Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS ile 3. atama ile alınacak 1620 kadro dağılımı açıklandı

Lord bundan önceki alımlara bakarmısın bir sonra bir daha değerlendirme yap istersen ne dersin arkadaşım....

Yorumunda haklısın ancak atamalar baştan sona zaten kokmuş...

arkadaşlar merhaba ,
2 sorum olacak.

1.si 2012 sınavında önlisans okuyupta diploması olmadığından lise statüsünde sınava girenler,önlisans diplomasını aldığında önlisans kadrolarına başvurabilir mi ?
2.si MEB'de GİH sınıfında çalışan engelliler arkadaşlara,
bu sınıfta çalışan engellilere ne tür görevler veriyorlar.özlük hakları ,yıllık izin hakları nasıldır ? tabiki ayrıca maaşları soracağım.??

meraba 66 puan aldım keşke öyle olsa sizden bir ricada bulunabilirmiyim ???

sert olsam;
keşke öyle olsa bende 66 aldım ama bu sefer nasıl tercih yapıcağımı bilemiyorum :((

ümmügül tek sıkıntı tercih yapmak olsun halledilir sıkıntı yapma ayın 27 sinde başlıyacak bakarsın kadrolarda yükselir daha iyi olur...

bu hizmetli kadrosu dedikleri temizlik işleri falan gibi mi oluyor?

loris ; evet temizlik işleri oluyor genelde..ancak diyelim kazandın hizmetliyi,o işi yapmakta zorlandığın aleni bir şekilde ortadaysa sana illaki yapamıycan işi vermezler.verirlerse eğer kazandığın kurumda halini arz edicen anlayışlı birileri elbet olacaktır.

@golden_heart;_

teşekkürler..
lise mezunları için koskoca izmirde 11 kişi mi alacaklarmış?

SADECE HİZMETLİMİ bune ya başka tercih allternatifi yokmu hizmetli kaç para alıyor meb da ve hizmetliye temizlik yaptırırsalar ben yapmam arkadaş ben o memurlerın yaptığını en iyyisini yaparım ama temizliğe verirseleer istifa ederim birde ssk dan emekliliğim geldi martta emekli oluyorum ben hizmetli olursam emekliliğim değişirmi ne yapacağımı bilemedim karıştı kafam iyice

Bio sen bir dilekçe yaz biz imzalayalim. Son kez olsun. İş işten gecmeden

Sayın ilgili engelliler ile ilgili açılan kadroların eksikliği açık ve net olarak ortadadır.Engellilerin umutları artık sınavın sistemi ve atamaların dengesizliği yüzünden bitmek ve tükenmek üzeredir.Kayıtlı olarak 9 milyon kayıtsız olarak 14 milyon nüfusa ulaşan engelliler için açık ve boş kadroların tespit edilmesine rağmen ve bu boş kadroların doldurulması zorunlu olmasına rağmen kadrolar boş tutularak yasalar çiğnenmekte sağlıklı olanlara yapılan ayrıcalıklar engellilere engel olarak uygulanmaktadır.Pozitif ayrımcılık ve engellilerin sosyal hayata tutunmalarını desteklemek amacıyla seçim arefesinde yapılan 1620 gibi komik bir rakamın daha üst seviyelere çıkarılmasını tarafınızdan talep ediyoruz.
Not: çok sert ve değişik oldu ama olsun ben böyle yolluyacağım :D son 12 günümüz var hadi bakalım şu atanamayıp çabalayan arkadaşlarımızı göreli bunu bütün engelli sitelerinde face adreslerinizdede paylaşın arkadaşlar bütün engelli arkadaşlarımız kardeşlerimiz için duyarsız kalmayın duyarsız kalırsanız sınavdan sonraki atamalarda farksız olmayacak...

