Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okulda hoşlandığım bir kız var. Ama nasıl açılacağımı bilemiyorum...

dare bak sana gerçek birşey anlatayaım...
istanbul iken bir arkadaşim vardı oda senin gibi idi açılamıyor çekiniyor filan gerki zamanında bende öylidim şimdi baya bir reşat oldum :)
arkadaşımız internetden bir bayanla tanışmış (avrat yazamıyorum peşimde ajan var 007 james bond:) ) bayan eskişehirde üni de okuyormuş biz istanbuldayız illa gidelim dedi eskişehire yap olm yapma filan yok anlamıyor. eh düştük yollara vardık eskişehire üni nin önünden şehirmerkezine giden ilk otobüs duragında bekliyoruz.. işin komik tarafı kız arkadaşı arkadaşda kızı görmemiş... minik bir resmin dışında..neyse bekliyoruz durak da

üç lerli iki şerli kızlar çıkıyor okuldan şu gelenler olabilirmi len diyorum bilmiyorum diyor her bize doğru gelen kızlara onlarmiş gibi bakiyoruz.. derken saat ilerliyor arkadaşa dedim ara tel ile nerde kaldılar sor..ariyor arkadaş çıkmak üzereyiz diyor. biz devam bekliyoruz durak ta telden 10 dakika sonra 2 kız süslenmiş püslenmiş bize doğru geliyor...

deidm kesin bunlar.. kızları okulun önünden aliyoruz gözlerimizle taa bizi geçene kadar manyak gibi bakıyoruz.. bu iki süslü kıza çok dikkatli bakiyorum.. biri huylanmişti.. tamönüme gedi.. bende çok şükür Allahım dedim. geldiler yani dedim... kız bana demesinmi sapıkmısın lan diye.!!! ee ne cevap vrecegim şimdi? dondum kaldim

mors oldum. sinirleniyorum bizim elamana derken 3 kişi daha geliyor bize doğru bu kez ağzımın payını aldığım için normal bakıyorum geçiştiriyorum o 3 kızdan biri bana güldü bende güldüm selam gibi ee kız yanımdan geçti gidiyor ..... dönüp bakip gülüyor bizim elamanı tutum olm iyi bak şu kızlar bunlar degilmi len dedim. yok abi benzmeiyor dedi.. ulan dedim sen onu bekle ozaman ben gidiyim şunun peşinden dedim :)))

kızın arkasından yetişçem hızlı hızlı yürüyom baktim tel çaliyor arkamı döndüm bizim elaman dön diyor yani aradığını bulmuş bende elim ileboş ver lan bunlar daha güzel gel yanıma dedim ee baktım kızlar onun yanına gelmiş konuşuyorlar eli ilede beni gösteriyor elaman :) eh içine etti döndüm geri selam selam nasıl gidiyor eyyyi... ama benim aklim o giden kızda....bu elamanın kızları anlamiş davayı sanırım siz bizi kariştirdiniz dedi yok ben kariştirdim bu kariştirmadı dedim:)))

eh yürüyoruz ortam buz gibi...kızlarda rahatsız oldu biz yurda gidiyoruz deyip çekip ayrıldılar. diger kızlarda yoldan kayboldu.. kaldıkmı ortada ...:)) ben koşar adımlarla diger kızlara yetişirim filan umudu ile gidiyorum ülen git git kızlar yok... artık peslim çıktı. yoruldum bir lokantaya girdik yemek yedik doğru geri istanbul :))

Evet biliyorum konu açılalı baya olmuş ve dare kıza teklif etmiş, kız kabul etmemiş vs. Ben de birkaç şey yazmak istiyorum bu konuda:).

Bu açılamama olayı, havuza ya da denize bir türlü girememeye benziyor. Ayağını sokuyorsun, su soğuk geliyor giremiyorsun. Yapman gereken direk balıklama atlamak. Daha sonra ''keşke'' demek yerine, direk patlatacaksın. Ha belki kabul edilmezsin ve evet biraz üzülürsün ama geçer gider.

Ortaokul birinci sınıfta bir kızı delicesine seviyordum ve kızın da bana karşı boş olmadığını düşünüyordum. Yakın bir arkadaşıma sordum ''Hacı, teklif edeyim mi ne dersin, kabul eder mi?'' diye. Ulan arkadaş dediğin biraz gaz verir, ne biliyim iyi birşeyler söyler filan. ''Olum o kız ne napsın'' demez mi bana. Tabi ben moralman çöktüm bunu duyunca. Bu durum aylarca devam etti böyle.

