Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sınavına girebilmek için para karşılığı sahte rapor çıkartmışlar!

engelli insanların deftarlıkta kaydı yok ama engelli raporu var ve iş veren buna göz yumuyo defterdarlıktaki yazıyi istemeli hiçbir iş veren bunu dıkkate almıyor deftarlık ankaraya gönderiyo orda onaylanıyo ve gercek engelli olanlar ortaya cıka bilir bence sıfırdan herkez adaletli bir şekilde heyete girmeli

Hiç şaşırmadım.
Para işin içine girince neler yapıyorlar neler.
Bu birde görünen yüz ya görünmeyen hiç bilemeyeceğimiz yakalanmayan kişiler.

Bence yeniden rapor istenmeli kazananlardan.
Umutluyum yine de sınavdan hayırlısı olsun.

sedbond;

OLDU YAAA. MİLLET 3GÜNE Bİ RAPOR ÇIKARTSIN... yakalandılarsa verirler cezasını onların suçunu niye herkez çeksin....

ya kardeşim türkiyedeki engelli kadrolarına bakın cogunda saglam insanlar var zaten , her hükümet bu kadroları kullanıyor yapılanmak icin önce bu kadroya atanıyor sonra hopp normal kadroya geciş yapıyorlar her hükümet yapıyor bunu ve yapacak onun icin bu haberlerden sonrada degişen bişi olmayacak gibi geliyor bana

Şu an mevcut engelli memurların birçoğunun o zaman memurluklarını geri almaları lazım sanki onlar hırlıda çoğu torpille ya da sahte raporla çalısıyorlar

arkadaşlar bu sahtekarlıkla ilgili hep birlikte gerekli yerlere yazı gönderelim. kamuda çalışan ve sınava girmiş olan tüm engellilerden tekrar rapor istensin. ak ile kara işte o zaman belli olur. mesela cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, ve diğer bakanlık ve kurumlara.

uyan türkiyem bunun olacağı belliydi bu görünen birde görünmeyenleri var ne denirki Yaradana havale etmekten başka

erkek adamı rahim kanserinden emekli yapan bi sistemden fazla bişi ummamak lazım

arkadaşlar engelli demek sadece ortopedik, görme yada zihinsel değil. insanlara sadece dıştan bakıp bu sağlamdır demek doğru değil. iç hastalığı olan vardır. kalbi delik olan vardır, organları eksik olan, duymayan, güneşe çıkamayan, cilt hastalığı olan, bunun gibi daha birçok hastalık. dediğiniz doğru olabilir, ama genelleme yapmak doğru değil, eskiden alınmış raporun bir çoğu yeni yönetmeliğe göre çoğunun % desi 40 ın altındadır. haksız yere sınava giren kişilerin belirlenip işlem yapılabilir. sizin dediğiniz yeniden herkesten rapor istenmesi sadece kendini düşünmektir.bakın mesala diz altında bacağı olmayana dahi %40 üzeri rapor verilmiyor.size bu sınavandan nekadar insan çıkarılırsa okadar şnsım olur düşüncesiyle olaya bakıyorsunuz .

Cahit Aydoğan o sizin fikriniz konuyu baştan sona bütün yorumları okursanız bizi anlıyacağınızı tahmin ediyorum o yüzden direk yok kendinizi düşünüyosunuz gibi söylemler hoş değil kendi adıma kabul etmiyorum bizim düşüncemiz tamamen gerçekten engeli olanlar haklarını alsınlar elbetteki en az sizin kadar bu süreç içerisinde artık cetvelide hatim ettik engellilerle alakalı neler var neler yok az çok bilgi sahibiyiz gerekli yerlere yazılı sözlü anlatımlarımızı şikayetlerimizi kimsenin hakkı yenmeme hususunu meclis vekiller bakanlıklar iletmeye çalışıyoruz burada sadece yorumlardan ibaret değil üstelik benim bir işimde var rahat olun kimsenin önüne geçmek gibi bir düşüncemiz olamaz yapsak kralınıda yaparız ondan şüpheniz olmasın ALLAH KORKUSU var çok şükür bu şansımızı gerçek engeli olan kardeşlerim için kullandığımdan şüpheniz olmasın varsa imkan aynı şekilde değerlendirmeli birlik olmazsa garibim kardeşlerim evinden çıkamayanlar engeli olup bir gecede çıkarılan bir cetvel zımbırtısı ile birçok arkadaşın engelinin yüzde 40 altına düşürlmesi gibi hususlarda birinci maddemiz bence bu konu başlığındaki yorumları tek tek okursanız anlıcaksınız SAYGILAR...

