Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obsesif Kompulsif Bozukluk hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Konular
19
Reaksiyonlar
131
Nerhaba yaklaşık 7 yıldır okb hastasıyım. 2006 da 1 yıl farklı hastanelerde tedavi gördüm . Daha sonra 2007 de bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde 3 yıla yakın tedavı gordum . Ilaclarımı 1 yıllık raporla alıyordum . Yaş 18 e gelince babamın ssk sından yararlanamadım . Kaymakamlığa yeşil kart için başvurdum . Babamın bı daıresı var dıe vermedıler . Öyle böyle askerlik vakti geldi tedavi görmedim o olaydan sonra. Askere gittim . Tedavım bastan duzenlendı . Askerde görülen tedaviden ne olur 1 haftya içiyoruz diğer hafdta hastaneye gidip ilaç alamıyoruz. Gata ve Balıkesir Askeri hastanesinde yattım .1 haftagatada 2 hafta balıkesırde . iyne ve ilaç tedavileri gördüm . Silah nöbet spor yok . Her gittiğimde yatak istirahati. Neyse askerlıkte oyle boyle bıttı. Askerden gldim 15 gün oldu tedavi düzenlemenmesini istiyorum . Bunun için kaymakamlıga başvurdum bakırköye sevk etti . Sağlık kurulu raporu almak lazımmış. OKB ye dair ne varsa mevcut bende . Yarın oraya gideceğim . Bana sanırım test yapacaklar . Psikiyatriden başka rahatsızlığım yok .Yarın beni ne bekliyor merak ettim . % 40 almam yeter mi ? Bir de test yapılıyrmuş sanırım . Ben gatada mmpı ve okb testlerine tabi tutulup yatırılmıştım . Birde ben Bakırköyün eski hastalartındanım .

Abim yıllar oldu bir cevap yazayım istedim. Yukardaki günler geldi geçti üzerinden 9 sene kadar. 2012 OLSA GEREK O ZAMAN ÇALIŞMADIĞIM İÇİN bir büyüğümün yanına gittim dedi rapor al seni emekli edelim maaş verelim felan bir hevesle gittik askeri şubeye hastane yatış tedavi süreci vsvs raporları aldım evvelindeki bakırköyden tedavi gördüğüme dair belgeleri aldım sonra diğer hastaneelrden de aldım gittim bakırköye navroz bölümüne ordaki dokura dedim ben rapor istiyorum çalışamıyorum dediki okb ye rapor verilmiyor. öyle diyince çıktım odadan yıtrttım o belgeleri bir dahada hastaneye gitmedim. yakşaık 8 yıl kadar oldu . geçen günlerde bı bakayım dedim herkes rapor alıyor . sanırım o zamanlar rapor olayı yoktu. birde bakırköy de normal psikiyatri servisinden beni neden nevroz bölümüne sevk etmiş olabilirler. her gittiğimde farklı doktor . geldik 32 yaşımıza hala çalışmıyoruz. çalışamyıyorz. bunun bir çaresi yok mudur ? İlçalar feyda etmiyor. çalışmama olanak vermyor. kollarda bacaklarda uyuşmalar başladı nöroloji birşey yok diyor daha evvel psikiyatride tedavi felan gördün mü dedi evet diyince stres kaynaklı dedi. başımda kepeklenme oldu dermatit diyorlar doktor dior sitreesten sanırım bizi kimse anlamıyor

Artı_Noksan
Rapor için tekrar başvuru yapın.
Okb artık kısmen düzelen %40 olarak değerlendiriliyor.

%40 mı oldu kısmen düzelenler
siz aldınız mı hangi hastaneden aldınız

Askerde yatış raporlarım vardı imha edilmiş 8 sene felan geçtiği için. bir süredir hastaneye gitmiyorum faydasını görmediğimden anlaşılan tekar baştan olacak ila.tır vd .

