Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS / 2013 - 1. Atamaları Mart 2013'te Yapılacak. Kadro Sayısı 8.115 Adet Olacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

YassaX

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
SON DAKİKA !!! ( 12 ŞUBAT 2013 & SALI & SAAT : 13.00 )

Başbakan ; Recep Tayyip ERDOĞAN , Grup Toplantısı Konuşmasında 2012 - ÖMSS Sınav Sonuçlarına göre 8.115 Adet Engelli Memur Ataması Mart 2013 'te gerçekleştirileceğini ifade etmişlerdir ...

Ayrıca ; MEB & ASP Bakanlığı & DPB ile görüşmeler neticesinde ; Öğretmenlik Mezunu Engelli Adayların 2012 - ÖMSS Sonuçlarına göre ; Engel Durumları ve Öğretmenlik Mezunu Alanları göz önünde bulundurularak MEB Bünyesinde Atamaları yapılacağı ifade edildi . Ancak ; Engelli Öğretmen Kontenjanı Hususunda herhangi bir Rakam verilmedi ...

Herkese Hayırlı & Uğurlu Olsun ... ALLAH YAR & YARDIMCIMIZ OLSUN ...

Saygılar ...

YassaX ...

engellilere ve ağır özürlü kişilerin refakatçilerine ücretsiz ulaşım hakkıda verildi. saat uygulaması yok, engel derecesi uygulaması yok, bütün herkes eşit hizmet alacak. hayırlı olsun.

Sürekli rakamlar telaffuz ediliyor ama süreç hala işliyor bu rakamı geçecek bence

destkop;
nasıl ücretsiz ulaşım belediyeler mi verdi bunu şehir içi ulaşım için mi

Sadece şuan söylemler mevcut net bişey yok bakalım yine umutlanıp son dakika golü yemeyelim mücadeleye devam... özellikle kadrolar konusunda...

şehir içi ulaşım, tcdd demiryollarında seyahatte, raylı sistemlerde artık engellilere, şehit yakınlarına ulaşım ücretsiz olacak..

ED.;
net rakam verdigine gore bu sayida kalir sanirim umarim yanilirim

ark terdihler ne zaman olacak marta bişey kalmadı

Tercihler ne zaman olacak arkadaşlar bilen yok mu şubatta olacaktı ayın ortası geldi hala tercih yapmadık ...

katılıyorum artık yayınlansın su tercıhler! Hergun bakmaktan sıkıldım artık!Kacsa kac alın da kurtulalım!

Martta atama diye bişey söyledi mi Başbakan ?

ücretsiz seyahati anlamadım arkadaşlar memleketine gitmek isteyen ücretsiz mi gidecek yoksa bilet fiyatlarında mı indirim oluyor...

aybaroglu hocam sanırım tcdd ve deniz tasımacıgılı yakında özelleştirilecek bu yüzden son bir promosyon yapılmıs olabilir. engellilere(yuzde 40 ve üzeri)sehiriçi ve sehirlerarası tren ve deniz tasımacılıgı ücretsiz diye açıklama yapılmış.

6 ay önce öğretmen almadıkları için memurluğu tercih etmek zorunda kalan öğretmen mezunları ne olacak? 85-100 alanlar memur 50-70 alanlar öğretmen mi olacak, inşallah böyle bir haksızlık yapmazlar.

ed.;
inşallah dediğin gibi olur kardeşim 10000 denildi bencede tamamlamaları lazım yoksa çook güven kaybederler sonuçta bu rakamda medyaya yansıdı hayırlısı olsun bakalım.

8,115 BİNDE güzel bi rakam arkadaşlar bunada şükür 1 ay önesine kadar bu rakam 5400 dü

