Bu arkasamizin söylediği bilgi çok önemli. 2016 dan bu tarafa öğretmen memur dahil 5 6 bin kadro almış lisans ama hiç erime olmamış bu da bir çok insanın haksız rapor aldığını gösterir bu konuda mutlaka uyarıcı olmalıyız. Yıllarca hakkımızı yediler zaten daha doymadilar.
burada benim de kafama takılan bir durum var, sınav kültürüm iyidir geçmiş sınav başarılarımda belirli düzeyde... Bu sınavda kafama takılan şey, 80'ler de puanlar ilk 2' binler de 76-77 puanlar ilk 3000 /3500'ler de, sahi Engelli için, bu kadar zor bir sınavda, bu kadar yüksek puan nasıl alındı, sahi bu 90' lı puanları bu sorularla kim aldı... geçmiş atama listelerine bakıyorsunuz, alayı mühendis, avukat , biyolog kimyacı fizikçi, pek engellilere uygun ne bölümler nede puanlar var 90'lar 95'ler havada uçuyor.... kimse üzerine alınmasında insanın aklı karışıyor.
Ha şunu da göz ardı etmeyin, bu atamalarda çoğu arkadaş Zaten atanmış bir devlet kurumunda çalışıyor, öğrenim düzeyi değişiyor, bıranş değişmek istiyor, o nedenle EKPSS ye yeniden giriyor, Kamuda Unvan deşikliği yapmak, görevde yükselmek kolay işler değil. Ben az kaldı, unvan değişikliği sınavı için uğraşırken iş kazası geçirdim, canımdan olacaktım, üstüne birde psikolojik baskıya maruz kaldım, hemen o işin ucunu baktım... unvan değişikliği ile felan uğraşmanın gereği yok, hemde hiç gereği yok... Tekrar sınava girdim.
Ancak kamuda özel durumu olan bazı kitlelere sınavsız unvan değişikliği ve görevde yükselme imkanı verildi, lakin nedendir bilmem, onca pozitif kazanımın içinde engelli bunlardan muaf tutuldu bu hak sağlanmadı... bu imkan sağlansaydı sınava giren sayısı inanın 4' binleri bulmazdı yinede umut kesilmez...
İnşallah, İktidar sahipleri, Sn Cumhur Başkanımız, Sn Bakan, onca iyileştirmenin yanında bunu da getiride, engelli bir derin nefes alır, dahası çoğu zor koşullarda çalışan hizmetli vb. kadrolarda çalışan arkadaşlarımız nefes alır.