Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sınavına girebilmek için para karşılığı sahte rapor çıkartmışlar!

Ben daha önce defalarca yazdım. Merakımdan bu sınavlara 2 kere girdim.
% 95 i engelli gibi durmuyordu!
Kamuda çalışan kim varsa tekrardan rapor istenmeli. Oda güvenilir bir heyet kontrolü ile olmalı!!!
Özel sektörüde denetlesinler! kim varsa engelli kadrosunda bir defaya mahsus güvenilir heyetlerde kontrol edilmeli!!!

Oldu ömrümüz rapor almakla geçecek.Yakalandılarsa sınava girmişlerse sınavları iptal olur.
Bu arada şu an ben vergi indirimi alamıyorum ne olacak kamudaki işimden mi çıkaracaklar.

hakkımızı yiyenlere zehir olsun.engelli olmayıp ta.bizler adına açılan sınava girenler bizlerden daha kötü olsun.

EEEEEE şimdi yavaş yavaş geliyolar dediğimize biz burada gerçekten engelli kardeşlerimizi savunurken yırtınırken bu yüzden millet alan yine alır ölede alır bölede diodu bu haberler tvlerde duyulsunda almaya ve vermeye kim cüret eder görelim bizler 10 maddelik bişiyler yapmıştık ama ilk başta sakatlık cetvelinde mağdur edilen ve birde gerçekden kalıcı olan rahatsızlıkların cetvele eklenerek hakları elinen arkadaşların mağduriyetleri giderilsin daha sonra yeniden bütün haklarımızın net bir şekilde değerlendirildiği bir rapor istensin demiştik bazı kişiler bizi anlamasada görmezlikden gelsede işlerine gelmesede YÜCE RABBİM görüyor bu tip olaylar yüzünden yakında yeniden rapor istenirse kimse şaşırmasın yeni bir uygulama ile merkezi kontrol ve denetime sokulursa kendi şehirlerinde para ile emmi dayı tanıdığı ile rapor alıp gerçek engelli kardeşlerimin haklarını yiyenleri göreceğim o zaman ....

http://www.engelliler.biz/forum/ozu...yi-kazananlardan-yeniden-rapor-istenmeli.html

arkadaşlar sağlam adamı olmadan kimse bu raporu alamaz. tekrar istense bile yine bir yolunu bulup alırlar. ama şu yapılabilir son 2 hafta içerisinde alınan raporlar incelenebilir. aceleyle alınan bu raporlarda bolca sahtekarlık görülebilir. yoksa yeniden rapor istenirse çoksayıda özürsüz-özürlü arkadaş mağdur olacak. burdan istediğiniz kadar özür oran cetveli düzeltilsin deyin yine de %19 oranı olan bir polio hastasına %40 çıkartmazlar. adamlar engelli sayısını arttırıp kendilerini sıkıntıya mı sokacaklar sanıyorsunuz???

Lastik patladı artık bundan sonra bu tür olaylar ile daha çok karşılaşacağız ilk başta da demiştim çok girişimlerimiz oldu ve hala oluyor.ilk müracaatta sosyal hizmetler müracaat sahiplerini yetkili hastaneye sevk etmeli demiştim şimdi bu haberin üzerine artık kurumlar yerleştirme yapar iken ilgili kişiyi hastaneye sevk etmeli ve yeni rapor istemeli..
Ayrıca saw'a katılıyorum.Kamuda çalışan engelliler engelli olmaktan çıkmış ise engelli kadrosunda çalışmaz normal kadroya geçer.

Aile ve sosyal politakalar müdürlüğünde bize verilen üç nüshayı boşuna imzalatmadılar abi :) tamam sen bu raporu bize veriyorsun ama gerçekten rahatsızlığını tahattüt ediyormusun dediler bizlerde evet dedik kurumlar büyük ihtimal yeni rapor isticekler gibi geliyor bana yoksa neden tahattüt imzalatsınlar....

Bu olaydan sonra işe yerleştirmesi yapılacak olandan istemeliler bencede. Bu konuda baskı yapmayı deneyebiliriz. Ben bu sınava girmedim ama sahtekarların yeni teşebbüs edecekleri sahtekarlıklarda cesaretlerinin kırılması için elimden geldiğince sizlere destek olabilirim.

k.ergun;

sınava girmediğiniz halde göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı size teşekkür ederim.Bu konuda herkes üstüne düşen görevi yapmalıki aramızdaki çürük elmalar temizlenebilsin.

