Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sınavına girebilmek için para karşılığı sahte rapor çıkartmışlar!

zaten balık baştan kokmuş vergi indirimi alamayan insanın devlet kadrosuna alınması saçma bir uygulama zaten ama şimdiye kadar olan olmuş bari bundan sonra bu yanlıştan dönülür umarım..şuan devlet kadrosunda vergi indirimi almadan çalışan arkadaşlar bozulacak ama olması gerken bu..birilerinin kral çıplak demesi lazım..

herkesten yeni rapor istenirse zaten oranlar düşüyor bu durumda %40'ın altına düşenler mağdur durumda olacak bu yüzden konuya mesaj yazan arkadaşın dediği gibi sınava hadi 2 hafta kala değil en az 2-3 ay önceden rapor alanların ataması yapılırken bu kişilerin raporları tekrar gözden geçirilmeli.. Konu ile ilgili gerekli mercilere şikayetleri toplu olarak iletmekte fayda var..

bencede yeniden rapor istenmeli ve bakan fatma şahine ulaşılmalı yoksa mahkemeye taşınır bu iş

örnek ; sag kulakda çok düşük db kaybı ile yüzde 40 rapor alan biri 2003 de ve sonraki yıllarda rapor oranı %3 geçemeyen bu sınava girdi .. inanınki senden benden iyi duyuyor

bu örnekleri çogaltabilirim şimdi %40 alamanayanlar gocunmasın hastanenin var bi bildigi

SAYIN BAKAN FATMA ŞAHİN iletişim

http://www.fatmasahin.net/iletisim.php#iletisim

inşallah öyle olur ferdi kardeşim. hakkım varsa biraz, helal olmasın diyorum. diyorum, çünkü sağlık sorunu yaşayan insanlara da bunu yaptılarsa ne bu hükümetin dindarlığına nede insanlığına inanırım ben. yazıklar olsun derim.

Ben yine klasik yorumumu yapayım...
DAHA ÇOOOOOOOOK BUNLARI TARTIŞIRSINIZ... :D
Burda konuştuklarınızla kalırsınız..sizin şikayetlerinizi,hassasiyetlerinizi bu forum insana dönüşecekte sizin yerinize savunacakmı..buraya yazıp yazıp geçiyosunuz.sinir yapıp stres yapıp duruyorsunuz.birlik beraberlik içinde hareket etmeyi bilmeyen biz engelliler daha neler görürüz neler.siz canınızı boşa sıkmayın..oturun da "neden birlik olup her sorun çıktığında devlete sesimizi gür bir şekilde çıkaramıyoruz "diye dizlerinizi dövün..bazıları hariç,bu olanlar müstehak.

son olaydan sonra yeni rapor istenmesi şart oldu.

golden_heart;

Budur yorum anlayana...

İş için ve vergi indirimi için raporlar niye farklı çıkıyor. Aynı olması gerekmez mi?

golden_heart;

Evet sesimizi duyurmak için birlik olmalıyız ama kaç kişi bir araya gelip bunu yapıyoruz. Aylardır bas bas bagrıyoz yeni rapor istensin yönetmelik değişsin diye ama iso seninde degiğin gibi 3-5 kişi hariç bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantıgla hareket edince ne sesimiz çıkıyor ne bizi duyan.

