Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Sınavıyla Alınacak 3.512 Engelli Personel Konusunun DPB ile Görüşülmesi Hakkında

YassaX

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar , 5 Nisan 2012 Perşembe 11.50 de ; 0 312 418 80 71 No'lu ve Dahili : 215 olan telefondan Devlet Personel Başkanlığı (DPB ) Yetkilisi ile yaptığım Telefon Görüşmesi Şu şekildedir : Bakan Faruk ÇELİK'in 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacak olan ÖMSS ile 3.512 Engelli Personelin ataması gerçekleştirilecektir ataması doğru ve nettir ... Telefonda Yetkili bu rakamı doğrulamıştır, herhangi bir dil sürçmesi ya da 4 - C li açıklaması ile alakalı bir karışıklık söz konusu degildir.. Sınavdan sonra açıklanacak Tercih Kılavuzunda ilk yerleştirme de 3.512 Engelli Personel alınacağı ifade edilmiştir. Bunun ayrıntılarını sorduğumda malesef Lise - Ön Lisans - Lisans Olarak ya da Kura ile atanacakların sayısı hakkında bilgi alınamamıştır ... Telefondaki Yetkili ; ilk atamaların 3.512 kişi olacağını, Ekim 2012 ayında ise Kurumlardan , Özürlü Kontenjanlarını Devlet Personel Başkanlığına bildirmeleri sonucunda ikinci bir atamada belki 5.000 kişi atanabilir, şimdiden bişey soyleyemeyiz dedi.. Ayrıca Devlet Kurumlarında çalışanlarının % 3 ü Özürlü Olması gerekir diye ifade etti.. Şu anda 50.000 Özürlü Personel Olması gerekirken, 30.000 civarında bir Engelli PErsonel Çalıştığını 20.000 Engelli Personel Acığının olduğunu ve bu sayının bir anda doldurulmasının mümkün olmadığını ifade etmişlerdir.. ÖMSS - 2012 nin ilk defa yapılması ve kurumların bu konuda bir tecrübesizlik yaşaması, buna uygun kadro şekillerinin oluşması ve tum bunların bir süreç dahilinde olacağını ifade ettikten sonra , sadece ÖMSS - 2012 ye odaklanmamız gerektiğini ve çalışmak gerektiğini ifade etmişlerdir ..
Saygılarımla ...

teşekkürler bilgilendirme için. ilk atama için böyle bir sayı belirlemişler. geri kalanları da yerel seçimler öncesinde dolduracaklarını tahmin ediyorum...

veydel Rica Ederim. Devlet işleri bu ne olacağı hiç belli olmaz ... Hakkımızda En Hayırlısı Neyse O Olsun .. Türkiye'de bir çok şey anlık gelişiyor.. Boyle bir açıklamayı , ÖMSS - 2012 den sonra yapmış olsalar en azından Oyundan düşülmemiş olurdu.. Ben tahmin ediyorum; 60.000 kişiden 5-6 bini bu nedenle ÖMSS ye girmeyecektir.

Bende telefonda görüştüm sayın bakanımız faruk çeliğin meclis genel kurulunda bir açıklaması var sınav sonrası 3512 kişinin alınacağını belirtti dedim. Görevli Şuan net birşeyin olmadığını ösymnin açıklayacağı tercih kılavuzundan sonra kaç kişinin atanacağı belli olur kontenjanlar tam olarak dolduruladabilir doldurlamayabilirde dedi peki sayın bakanlarımızın basındaki özel sektörle kurumların 46 bin engelli açığı bulunduğunu net bir şekilde hazirana kadarda bu kadorların hepsinin doldurulacağı gibi açıklamaları var sonuçta bakan bir araştırma yapılmadan ve ellerine net bilgi gelmeden açıklama yapmazlar ki 3 ekimde devlet kurumları açık olan kaç engelli çalıştırılacağı hususunu sizin kurumunuza bildirdiler dedim sustu kaldı aynı şeyleri söyleyip durdu şimdi akp milletvekili gürsoy erol ile görüşme için şansımı zorladım konuyu danışmanına ilettim tekrar dönecekler cevap bekliyorum...

bilgileriniz için teşekkürler Özkan. hakkımzda hayırlısı ile diyelim..

celik rica ederim .. Arkadaslar dün akşam ÖMSS Kursunda Matematik dersi vardı ve Olasılık Hesabı anlatıldı .. Şimdi Diyelim ki 1 kisi alınacaksa; benim kazanma olasılığım 1/60.000 oluyor.. yani ben 1 kisi bile alınacaksa ve benim girme ihtimalim varsa, ümidimi kaybetmeden, kalan 23 gunluk süre zarfında, cok daha fazla çalışacam ...Atama sayılarına , soylentilere takılmadan, oyundan düşmeden, kim ne düşünürse düşünsün ben sadece ÖMSS - 2012 düşünüp, gücümün yettiğince çalışacam.. Sizlere de tavsiyem odur.. ALLAH UTANDIRMASIN İNŞALLAH ... HErkese BAŞARILAR .... UNUTMAYIN KI !!! Sınav Sonucları 2 Yıl Boyunca Gecerli Olacaktır ...

Evet haklısın kardeşim etkilenmedik değil etkilendik elbette bütün bu sınava umudunu bağlayan arkadaşlarım kardeşlerimide düşününce kaçınılmaz etkilenmemek titreyip kendimize dönelim ve sınava kadar derslere çalışmaya devam hakkımızda hayırlısı olsun....

3.512 mi düştü bakan kesin karar verdimi ? :) bu nasıl iştir nasıl kandırmacadır allah yardımcımız olsun .

bakan fatma şahin'in 20 bin kişi alınacak sözü yalan oldu yani hadi hayırlısı bu haberden sonra çalış çalışabilirsin bütün moral motivasyon sıfır..

Ben hiç şaşırmadım alımların bu denli az sayıda yapılacağına.Bu hükümeti kınıyorum gerçkten sadece sınavda değil her alanda bu oyunlar dönüyor.Bu üç kağıtçılıkla bu yalanla bu avutmalarla devletin sonu pek hayır gözükmüyo !.

arkadaşlar işte kpss gibi olacak bence herzaman belirtiyorum 85 90 puan üstü yerleşir,zaten sorularda bi çok kişide elenir ösym kolay sormaz 2.tercihe 80 kadar iner kapanır.sonrası 2 sene sonra 90 alana kadar ugraşmak bence...

kaldık yıne açıkta. 3500ün içine giremeyecez.

aynen çağlacımya sorma zorda olsa çalışıcaz başka yol yok

Gerçekci olmak gerekirse sınava kadar çalışmaya devam ancak 90 ve üzeri alan arkadaşlara şimdiden hayır olsun...

arkadaşlar bukadar karamsar olmayın herşey nasip kısmet işi sen çalışmaya devam et sanki kazananlar belli olmuşta liste açıklanmış gibi konuşuyorsunuz.umudunuzu hiç bir zaman kaybetmeyiniz derim.

Eski sisteme ( kpss ) göre hiç bir farklı yanı olmadı bu sistemin.Zaten açık sayısı belliydi.Önceden de böyle tek tük alımlar yapıyorlardı. En başta 20 bin kişi alıcaz de şimdi kıvır hükümetin adam gibi sözünde durduğunu görmedim ki...Kpss de 90 alan öncelikli olarak atanıyordu şimdide öyle olacak ve 3bin kişi alacaklarına göre sınavda da zor sorular bizi bekliyor olacak.İllere göre dağılımını yapacak olursak 85-90 puan arasında kalan bile zor yerleşecek.Yani artık masal oldu her 5 kişiden biri yerleşecekti sözde.

Arkadaşlar ; atanacak kişilerin yaşı ilerlemiş ya da lisans - Ön Lisans olmasi diye bisey soz konusu degil.. İlk mesajımda detaylıca Telefon Konuşmasını aktardım... Tabiki de herkes hayal kırıklığına uğradı , bu bir gercek.. Zaten bu rakam soylenmeden once de ÖMSS hakkında bir suru olumsuz yorumlara rastlıyordum.. Ben şunu bilir şunu soylerim; ÇALIŞAN KAZANIR ... Burada ; Sınav Sonucları 2 yıl gecerli olacaktır.. Benim Kanaatime gore Kasım gibi 2. yerleştirme olabilir.. Belki rakam daha fazla olabilir.. Toplam Açık 20.000 kişi oldugu ifade edildi... Kalan 23 gunumuzu cok iyi degerlendirip, en iyi puanı almak icin uğraşmaliyiz.. ÖMSS de Torpilmiş, Lisanslari alacaklarmış, yaşı buyuk olanlar atanacakmiş, bunlarin hepsi soylenti ve negatif yorumlardır.. Bence bu sayıyı unutup, olumlu motive olup, aynen sıkı çalışmaya devam.. 1 kişi de alsalar, ben sonuna kadar çalışacağım, size de tavsiye ederim.. YUCE RABBIMIZ, HERKESIN YAR & YARDIMCISI OLSUN ...

ozkancey;

katılıyorum,

sınavsız hepimizi almalarını beklemek yanlış.

kadro sayısı düşükde olsa yüksekde olda çalışacakdık zaten.

keşke biraz daha fazla kadro olsaydı ama ne yapalım, elimizden gelen tek şey çalışmak.

bunu bende tahmin etmiştim..çünkü geçen sene şöel bi şey duymuştum bilen birisinden ;

bazı kurumlar (misal emniyet müdürlüğü gibi) diyomuşki,bize engelli kontenjan zorunlu tutuluyorda biz onları aldığımızda hangi kısımda çalıştırcaz şeklinde tepkliri oluyormuş..(bu arkadaşın dediği) bundan dolayı bazı kurumlar üç kağıta kaçıyolar bu görülen bir gerçek..bazıları uğraşmak istemiyorlar sanki..o yüzden bunlar oluyor..birde devletin bürokratik engelleri çıktımı tamamdır..işte böyle kesik kesik alırlar..parça parça alsınlar önemli değil,yeterki o 20 bin rakamını tamamen doldursunlar..ama bu bir yıl içinde olsun..yeterki ..milletin bekleyecek durumu kalmadı artık..herkes için hayırlısı..özkanın dediği gibi çok çalışmak lazım..

arkadaşlar rakamlar gerçekten çok üzücü bizler için. bu nedenle lütfen bizlere ayrılan %3 lük kadroyu yükseltmeleri için çabalamalıyız diye düşünüyorum çünkü engellilerin özel sektörde çalışmaları çok zor devlet engelliler için gerçekten bir adım atmak istiyorsa öncelikle bu %3 lük kadroyu %5 e yada %6 ya yükseltmeliydi...

caramio.157;

Adamlar normal boş olan kadrolara kota koyup 3512 açıklaması yaptılar değilki yüzde 3 oranı 5 çıkarsınlar üzücü ama gerçek biraz hafızanızı yoklayın sene 2010 da 38 bin boş engelli kadrosu var dendi ve yola çıkıldı meb ve sağlık bakanlığı sınav düzenledi 8 bin alım denildi daha sonra 29 bin boş engelli kadrosu var denildi ve arada kurumlar sınav düzenlemedi 2012 ye kadar ve hala ömss sınavını beklemekteyiz bu süreç içerisinde hiç alım yokken sonra dedilerki 26 bin boş kadro var daha sonra 23 bin kadro boş dendi sınav tarihi belli oldu 20 bin boş engelli kadrosu var denildi ve dünkü açıklama ile elbette bir çok kişinin hevesleri kursaklarında kaldı çoğunu hayali umudu bile kalmadı 3512 içine girmek kimlere nasip olur bilinmez bu yüzden son 23 günde ders çalışmak çekebileceğiniz alacağınız en iyi puanı almak sonuçta 2 yıl geçerli olacak bu sınav Rabbim herkesin yardımcısı olsun ....

ya arkadaşlar cidden kuzu gibi insanlarız 38 bin alımla başlandı 20 bine düştü hepimiz yine razı olduk sayı 3512 oldu çogumuz yine kabullendi böyle olursak sınavdan sonra almıyoruz deseler ona bile ses çıkarmayacağız Fatma Şahin,Faruk Çelik kaç kere açıklamadımı hazirana kadar açık kadroları doldurcaz diye bu 3512de ne oluyor sayın bakanların sözlerinde durması için bizzat kendi tewetter adreslerine falan mail atalim afedersiniz ama biz eşek olursak semer vuran çok olur...eee bilmem ne kurumu engelli çalıştırmak istemiyormuş çalıştırmamak için ceza ödüyormuş bizim vergilerimizle bizi çalıştırmamak için devletin olan parayı yine devlete ödüyorlar DEVLET DESE SEN KİMİN PARASIYLA KİMİ ÇALIŞTIRMIYON ALCAKSIN DESE İŞ BİTER yok parça parça alıncakmış bu sayı böyle kalır hadi 1000 kişi daha alırlar kadro doldu der çıkarlar madem almayacaksınız 2 yıldır insanları neden umutlandırıyorsunuz 3 bin kişi alcaz demeyip 38bin kişi alcaz diyorsunuz...bu alınacakların büyük kısmıda kurum değiştiren olcak yeni gircek sayı taş çatlasın 1000 kişi olcak hakediyormuyuz neyiz...YOK İKİNCİ ATAMA EKİMDE KURUMLARIN BOŞLUĞU TESPİT EDİLCEKMİŞ GEÇEN EKİM AYINDA TESPİT EDİLMEDİMİ ZATEN BUNLAR OYALAMA TAKTİKLERİ...

Açıkçası 3512 kişi alınacak haberi hayalkırıklığı oldu. Haziran ayında 20.000 kadromuzu dolduracağız diyen bir bakanımız olmuşken diğer bakanımızın açıklamasıyla 3500 civarında kişi alınacak demesi umutlarımızı biraz düşürecek. Hayırlısı olsun..

3512 ve şimdisi!

bazı arkadaşların 3512 kişi ilk etapta alınacak bilgisini vermeleri çok üzücü bir durum. ama benim asıl dikkatimi çeken bu kadar az bir zaman kala, işkur'da birçok özürlü ilanı var. 24 özürlü kadrosu için ilan açılmış. bu kadrolar daha önce neden açılmadı veya sınav az bir süre kala neden açıldı. madem ki açacaklar merkezi atama beklensin veya ömss sonuçları beklensin. acaba bir işler mi dönüyor. kadroların düşmesi gibi...

loddin; o benimde dikkatimi çekti,çorum antalya vs.. yerlerde milli eğitim kadro açmış..alım var..bunu niye yapıyolar acaba ? en iyisi birlik olup yazı yolllayıp bir bakının adam gibi çıkıp açıklama yapmasını sağlamamız lazım..oda olmasa telefonlarını kilitlememiz lazım..

golden-heart açıklama olsa nolcak kardeşim bi dedikleri diğerini tutmuyor klavuz yayınlansın en iyisi millet ona göre başının çaresine baksın laf gider yazı kalır klavuzda neyse o olur LODİN O SINAV EMMİ DAYI SINAVI OLUR MERKEZİ SINAVLA ALINMAYACAKSA GİRMEYE GEREK YOK 20bin kadronun niye 3512 olduğu belli o zaman emmisi dayısı olan öncelikli yine geriye kalanda garibanın hani kurumlar sınav yapmayacaktı hepsi merkezi sınav olcaktı...

ismail;
katılıyorum.
deepfreez;
katılmıyorum. bizde biliyoruz dediklerini ama sen ağlamazsan kimse sana süt vermez. bakan durumdan haberdar olmalı. sözünden caydıklarında neler olduğu görmeli ki hakkımızı alabilelim. senin dediğine göre bizim burda birşeyler paylaşmamızda gereksiz. bakan bizim burda bunları konustuğumuzu da bilmiyor belki, ama biz bu şekilde tek yumruk olma gayretindeyiz. mevzu bu...

Üst Alt