Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ocak ayında aldığım raporla eylül ayında emeklilik başvurusu yapabilecek miyim?

furkan t1

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
3
Merhabalar benim bir sorum olacaktı ocakta sürekli olarak raporumu yeniledim eylülde emekli başvurusuna gideceğim. Fakat raporumu yenilememe gerek var mı? Emeklilikte son 6 ay içerisindeki sağlık kurulu kararı geçerliymiş sanırım.

Arkadaşlar merhaba. Benim 05.09.2026 tarihi itibariyle yılım primim ıvır zıvırım hepsi doluyor. Şimdi adım adım anlatırsanız çok memnun olurum. Emeklilik sürecinde hangi evrakları götürmemiz gerekiyor?

Hikaye şöyle tam olarak... Ben aslında Ocak ayında raporumu yeniletmek için gitmiştim ve sonunda süresize çevirdiler doktorlar. Eylül ayında emeklilik başvurusu yapacağım için son altı ay içinde yeni bir rapor alayım dedim ve bu ağustosta başvurdum... Keşke en başından ocakta değilde nisan mayıs gibi başvursaydım neyse... Şuan aldığım raporda 2 yıla çevirmiş doktor. Yani sen 6 ayda nasıl bir değişim gördün ben 33 yıldır yaşıyorum bu hastalığı...
Arkadaşlar sorum şu emeklilik için son rapora bakacaklar bu sorun olur mu? İkincisi ben elimdeki süresiz kartı vermek zorunda mıyım?

2018 den beri heyet raporu almaya karar verdim. Ve son olarak sırayla 2023-2026 birde 2026 ağustosta aldım. 2023 kadar süreli olarak verildi. 2026 ocakta SÜRESİZ verildi. Ancak emeklilik dolayısıyla almam gerektiği için 2026 ağustosta sürekliye çevrildi. Hepsi aynı hastahane... Şimdi normalde eylül ayında emeklilik için başvurabiliyorum ancak süreli bir şekilde raporla tekrar tekrar uğraşmamak adına acaba itiraz etsem mi diye düşünmüyor dwğilim. Ayrıca SGK elimdeki tanılara bakıp tekrar hastaneye sevk eder mi?

@furkan t1,

Epilepsi olduğunda hastaneye sevk ihtimali maalesef var. Ben olsam o raporu umursamaz, rapor olmadan sgk'ya gider ve hastaneye sevk alırım. Bir ihtimal süresiz olur emeklilik.

Neden süreli rapor verilidinin yanıtı yok maalesef! Vatandaşa eziyet işte...

@OturanBoğa aslında dediğim gibi ağustosta yeni rapor aldım. (Sanırım son 6 aylık raporları SGK kabul ediyormuş)
Evet ocakta süresiz olan rapor nasıl süreliye çevrildi anlamadım? Aynı şeyleri yazmış tanı kısmına ancak farklı doktordu eminim. Yani bir eeg me kan tahlili ister diye bekledim yok...
Bu arada bende şu durumda açıkcası sevk olmak isterim. Benim 1995 yılından itibaren bütün raporlarım eeg vs mevcut.
Benim korkum bunlara bakıyorlar değil mi sgk! Yani emeklilik için başvurduğumda...

Sgk raporuyla heyet raporu farklı değil mi? Diyelim Sgk süresiz ama heyet süreli verdi orayı anlayamadım forumda?

@OturanBoğa, sevk için sgkya gittiğimde hastahane randevusu almama gerek yok benim değil mi? Bazı forum yazılarında sevke gitmeden mhrsden randevu alın vs yazıyor

Son düzenleme:
@OturanBoğa, ben son 6 ay içerisinde raporu yenilettim. Anlamadığım şu sgkya gitmeden mi heyet randevusu alacağım tekrardan yoksa sgkya gittikten sonra mı... Birde sgk ya gittikten sonra hani hastaneyi kendi belirliyorlardı? Kafam çok karıştı

Ocakta sürekli olarak raporumu yeniledim. Ağustosta tekrar yeniledim (emeklilik işlemleri hızlansın diye düşünsesi ile) ancak bu sefer süreli verdi. Şmdi siz olsanız itiraz edip o şekilde mi emekliliğe başvurursunuz yoksa direk sgk işlemlerine mi başlarsınız

Üst Alt