Sevgili Erdal Akbay Saww kardeşim ve sizlere katılan arkadaşlarım,ya yazımı tam okumamışsınız ya da beni iyi anlamadığınız için çok üzüldüm.Evet bende bu ülkede yaşıyorum.Yaşım 42. Fazla eskiye gidersem çok daha içler acısı ama 10-15 yıl öncesine gittiğimizde özürlüler bu ülkede bir hiçti.Ben acılar içerisinde büyüdüm,yeri geldi özürlülüğümden utandım.Bu yazımı bu şekilde açarsam romana döner inanın ki.Ben yalnızca eskiyle şu durumu mukayese ederek yorum yazdım.Şimdi biz engellilere çeşitli fırsatlar verilmeye başlandı.Yaşlılarımıza kimse bakmıyordu.Emekli maaşı varsa elinden öylesine tutuluyordu.Şimdi ise devlet ağır özürlüyse ,özürlüyr bakana da,bakıma muhtacada maaş bağladı hemde kendi evinde.Artık Bakmak istemeyen bile maaş için anasına babasına, bakar oldu.Devlet için bu geliri olmayan bir olay.Ama her ay hazineden milyonlarca pay ayrılıyor.Buna yalnızca Allah razı olsun denir.Burada bir olumsuzluk nasıl olabilir ki.Tabii ki her şey pat diye 10 numara olamaz daha çok şeylerin değişmesi lazım yaşam kalitemizi yakalamamız için ben olumlu gidiyor sabır arkadaşlar dedim.Her şey daha iyi olacak dedim.Bunuda olumlu eleştirerek devletin eksik uygulamalarını düzeltebiliriz.
Nankör bir davranışla değil.Genç arkadaşlar eskiyi bilmedikleri için onları makul karşılıyorum.Ama onlarada tavsiyem,eleştirsinler demokrasinin gereği bu.Güzel olumlu eleştirerek devletin eksiklerini görmesini sağlayabiliriz.Biri beni durdursun KAYA arkadaşım da soyadımın ÇALIK olması ile bir şeyler düşünmüş sanırım.Kendi devletine nasıl bilmeden atıp tutuyorsa benim soyadımdan bile bir şeyler çıkarıp karşımdakini üzermiyim demeden sallamış.Kaya arkadaşımmm,acaba senin soyadından bu ülkese kaç aile var araştır bakayım.Benim o düşündüğün kişilerle hiçbir akrabalığım yok.Düşün biraz biz,bu platformda aynı kaderi paylaşan kişileriz.
Ben yıllarca sigortam olmadığı için çocuklarımı hastalandığında doktora götüremedim.Şimdi bu devlet benim çocuklarımıa,hepimizin çocuklarına 18 yaşına kadar hatta okuyorsa okul bitene kadar sağlıktan yararlandırıyor.Bu ülkede kaç kişi acilden geri çevrildiği için öldü biliyormusunuz.Şimdi acile gittiğinde sigortan yoksa bile geri çevrilme yok.Bunu halen bilmeyenler olur,araştırsınlar.Doktorlar,muayene etmez,muayenehaneme gelin derlerdi.Şimdi sabah 08 de doktorlar hastane odalarında 17 ye kadar çıkmıyorlar korkuyorlar.Muayenehaneleride kalmadı çünkü.Ben Marmaris te yaşıyorum,burada ve çevre illerdeki olaylar bunlar.Engelli arkadaşlar tecrübelerimi aktarıyorum size.Hiç bir devlet hastanelerinde özürlü raporuna para verilmiyor.Bunada itiraz edenler olacak.Ama prosedür böyle.Almaya kalkan hastaneler var döner sermaye oldukları için özürlülere bir şey demeden almaya kalkıyorlar.
Hemen il sağlık müdürlüğüne ödediğiniz makbuzla beraber şikayet ediyorsunuz,Paranız anında geri ödeniyor,birde o kurum hakkında tutanak tutuluyor,yönetimin notundan düşüyorlar.Arkadaşlar bütün kurum binaları yeniden biz engellilere göre düzenleniyor.Yeni yapılar mutlaka engelli standardına göre yapılıyor.Her şey değişiyor.Biz İstiyoruz ki sihirli değnekle her şey 10 numara olsun.Bende diyorum ki Merdivenden çıkmaya başladık 10 numarayada ulaşacağız.Yanlış yapılanları tabiiki dile getireceğiz ki fikirler alınarak daha doğruya ulaşacağız.Depremden Van’dan bahseden arkadaşlar olmuş,O şehrimize ülke olarak herkes yardım etneye çalıştı.Bazı kendini bilmezler yolları kestiler,çadırları yardımları yağmaladılar çoğu yardım ulaşamadı,dağlara bile götürüldü.Organizasyonda eksiklik olabilirmi tabiiki var,işte biz onu eleştirelim.Buna hiçbir diyeceğim olamaz.Yeterki olumlu eleştiri olsun yapıcı bir hal alarak bize geri döner sevgili arkadaşlarım.Bu anlattıklarımada bir sürü ön yargılı düşünen eleştiriler alacağımı biliyorum.
Ama olsun.Ben AKP ye bir oy bile vermedim.Bunu da net bir şekilde söyleyeyim.Ama bizler takımtutar gibi parti tuttuk bu zamana kadar.Babadan oğula aileden aileye geçti.Ama ben bu tabumu yıktım artık geç oldu ama! Şimdi Ülkeme insanlarıma kim hizmet ederse onun peşindeyim.Yani değişken olacağım.Ülkem için.Milletim için.Sabaha kadar kitap yazarım konuda.Acılarımdan,haksızlığa uğradıklarımdan,özürlü ve yaşlıların insan yerine konmadığı zamanlarıda eklersem kitabımı oluşturacağımı sanıyorum.Genç arkadaşlar bilmiyorsa büyüklerine sorsunlar benim dediklerime katılan çok kişi bulacağına eminim.Sevgili arkadaşlarım,bende sizin gibi bu yaşta memur olak için bekliyorum.Hak kiminse öncelik onun olsun diliyorum.Göreceksiniz ilerde herşey bizim istediğimiz gibi olacak.Belki ben göremem ama genç arkadaşların göreceğine eminim.Saygı ve sevgilerimle.Her şey ülkem ve bizler için iyi olması dileğiyle….