Bimer,aile ve sosyal politikalar bakanlığı,Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlıklarına mail atınız daha sonra bölge milletvekillerinize hem meclis telefonlarından hem mail olarak durumu bildiriniz baskı kurmazsanız veya 3 5 kişi ile olacak işler değil dua ve muhabbetle kalın...

BAŞBAKANLIK:[FONT=Helvetica]0 (312) 422 10 00
Aile ve sosyal politikalar bakanlığı:
[/FONT]
[FONT=Georgia]Tel : +90 (312) 705 40 00[/FONT][FONT=Georgia] Fax: +90 (312) 705 53 49
Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı:Telefon:[FONT=Calibri] +90 (312) 296 60 00[/FONT][/FONT]

bende buna benzer bi mesaj göndermiştim. konu TBMM nin takdirindedir falan gibi cevap geldi

Şimdi bir arkadaştan aldım bu bilgiyi,

DUYURU!

Zaman: 17 Ocak 2014 Cuma günü Saat:12:00

Yer: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Basın mensupları ile tüm dernek ve konfederasyon kuruluşları eylem yapılma kararı alınmıştır.

Eylem yapılma nedeni;

Açılan 3.kadro sayısının yükseltilmesi, atanmak isteyen tüm engelli arkadaşlarımızı yüksek katılımını bekliyoruz. Konunun gerekli hassasiyeti gösterilmesini rica ederiz.

Buradaki tepkileri okuyorum herkes suçu devlet üzerine atıyor tek eksiklik devletteymiş ve ya atama sistemindeymiş gibi hiç kimse kendi eksikliğini bir dönüp bakmak istemiyor.
Engellilerin hizmetli kadrosuna itirazları ve lisans sayısının atamada çok olmasına itirazları şöyle bir soru gerektirir gelişim çağında olan bir dünyada artık lisans hafif kalmaya başladıysa İş veren, birini ne için çalıştırır?
1. bilgi gücü için 2. bilgisi yoksa beden gücü için, engellilerde hizmetli çalışacak beden gücü yoksa ve diploma yoksa (bilgi gücü) adamlar neye göre çalıştırsınlar?
yine sağ olsunlar mümkün olduğu kadar alım yapmayı gerçekleştirmeye çalışıyorlar lise düzeyindeki engellilerden beklenen şu ya eğitim seviyelerini arttırmak ya da hizmetli kadrosuna kanaat getirmek .

daha oncede yazdım dayanamadım gene yazıyım normal kadro 2014yılı için 75000ken nasıl olurda 25-30,000 atama beklersınız 1yılda kanun geregı %4 tur buda 3000dır buyıl için adamlar 4 kat memur alıyolar (9600+580+1620:kabaca11800kişi )azmı daha napsınlar butçe dene bışey var devllete ona gore hesap yapılıyo..
hızmetlı meselesıne gelırsek özel sektorde oldugu gıbı kamudada alırken oncelık kalıfeye elemanıdır boş adamı kımse sevmes işede almas herkes bı işypamdan şurda bı masa versınler oturayım derdınde once kalıfeyeol ondan sonra iş iste..
ençok da sonradan olan askere bıle gıtmemış devlet soymaya calışanı itkopuk takımından nefret ediyorum, adam saglamken devlet duşmanıdır herturlu pıslıgı yapar. bi gece içkılı motorkullanırken hem kendını sakat bırakır hemde baskaısna zarar verır, buadam bı sure sonra ropar alırhemen devlette iş aramaya başalrevlette iş cokya devlette kerızdi ha evde bakım,80+ustu rapor alır 2022de ister. gıremesede hergun devlet bızı iş almıyo dıye hergun aglar:(yazıqqqq ençok bu tıplere gıcık oluyorum:mad: inşallah bu kışıler omur boyu kamuya gıremesler, gıtsınler asgerı ucrete ozelde calışsınlar emeklılıgnıde goremesınler inşallah ...ayrıca sonradan olmanın avantajında kullanırlar bız surenerek ilkokul lıse unıversıte bıtıırıs o kız arkadaşlarıyla bıtırrır once raopor sıstemının duzenlemsı gerek ayrıca doguştan olmak daha avantajlı hale getırılmelı bunun için bılımsel bı arastırma yapılabılınır.
bu kadar kişi 2022 maaşlrı ıçın çıngar cıkarmıyor cunku onların enaz15-20yıl gıdebıleceklıerı bı işlerı var 10/9unun atanmayıp gene 2022 aldıgı ulkede maas artışına kımse ses cıkarmıyor anlaşmış degılım...
devamı sonra.....