Artı_Noksan
Özür dilerim benim raporla işim yok.
Siz dediğimi yapın gerisini boş verin.
Okb kısmen düzelen %40.düzelmeyen %60 Geçmiş olsun...

yarın randevu aldım bakırköyden ilaç yazdıracağıım doktarlar zırt pırt değişiyor orda yeni oranların olduğu cetveli paylaşır mısn üstadım okb ile alakalı

Artı_Noksan

AgTACP.jpg

Bugün Bakırköy'e gittim . Gene başka bi doktor . Yeni ilaç düzenlemesi yaptı 3 aylık ilaç raporu düzenledi . Navroz bölümüne sevk istedim orada randevular doluymuş bir. Ay sonra gel dedi . Doktora dedim heyet raporu almak için ne yapmak gerekir . Dedi sevk alıp bize getireceksin. Ama nereden alınacağını hatırlamıyorum .birde fazla bi oran vermiyorlar dedi . Dedim 30 40 veriyorlarmış . Dedi o arada bişey veriyorlar . Dedim işe engel mi . Dedi raporda şu işte çalışır şu işte çalışmaz belirtilir dedi . Şimdi nereye gidicem o sevk için unuttum dediğini . Neree gidicem sgk ya mi vergi dairesine mi anlamadım bişeyler demişti . Ve ne diyicem

arifa 5 mg mıdır nedir bi ilaç yazdı. Anafranil kullanmak istemiyorum dedim. Dedi bunu kullan daha az yan etki var. araştırdım şizforenler kullanıyor. ne olacak bu iş arkadaş. ben şizaforen değilim .

heyet raporu sordum dedi sevkle geleceksin . Artık nerden alınacaksa sevk . Vergi dairesine mü sgk ya mı baş vurucM

OğuzHan112
Hocam size birşey danışacağım . Benim kollarda bacaklarda karıncalanmalar oluyor . Yaklaşık 3 yıldır . Bir ara nöroloji ye gittim . Kan değerleri vitaminler normaldi. Sinir uçları için elektrik verdiler normal çıktı . Doktor dedi sana ilaç yazamam. Strestendir pskolojik tedavi gördün mü dedi evet dedim . Psikiyatriye görün dedi sende bişey gözükmüyor dedi . Hocam düşünmeye başladığımda öZellikle uzanırken otururken karıncalanma başlıyor . Bu nedir ? Bunun için başka bölümlere mi gitmeli . Yarın öbür gün heyete girsem bu rahatsızlığa nasıl tanı koyduruum yüzdeye etki eder mi ? Saygılar hocam

Artı_Noksan
Özellikle düşünürken mi oluyor?
Bel fıtığı,boyun fıtığı, kanal daralması düzleşme vs varmı?size (iğneli emg) çekildi mi?
Nörolojiye gittiyseniz,birde beyin cerrahına gidin. bir sorun çıkmazsa psikiyatriye görünün.ama öncelik iğneli emg ve beyin cerrahisi,sonra psikiyatri.

Hocam bel fıtığı yok boyun fıtığıda bildiğim . Sağlam yani . Genelde düşünmeme başlayınca oluyor . Uzanıyorum . Başlıyor .düşünmeyenbaşlayınca başlıyor belki başka bişey vardır bilmiyorum hocam
@oguzhan112
Beyin cerrahına görünmeliyim o zaman . Dediğiniz gibi ise ama elektirşk vermişlerdi kollara bacaklara . İğnesiz yaptılar lakin

Artı_Noksan
Gerek duyulsa mutlaka iğneli emg istenirdi.
Düşünürken başlaması psikiyatrik gibi görünüyor.uzanırken olması sinirlere bası oluşturan herniasyon bulgusu gibi görünüyor.
Her ihtimale karşı sizi öncelik beyin cerrahisi değerlendirsin.sonrasında psikiyatri/Geçmiş olsun....

OğuzHan112 Hocam bende ilk b12 eksikti iğne vuruldum 6 ay düzeldi sonra gittim Demir eksikti ona vitamin verdi . Bir süre sonra gittim kan verdim baktı tahliller temiz hocam . Sonra gönderdi beni sinir uçlarına bakalım diye bacaklarıma kollarıma elektirik verdiler hocam . Orda temiz çıktı . İğneli değildi yalnız . Birde hocam bana dediği sana ilaç yazamam birşey gözükmüyor .strestendir dedi . Hocam birde başımda 10 yıldır heboratit dermatit tanısı kondu kepek pullanma oluyor bazen kaşıntı yapıyor. Bunlar da heyette işe yarar mı hocam

okb yada gecıcı fonksıyon kaybına giren hastalıklarda vergi indirimi is basvurusu oluyormu cok kafa karıstırıyorda hocam