Arkadaşlar bide su var bu raporlar yenilenmeyecek diye bir sey yok ortada.Şöyleki biz eskı raporlar gecerlimi diye sorduğumuzda sosy.hizm.il.müd. personeller onay verirse kabul olacak yani sende rapor olsa dahi birde ordakı görevlilerin uygunlgundan gecilecekti.Ne yazıkkı yetkililer bunu yapma zahmetinde bile bulunmadı kayıt esnasında rapora bakıpda birde kendi gözüyle inceleseydi sahtekarların önune azda olsa gecilirdi.bi insanın söyle karsıdan bakıldıgında engelli olduğunu az cok anlarsın fiziksel engelli olanı tamm sen engellisin der gönderir örnegin kulagım az duyuyor yok gözüm az görüyor yok iç organlarımdan engelliyim diyenlerdende yeni rapor istenseydi bu olaylar bu kadar bu boyuta gelmesdi.Benim fiziksel engelli oldugumu kucucuk cocuk bile anlıyorda ordakı görevli kısı gözumdekı gözlüge bakarak sen görme engellimisin derse sucu ben kendimde degil raporumda degil o görevlide ararım demekki adam gibi bi bu sınavı demekki önemsemedilerkı titiz davranmadılar .
peki hadi diyelim yeni rapor alınacak hadi gidin hastaneye gercekten engelli olan biri eski oranını alabilecekmi fuzuli astane kalabalıgı fuzulu zaman kaybısuan bunların önüne gecilemediyse emın olun yeni rapordada olanlar olacak
bio burda söz konusu bana dokunmayan yılan bin yıl yasasın diyorsun degil söz konusu olan sen ben gidebiliriz ama gidemeyenler o raporu ne zorluklarla alanlar var onlarıda göz önünde bulundurmak gerekir
al işde biri ordan oh sizin isiniz kebapvalla belese gidip geliyonuz die kafa bulanlar diğer tarafdan da herkes alıyorda kızım senin engelin belli neden gidip rapor cıkarmıyorsun diyenlerde oldu hepsinin agızlarının paylarını vermişimdir halada veririm

Neriman Allaha çok şükür beni bilen bilir en ince ayrıntısıyla düşünürüm kendimden çokda ihtiyacı olanlar ve eksiklik kokuşmuşluk düzeltilsin diye uğraşım o zaman bırakalım isteyen istediği raporu çıkarsın sınavda hak edenlerin önüne geçsin araç alımlarında geçrk engelliye verilmeyen araçlar sahte raporlarla hak yiyenlere verilsin h sınıfı ehliyet alımında keza aynı daha çok örnek verilebilir gidemeyenler hususunda haklısın ama birkereye mahsus tam kökten çözüm üretilirse artık bir çözüm bulunur onlarada mesela sınava sosyal hizmetler müdürlüğü araçla getirdi biçok engelli kardeşimi yine aynı sistem uygulanabilir ama önce alt yapısının sağlam temellere oturtulması gerek hususların düzelmesi gerek o senin dediğin sonlara doğru olacak işler canım kardeşim ama çözüm onada bulunur yeterki kokuşmuşluk kalksın birileri artık ellerini engellilerin haklarından çeksin gerçek engelliler mağdur edilmesin hem rapor hem cetvel birçok konuda ama birlik şart tek öyle 2 3 kişi ilede olmuyor bu işler burada bütün yorum yazan arkadaşlardan tek ricam konu başlığındaki yorumları okuduktan sonra yorum yazmaları direk başlığa girip kendi kafalarından birşeyler yazmamaları daha önemlisi fikirlerin yanında önerilerinide sunarlarsa daha güzel olacaktır...

Evet orda haklısın herkes kendinden örnekler veriyor ama inan bu olaydan öncede engellilerin hakları yeniyordu bu olaydada yeniyor ve yenecekte engelli indirimi duydumu birisi hemen ay duur bende parayla cıkartımda bundan yararlanayım derdinde.ne adam ben engelliyim die etmedigin söz kalmadı iş istedim kapılardan kovdun hor gördun hor görürken engelli diyorsunda engelli kendine veerilen hakları kullanmak isterken ne bu tafra.benimde sini olduğum nokta bu.