Peki arkadaşlar tercihler ne zaman olacakmış ?

Musty35, yazdiklarinin kimleri kasteddigini anliyorum ama biraz agir olmus... Ben 2012 de kaza gecirdim ve ne yazikki engelli oldum. Bunu neden diyorum kimse isteyerek engelli olmaz. İyi bir universiteden iyi bir bolumden mezun oldum ve mezun oldugum gunun iki gun sonrasinda kaza gecirdim. Bizim is kosusturma ve yogun efor sarfetmen gereken bir is... Ama ben ne yazikki yurumekte bile gucluk cekiyorum yok kanedyen yok afo... Ben zerre kadar engellim olsun istemezdim ama nasip , hayat iste.. Simdide eskiden oldugu gibi calismak istiyorum ve sinava hazirlaniyorum. Hakkimla bi yerlere gelmek istiyorum. Nu suc mu???? Engelim ittirmelerle alinmis %40 diil... %93 ozel sektor yuzumuze bakmiyo cunku onlarin arayisi baska beni ne yapsinlar... memurluktan baska carem yok nasip olurda kazanirsam calisacagimm.. Bilmem derdimi anlatabildim mi!! Birseyler yaxarken lafin nelere gittigini iki kere dusunelim olur mu???

Musty35 adamlar 3 bin aldı felan demişsin yılda 3 bin almaları gerekirken bilmem kaç bin aldı diye yorum yazmışsında :D kadro sayısı fark etmez yıla göre alım değil bu boş kadroların dolması gerekiyor yasal olarak aksi halde ceza işlemesi gerekiyor kurumlara, adam içkili veya içkisiz kaza yapmış ne yapalım yani o öyle kaza yaptı diye tüm engellileri asalım mı? isyanını tam anlamış değilim güzel kardeşim sığ tartışmalar içine girmek bişey kazandırmaz, Ayrıca sürecin içerisinde olan birisi olarak neyin nasıl döndüğünü iyi bilen birisiyim yazdıklarımıda bilerek yazan bir adamım her konuda biraz daha açarsan daha iyi anlarız arkadaşım.

Çetin yamaç ,Kim engelliler üzerinde duygu sömrüsü yaparak siyaset yapıyorsa, onların hayalleri ile oynuyorsa, SAĞ olmasın kardeş, Sistem baştan sona kokuşmuş engelliler yeteri kadar çaba gösteriyor benim şahit olduğum, Eğitimden tut her konuda tek hataları birlik olamamaları onun haricinde bir sıkıntı göremiyorum, İlk atamada lisans mezunlarından arta kalan kadrolar 2. atamada bir anda kayboldu :) evet eğitim baştakiler sistemi yönetenlerin eğitim eksikliği bu konu, Vicdan ve duygu eksiliği daha sayarız saymak ile bitmez İnsanlar bişey yapma çabasındayken çok bilmiş gibi bu tip konuların altına bu şekilde yorum yazarsan hem konuyu baltalar hem tepki alırsın arkadaş. Açarsın bir başlık yazarsın ve geliriz o başlık altında konuşuruz tabi kendinde eksiklik gören ve ya yazmak isteyen yazar....