Sonra birgün tenefüste o kız yanıma oturdu ve elimi tuttu. Sonra sıranın üzerine kurşun kalemle ''Çıktığın biri var mı?'' yazdı. Benden zaten şarıl şarıl ter boşalıyor (Napayım, daha ortaokul birdeyim ve hayatımda kız arkaşım olmamış:) Gerçi kızlarla muhabbetim vardı ama bu başka:)) . İşte o an yine aklıma arkadaşımın ettiği laf geldi ''O kız seni napsın'' oracıkta ne diyeceğimi bilemedim. Yine moralman çöktüm ve basıp gittim dışarı. Giderken arkadaşımın lafı beynimi yiyordu ''O kız seni ne yapsın. O kız seni ne yapsın. O kız .....''. Güvenim öyle bir sarsılmıştı ki, bunun bir oyun olduğunu, kızın beni denediğini sonra da benimle alay edeceğini düşünecek kadar paronayaya vurmuştum işi. Zaten yaz tatili zamanıydı ve okullar 1-2 hafta sonra da tatil oldu.

Okullar açıldığında kendimi toparlarmıştım ama kızı yeniden görünce duygularım tekrar depreşti ve bu sefer başka bir arkadaşımın gazıyla kıza teklif ettim ama kız maalesef kabul etmedi:). Yıkılmıştım, birkaç ay kendimi colaya ve babamdan arakladığım tek tük sigaralara vurmuştum. Ama diğer taraftan bu açılamama duvarını yıkmıştım. Daha sonra arkadaşlarla birbirimizi gaza getirip pek çok kıza teklif ettik okulda ve dışarıda. Çoğu yine hüsranla sonuçlansanda o zamandan beri pek kız arkadaş sorunu çektiğimi söylemeyemem.

Yani sözün özü, patlatacaksın arkadaş:).

Ha bir de şu var, o zamanlar daha saftık aklımızda herhangi kötü bir niyet yoktu, düşünsenize kızın elini tutunca şarıl şarıl terliyorsunuz:). Ha şimdi de kötü niyetli değilim ama nabza göre şerbet vermek gerekli tabi:).

Yazıların coğunu okudum destek vermek çabası içinde gercekten içten ve güzel cevaplar yazılmış..Bu konuda yorum yapmanın sonu yok cünkü içinde insan var .İnsanlar cesit cesit duygusu düşüncesi büyük farklılık gösteriyor.Şimdi biz engelli olarak yorum yaparak yapılan davranışı sadece engelliye yapılmış bir hareket olarak algılamamalıyız..

İşte engelli diye seni beğenmedi falan diye düşünüyoruz.Haklı yanımız var fakat her zaman bu doğrular üzerinde yürümüyor..

Ben engelli olup karsındakinin engelini begenmeyip duygusal anlamda bir beraberliğin söz konusu olamayacağını söyleyip kestirip atan bile gördüm..Olaya birde bu noktadan bakmalımıyız??Bu soruyu soralım kendimize.Bakalım nasıl cevaplar gelecek..

yok burdaym konunun açılmasına sebep olan kız 1.5 sene önceydi o kız okulda kaldı yani ben yeni umutlar peşindeyim kısmet

sen dogruysan karsındakıde dogru kısıyse hersey yoluna gırer olmassa hayırlısı buymus de uzulme hersey kader

Konuyu görünce kendime taktik bulacağımı düşündüm.
"dare" arkadaşımında benim gibi konuşma zorluğu yaşayan biri olduğunu okuyunca yazılan cevapları tek tek okudum.
Çünkü inanın çook kız kaçırdım şu konuşamama durumum yüzünden..

"Bu arada engelim sadece konuşma zorluğu az birazda yürüyüşümde çok az belli belirsiz zorlanma var"

Ya iyi güzel "git, açıl" diyorsunuz da, ya derse "ne diyorsun sen, anlamadım?" ben bu lafı duyunca hepten kitleniyorum.
Bilirsiniz ses tonunun, diyaframın ve vurgulamanın söylenen cümlenin anlamını ve manasını etkilediği bir gerçek.
Konuşma zorluğu yaşayan birinde bu vurgulamalar, tonlamalar olmaz.
Bir insanın kendini ifade edememesi de kötü bir durum.

Bir çiçekçiye git siparişini ver kızın bulunduğu ortamı tarif et çiçekçiye güzel hoş bir yazı yazdır altına adını yaz varsa kartını koy ve bekle sonuç % 100 mükkemmel dene...

hatta kendini sakla bir 2 çiçek göndermeden sonra kimliğini ortaya koy sonra kartını iliştir adını ver...

yanına oturma güzel sözler söyleme farklı ol gizemli ol kadınlar gizemli şeylerden hoşlnaır hatta çiçeğin yanına küçük ayıcıklar oyuncaklar iliştir sakla kendini bir iki 3 göndermeden sonra sonuç mükkemmel olacak garanti veriyorum

bide başkası varmı onu iyi bilmeli.
yoksa kalbinde biri olan kızı ne yapsan kandıramazsın:)

Üst Alt