Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Lisans Mezunları Sonuçlar ve Yorumlar

Biyologum, 67 küsür puan aldım 2 bin 6 yüz küsürlerdeyim.

Ya şimdi lisans mezunları branşlarına göre atanmayacak mı, mesela ben biyologum, sağlık bakanlığı biyolog çalıştıran bir kurum örneğin, engelli biyolog ihtiyacını belirtir, ben de buraya başvururum uygunsam girerim, bu şekilde olmayacak mı? Neticede her lisans mezununun bir mesleği var, bunları bürolarda idari işleri yapmak için istihdam etmek ne kadar doğru olur? Eğer kurumlar gerçekten ihtiyacı olan engelli kadrolarını meslek gruplarına göre doğru yayın ederse, ben inanıyorum ki çoğu lisans mezunu atanacaktır. Örneğin Milli eğitim ihtiyacı olan engelli öğretmeni, mühendis çalıştıran kurumlar mühendisi vs. açıklarlarsa, çoğu insan atanır. Neticede başvurlardan da görünüyor, bir meslek grubunda yeterli olmuş lisans mezunu engelli 5000 küsür kişi olacak kadar az.

Evet Kısmet haklısın ama ben mesela maden mühendisliğinden mezun oldum ya açılmazsa maden mühedsiliği bölümünden. O zaman ne yapacağım?

bende 75.90 aldım 1143 ncü sıradayım işletme mezunuyum benim durumum ne olacak peki arkadaşlar?

canyildiz0620; tercih kılavuzu yayınlanıpta, lisans mezunlarından kaç kişi alınacağı açıklanınca senin durumun az çok belli olur..

74,67 iktisat sıralama 1344 tercih konya
arkadaşlar liste haline getirirsek arkadaşlar görme imkanımız olsun

79,74 işletme sıralama 653 tercih bursadan başlayarak tüm türkiye..

canyildiz0620 ;dediğim gibi kaç lisans alınacağını bilmeden yorum yapmak güç..2000 lisans alacaklarsa sıralaman iyi derim,1250 lisans alırlarsa sıralaman kötü derim,1000 lisans alınacaksa atanman zor derim..bilmem anlatabildim mi? sabır tercih kılavuzunu bekle..

istanbul,74.141,sınıf öğrt. sıralama:1451 inşallah hakkımızda en hayırlısı olur.

TarikUzel;

Açmayacaklarsa neden sınava aldılar bizi, sen mühendis olma yeterliliğine sahipken sana mühendislik yaptırılmayacaksa ki engellerimize rağmen yüksek eğitimimizi tamamlamış kişileriz, bu sınav neden yapılıyor o zaman? Tamam belki herhangi bir idari kadroya memur olarak atarlar, iş güç sahibi olunmuş olur fakat bu asıl mesleği mühendis, öğretmen, kimyager, biyolog vs. olan kişilere birer haksızlık olmaz mı?

Evet haksızlık olur. Ki ben memurluk değil mesleğimi yapmak istiyorum. Ki bu senin de benim de kendi mesleğimizi yapmamız en doğal hakkımız..

benim merak ettiğim kaç tane öğretmen kontenjanı açacakları....ben zaten memur olarak çalışıyorum... öğretmenliğe geçmek istiyorum, öğretmenlik için ne kadar kontenjan açacaklar acaba...lisans mezunu olarak girenler arasında kaç tane öğretmenlik mezunu olan var bir bilgisi olan var mı...

geçen bir sitede okudum kurumlar en fazla lisans mezunu istiyorlarmış ama bakanlık en azından eşit sayıda kadro verilsin diye bastırıyormuş tercihler bu yüzden biraz gecikebilirmiş..

Bu sitede yok heralde sıralamada 200 ün altında olan merak ediyorum onları çıksın bir an önce ortaya nereyi yazacaksınız onuda söyleyin.:) Ankara varmı aranızda?

aekadaşlar ben başvuru yaparken verdıklerı kağıttakı şifre ile giremiyorum.acaba yanlış mı yapıyorum?

ya 305 sıralamayla 83 puanla durumum ne her kafadan bı ses ya:))))

tugce8866; tercih kılavuzu çıkıpta kaç lisans alınacağı bilinmeden yorum yapmak imkansız ama genel kanı sizin sıranızda olan birinin kesin atanacağı yönünde..ALlah herkesin gönlüne göre versin.

cevap için tesekkür ederım umarım tüm ihtıyacı olanlar atanır

Serkan Ergün arkadaşlar sosyal bilg. mezunu. 87,2 aldım tercihlerim sırası ile: 1/ kamu hast. mus. 2/ kamu hastaneist. 3/meb ist. 4/kamu hast. erzurm. 5/kamu hastane van 6/ kamu hastane urfa 7/ kamu hastne tarbzon 8kamu hastne ankara 9/kamu hastane antalya. 10/kamu hastane balıkesır. 11/kamu hastane izmir. 12/kamu hastanekonya 13/meb erzurum 14/rtük ankara 15/ kamu hatane bitlis şansım ne fikri olan varsa cevap yazarsa sevinirim sıralamam 141

serkan13;

Tahminimce ilk sıradaki muş tercihin gelir, olmadı bi ihtimal istanbulu geç erzuruma kesin atanırsın.

serkan13 ; bence 7.- 8.- 9. - 10. - 11. - 12. - 14. - Tercihleriniz Ölü Tercih Olmuş . Yani Boşa Tercih Yapmışsınız bana göre . Çünkü ; Saydığım Tercihler ; Sizin Üst Tarafta Yapmış Olduğunuz Tercihlerden Yüksek Puan Olacaktır ve daha çok talep Görecektir ... Genel Olarak Sitelerdeki Yorumlar ve Tecrübeler Neticesinde bu yorumu yapiyorum . Ancak ; Puanınız ve Sıralamanız Çok Güzel .. Çok Yüksek bir İhtmalle Muş'a Yerleşirsiniz diye Düşünüyorum. En Kötü 3. Tercihiniz Erzurum olur. Onunda Altına Düşmessiniz. Hakkınızda En Hayırlısı Neyse O Olsun ...

Saygılar ...

lisans
puan 78.278
sıra 826.
01. Tercih 30020126431 TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU / BİLGİSAYAR İŞLETMENİ (MUŞ
02. Tercih 30020126769 TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU / MEMUR (MUŞ )
03. Tercih 30020126287 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI / MEMUR (BİNGÖL)
04. Tercih 30020126403 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI / MEMUR (BİNGÖL)
05. Tercih 30020126695 TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU / MEMUR (BİNGÖL)
06. Tercih 30020126883 TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU / VERİ HAZIRLAMA (BİNGÖL)
07. Tercih 30020126697 TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU / MEMUR (BİTLİS )
08. Tercih30020126939 TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU / VERİ HAZIRLAMA (VAN)
09. Tercih 30020126413 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI / MEMUR (HAKKARİ )
10. Tercih 30020126525 TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU / VERİ HAZIRLAMA (BATMAN)
11. Tercih 30020126521 TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU / VERİ HAZIRLAMA (ŞIRNAK)
12. Tercih 30020126447 TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU / BİLGİSAYAR İŞLETMENİ (HAKKARİ /
13. Tercih 30020126501 TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU / VERİ HAZIRLAMA (MARDİN)
14. Tercih 30020126731 TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU / MEMUR (HAKKARİ)
15. Tercih 30020126807 TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU / MEMUR (ŞIRNAK)

Yorumlar....

querezma8 ; Puanın ve Sıralamanın ; Yazdığın Tercihler için Gayet iyi .. Muş ya da Bingöl İl Tercihlerinden birine yerleşeceğini düşünüyorum . Zaten 8. Tercihin Van , 13. Tercihin Mardin bana göre Ölü Tercihler olmuş . O terciher, Üstteki Tercihlerinden daha yuksek puanlı olacağını düşünüyorum . Hakkında Hayırlısı Olsun ...

Üst Alt