Ben o kadar dedimde bir dilekçe yaz bizde gönderilim diye hazırcılık yapma demiştin. Şimdi oturmuş yazmışsıb Hayırdır inşALLAH diyorum :)

yoo dün yazdım genelede paylaştım bi kaç ömss ile ilgili başlıkların altında ...... Hayır tabi şerle ne işimiz olur...:)

Çetin yamaç denen şahıs her ne yapıyorsan bırak ve şunu oku...Suç devletin değil haklısın tüm suç engelli olanların. Dönüp kendimize bakalım. tekerlekli sandalyede olduğumuz için (niye tekerlekli sandalyedeyiz sarhoşun teki çarptı sakat kaldık. Alacak verecek kavgasının ortasındayız kör kurşun bana geldi. Çatı katına çıktım eğlence olsun diye aşağı itildim belden aşağısı felç ölmedim. Doktor yanlış iğne yaptı bir ayağım diğerinden kısa. Akraba evliliği oldu yarım doğduk. Bilmem kimin attığı taş gözüme geldi kör oldum. Daha olmadı birisinin bedduasını aldım SAKAT kaldım... kendimize baktık. Burada sıkıntı yok...
Senin sakatlığın ne bilmiyorum bilmek de istemiyorum. İnşallah sen yada çevrende birini sakat kalmaz bizim yaşadığımız bu '' suçluluk '' duygusu yaşamazsın!!!!Yaşamazsın da her adım başı önüne çıkan engelleri görüp her gün gerçekten engellenmenin ne olduğunu anlamazsın. Biz bir ülke de yaşıyorsak ve sakat isek devlet bize her türlü kolaylığı sağlamak zorunda. He adam bilgili elman alacak Beden gücü her şeymidir? Bir devlet adamı üç aylık bebeğini sigorlattıyorsa tüm suç bizimdir. Senin gibi kanaat getirin diyenlerindir...Kanaat getirmekmiş. Sen kanaatını getir kardeşim.Otur oturduğun yerde. Sana bir şey diyen yok.
Ve demin baktım profilin üye olalı 10 gün bile olmamış bu yazıyı yazmışsın. Başka hiç paylaşımın dahi yokken
Bu ne bilgi maşallah

yok yok muhteşem bir cevap olmuş ellerine sağlık buyucu ...

Bak konuyu bir anda nasıl dağıttılar :D millet neyin derdinde adam eğitimden bahsediyor. Ancak şu bilgisi eksik devlet eğer engelli bireyin eğitimi, engelinden dolayı işin gereğini yerine getiremeyecek durumda olan engelli için kadronun değiştirilmesi görevini devlet personel başkanlığına bırakmıştır .

[FONT=times new roman]DUYURU
(16 Ocak 2014)
[/FONT][FONT=times new roman]ÖMSS İle Engelli Memur Yerleştirme: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına
Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması[/FONT]
[FONT=times new roman]“Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca yapılan 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçları ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.[/FONT]
[FONT=times new roman]Bu amaçla hazırlanan Tercih Kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer almaktadır.[/FONT]
[FONT=times new roman]Tercih Kılavuzu, 27 Ocak-3 Şubat 2014 tarihleri arasında ÖSYM’nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet adresinden yayımlanacaktır.[/FONT]
[FONT=times new roman]Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmış olan 2012-ÖMSS’ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için ÖMSSP1, ön lisans mezunları için ÖMSSP2, lisans mezunları için ÖMSSP3 puanının alınmış olması gerekmektedir.[/FONT]
[FONT=times new roman]Tercih Kılavuzunda yer alan kadroları, önceki ÖMSS Tercih Kılavuzlarında yer alan herhangi bir kadroya Merkezimiz tarafından yerleştirilen adaylar tercih edemezler.[/FONT]
[FONT=times new roman]Adaylar tercihlerini, 27 Ocak-3 Şubat 2014 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖMSS İle Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.[/FONT][FONT=times new roman]Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.[/FONT]
[FONT=times new roman]ÖSYM BAŞKANLIĞI[/FONT]​
[FONT=times new roman][/FONT]​

Üst Alt