sizin dediğiniz doğru olabilir. ben sadece hep bana diyen arkadaşlara söylüyorum. düne kadar, vay bu vergi indirimi için tekrar rapormu alacam diyenler. bu cetveli niye böyle yaptı diyenler. vay bu yüzdelik barajını niye koydular diyenler, şimdi onları savunuyorlar. peki neden !! sizce engelli arkadaşları düşündükleri içinmi, tabiki hayır. onların düşünceleri kaç kişi elenirse şansının daha çok olacağı . bakın özür yüzdesi %40 ile %50 arası birçok arkadaşımız hafif özürlü durumundadır. eğer tekrar rapor almaya kalkarlarsa bunların birçoğunun yüzdesi 40 ın altına düşer, bunu herkes biliyor.ozaman bunlar ne olacak zaten birçok arkadaşımız bu baraj yüzünden mağdur durumdalar.ne sağlam raporu veriliyor nede engelli raporu. benim demek istediğim insanlar önce yapmalarını istediği şeylerin kime zara verceğini düşünmesi gegrekir. birkaç kişi haksızlık yapmışsa bunun cezasını haksızlık yapan çekmelidir.başkaları değil

ÖMSS için sahte rapor almışlar....

Sınavdan önce sitede uuzunca bir süre rapor konusunu gündeme getirmiştik cetvelin düzeltilerek hak yenilen engellli arkadaşlarımızın rapor oranı düşürülen kardeşlerimizin durumları gözönüne alınıp düzenlendikten sonra herkesten bütün detayları düşünerek yeniden rapor istensin demiştik.Önce çorumda olay patlak verdi yazı yazdım cevap aynen kıs ve öz soruşturma devam ediyor ama öteki taraftan sınava müracaat atamadan haber yok hadi bu insanlar birçok engellinin önüne geçtiyse neyse lafı daha fazla uzatmıyacağım bizlerde uyumaya devam edelim bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti ile suskun puskun oturalım ama ufacık durumlardada böyle oldu şöyle olmuş diyede kimse yakınmasın HAK ediyoruz.

Haseki Hastanesi’nde görevli 4 doktor ile bir odiyometrisin dikkati, özürlü kadrosundan işe girmek, vergi muafiyetinden yararlanmak ve evde bakım ücreti almak isteyen sahtekârları ortaya çıkardı.
İşitme engelli olmadıkları halde sahte odiyoloji raporlarıyla (kulak işitme testi) işitme engelliymiş gibi sağlıkkurulurapor alan isimlerin yargılanmasına İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde önümüzdeki günlerde başlanacak. 24 sanık için savcılık 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

DOKTORLAR ORTAYA ÇIKARDI
Benzerine az rastlanan bu sahtekârlık olayı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak ve Burun Boğaz uzmanları Mehdi Şalvız, Reşit Murat Açıkalın, Semih Uşaklıoğlu, Abdullah Karataş ile odiyometris Hatice Coşkun’un, 18 Şubat 2011’de hastane başhekimliğine şikâyet dilekçesi vermesiyle başladı.
Doktorlar, heyet raporu talep eden bazı kişilerin, daha önce düzenlenen sahte raporları sağlık kurulu heyetine sunduklarını ve sağlık kurulu raporlarının bu nedenle sahte olduğunu hastane yönetimine ilettiler.

İMZALAR SAHTE ÇIKTI
Hastane yönetiminin başlattığı soruşturma kapsamında yaşları 35- 45 arasında olan biri kadın 22 kişinin, odiyometris Hatice Coşkun tarafından imzalanmış gibi gösterilen raporları, sağlık kurul heyetine sundukları ortaya çıktı.
Raporların altındaki imza ve kaşelerinHatice Coşkun’a ait olup olmadığının tespiti için belgeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi. Aynı zamanda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.
Emniyetten gelen ekspertiz raporunda, hastane sağlık kuruluna sunulan odiyoloji raporlarının altındaki imzaların Hatice Coşkun’a ait olmadığı belirtildi. Sanıkların yapılan muayenelerinde işitme engeli taşımadıkları belirlendi.

Büfeci yardım etti
Hastane yakınında büfe işleten şüphelilerden Murat U. ile Muhsin U.’nun sahte odiyoloji raporu alımı işlemlerinde diğer sanıklara para karşılığı yardım ettikleri belirtildi. 22 şüpheli ise ifadelerinde hastaneye bizzat gidip muayene olarak rapor aldıklarını ve sahte belge düzenlemediklerini iddia ettiler.
Büfeci olan iki sanık da suçlamaları kabul etmedi. Ancak emniyette yapılan yüzleştirmede rapor alan diğer bazı sanıklar iki büfeciyi teşhis etti. Yapılan araştırmada iki büfecinin kardeş olduğu ve aleyhlerinde sahte rapor temin ettikleri gerekçesiyle başka davaların da açıldığı kaydedildi.
İddianamede şüphelilerin almış oldukları raporları kullandıklarına dair bilgi ve belgeye ulaşılamadığından eylemlerinin, resmi belgede sahtecilik mahiyetinde olduğu ifade edildi.

(Kaynak: Engelliler Sitesi ÖMSS için sahte özürlü raporu almışlar!

Allah belarını versin ne diyim Allahtan korksunlar...

gülay06; arkadaşım öyle herşeyide Allah'a havale etmek olmuyor yaz bimere ne cevap gelecek bakalım uyuyanları uyandırmaya vesile olursun belki tamam öbür dünyada Allah versin cezlarınıda burdada bize ne düşüyorsa biz yapalım dimi ama :) saygılar...

Yapılacak tek şey var madem bu şekilde rapor alınmış yakalananlar var kim bilir ne kadarıda o şekilde raporu aldı memur oldu neden haksız bir şekilde memur oluyor ki,Sınava giren herkesten yada memur olan herkesten yeni rapor istensin sahtekarlık yapmayan zaten kendini belli eder gider adam gibi yensini alır yok sahtekalık yapanda ne gerek var rapor rapor neden yeni alalım ki gb gb sözlerle kaçamak yaparlar.Zaten memur olanlardan yeni rapor istencek diye bir şey vardı galiba yanlış hatırlamıyorsam bu çok çok güzel olacaktır.

Leaderboy; biz onu ömss başvurulrından önce söylemişdik nasıl olsun diye ancak bir çok arkadaşımız rapor oranı düşürüldü diye pek kabul görmedi ama bizler oranlarında düşürüldüğü ve düzeltilmesi gerektiğini vurgulamıştık 7 günde başvuru sayısı 11 bine yaklaştı 3 gün uzatıldı 60 bini geçti her ne hikmetse neyse uyumaya devam edelim bizler...

Raporun oranı düşecek diye gelen geçen hakkımızı yesin diyenlere şaşıyorum,Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın gibi,bu düşünceli arkadaşlarımız olduğu sürece hep yerimizde saycaz gerçi bunu diyen tahminimce memur olandır kesin rahatıma kavuştum artık sorun istemeyen tiplerdir...

Ben olsan OCAK ayından beri alınan tüm raporları incelerim ,çok ekmek çıkar Bunu bile yaparlarsa başarıdır .

mehmet001,
Hiç gerek yok inan ocak ayından bu yana rapor alanların incelenmesine..Kardeşim memur mu oldun, iyi güzel raporunu tam teşkilatlı bir devlet hastanesinde yenile gel bakalım, bunu yapmaları yeterli bence.

O dediğini sadece kara kuvvetleri komutanlığına atananlar yapacak yeni rapor için sevk edildi çünkü siyasi bir kaygısı yok Askeriyenin diğerleri oy gider reklamıda yapamayız derdinde olunca bu böyle devam eder gider uyumaya devam ettikçe kendimiz hak sahibi olacağız diye yüzlerce binlerce kişinin önümüze geçmesine göz yumabiliyoruz malesef...

bıze %20 rapor saglam rapor verıyorlar gıremedık sınavlara mıllet almıs raporu sınava gırmıs hellal olsun bu sısteme

Üst Alt