ulaşım bir yana şu atamalar olsun da kendi paramızı kazanalımda gerisi gelir

Sn Başbakanımın Ağzına sağlık ilk günden bugüne kadar bizleri sahipsiz bırakmadığı için çok Teşekkürler İyi ki de varsın İyi ki de bu ülkenin başındasın ne bizler ne de islam Alemi de sen varken sahipsiz değil ..... ALLAH cc nin Resulü Ahir zaman Peyganber'i Hz Muhammet Mustafa avs Resulü Ekrem' Efendimizin izinden Giderek ümmetim ümmetim dediğin için .....Kendi milletinin içindeki kardeş kavgası bitsin diye uğraştın için ........Tüm Dünya Müslüman'ları nı sahipsiz bırakmadığın için sureyile kardeşlerimize sahip çıktığın için .... Gazneye yamur gibi yağan bombalara Ambargaya terkedil miş unutulmuşluğa sahip çıktığın için .... Mehmet akifin istiklal marşında ki dizeleri gibi ' Garbın Afakını sarmışsa çelik zırlı duvar Benim iman dolu göğüsüm gibi serhattim var ulusum korkma nasıl böyle bir imanı boğar medeniyet dediğin tek dişi kalmış canlar deyip ,Gazneye Filistine Suriye ,SOMALİYE Nerede başı sıkışmış bir BİR MÜSLÜMAN VARSA YARDINA YETİŞTİĞİN İÇİN ....Hz Ebubekirin , Hz ömerin Hz Alinin İZİNDEN GİDİP Ceddin Atan Osmanlı'nın YEDİ DÜVEL MÜSLÜMANA sahip çıktığı gibi SAHİP ÇIKTIĞIN İÇİN ...... Bir İslam Halifesi Adaleti , Edası ve takvasıyla sahip çıktığın için ÇOL ÇOK TEŞEKÜRLER .....Aynı istiklal marşında Mehmet akifin dizelerinde şanlı bayrakla helallaş tığı gibi ......Benim de Kalender ŞAH OLARAK OLSUN TÜM HAKLARIM SANA HELAL ...Helal olsun .... ALLAH cc size ailenize ve sevdiklerinize sağlık sihat daha büyük başarılar nasip etsin her iki cihanda mesut bahdiyar payidar eylesin ...Evini cennette köşk komşunu Hz Muhanmet avs ve Ashabı olmayı nasip etsin Banada sizinle Orda görüşüp karşılaşıp komşu olmayı cennet lisanı ve cennet selamıyla selamın selam demeyi nasip etsin ...Geçmişlerinize de rahmet altından kefserler akan naim cennetlerde köşkler nasip etsin
BUNLARI sn Başbakanım yüzünüze de söyleme isterdim.... Ama nasip burada yazmakmış sizde bana hakkınızı Helal edin ..... Benden yana Helalı hoş olsun

Bu yazım sn Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan Beye Şükran ve teşekkür metnidir......Siyasi Bir amacım ve Maksadım yoktur ..... Kul Kalenderden Diğer Kula şükran ve iyi dilekten başka ....

saygıdeğer formda yazan arkadaşlar lütfen bu teşekkür metnim için iyi yada kötü bir yorum yazmazsanız çok sevinirim ...

Deniz söylediklerine şunları eklemeliyim kalender şah aslında konulara hakim nasıl böyle bir tevazuda bulanabiliyor çok şaşkınım süreç içerisinde kimlerin neler yaptığını çok iyi biliyor bugün bir parmak bal çalındı diye bazı unutulmaması gereken olaylar var bunlardan ilk başta sakatlık cetveli bir çok engelli kardeşimiz yeni getirilen düzenlemeyle mağdur oldular ve bir çoğu sakatlık cetvelinden dolayı kağıt üzerinde engelli sayılmıyor, 2 bir konu kamu kurum ve kuruluşlarının durumu engellilere göre ayarlanması yasal olarak 2012 temmuz sondu ancak iki vekil çıkıp bunu 2015 kadar uzatılması için yasal düzenleme verdi ve 2015 kadar uzatıldı 3 ömss süreci 40 kadro ile yola çıkıldı ve kadroların haziran ayı sonuna kadar doldurulacağı söylendi ancak maalesef şimdi parça parça önümüze ne konulsa razı oluyoruz bazı bakanların çıkıp engellilere neler söylediğini anmak bile istemiyorum daha neler neler hak ararken kendimizden değğil bir çok kişinin vebalini alarak siyasi partizanlık yerine hak aramayı seçersek hedefe ulaşırız dedikçe gerçekleri görmezden geldikçe sırtımıza semer vuran çok olur ...

bir yeni düzenlemede 2022 aylıklarına geldi bir çok kişi bu konudada mağdur edilecek ...

loks;

Neden 50-70 diye hemen aşağılıyorsunuz ki? 85 le en basitinden ben gitmedim, gidemedim daha doğrusu. Çok sığ düşünüyorsunuz.

Düz lise mezunuyum ve bilgisayar sertifikam var..
2001 ve 6225 seçeneklerini kullanabiliyorum sadece değil mi ?

YassaX;

Siz bu tür söylemler yapıyorsunuz ya, bunun kaynağı nedir ?

Neden 50-70 diye hemen aşağılıyorsunuz ki? 85 le en basitinden ben gitmedim, gidemedim daha doğrusu. Çok sığ düşünüyorsunuz.

Aşağılama söz konusu bile değil, sadece ortaya çıkacak manzarayı vurguladım, öyle bir durumda ortaya çıkacak haksızlıktan bahsettim, sizin durumunuz istisna ama geneli benim dediğim gibi..

ömss sınavına geçen yıl giremedim...

ÖMSS SINAVINA GİREMEDİM AMA % 40 RAPORUM VAR
KAMU DA - DEVLET DAİRESİNE GİRME İHTİMALİ
VARMI ?

YOKSA SENEYE SINAV OLUCAK
O SINAV DIŞINDA
İMKANSIZ MI ?
:confused:

Faruk Çelik'ten engelli memur alımı açıklaması

[h=1]Faruk Çelik'ten engelli memur alımı açıklaması[/h]Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 8 binin üzerinde engelli vatandaşın kamuya alınacağını ifade ederek, açık kadronun 22 bin olduğunu ve bu kadroların da ilerleyen süreçte doldurulacağını söyledİ.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 8 binin üzerinde engelli vatandaşın kamuya alınacağını ifade ederek, açık kadronun 22 bin olduğunu ve bu kadroların da ilerleyen süreçte doldurulacağını söyledi.Engelsiz Yaşam Vakfı tarafından Maslak Sheraton Otel'de düzenlenen 3. Yılın En İyileri Ödül Töreni'nekatılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik program çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Verilen ödüllerle ilgili değerlendirmede bulunan Çelik, "Tüm bu çabaların, organizasyonların amacı engelsiz yaşama katkı ve engelli vatandaşlarımıza dönük bilincin oluşması açısından son derece önemli bir etkinlik. Yoksa kişisel olarak bizim ödülü alıp almamamız önemli değil. Engelsiz bir yaşam adına birçok kesimin, birçok bakanlığın, birçok sivil toplum örgütünün gayretleri var. Bunların bir hedefi olmalı. Ödül aldın veya aldım anlamında değil, toplumsal bilincin bu konuda yaygınlaşması" diye konuştu.
*Erdoğan: 8 bin 115 engelli memur alınacak*Başbakan konuştu: Engelli öğretmen alınacak
Başbakan Erdoğan'ın engelli vatandaşların kamuda istihdamı ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Bakan Çelik, "Biz Çalışma Bakanlığı olarak onların istihdamı ile ilgili önemli adımlar attık. Hükümet olarak engellilerin istihdamı ile ilgili ciddi teşvikler uyguluyoruz. Şimdide kamuda açık kontenjanın açık kadronun doldurulması ile ilgili çabalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl 5 bin 200 engelli kardeşimiz kamuda çalışmaya başladı. Sınavların neticesinde. Kazanan kardeşlerimize atamalar yapıldı. Şimdide 8 binin üzerinde engelli kardeşimiz kamuda çalışmaya başlayacak. Toplam açık kadro 22 bin. 8 bin atama yapıldıktan sonra kalan atamalar 14 bin kadro ilerleyen süreçte atanacak. ve bu açık kadrolar doldurulacak" şeklinde konuştu.Sanatçı Müjdat Gezen'in eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Bakan Çelik, "Burada ifade ettiği belki bir cümlesine değinebiliriz. Hükümet ve demokrasi konusuna iyi bakmak gerekiyor. Türkiye 12 yıl önce nerdeydi. Türkiye 2013'de nerde demokrasi açısından. Bu tarihleri iyi mukayese ettiğimiz zaman demokraside kat ettiğimiz mesafeyi antidemokratik uygulamalardan Türkiye'nin uzaklaşması ile ilgili ortaya konan çabaları nasıl başardığımızı Müjdat bey de iyi biliyordur. Ama herhalde sanatçı kimliği ile espri anlamında bir şey söyleyeceksiniz. Bizimde eksiğimiz mutlaka vardır ama eksiğimizin o alanda bulunması tam örtüşmedi diye düşünüyorum" ifadelerinin kullandı.

[FONT=sans-serif][/FONT]Valla dpb ösym'ye kadroları 7-10 gün arası gönderir Ösym kadroları 15 günden aşağı şekillendirmez 2 hafta tercih süresi olur açıklanması 1 günde olabilir 15 günde sonra kurumlar istenilen evrakları ilan eder o da 10 gün içinde o da 20 gün sürer 20 günde atama süreci işler yani mayısı bulur memuriyete başlangıç[FONT=sans-serif] :)[/FONT]

Slimer hemfikirim hatta daha da ötesini düşünüyorum ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt