gerekirse ben eski yazdıklarını okurum. aynı şeyleri yazman konuyu dağıtıyor.

KALEM hanım bu arkadaş resmen dalga geçiyor bir yetim maaşı alıcam diyor bir2022 masşı alıcam diyor şuna söyle ikisini birden alamazsın arkadaş zihinsel engelli yim diyor benden akıllı bu kadar kelimeleri nasıl buluyor hayret :

Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlanabilmek için gelir kriterleri | Ocak 2016 kalem abla sgk ve sosyal yardımlaşma dayanışma vakfı yeşil kartımı sonerdi sosyal güvencemıde sgk sonlardırdı ve hastaneler den bakılamıyam ilanç alaımıyam eczaneden ve gelir gider testi yapıldı asgari ücretli bana sonradan gelir gider testinide kapatdılar gel
ir gider testi yapıldı derdiler sonerdi senin ve sana babamdan sgk dan annen alı dul parası sana psiyat ve heyet göz doktoru çalişamaz iş göremez raporu verilmemiş baş vurmuşsun yaşım 35 oldugundan dolayı 81 doğumlu oldugunuzdan dolayı ve engellisiniz ama babanızdan asla yetim maaşi alamazsınız babanızdan bir kuruş bile verilmiyor size ve kanuna göre erkek engelli 18 yaşı bitdimi engeç 25 yaşına kadar ve 25 yaşını geçmiş engelliler 35 yaşı olanlar sgk dan hiç bir hakka sahip değillerdir senin sgk la blr alakan yokdur sana babandan hiç birşey kalmamışdır ne ev bile sının ve annen üstüne yapmamış baban üstüne hane den abilerin ablaların evlenip getmiş kendileri annesinin üzerine evi yapsalar annen sana evi üstüne yapar ama bacıların abilerin annen üstüne ne senin üstüne yapmılar hakkınız var senin%125 hakkın var o evde hama engelli oldugundan sana vermiler kardeşlerin annenede yapmışar üstüne annen sana dul parasından 1 kuruş veremez kanun var diri vericem veremez helal holmaz sana çünkü çalişamaz iş göremez raporu sana verilmediğinden iptal edildi fes edildi sosyal guvencen ve sgk la hiçbir alakan kalmamışdır sizin metin bey derdiler kaymakam sosyal yardımlarşma yeşil kartda bağlamanız için gidin ve 2022 maaşina başvurun alınız raporunuz var engelli 2016 geçerli %163 gözden psikiyatdan almışsınız eve gelip bakmaları gerek ve sana özürlü maaşi verilmesi gerek mal mülk sana babandan heç birşey kalmamışdır o yuzden engelisiniz özürlü maaşi verilmesi gerek eğer verilmezse sosyal yardımlaşma bir çağresine bakması gerek sen olucan babamdan verilmi özürlü maaşin baş vurdun fes edildi iptal edildi ve tekrara başvur heç durma sık sık arada bir başvur artık kaymakama kalmış senin heç birşeyin yok ne olucan devlet iş de vermemiş ekpss baş vurdunuz tercih yapdınız ya çıkmaz sa ne olucak kalem abla açık lisesi okuyamıyacam 40 tl isdiler artık açık lisesi düz bırakacam internetimde vardı kapatıldı param yok ördeyemedim ben ne olucam bir akıl ver bana

kalem abla ben ne olacam yardımedin bana bir yol göster

Sağlık kurulu %63 rapor verdi. çalışamaz ibaresini nasıl ekletebilirim?
sürekli yazıyor. ancak çalıştırılabileceği alan kısmı boş bırakılmış. oranın dolu olmasını istiyor çalışamaz şeklinde...olması gerekde nasil yapacam yetim maaşi almak içim muracat etdim ve herşey tamam psikiyatdan aldım %150 ve gözden %125 ve teshis de konuldu sürekli agır değil hayır ve zihinsel engelliyem annemden yetim maaşi alabilimiyim 200 tl sadece annem dul parası alı babamın ve yaşım 35 açık lisesi düz okuyam hala bir cevap yazınız lütfen haca nasip olusunuz kalem abla ve sizlerden cevap bekliyem 2016 EKPSS kurarla kartılabilimiyim bilgi veriniz ortaokul diplomam vardır sadece

kelam abla sgk dan çalişamaz raporu isdediler heyet verdiler ama aldım ama sgk da müdürleri derdiler yetim maaşi alamaz yaşı 35 oldugundan dolayı verilemez ve ben sosyal yardımlaşma getdim 2022 özürlü maaşina başvurdum karar vasim annem karar vasimi itiraz etsem annem olmazsa ben kendim alabilimiyim özürlü maaşimi yaşım 35 18 yaşımı birtimişem verilermi özürlü maaşimi sence

Sayın M. KACMAZ 12792208 nolu yardım talebiniz kabul edilmiştir. Başvurduğunuz SYD Vakfı (0 442 233 44 08) ile iletişime geçebilirsiniz
Gelir Testi Bilgileriniz
Başvuru Tarihi Başvuran Kimlik No / Ad Soyad Gelir Tespit Sonucu Vakıf Adı Vakıf Adresi Vakıf Telefon No
26/02/2016
Metin KAÇMAZ G0 (Asgari ücretin 1/3'ne kadar) PALANDÖKEN Hükümet Konağı-Palandöken Kaymakamlığı 0 442 233 44
2022 Yardımı Grubu
Yardım Türü Yardımın Fayda Sahibi Yardımın Hak Sahibi Başvuru Tarihi Son Ödeme Tarihi Son Ödeme Miktarı Son Ödemenin Durumu Yardımın Durumu Toplam Ödeme Tutarı Vakıf Bilgisi
Engelli Aylığı METİN KAÇMAZ - 13/03/2001 04/12/2015 916,53 TL ödeme çekildi Devam Ediyor 24.299,78 TL PALANDÖKEN-ERZURUM Hükümet Konağı-Palandöken Kaymakamlığı Tel No: 0 442 233 44 08 bu geldi bana e devletden kalem abla haberin olsun doğrumudur bu haber ben özürlü maaşimi alabilimiyim birde birşey sorucakdım karar vasisi annem itiraz etsek annem karar vasisim olmasın ben kendim üstüme yapdımak isdi annem ben kendim alabilirim değilmi özürlü maaşimi %163 artmışdır zihinsel engelliyim ve yaşım 35 81 doğumluyum haber verimisiniz kalem abla cevap yaz bekliyem tşkürler

Üst Alt