Tek cözüm nedir biliyormusun bio
cok basit aslında doktorlar zaten para derdinde istisnalar haric tabiki burda bi organızasyonlar yapılırken bu sahteciligide önceden düşünmeleri gerekirdi bir engellinin engelli oldugunu ögrenmek icin doktor olmaya ggerekte yok yukarıda belirttiğim gibi görevliler bu raporları inceleme konusunda az da olsa titiz olsalardı bu boyuta gelmesdi bu olaylar şüpheli görünen adaylardan tekrar rapor istenirdi olur biterdi kulagı az duyan bi adamın aldıgı rapor yüzünden yürüyemeyen hadi yürüyemeyini bi kenara bırak yatagından bile kalkamayan engelli arkadaslarımızın birininde tekrardan rapor alma zorululugunun olmasıda gercekten asıl haksızlık die ben buna derim

Ve sunuda eklemek istiyorum inan bana bende en az senin kadar düşünmekteyim gercek ihtiyacı olanlar alsın yararlansın isterim 30 yasındayım ve suana kadar hic bir engelli haklarından faydalanmadım taki bi şöfor abimin beni her görmesinde engelli raporu al yol kartı cıkar baskısına maruz kalana kadar

bana her zaman derdi kızım sen ya manyaksın yada bu ülkenin en zenginisin derdi yolcuların icinde bilet almazdı abicim benim yüzümden isinden olacaksın derdim
bu hakkı kullanmak hakkındır ve hakkı olana yardım etmek sucsa eger gerekirse işimden bile olurum demesi beni rapor almaya yönlendirdi ve sadece engellinin haklarından olan vergi indirrmini ve yol kartını kullanıyoru m sukur ihtiyacım yok mevlam ihtiyacı olana versin derim halada diyorum sukur byu günüme

baran,
hala Sayın diyorsun
ve hala fatma şahin diyorsun..
ben de bu zihniyete diyecek laf bulamıyorum. eziklik dışında

İş için ve vergi indirimi için raporlar niye farklı çıkıyor. Aynı olması gerekmez mi?
kardeşim aslında doğru iş ile vergi indirim raporu aynı olmalı ama devlet zamanında uzağı göremiyorum,yakını göremiyorum,başım ağrıyor,dişim ağrıyor diyene dinlendirici gözlük takanı özürlüden sayıp şeker dağıtır gibi rapor dağıttı baktılar özürlü sayısı 8.5milyona vardı hatalarını fark edip yanlış yerden özürlü indirimine geçildi vergide rapor düşürme erken emekliliği azaltmak için yoksa engelli kadrosundan çıkartır vergi indirimi alamayanı hem vergi indirimi vermicen hem engelli değil dediğin insanı 25 yıl engelli kadrosunda çalıştırcan aslında zekice bi durum Bİ TAŞLA İKİ KUŞ hem erken emekliliği önlüyor hemde engelli istihdamının önünü kesiyor böylece zararı engelliye dokunuyor kimin umrunda....

Evet evet aynı şeyi düşünüyorum ben de. Olan engelliye oluyor.

Evet arkdaşlar işitme engeliyim vergi indirimi alamayanlar Mantıksız Ben görüyorum bir kursta arkadaş Tek bacağından Yürümesinde hiçbirşey yok benden daha fazla haklardan yararlanmış benim haberim yok vergi indirimden yararlanamıyor birde raporu düşmüş birkaç kere Doktor da tabi 42 veriyor yaa artık huzurlu oluyor ama raporu süreli
Biz hiç duymuyoruz karşımdaki adam bu sefer engellin yok diyor Benim raporum sürekli Ya bu insanlar kpss girip 80 puan İnanın arkdaşlar ben 80 puan alacam ömss sınavına girmek ne haddime .. Bu sınav Engellileri işe almak için önce işsiz arkdaşlar puanı iyi arkdaşlar

bimer gene şikayette bulundum bakalım bu sefer ne diyecekler.

raporu neresine almışsa orasını iptal edecen gözse gözünü bobrekse bobreğini ozaman gorecek nasıl oluyor

bence sınavı kazananlardan yedeklerde olacak bu yüzden tekrar rapor istesinler onlardan ama tam teşekküllü (rüşvet ve dayıların olmayacağı) bir hastaneden süper olur o zaman raporu alamayanın yerine yedeği girer zaten

arkadaşlar ben bu metni
BİMER
e gönderecem. sizde gönderin. en azından kamoyu bilgilensin..

Sayın Başbakanım,
Bilindiği üzere 29 Nisan 2012 günü 60.000 civarında özürlünün katılımıyla Türkiye
genelinde Özürlü Memur Seçme Sınavı yapıldı. Bu sınav sonucunda ne kadar özürlü
personel alınacağı maalesef bir muammaya dönüştü. Bu yetmezmiş gibi bazı söylentiler
biz gerçek özülü kişilerin içinde bir şüphe bıraktı. Sınava giren 60.000 kişinin bir kısmının
sahte rapor aldığı söyleniyor. Belli bir kısım ise çok eski olan raporlarla müracaat etmiş.
Eski raporlarında sürekli yazıpta tedavi olan bir çok kişi özürlülük durumundan kurtulmuş,
ancak bu raporları fırsat bilerek sakat kadrosundan işe girmeye kalkışmaktadırlar.
Biz gerçek özürlüler olarak sınav sonucundan sonra yerleştirilen adaylardan yeniden
rapor istenmesini talep ediyoruz. Gerçek özürlü olan olmayan çıksın ortaya.
Ayrıca diğer bir konu, halen devlet kadrolarında memur olarak çalışan binlerce
özürlü memur, yerlerinin değişmesi veya yükselmek için ÖMSS ye girerek boştaki özürlülerin
haklarına göz koymuşlardır. Bunların engellenmesini istiyoruz.
İlginize teşekkür eder saygılar sunarım.

vay be engelli engelliye çelme takmaya çalışıyor ya. helal olsun size. arada elbet iyi niyetli olan arkadaşlarda var onları tenzih edip diğer arkadaşlara sesleniyorum. el insaf tek derdiniz insanları sınav sonrasında geçemeyince böyle bir yolla elemeye çalışmak. ayıptır günahtır. yapılacak en mantıklı şey son 1-2 ayda alınan raporları incelemek. yoksa 2006dan önce engelli olupta bir anda engelsiz sayılan birçok arkadaş var. yazık değil mi?
tekrar söylüyorum bazı arkadaşları tenzih ediyorum... kalın sağlıcakla...

bimer'e veya başka kuruma sahte rapor alanlardan dolayı yazı yazan arkadaşlar !
ben ve benim gibi çocuk felci hastalığı geçiren arkadaşlar var. POLİO SEKELİ
devletin yanlış uygulamasından dolayı bizler mağdur edildik. bizim durumumuzu bilmenizi isteriz.
dilekçenizi ona göre yazarsanız , bari sizler tarafından mağdur edilmeyelim. saygılar.

Sınavdan umudunu kesenlerin son çırpınısları bırakın bus isleri

iyide sahte rapor alan,tekrar rapor istediklerinde,yine yolunu bulup sahte rapor alabilirki.bu çözüm değilki.adamın zaten arkası var.sahte rapor alcak yeri var.olan gerçek engellilere olur,yorulurlar

arkadaşlar üstüne basa basa diyorum son 1-2 hafta içerisinde alınan raporlar incelensin incelenecekse. gerisinden çekin elinizi. mağdur olacak arkadaşlara da sesleniyorum alımlar sırasında yeni rapor istenmeyecek. kesin bilgidir.... rahat olun arkadaşlar....

ne oldu? raporunda problem olanlar ortaya çıkmaya başladı. eğer durumunuzda bir değişiklik yoksa halen özürlüyseniz niye gocunuyorsunuz. o raporu veren devlet aynı raporu yine verir. yoksa raporlarda yasal olmayan bişeylermi var? ayrıca bimerden gelen yazıda 2010 dan önce alınan raporların yeniden isteneceği belirtiliyor.

andycan anlamakta güçlük mü çekiyorsun. yukarıda yazılanları iyi oku istersen...

bizlere sağlam şeklinde rapor derecelerimiz düşürülürken sahtekarlara veriliyor helal olsun. gerçekten tüm rapor veren hastaneler denetlenmeli
bizlerinde hakkı yenmemeli rüşvet yiyer ek hak alanların kendi başına ğelsin.

Üst Alt