Bence bu tür bir olay sınavın iptalini bile gerektirecek derecede büyüktür.tabii bu raporları alanlar sınava girmişse ki girmiştirde sınav usulüne aykırı bir durum oluştuğu kanaatindeyim bu da iptali gündeme getirebilir.

valla ben bir sürü insan gördüm sapasağlam zihinsel özürlü raporu almış.buna benzer bir sürü haksız yere rapor alanlar var.devlet bütün özürlü raporlarını incelemeye alsın yarısının raporu iptal olur yada %40 ın altına düşer sakatlık oranı...bu şekilde sınava girerek hakkımızı yiyenleri ALLAH a havale ediyorum.

Söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ama KAZANILMIŞ HAK konusunda takılıp kalmak var sonuçta. Düşünsenize adam 10 yıl önceki yönetmeliğe göre %40 almış ve bu raporla vergi indirimi hak etmiş, başbakanlık kartı çıkarmış, devlette memur olmuş ve belki de emekli olmuş. Aynı hastalık veya sakatlığı devam ettiği halde yeni yönetmelikle ancak % 20 alabilecek. Emin olun sistem çöker. Sakın ola aldığı zamanda geçerli kriterlere göre değerlendirilsin falan demeyin zira yeni yönetmeliği bile doğru düzgün uygulayamayan sağlık sektörü bunu hiiiç beceremez. Ayrıca yine söylüyorum, gözünüzle bakıp insanlara SAPASAĞLAM tanısı koymayın lütfen, bilemezsiniz...

Eee burası türkiye arkadaşlar of luyum t6 seviyesinden % 60 oranında rapor verdiler...1.5 yıldırda bi türlü cevabı gelmeyende 2022 maaşım var..yani onay gelirsee o daa....yani olay budur.. Zenginin çocuğu giyince moda fakir giyince yırtık olan bir ülkeyiz..:)))bizeede bir kaderr gülerr ...gülerr damlaya damlaya göl olur hesabı:)))))

sınav günü benim de dikkatimi çekti. kimse alınmasın gücenmesin. yarası olan gocunur arkadaşlar. ben korkuluklara tutunarak çıkarken millet yanımdan atlaya zıplaya merdiven çıkıyordu. yanımda kardeşimin eşi vardı. bana yardımcı olurum diye okula girmişti. dedim, bunlar hiç engelliye benzemiyor bi ben mi varım burda engelli. iç hastalıklarıdır dedik ama 10 olur hadi 15 olur. hepside iç hastalıklarından engelli olamaz-olmaz. hiç engelli grubuna katılmamış insanlar değiliz. bu işte bir iş olduğu o gün zaten belli olmuştu bana kalırsa. eski tarihli raporları kabul etmeye başlasalar iyi olur. en güvenilir ve sağlam kaynak eski tarihli raporlar şu durumda. eski tarihlilerden yenisini de isteyebilirler, sıkıntı değil bu işe üçkağıt karıştırmadan giren için. ama hadi diyelim bunu aştık. bunun devamı var. işe alımlarda adamlar kitabına uydurur, yine sağlam adamı engelli kadrosundan işe alır. midemiz bulandı bir kere. şüphe çekecek atılan her adım..!!!

dilemma,
Merhaba benide omurilik ameliyatlısıyım ancak dış kaporta sağlam olanlardanım yüzde 88 rapor oranım :) ama bende siz gibi sınava girerken önyargılı davranmak istemedim ama herkesmi benim gibi diyede sormadan edemedim genel durum itibariyle hemen hemen herkes iyi görünüyordu 5 tekerlekli sandalye kullanan arkadaşla aynı sınıfta girdim ama biz süreç başlamadan önce sitede dile getirdik bu konuyu bir çok arkadaş kırıldı bize incindi ancak bizler önce sakatlık cetvelinin düzeltilmesi ve kalıcı olupda cetvelde bulunmayan bazı rahatsızlıkların eklenmesi ve sonucunda herkesten özelde çalışanlardan bile heyet raporu istenmesi hususunu dile getirmiştik umarım tercihlerden sonra atama yapılacağı zaman kurumların kurmuş olduğu heyetlerde doktorlar bulunur ve sevk işlemi ile uğraşır yeni rapor istenir sanırım tahattütname bu tip olayların önüne geçmek için herşeyin hayırlısı ama malesef çok kişinin haksız yere bu sınava girdiğini tahmin ediyorum...

