Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacakmış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konular
10
Reaksiyonlar
0
ÖMSS 2012 ilk çeyreğinde tamamlanacak....

Türkiye için merkezi olarak yapılacak Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) düzenlemesi getirildiğini hatırlatan Şahin, bu kapsamda özürlülerin eğitim durumu ve özür gruplarının göz önünde bulundurulacağını aktardı.

Şahin, “Yani artık ilköğretim, ortaöğretim, lisans ve ön lisans olan gruplar kendi içinde sınava girecek, ayrıca özürlü grupları dediğimiz, bedensel özürlüler kendi içerisinde, işitme engelliler kendi içerisinde, görme özürlüler kendi içerisinde sınava tabi tutulacak. 2012 yılının ilk çeyreğinde de bu sınavın tamamlanabilmesi için de ilgili bakanlıklarımızla, Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere gerekli çalışmalar yapıldı.” dedi.

Şahin, özürlülerin bilgi yetenek ve becerilerini ölçecek şekilde ayrı ayrı sınavlar hazırlanacağını, sınavın uygulamasında da özür grupları ve ulaşılabilirliğin göz önünde bulundurulacağını dile getirdi. Şahin bu sınavlarda daha önce uygulanan üst yaş sınırın da kaldırıldığını belirtti. Böylece kamu kurum ve kuruluşları kanun, tüzük ve yönetmeliklerde yer alan özel hükümler haricinde yerleştirme yapılmasını talep ettikleri kadrolar için üst yaş sınırı belirleyemeyecek.

Özel sektörün, ‘boş kadromuz yok’ şeklinde ileri sürdüğü bazı mazeretlerin de önüne geçmek istediklerini kaydeden Şahin, “Kadro değiştirme hakkı onlara verilmiştir. Böylece özürlü çalıştırmamak için mazeret üreten kurum ve kuruluşlarla biz de mücadele etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.,
Öte yandan yeni düzenleme ile özürlülere yönelik sınavların merkezi sistemle daha fazla sayıdaki ilde yapılması sonucu, özürlülerin sınav yerine ulaşmaları ve konaklamaları esnasında karşılaştıkları sorunlar en aza inecek. Sınavların özürlüler için yarattığı maddi külfet ortadan kalkacak.
(Cihan)
Özürlülerin istihdamı için üst yaş sınırı kaldırıldı

özürlülerin bilgi ve yeteneklerini ölçecek derken sadece yazılı sınav değilmi bu

Oleyyyyy ılk ceyrekte sınav hazırr...
ılkokul mezunlarıda kendı ıçlerınde sınava gırecek barajı aşarsa yerleşecekkk ama kura ıleeee ....

Benim şuan sınav tarihinden çok kaç kadro açıklanacak onu merak ediyorum ilk olarak 38 binle başladık meb ve sağlık bakanlığına alımlar oldu 38 bin boş kadronun doldurulamamasına eğitim ve engellilerin vasıfsız olması gerekçe gösterildi sonra hayati yazıcı 10 bin kadro dedi bir ara 26 bin dendi rabbim yoluzumu bahtızımı açık etsin vergilere zam milletvekiline bedava benzin bedava uçak bileti bizimde bahtımıza ne çıkacak nisan mayıs mı ? 10bin veya 26 bin kadromu yoksa civ civ mi çıkacak şapkadan tavşan mı ? :D

Ders çalışmayı unutmayın arkadaşlar zaman bol.....

şu sınav bi olsaydı hakkaten..bende en çok kadroları merak ediyorum..umuyorum anlatıldığı gibi detaylı adil bi çalışma yapmışlardır..hak yenmez,herkez gönlünce bi yerlere yerleşir...

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.sınav herkesin özür grubuna göre yapılacak.benim raporumda özür grubu kısmında süreğen (kronik)bölümü işaretli.AORT KOARTASYONU OPERE VS..hastalığım.sınavda hep ortapedi görme konuşma engeli deniyor.süreğen kronik bölümü diye bır sınav olur mu?yine sormak istediğim raporumda yeni farkettim benımki kalp hastalığı ancak raporda sistemler bölümünde sindirim sistemi bölümüne açıklama yapmışlar.kardiyovasküler sistem bölümünde açıklama yazılması gerekmez mıydı.raporda yanlışlık mı var ne yapmam lazım.