Süreki okb raporunuz varsa sorun olmaz.başvuru yapabilirsiniz...

hocam gecıcı fonksıyon kaybına neden olan ahstalıkalrın en altında not olarak is basvurularında ve vergi indiriiminde bu derecelendırme dikakte alınmaz dıye not var uc yıldızlı ama o yıldızların konuldugu yer bellı olmadıgı ıcın kafam akrıstı bu tercihlerde bir yer gelir diye beklıyorum bole bir sorun cıkarsa buyuk hayal kırıklıgım olur daha once ıkı yıl surelı almıstım okb raporunu bu sefer bir yıl olarak verıldı yuzde 40 olrak

hocam bilginiz varmı aceba sızınde paylastıgınız resmın en altında not olarak yazılmıs

Doğrudur geçici fonksiyon kayıplarına neden olan hastalıklarda vergi indirimi ve iş baş vuruları artık kabul edilmiyor.ancak okb bu kategoride değil.
Ancak tam ince detaylarını bilmiyorum.
Siz yinede detaylıca araştırın.

OğuzHan112
Hocam bakırköyde tedavi görüyorum . Bayrampaşadan aldım heyet için randevu 2006 yılında Sevda hanımda bir süre tedavi görmüştüm epikrizi var bende . Ekpss girmek için mecbur ordan almak zorunda kaldım heyet raporunu son başvuruya kadar yetiştirmek için . Şimdi ben şunu düşünüyorum bakırköydeki doktora bunu nasıl anlatıp epikriz istyicem?

Sayın @OturanBoğa Bakırköy de tedavi görüyorum ama randevular dolu olduğu için ilk teşhis koyan bayrampaşa devletten aldım heyet raporu için randevuyu. Şimdi bir kaç sulaım olacak ?
1:) 200 tl ücreti olduğunu söylediler bu ücreti ödememek için sgkdan vs sevk mı almalıyım yoksa her halukarda öder miyim ?
2:)e kpss için alıcam diyelim aldım diğer haklardan yararlanmak için tekrar mı almam gerekir rapor vergi ndirimi vsvs ... için yoksa hepsini kazanmış mı oluyorum hak olarak ..
Hocam bu zamana kadar hiç baş vurmadım rapora ama artık almam gerekir diye düşünüyorum. 2006 gibi teşhis konulmuştu. askerlıkte yatış raporlarımı aldım. şimdi gidiceğim hastanede 2006 da 3 aya yakın tedavi gördüm daha sonra bakırköye gelmiştim . aç mı gidilmeli tok mu ? bilgi verir misiniz . teccrubelerinizden yararlanalım. okb için

@bladE_-_34 kardeşim rapğor aldın mı sen ?

26.02-2012, 13:34 da bu başlığı açmışım. 10.03.2020 de ilk raporumu almam nasip oldu. Geçte olsa rapora başvurup raporumu aldım. %40 okb kısmen düzelen .. Ilk rapor olmasına rağmen sürekli ibaresi işaretli. Ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar.

Sanırım İSTANBUL' da hangi hastaneden "SÜREKLİ" raporu aldınız bilgi verebilirmisiniz?

Bayrampaşa devlet hastanesinden. 2006 da orada tedavi görmüştüm 2,3 ay daha sonra bakırköyde devam ettim. Uzun soluklu olmasından kaynaklı olabilir.

Merhaba ben okb ve yaygın ansiyete rahatsızlığıyla alakalı yıllrdır tedavi görüyorum bu sene askerliktende muaf oldum.Sorum acaba heyet raporu alabilir miyim yüzde 40 oranında

Alırsınız, belirttiğiniz gibi ise yani uzun zamandır yıllardır bu tedaviyi alıyorsanız, muhtemel tedavi ile kısmen düzelen ,anksiyete %20 Okb %40 =%52 olarak çıkar,

Var olan bütün tedavi geçmişinizi rapor halinde toplayın, heyete girin...
barbaros1048

Üst Alt