evet tekrar rapor istensin bizim gibiler de gümbürtüye gitsin ben 2003 te aldıgım raporla girdim ne olacak simdi o zamanın şartları öyleydi basbakanlık kartım da var kamuda işçi kadrosunda çalısıyorum özürlü olarak ee bizim gibiler ne olacak zaten sakat diyince hep yürüyemeyen insanlar anlasılıyor eminim ki şurda yazanların çoğu ömss de dökülmüştür :)

Bunlar sadece Çorum'da yakalananlar. Bir de bu işin İstanbulu Ankarası İzmiri var. Buralardakilerde yakalansın bence gerçek özürlü 40 bini geçmez.

slimer,
emin ol ömssden felan dökülmedi bu konuyu savunanlar yazılanları harfiyen idrak edebilsen böyle huzursuz edici sözler yazmazdın hala haber hakkında yorum yapacağına oturmuşsun burdakiler hakkında önyargılı yorum yazıyorsun ayıp kardeşim ayıp önce iyi oku bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinden vazgeçin rahat ol gerçek engelli olan yine raporunu aslanlar gibi alır ama elbette engelli olduğu için tekrar isterlerse zorlanacaktır ordan oraya gitmelerde sakatlık cetveli ile alakalı yorumlarda mevcut ancak sen bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti ile alakadar olduğundan haberle ilgili yorumu bırakıp diğer yorum yazanlara takmışsın ...

arkadasım türkiyede engel oranı ve engelli sistemi baştan yanlış tamam mı benim bir gözüm görmüyor engelli sayılmıyorum ama 7 sene önce sayılıyordum bana bunu izah et bizim gibiler asıl mağdur siz ne konusuyorsunuz !!!

slimer kardeş diğer yorumları oku şuan söylediğin hakkında cevabı bulacaksın sanki biz şu söylediğin hakları savunmuyormuşuz gibi cümleler kurup yorum yapma bilader iyi oku diğer yorumları....

ya arkadas sorun o degil sorun bu konu hep dillendiriliyor bak ben hep sunu dedim 98 yılında aldıgı karın ağrısı raporu ile engelli memur olarak calısan var ve türkiyede calısan engelli memur olsun işçi olsun yarısından çoğu şu an rapor almaya kalksa yarısı % 40 altına düşer elbette ki sahte rapor alan çoktu özellikle 2005 öncesi ama çözüm inanın bulunmaz tek yol herkes yeniden rapor alacak ama o zamanda biz gibiler magdur olacak

bunlar daha ne ortaya çıkan ya ortaya çıkmayanlar?benim10na yakın sağlam sınava giren tespitim var ama tutupda şikayette etmem devletin ortaya çıkarması gerek bunun içinde YENİ RAPOR İSTEMELERİ ŞART eee arkadaşın biri yorum yapmış sınavda dökülen yeni rapor isteyip diğerlerini elemek istiyor ben bugün baktım 52,5 net yapmışım seninde bu kadar netin varsa o zaman konuş döküldüğümüzden değil sağlam insanların elenmesini istememizden zaten EKİM 2011 devlete alınma şartına göre 16/12/2010 rapor şartı var biz herkezden yeniden alınsın istiyoruz alınsın ki böyle insanlar dökülsün ama farklı illere yönlendirilsin rapor için yada ANKARADA ALINSIN HEPSİ SADECE ANKARALI OLANLAR FARKLI YERDEN ALSIN çünkü sahte raporun çogu başhekim,doktor tanıyarak alınıyor...

slimer;
Kardeşim şu söylediğini savunuyoruz zaten amaç şu kısaca bikez daha yazayım senin canın saolsun önce sakatlık cetveli düzeltilmesi artı olarak cetvelde bulunmayan kalıcı rahatsızlıkların olduğunu biliyoruz bunların cetvele eklenmesi gerçekten engeli olan insanların mağduriyeti giderildikden sonra sadece engellilerle ilgili olarak birimlerin oluşturulması daha sonra ankara merkezli kontrol bütün tetkikler yapıldıkdan sonra değerlendirilen bir raporun engelliye verilmesi ve ömür boyuda rapor istenmemesi ince eleyip sık dokumak bunlar fikirler ama bu kokuşmuşluğun devam edeceğini biliyorum amaç hak yenmemesi gerçk engelli kardeşlerimizin önüne geçilmemesi çorum ilinde yakalanalar sadece birtanesi diğer illeri kurculasalar eminim her ilden çıkacaktır böyle çeteler sınav öncesinde bizler heyet kuyruklarını görünce dedik bu işde bir iş var hapşıran heyete girdi ya bunlara nasıl önlem alacaksın peki varsa öneriniz sizlerde ortaya koyun arkadaşlar kişilerin yorumlarına takılı kalırsanız bir adım ileri gidilmez 23 bin kadro 7 bbine düşürüldü kimsede çıt yok hak aramazsanız sırtınıza semer vuran çok olur haklarınızı yiyen çok olur kimsenin Allah korkusu kalmamış vicdanı bitmiş bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti ile devam ediyorlar yola Allah sonumuzu hayır etsin inşallah umarım anlatabilmişimdir...

orman bakanlıgında çalısıyorum bn kadrolu işçi olarak 2010 engelli memur alımlarında tek tek dosyaları biz yaptık ve inanın herifler o kdr komik o kdr ucuz seylerle rapor almıs ki inanamadım evet yüzlerce binlerce sahte raporlu ya da torpil sayesinde rapor alanlar var onlara yazıklar olsun diyorum !!!

Bio "sana katılıyorum" demeden geçmeyeceğim.. sağolasın.

arkadaşlar, biz düşüncemizi dile getirdik diye intikam alma politikasıyla kesin dökülmüşsünüzdür şeklinde 3. sınıf yorumlarla ortaya çıkmanın manası yok, kaldıki komik oluyor. çünkü söylediğim gibi yarası olan gocunur ve yine belitrmiştim ki ben de iç rahatsızlığı olan arkadaşlarımın varlığını biliyorum. burada söz konusu edilen SAHTE RAPORLAR. afedersiniz dana kadar paragrafları çözmüş çok zeki insanlarsınız siz. bu yazdıklarımın nesi anlaşılamamış olabilir?

sınav başvuru kişi sayısı açıklandığında aklıma gelen bir diğer şey, şimdiye kadarki sınavlarımızda başvuru sayımız 100 lerle açıklanırken, bu sınavda binleri bile geçtik 10 bilerce insan başvuru yapmış gördük. bu kadar engelli nasıl olurda biraraya gelmiş olur şaşırmıştım. olmayacak şey değildi bu ama garipsemiştim. şüphe çekici diyorum..

DİLEMMA ilk hafta başvuru 10 binlerde 2 hafta 40 binlerde son uzatmalarda 60bine dayandı başvuracak insanlar zaten bitiş süresine son gün kalaya başvurdu uzatmada 20bin kişi nasıl atak yaptı benide düşündürüyor bu açıkçası hepimiz biliyoruz bu işte bir değil birden fazla çapanoğlu var ama yapacak bişeyimiz yok:mad:

ben burda bas bas bagırdım neden uzatıyorlar diye sınav basvuru süresini yok şuymus yok buymus olan oldu işte şimdi aklınıza ne gelirse hiç şaşırmayın

ben bursada sınava başvururken memurun bana dediği: ''atananlardan vergi indirimi olanlar açısından sorun yok ama vergi indirimi olmayanalrdan tekrar rapor istenecek ve yeni raporlarıyla vergi indirimi müracatları %40'ın altında gelenlerin atamaları iptal olup,yedek listedeki adaylar davet edilecek yani bundan sonra vergi indirimi olmayan devlette engelli kadrosunda çalışamayacak''.

Bunun böyle olacağı malumdu zaten. Adam bu güne kadar hastane yüzü görmemiş bir bakıyorsun engelliler için düzenlenen sınavda boy gösteriyor.
Bu işin görünen yüzü ya görünmeyen
:cool:

ferdi öztürk;

bu konuyu ben sınavdan çok önce konuşmuştum müracaatlar bile alınmamışdı o tarihde telefon görüşmesinde dile getirmişdim tepede bir yetkiliye oda ferdi kardeşimin söylediğni söylemişti bana cevaben yani vergi indirim hakkı alamayan kişiler engelli kadrosunda çalışmalarının hiç bir anlamı yok ancak gerçekten engeli olupda sakatlık cetveli mağduru olan kardeşlerimizi unutmuyoruz kimse söylediğimizi anlamıyor umarım eksiklikler düzeltilir bundan sonrası için güzel şeyler olur haksızlıklarında önüne geçilecek adımlar bian önce atılır ....

Üst Alt