Mevce;

Seni sınav sorularını kolay okuyup algılayabileceğin görme statüsünde sınava tabi tutarlar tahminimce. Umarım b vermiş olduğum bilgi yanlış değildir. Yanlışım varsa affola

mevce arkadaşım ,raporda kardiyoloji kısmı boş bırakılıpta sindirim kısmınamı yazmışlar. eğer oyleyse başın ağrımaması için şimdiden düzelttirmeni tavsiye ederim.

fatihhh;
fatihhh kardeş,aynen yazdığın gibi kardiyo bölümü boş bırakılıp sindirime yazılmış.raporu aldığım hastaneye gidemem şehir değişikliği yaptım ne yapmam lazım

fullmoongokturk;
Acaba kronık rahatsızlığı olupta geçen sene sınava girenler hangı bölümden girdi.

arkadaşlar 2012 de sınav tam olarak hangi ayda yapılabilir?

Mevce;
Bir ihtimal belki ortopedik olabilir. Fakat bunun yanında diğer hastalıkların varsa göz önünde tutabilirler. (Örneğin; Kalp hastası ve şeker hastası memur olan arkadaşlarım var. Hangi statüde sınava girdiler birde onlara sormam gerekebilir...) Fakat sonuç olarak başka bir öne çıkan hastalığın yok ise bunu "Diğer" adı altında toplayabilirler. Sağlık Bakanlığı sınav başvurusunda bu "Diğer" seçeneği var idi... Seçenekler şunlardı: - Görme, - İşitme, - Zihinsel, - Ortopedik, - Diğer (vs vs vesvese bu kadardı sanırım)... Kısacası her hangi bir statüde sınava tabii olursun. Kalp, şeker hastalarının girebilmesi mücize değildir ve seninki de öyle bir durum olsa gerek...

World56;
Ocak, şubat, mart ............. akabinde belirsiz yani. Fakat şu var. Eğitim-Öğretim yılı Haziran ortasında bittiği için Temmuzda da yapılabilir. Bu şekilde de düşünülebilir...

güzel bi calışma umarım herkes icin hayırlı olur .calışmaya devam

Yılan Hikayesine döndü ÖMSS de hee..

Fatih Hamamcı;

Bu konuya dair net bir açıklama linki verir misin?

Bakan Fatma Şahin: Knuşmasında Milli Eğitim Bakanlığıyla görüşmelerimiz devam etmektedir, demiş.. Demek ki Eğitek olmasıda düşünülüyor...

Kamu personel sınavı 2012 Nisan ayında yapılacak

2012 nisan ayında ilk sınav hayırlı olsun

sisteminde bedensel engellilerle görme engellilerin, işitme engellilerin aynı sınavda başarılı olmasını beklememizin haksız bin rekabet olduğunu gördük. Yeni yaptığımız düzenleme ile 2012 Nisan’ında yapılacak olan sınavda artık işitme engellilerimiz kendi içinde sınava girecek. Bedensel engellilerimiz kendi içinde sınava girecek. Görme engellilerimiz kendi içinde sınava girecek.”

http://www.aktifhaber.com/dunya-engellileri-istanbulda-bulustu-509339h.htm

bugünmü yapıldı açıklama acaba cevap yazarmısınız?

evet haberin kaynağı neresi?

[FONT=tahoma]İnsanları boşu boşuna umutlandırmayın .. Eğer gerçekten böyle bişi var ise kaynağı ile birlikte açarsanız konuyu seviniriz ..[/FONT]

burdan ilk haberi okuya bilirsiniz

sisteminde bedensel engellilerle görme engellilerin, işitme engellilerin aynı sınavda başarılı olmasını beklememizin haksız bin rekabet olduğunu gördük. Yeni yaptığımız düzenleme ile 2012 Nisan’ında yapılacak olan sınavda artık işitme engellilerimiz kendi içinde sınava girecek. Bedensel engellilerimiz kendi içinde sınava girecek. Görme engellilerimiz kendi içinde sınava girecek.”

Dünya Engellileri İstanbulda Buluştu 22 Ekim 2011 13:21

bende duydum bugün haberlerde açıklandı size haber kaynağını bulacam bugün saat 16:50 gibi haberlerde söyledi ama uykulu halimle hangi haber kanalı idi hatırlamıyorum ama 2012 nisan ayında bedensel engelliler,işitme engelliler ve görme engelliler olarak sınıflanırılcak dendi .

evet hakan bey çok doğru söylüyorsunuz bende bugün dinledim aynen öyle diyor geçen senelerdeki haksızlıklar bu sene düzeltilcek dendi ve engellere göre sınavlar sizinde dediğiniz gibi uygulancakmış bu arada çok tşk ederim bilgilendirdiğiniz için arkadaşlar haber dinleyiniz haberin olsun

haberin kaynagı TRT de devlet bakanı fatma şahin yaptı. TRT nin teletext sayfası 166 ya bakarsanız her şey orda yazılı. evet 2012 nisan ayında yapılacak deniliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt